Možda i imdb gura s ocjenom isto ne bi me cudilo da je ocjena publike recimo 6,7 a imdb to povecao na 7,8..
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
nema me tamo
#42701 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa šta ja znam ljudi su opcenito glupi i ne mogu da imaju svoje ja što naravno nije stvar sa svima, al' sigurno nekih 90 posto ovih što su davali ocjenu jeste..
Možda i imdb gura s ocjenom isto ne bi me cudilo da je ocjena publike recimo 6,7 a imdb to povecao na 7,8..
- Bloo
- Globalna šefica
#42702 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Svi filmovi sa Fasbenderom su dobri filmovinema me tamo wrote:Da naravno da nece staviiti na omot samo za malo inteligentniju publiku![]()
Reci mi eto šta kazes za Darjeling limited koji isto ima samo dobar rad kamere dobru lokaciju..
Da li se zbog toga mora nazvati strašnim filmom?
Meni lcno kako kad npr mozda si primjetila da sam od Fasbendera hvalio ovaj zadnji gdje su bacali blokove na njega, a pretezno mi je legao zbog skandinavije snijega i to.
excuse me for a sec...
Snowman je pristojan film. Meni legao zbog zanra. Nije mi zao sto sam ga odgledala.
Svako ima neke druge kriterije (opet ja o subjektivnom, jebo ocjene na IMDB i Rotten itd) za ocjenu filma. Nekom je kamera, nekom prelijepi pejzazi, nekom dijalog, nekom (i to je validno) samo ime rezisera...ili sam glumac...
-
nema me tamo
#42703 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A treba odati priznanje Wesu što uvijek ima istu atmosferu u filmu...
Ma da to svakako jebo ocjene ako ces gledati neki film uvijek ga pogledaj pa makar imao 4,3 ja iskljucivo pricam nakon odgledanog i to jer su ocjene na mjestu u 80 posto situacija zato se i volim " ravnat " s imdb..
Ma da to svakako jebo ocjene ako ces gledati neki film uvijek ga pogledaj pa makar imao 4,3 ja iskljucivo pricam nakon odgledanog i to jer su ocjene na mjestu u 80 posto situacija zato se i volim " ravnat " s imdb..
- johnnykola
#42704 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Limited mi je odličan.
- KB9
#42705 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo wrote:E vidiš mene je taj smorionema me tamo wrote:Prestige je pravi
- Bloo
- Globalna šefica
#42706 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ta ćuKB9 wrote:Bloo wrote:E vidiš mene je taj smorionema me tamo wrote:Prestige je pravi
Probala dva put...
Voljem ona dva glumca, voljem Nolana...
jednostavno se nije film primio
Prvi put zaspala
Drugi put odustala
Mozda je do manjka sofisticiranosti mog ukusa
Probam opet za par godina
- KB9
#42707 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
meni taj film ima ubjedljivo najljepsi kraj ikad, pozrtvovanost moja ti, potrudi se malo i izgledaj do kraja, prosto je nemoguce ostat ravnodusanBloo wrote: Ta ću![]()
Probala dva put...
Voljem ona dva glumca, voljem Nolana...
jednostavno se nije film primio
Prvi put zaspala
Drugi put odustala![]()
Mozda je do manjka sofisticiranosti mog ukusa
Probam opet za par godinared je odgledati
-
nema me tamo
#42708 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
E ne znam stvarno kako je to moguce jer film stvarno jeste sigurno u top 50 najboljih bez dileme
- Bloo
- Globalna šefica
#42709 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ko može dati objektivnu ocjenu filma? Kritičari? Drugi režiseri? Žiri?nema me tamo wrote:E ne znam stvarno kako je to moguce jer film stvarno jeste sigurno u top 50 najboljih bez dileme
Ako odstraniš potencijalnu objektivnu ocjenu filma da je izvrstan, ostaje samo gledatelj sa svim svojim manama i filterima i stavovima i datim momentom.
Možda nisam bila in the mood, možda inače ne gledam taj žanr...
Svačiju preporuku ovdje (koja je subjektivna) uzmem kao preporuku da je taj film nekoj osobi bio dobar i počnem od te pretpostavke. Naravno moja reakcija na film može i ne mora biti ista.
Naravno svjesna sam kako taj film kotira i pokušat ću ga opet odgledati
-
nema me tamo
-
nema me tamo
- vicious
#42712 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Napiši bolan naslove, sto da nabijamo klikove imdb-u 
-
nema me tamo
#42713 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vicious wrote:Napiši bolan naslove, sto da nabijamo klikove imdb-u
Point je jedini koji klikne i pogleda nakon preporuke ovo ja iskreno da ti kazem reda radi samo postavim iako znam da 99,99 nece uopšte upaliti film..
Bar ne odma.
- vicious
#42714 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma ne, volim ja pročitati preporuke, ali ovako se iznerviram jer gubim vrijeme, po deseti put otvaram isti film na imdb.nema me tamo wrote:vicious wrote:Napiši bolan naslove, sto da nabijamo klikove imdb-u
Point je jedini koji klikne i pogleda nakon preporuke ovo ja iskreno da ti kazem reda radi samo postavim iako znam da 99,99 nece uopšte upaliti film..
Bar ne odma.
Onako kad vidim naslov filma znam šta je, ako mi je nepoznat kliknuću da vidim o čemu se radi.
- karanana
#42715 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa ako znas da niko nece kliknuti sto postavljas? Posalji pointu na pp i to je to.
Sto je problem napisati ime filma? Stavi link briga me, ali napises fino ime i ja odlucim hocu li na link ili ne
Sto je problem napisati ime filma? Stavi link briga me, ali napises fino ime i ja odlucim hocu li na link ili ne
- drag_gost
#42716 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sta je problem i kliknuti? Meni ne smeta.
-
nema me tamo
#42717 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
karanana wrote:Pa ako znas da niko nece kliknuti sto postavljas? Posalji pointu na pp i to je to.
Zato što provociram time to što vi klikate daje mi zadovoljstvo..
- karanana
#42718 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja ne klikam.
- Better Man
#42719 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gledao The Shape Of The Water i meni je odličan film. Guillermo del Toro je uradio pravu stvar i zaslužio je sve nominacije za oskara.
- Zejnep
#42720 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I meni je. A sad ćeš vidjeti komentara.Better Man wrote:Gledao The Shape Of The Water i meni je odličan film. Guillermo del Toro je uradio pravu stvar i zaslužio je sve nominacije za oskara.
- relativno84
-
Mutivoda
#42722 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Konačno pogledah Molly's Game
mi lajkii
Jessica
Idris Elba
Jessica
Idris Elba
- johnnykola
#42723 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
RTS2 20.00.
Film Gimme Danger predstavlja Iggyja Popa u velikom vremenskom rasponu, u godinama strasti i zavisnosti. To je priča o Stoogesima koji su kasnih šezdesetih mješavinom roka, bluza, r'n'b i džeza, postavili temelj za ono što bi se moglo nazvati punkom i alternativnim rokom u decenijama koje su uslijedile. Moćan i agresivan rokenrol stil benda The Stooges ostavio je pečat na muzičkom pejzažu kasnih šezdesetih godina prošlog vijeka.
Iggy Pop je otkrio da je odlučio da pravi dokumentarac jer su ga pritisle godine:
- Braća Asheton, koja su činila osnovu benda zajedno sa mnom, preminula su 2009. odnosno 2014. i pomislio sam da bi bilo dobro za ostavštinu benda zamoliti Jima Jarmuscha da baci jedan pogled naš bend i podjeli sa svijetom to što vidi - objasnio je Iggy Pop.

Film je prikazan na dvadeset i drugom SFF-u 2016. godine u okviru programa Summer Screen. Iz kataloga festivala:

RTS1 21.55.
Kada bračni par Sajmon i Robin neočekivano sretnu Gordoa, poznanika iz Sajmonove prošlosti, ni ne slute da će se njihovi savršeni životi potpuno promijeniti.
U početku Sajmon ne prepoznaje Gordoa, ali nakon serije zabrinjavajućih i nepozvanih posjeta, kao i misterioznih poklona, zastrašujuća tajna izlazi na vidjelo. Kada Robin čuje šta se zaista dogodilo između Sajmona i Gordoa, počinje sumnjati koliko uopće poznaje svog supruga.

Prvi Kaurismkija film u večer ponedjeljka - HRT3 22.50.
Kriminalistička drama. Adaptacija istoimenog klasičnog romana F. M. Dostojevskog smještena u suvremeni Helsinki prvi je samostalni redateljski rad kultnoga finskog redatelja svjetskog glasa Akija Kaurismäkija (1957.), koji je prije toga s bratom Mikom (također renomiranim autorom) 1981. snimio The Saimaa Gesture.
Svi su ti elementi prisutni i u ovoj osuvremenjenoj ekranizaciji Dostojevskog u kojoj se Raskoljnikov zove Rahikainen (M. Toikka) i mladi je radnik u klaonici koji će počiniti besmislen zločin. Tim svojim postupkom on konačno odbacuje društvo i izabire samoću. Jedino je mlada djevojka (A. Seppo), koja se slučajno nađe na sceni zločina, spremna pratiti ga. No, osjećaj krivnje i policijska mreža koja se steže bacaju sjenu na tu očajničku ljubavnu priču.
Noćna betonska džungla pozadina je borbe za intelektualnu nadmoć između policije i ubojice. Rahikainenovo jedino oružje u toj borbi njegova je potpuna indiferentnost. Zločin i kazna ipak je u prvom redu film o posljednjoj očajničkoj pobuni mladoga čovjeka protiv suvremenog društva koje je postalo stroj bez milosti.

FTV 23.35.
Nedžad Begović, njegova porodica i bliski prijatelji su glavni likovi ove autobiografske priče koja u dokumentarističko-igranoj formi obuhvata pedesetogodišnje razdoblje života njenog autora. Begović se uz anegdotsku duhovitost prisjeća djetinjstva u vremenu komunizma, socijalizma, rata u Bosni i Hercegovini i postratnog perioda. Begović nam kazuje priču iz subjektivne perspektive a u tome mu pomažu porodica i prijatelji.

Drugi Kaurismkija film u večer ponedjeljka - HRT3 00.20.
Komedija/satira. Njih je desetak i svi se zovu Frank, a jedan od njih koji govori engleski nije Frank nego Pekka. Ujedinjuje ih potreba da se iz radničkog kvarta, gdje se osjećaju ugnjetavano, presele u onaj gdje živi srednja klasa, nadaju se dostojanstveno...

Film na TV-u
Film Gimme Danger predstavlja Iggyja Popa u velikom vremenskom rasponu, u godinama strasti i zavisnosti. To je priča o Stoogesima koji su kasnih šezdesetih mješavinom roka, bluza, r'n'b i džeza, postavili temelj za ono što bi se moglo nazvati punkom i alternativnim rokom u decenijama koje su uslijedile. Moćan i agresivan rokenrol stil benda The Stooges ostavio je pečat na muzičkom pejzažu kasnih šezdesetih godina prošlog vijeka.
Iggy Pop je otkrio da je odlučio da pravi dokumentarac jer su ga pritisle godine:
- Braća Asheton, koja su činila osnovu benda zajedno sa mnom, preminula su 2009. odnosno 2014. i pomislio sam da bi bilo dobro za ostavštinu benda zamoliti Jima Jarmuscha da baci jedan pogled naš bend i podjeli sa svijetom to što vidi - objasnio je Iggy Pop.

Film je prikazan na dvadeset i drugom SFF-u 2016. godine u okviru programa Summer Screen. Iz kataloga festivala:

RTS1 21.55.
Kada bračni par Sajmon i Robin neočekivano sretnu Gordoa, poznanika iz Sajmonove prošlosti, ni ne slute da će se njihovi savršeni životi potpuno promijeniti.
U početku Sajmon ne prepoznaje Gordoa, ali nakon serije zabrinjavajućih i nepozvanih posjeta, kao i misterioznih poklona, zastrašujuća tajna izlazi na vidjelo. Kada Robin čuje šta se zaista dogodilo između Sajmona i Gordoa, počinje sumnjati koliko uopće poznaje svog supruga.

Prvi Kaurismkija film u večer ponedjeljka - HRT3 22.50.
Kriminalistička drama. Adaptacija istoimenog klasičnog romana F. M. Dostojevskog smještena u suvremeni Helsinki prvi je samostalni redateljski rad kultnoga finskog redatelja svjetskog glasa Akija Kaurismäkija (1957.), koji je prije toga s bratom Mikom (također renomiranim autorom) 1981. snimio The Saimaa Gesture.
Svi su ti elementi prisutni i u ovoj osuvremenjenoj ekranizaciji Dostojevskog u kojoj se Raskoljnikov zove Rahikainen (M. Toikka) i mladi je radnik u klaonici koji će počiniti besmislen zločin. Tim svojim postupkom on konačno odbacuje društvo i izabire samoću. Jedino je mlada djevojka (A. Seppo), koja se slučajno nađe na sceni zločina, spremna pratiti ga. No, osjećaj krivnje i policijska mreža koja se steže bacaju sjenu na tu očajničku ljubavnu priču.
Noćna betonska džungla pozadina je borbe za intelektualnu nadmoć između policije i ubojice. Rahikainenovo jedino oružje u toj borbi njegova je potpuna indiferentnost. Zločin i kazna ipak je u prvom redu film o posljednjoj očajničkoj pobuni mladoga čovjeka protiv suvremenog društva koje je postalo stroj bez milosti.

FTV 23.35.
Nedžad Begović, njegova porodica i bliski prijatelji su glavni likovi ove autobiografske priče koja u dokumentarističko-igranoj formi obuhvata pedesetogodišnje razdoblje života njenog autora. Begović se uz anegdotsku duhovitost prisjeća djetinjstva u vremenu komunizma, socijalizma, rata u Bosni i Hercegovini i postratnog perioda. Begović nam kazuje priču iz subjektivne perspektive a u tome mu pomažu porodica i prijatelji.

Drugi Kaurismkija film u večer ponedjeljka - HRT3 00.20.
Komedija/satira. Njih je desetak i svi se zovu Frank, a jedan od njih koji govori engleski nije Frank nego Pekka. Ujedinjuje ih potreba da se iz radničkog kvarta, gdje se osjećaju ugnjetavano, presele u onaj gdje živi srednja klasa, nadaju se dostojanstveno...

Film na TV-u
- Point.
#42724 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sta ja, dze ja, ovo vi nesto preko mojih ledja?nema me tamo wrote:vicious wrote:Napiši bolan naslove, sto da nabijamo klikove imdb-u
Bar ne odma.
- KB9
#42725 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
koliko je novi blejd raner ustvari nastavak prvog ili moze bez problema bit kao zaseban film?
da li je pozeljno prethodno prisjetiti se prvoj djela?

da li je pozeljno prethodno prisjetiti se prvoj djela?