SDP

VjecitiStudent

#42676 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Nije valjda da iko još ima nade da je Nikšićev SDP različit i bolji od Lagumdžijinog SDPa?
Matzan

#42677 Re: SDP

Post by Matzan »

VjecitiStudent wrote:Nije valjda da iko još ima nade da je Nikšićev SDP različit i bolji od Lagumdžijinog SDPa?
:thumbup:
Hajd' da i od tebe nešto pametno pročitam.
ultima_palabra

#42678 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

johntra wrote:
Bosanski_kralj wrote:Taman kad se insan ponada da postoje stranke koje nemaju preletače, desi se ovo. Skupo će neki ljudi SDP koštati.
Mislim da je upravo suprotno...skupo će preletače koštati to što napuštaju SDP...dio dobijenih para za glasanje od SDA ili inih, ide partiji...svaki kandidat je prilikom kandidature morao potpisati mjenicu na mandat i ugovor koji to reguliše...što, indirektno, znači da je SDP vlasnik mandata...svaki preletač-vijećnik, mora iskeširati SDP-u petocifreni broj ili vratiti mandat partiji...
Misliš da on to nije ukalkulisao?
Banksy

#42679 Re: SDP

Post by Banksy »

Pertini wrote:
Rukovodstvo SDP BiH nije bez iskustva, ali su stigli da zaborave jednu od Lenjinovih najjačih poruka: Kadrovska politika je politika svih politika.
U realnom životu višestruko izigrani i prodati, pametni se klone političkog angažmana, pa ko će tamo nego ološ i ko ne zna ništa pametnije.
johntra

#42680 Re: SDP

Post by johntra »

ultima_palabra wrote: Misliš da on to nije ukalkulisao?
ne sumnjam...znam da je bilo već ponuda u nekim vijećima od SDA da se plati ta mjenica vijećnicima SDP-a, ali niko do Miladina nije još preletio...
VjecitiStudent

#42681 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
johntra wrote:
Bosanski_kralj wrote:Taman kad se insan ponada da postoje stranke koje nemaju preletače, desi se ovo. Skupo će neki ljudi SDP koštati.
Mislim da je upravo suprotno...skupo će preletače koštati to što napuštaju SDP...dio dobijenih para za glasanje od SDA ili inih, ide partiji...svaki kandidat je prilikom kandidature morao potpisati mjenicu na mandat i ugovor koji to reguliše...što, indirektno, znači da je SDP vlasnik mandata...svaki preletač-vijećnik, mora iskeširati SDP-u petocifreni broj ili vratiti mandat partiji...
Misliš da on to nije ukalkulisao?
Jednostavno je oduzeti petocifreno od šestocifrenog.
Matzan

#42682 Re: SDP

Post by Matzan »

Opet ista priča: političari glupi, nesposobni, neškolovani, pokvareni, a forumaši pametni, sposobni, pametni, školovani, dobri...
U stvarnosti: ovi prvi vladaju 25 godina, a ovi drugi pišu po forumima i nikako da iskoriste pamet i znanje i preuzmu vlast od njih.

:mrgreen:
ultima_palabra

#42683 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Matzan wrote:Opet ista priča: političari glupi, nesposobni, neškolovani, pokvareni, a forumaši pametni, sposobni, pametni, školovani, dobri...
U stvarnosti: ovi prvi vladaju 25 godina, a ovi drugi pišu po forumima i nikako da iskoriste pamet i znanje i preuzmu vlast od njih.

Čuj preuzmu vlast? Ima života i rada i mimo politike.
Dr Arsla

#42684 Re: SDP

Post by Dr Arsla »

Kako se zove onaj Poslanik sdp-a u Skupštini USK što je podržao Abdićevce neki dan pa ga sdp isključio ?
Matzan

#42685 Re: SDP

Post by Matzan »

ultima_palabra wrote:
Matzan wrote:Opet ista priča: političari glupi, nesposobni, neškolovani, pokvareni, a forumaši pametni, sposobni, pametni, školovani, dobri...

Čuj preuzmu vlast? Ima života i rada i mimo politike.

Pa što ste toliko zapeli? Ko ih šiša nesposobne i glupe! Nek se nose sa svojim luzerskim poslom.

Ono, znam da vlast treba kritikovati,ali ovo po forumu nije kritika, nego kmečanje i najava smaka svijeta.
ins

#42686 Re: SDP

Post by ins »

SDP bi se veće jednom trebao opredijeliti hoće li u koaliciju sa SNSD-HDZ ili i dalje glumiti opoziciju izbacivanjem "istaknutih" članova iz svog teftera, ne mogu sjediti na dvije stolice :skoljka:

Nakon što su prošle sedmice podržali HDZ u Domu naroda FBiH, i to na pitanju blokade Zakona o PIO koji bi zapravo trebao biti osnova socijaldemokratije, vidimo da je sada i SDP za svrhu svog opstanka spreman prodati sve živo, uključujući i državu. Pa tako sada imamo sjajnu koaliciju SNSD - HDZ - SDP :run:

Jad, jad jad, jad, jad, jad, jad, jad, jad, jad, jad, jad....

Ne znam, kada čovjek pomisli da ga više ni u čemu ljevica ne može razočarati, oni odu korak dalje. Jbt, za koga ja glasam 20 godina.... :?
Matzan

#42687 Re: SDP

Post by Matzan »

Eno SDP i DF traže ostavku Premijera F BiH.
Mora im se priznati da su neumorni kao opozicija, stalno bi nešto mijenjali, smjenjivali...
Ipak, nekako se tu najbolje snalaze i šteta bi bilo pomjerati ih.
johntra

#42688 Re: SDP

Post by johntra »

ins wrote:SDP bi se veće jednom trebao opredijeliti hoće li u koaliciju sa SNSD-HDZ ili i dalje glumiti opoziciju izbacivanjem "istaknutih" članova iz svog teftera, ne mogu sjediti na dvije stolice :skoljka:

Nakon što su prošle sedmice podržali HDZ u Domu naroda FBiH, i to na pitanju blokade Zakona o PIO koji bi zapravo trebao biti osnova socijaldemokratije, vidimo da je sada i SDP za svrhu svog opstanka spreman prodati sve živo, uključujući i državu. Pa tako sada imamo sjajnu koaliciju SNSD - HDZ - SDP :run:

Ne znam, kada čovjek pomisli da ga više ni u čemu ljevica ne može razočarati, oni odu korak dalje. Jbt, za koga ja glasam 20 godina.... :?
Jesi li ti malo pregledao prijedlog Zakona o PIO-u? Naravno da nisi, da jesi vidio bi da tamo ništa socijaldemokratsko i solidarno nema...guglaj malo, slobodno...88 amandmana SDP-a je upućeno na Zakon, nijedan nije prihvaćen...i onda HDZ pođoni dva amandmana SDP-a i predstavi ih ko svoje...zato je SDP i glasao za te amandmane, a bio protiv zakona u cjelini...
Bosanski_kralj

#42689 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

johntra wrote:
ne sumnjam...znam da je bilo već ponuda u nekim vijećima od SDA da se plati ta mjenica vijećnicima SDP-a, ali niko do Miladina nije još preletio...
Saznao sam da su na lokalnim izborima 2016 kandidati za vijeće ispred SDP-a potpisivali mjenicu na 90 hiljada.
Dr Arsla wrote:Kako se zove onaj Poslanik sdp-a u Skupštini USK što je podržao Abdićevce neki dan pa ga sdp isključio ?
Amir Murić, samo što nije još isključen već je pokrenut postupak protiv njega.
zbiljovski

#42690 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Najjači su mi forumaši koji optužuju opoziciju koja na sve načine pokušava oborit poziciju? Znate li vi uopće šta je politika, odnosno razliku između pozicije i opozicie? Nemojmo biti naivni, sjetit ćete se ne tako davno SDA je 3 godine od 20111 - 2014 rušila SDP, iako je dobrim dijelom bila pozicija, možete misliti šta bi radila da je bilo apsolutna opozicija Nikšićevog mandata? Ne može biti kriva opozicija sad kad su se podijelile fotelje i javna preduzeća, odnosno kad se formirala parlamentarna većina, koja ne funkcioniše. Je li opozicija treba to da kritikuje? ili da bez i jednog ministarskog, direktorskog mjesta u FBiH gradi autoputeve i povećava penzije? Dajte saberimo 2 + 2 i urazumimo se. . .
putokaz1

#42691 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP raste
-Padanjem DF
-Sebija i Bakir i njihov Nepotizam
-Padanje SBB
-Novalićeva vlada
Sve ide na mlin SDP i dijelom NS ali
Taj rast još nije ni 5%
mirsek

#42692 Re: RE: Re: SDP

Post by mirsek »

Bosanski_kralj wrote:
johntra wrote:
Saznao sam da su na lokalnim izborima 2016 kandidati za vijeće ispred SDP-a potpisivali mjenicu na 90 hiljada.
Dr Arsla wrote:Kako se zove onaj Poslanik sdp-a u Skupštini USK što je podržao Abdićevce neki dan pa ga sdp isključio ?
Amir Murić, samo što nije još isključen već je pokrenut postupak protiv njega.
I taj kandidat ne napusti SDP ali glasa mimo SDP-a i ne mogu mu nista jer koliko znam niko kandidate u toj garanciji ne tjera da glasaju iskljucivo kako stranka naredi.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Matzan

#42693 Re: SDP

Post by Matzan »

SDP je odlična stranka.
Pogotovo otkako je NN na čelu. :)
sarajevo999999

#42694 Re: SDP

Post by sarajevo999999 »

Bolja je SDA.
Narocito kako je presla sa oca na sina i snahu :)
StupskaBitanga

#42695 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ins wrote:SDP bi se veće jednom trebao opredijeliti hoće li u koaliciju sa SNSD-HDZ ili i dalje glumiti opoziciju izbacivanjem "istaknutih" članova iz svog teftera, ne mogu sjediti na dvije stolice :skoljka:

i na sve ovo SDP traži ostavku ovalićeve vlade a u Domu naroda zahvaljujući njihovim glasovima prošao je zakon o energetskoj učinkovitosti
kamen spoticanja

#42696 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

johntra wrote:
Pa nije Miladina preletio...on je samo glasao za po njemu boljeg kandidata :mrgreen:
demokratija hebi ga :mrgreen:
a onda ga je nerko iskljucio...tako da nikome nista ne duguje...jos ako je imao neki ugovor na neodredjeno u partiji mog'o bi i nerko nesto biti duzan :mrgreen:
johntra

#42697 Re: SDP

Post by johntra »

Nema nikakvih ugovora, nije zaposlenik...ima samo ugovor kao vijećnik, u kome su regulisane ove stvari...ili će davati pare Klubu SDP-a, pa nek ostane nezavisni, ili će vratiti mandat...
Adriatic

#42698 Re: SDP

Post by Adriatic »

Kadrovska politika tzv. ljevice je za divljenje :D
A hoće da vode državu. :-)
Ridjobrki

#42699 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Amir Murić
drug_profi

#42700 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ova SDA ima srece sto ima ovakvu opoziciju.
Post Reply