Sirija
- ioannes
#42676 Re: Sirija
pa sta je radila avijacija za vrijeme te parade gore?
nemoze mi niko reci da je ta Gouta pod opsadom,kad gledam ove slike gore
ili su fake il ovo nije normalno
-
cbrt
#42677 Re: Sirija
Moja poenta zašto sam napisao da će Asad sigurno pasti...eeeej, pa koliko daleko se čuju tenkovi, pa špijuni, obaveštajci bi trebalo nešto da znaju, pa onda dronovi, izviđački avioni i sl. Pa još drže i govore a mogli su vala i vola na ražnju da ispeku...da ne govorim da je potreban zavidan nivo organizacije za sve ovo...pa Asad ne bi mogao u centru Damaska da napravi ovo što su napravili rebeli u opkoljenoj Istočnoj Ghoutiioannes wrote:pa sta je radila avijacija za vrijeme te parade gore?
Last edited by cbrt on 29/04/2015 20:54, edited 1 time in total.
- salik79
#42679 Re: Sirija
ioannes wrote:pa sta je radila avijacija za vrijeme te parade gore?
Syrian Army Wins Battles against Terrorists in Damascus Province
A military source announced that the Syrian Army has been successful in its operations against the insurgents in the strategic province of Damascus, adding hundreds of the militants were killed in the army men’s operations and dozens more were captured.
The source told FNA that the Syrian soldiers targeted gathering centers of al-Nusra Front and Jeish al-Islam in Zamalka, and killed numbers of terrorists, including Egyptian national Saeed Abu al-Tayeb.
A long convoy of the terrorists’ vehicles was also targeted and destroyed by the army artillery units near Douma, which resulted in the killing of scores of fighters, including Palestinian national Mahmoud Amreen.
Harasta’s countryside was also targeted by the army men who continued killing rebels, including the Iraqi national Amer al-Alwani.
On Monday, military sources said that a long list of the killed terrorists in the province, including foreign nationals, have been disclosed by the army’s general command.
The sources said that Lebanese terrorist Ziad Hussein Ze’iter along with Hozan Jammo, Bahaa Ed-Din al-Haji and Nizar al-Dibbes from Ahrar al-Sham group were killed in the army’s operations in Jisrin town in Damascus countryside.
Abu al-Ezz al-Etouni, Walid Nasri and Ziad Ghamam were also identified among the killed terrorists of the same group in the army men’ offensives in Htaitet al-Jarash farms, the sources added.
In the Southern part of Eastern Ghouta, the Syrian troops stormed terrorists’ concentration centers in the farms of Zibdin and Deir al-Assafir villages, killing many of their members.
Fayez Zaidan, Fadi al-Zabadani, Arif Ghaboura, Mohamed al-Hamadi, Khaled Khaddouj, Anas Sharaf Ed-Din and Zakaria Nu’man were identified among the killed terrorists in the abovementioned battlefronts.
URGENT- Syrian Army inflict very heavy losses upon terrorists occupied Qarmeed military base, killed 200 terrorists, destroyed 14 vehicles with the help of air forces
- dragma
- Vozim: Pješe
#42680 Re: Sirija
April 2014 - April 2015

-
Avetinho
#42681 Re: Sirija
Zasto se uvijek stidis napisati da ti je izvor informacija Farsa News Agency, iranska informativna agencija, kojoj cak ni iIranci ne vjeruju. I naziv joj je potaman.salik79 wrote: Syrian Army Wins Battles against Terrorists in Damascus Province
Samo da te podsjetim na nekoliko najjebitacnijih "vijesti" ove agencije.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fars_News_AgencyWikipedia wrote: Reposted "news" story by The Onion
In September 2012, the agency picked up – as fact – a story from The Onion, a satirical newspaper, about a supposed survey showing "an overwhelming majority of rural white Americans would rather vote for Iranian President Mahmoud Ahmadinejad than U.S. President Barack Obama in the upcoming U.S. elections".[9][10] Fars News Agency later apologized for its mistake, with excuse that leading Western media "also had many similar goofs".[11]
The Iranian version copied the original word-for-word, even including a made-up quote from a fictional West Virginia resident who says he would rather go to a baseball game with Ahmadinejad because "he takes national defense seriously, and he'd never let some gay protesters tell him how to run his country like Obama does."[9][10]
"Time machine" story
In April 2013, the agency carried a story claiming a 27-year-old Iranian scientist had invented a time machine that allowed people to see into the future. A few days later the story was removed, and replaced with a story quoting an Iranian government official that no such device had been registered.[12][13]
"Tall White Alien" story
In January 2014, the agency reported a story that US Security policy is being driven by "Tall White Aliens" that the US inherited from Adolf Hitler.[14]
Ja s ovim "novinama" ne bih ni pakas obrisao.
- salik79
#42682 Re: Sirija
Zato sto nije, a i da jeste drazi mi je i pouzdaniji od tvojih cio-izvora.
- Kikibombona
#42683 Re: Sirija
Za rubrike 'vjerovali ili ne'......ioannes wrote:pa sta je radila avijacija za vrijeme te parade gore?
- ioannes
#42684 Re: Sirija
i kako je taj isti Zehran Alloush sto drzi govor na paradi neki dan bio u posjeti Turskoj?Kikibombona wrote:Za rubrike 'vjerovali ili ne'......ioannes wrote:pa sta je radila avijacija za vrijeme te parade gore?
kako to logisticki funkcionira
- Challenger__
- Challenger__
#42686 Re: Sirija

#SRO MAP - EXCLUSIVE - After Jaysh al-#Jihad, Liwa Shuhada al-Yarmouk attacking rebellion forces (#Daraa - #Quneitra)
- Challenger__
#42687 Re: Sirija
A što se tiče ubistava ratnih zarobljenika... Ko ih ubija? Svi, svjedoči antivladin izvor:
Syrian Rebellion Obs#SRO - EXCLUSIVE - More than 20 pro-regime #NDF fighters executed last 4 days in #Ghab plain by all rebellion groups.
-
cbrt
- Challenger__
#42689 Re: Sirija
Drugi izvor (nevladin, također) tvrdi da "rebeli" (tzv. "FSA" i Nusra) potiskuju pro-ISIS frakcije:#SRO MAP - EXCLUSIVE - After Jaysh al-#Jihad, Liwa Shuhada al-Yarmouk attacking rebellion forces (#Daraa - #Quneitra)
archicivilianSeems like the #FSA & #JN trying to end the presence of pro-#ISIS (#Daesh) factions in Southern #Syria, as what #IF did in E-Ghouta.
Kako god, obračun je u toku.
_____
- Neimenovane arapske države navodno obećale vazdušnu podršku "rebelima" na jugu Sirije
- Co0l
#42690 Re: Sirija
Al parada je cudo 
- insomnia78
#42691 Re: Sirija
Vidis da je magla udarila, ne vidi se prst pred nosom
Ne moze avijacija da dejstvuje
- insomnia78
#42692 Re: Sirija
Mirno spavajte USAAF bdijeKikibombona wrote:Pesmerge napustile Kobane i porucili da ce opet biti tu ako ih narod bude trebao.....pjerino wrote:Kiki što ima nova u Rojavi ?
ISIL nastavlja pruzati zestok otpor! Napadi na Sarin se nastavljaju, ali ne ide tako lako.....
Izvjestaj CENTCOM-a za danas (28/04/2015)
Near Kobani, four airstrikes struck an ISIL large and two small tactical units, destroying five ISIL fighting positions and an ISIL vehicle.
- Co0l
#42693 Re: Sirija
Bakljada.insomnia78 wrote:Vidis da je magla udarila, ne vidi se prst pred nosom
- ioannes
#42694 Re: Sirija
malo sam se raspitao za tu paradu...
malo upuceniji tvrde da to uopce nije East Gouta....to je propagandna fora
najvjerovatnije je to negdje blizu Azaza kod Turske granice.
ako meni lazu ,lazem i ja vama
- insomnia78
#42695 Re: Sirija
Dobro siCo0l wrote:Bakljada.insomnia78 wrote:Vidis da je magla udarila, ne vidi se prst pred nosom
Eno vidi se na slikama i odakle se tacno dimi
-
jastuk1
#42696 Re: Sirija
Da. Ono drveće mi liči samo na nešto što može rasti na sjeveru Sirije.ioannes wrote:malo sam se raspitao za tu paradu...
- DuckZz
#42697 Re: Sirija
Smatram da je krajnje vrijeme da se Sirijska vojska povuće iz oblasti Idliba, ovo govorim zato što mi je muka da gledam kako ih ubijaju dole, stotine i stotine, sve se vidi na vladinim stranicama gdje objavljuju broj poginulih, a dosta ljudi protestuju jer smatraju kako opet lažu o brojevima, jer znaju kako su neki "njihovi poginuli" a stranice to ignorišu ...
O ovakvim stvarima govorim
https://www.youtube.com/watch?v=5-INr0wRiaM +16
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.76 ... 2&z=18&m=b

Na kako jednostavan način im oni naprave zasjedu, dovoljna su 4 kamena i jedan šaht = 3 poginula vojnika Tigar jedinice i zarobljeno vozilo.
Ovo me podsjeca na Irak gdje su lokalci pravili zasjede svaki dan iz dana u dan, nakon 3 mjeseca i ogromnog broja poginulih, vojska se jednostavno povukla, bez obzira što su im sjedišta bila netaknuta, tek kasnije je došao ISIL
Ista stvar se može desiti u Idlibu, Ariha kao grad ne mora biti napadnut.
O ovakvim stvarima govorim
https://www.youtube.com/watch?v=5-INr0wRiaM +16
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.76 ... 2&z=18&m=b

Na kako jednostavan način im oni naprave zasjedu, dovoljna su 4 kamena i jedan šaht = 3 poginula vojnika Tigar jedinice i zarobljeno vozilo.
Ovo me podsjeca na Irak gdje su lokalci pravili zasjede svaki dan iz dana u dan, nakon 3 mjeseca i ogromnog broja poginulih, vojska se jednostavno povukla, bez obzira što su im sjedišta bila netaknuta, tek kasnije je došao ISIL
Ista stvar se može desiti u Idlibu, Ariha kao grad ne mora biti napadnut.
- Kikibombona
#42698 Re: Sirija
German YPG Commander "Dilsoz Buhar" Interview
Zbori SvabA.
Rojava revolucija je globalni fenomen a Odzalan inspiracija mladih sirom svijeta!
YPG Foreign Volunteer Fighters
[youtube]http://www.youtube.com/watch?t=34&v=KW8I98E3ps8[/youtube]
Dva nova Amerikanca...

Marxist Leninist Party (MLKP), Rojava

Sahrana komadanta i lidera Asiraca u Hasaki. YPG najavio zestoku osvetu za ubistvo lidera saveznickih Asiraca.....

Asirci, MFS

Dzenaza za 5 YPG boraca, Kobane

ISIL trpi teske gubitke svakodnevno, ali i YPG ima velike zrtve iz dana u dan..... Zestoke borbe!
24 men joined Kurdish security forces Asayish

Djeca se vracaju u skole, ciste se ulice, Kobane
Kurdi izgleda imaju tradicionalno dobre odnose sa Francuskom. Jedino su Francuzi na visokom nivou docekali YPG u Parizu, a poslije u Pesmerge..... Djeca u Kobaniju uce FRA jezik.
Zbori SvabA.
YPG Foreign Volunteer Fighters
[youtube]http://www.youtube.com/watch?t=34&v=KW8I98E3ps8[/youtube]
Dva nova Amerikanca...

Marxist Leninist Party (MLKP), Rojava

Sahrana komadanta i lidera Asiraca u Hasaki. YPG najavio zestoku osvetu za ubistvo lidera saveznickih Asiraca.....

Asirci, MFS

Dzenaza za 5 YPG boraca, Kobane

ISIL trpi teske gubitke svakodnevno, ali i YPG ima velike zrtve iz dana u dan..... Zestoke borbe!
24 men joined Kurdish security forces Asayish

Djeca se vracaju u skole, ciste se ulice, Kobane
Kurdi izgleda imaju tradicionalno dobre odnose sa Francuskom. Jedino su Francuzi na visokom nivou docekali YPG u Parizu, a poslije u Pesmerge..... Djeca u Kobaniju uce FRA jezik.
-
pjerino
#42699 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Pesmerge napustile Kobane i porucili da ce opet biti tu ako ih narod bude trebao.....pjerino wrote:Kiki što ima nova u Rojavi ?
ISIL nastavlja pruzati zestok otpor! Napadi na Sarin se nastavljaju, ali ne ide tako lako.....
Šta sad znači to povlačenje Pešmergi iz kantona Kobane (preko Turske), pa makar to bilo i simbolično? Da li je to lagano podbadanje Turske uzimajući u obzir kolike je ona probleme radila prilikom dolaska Pešmergi u Kobane.
Pretpostavljam da sve što rade Kurdi a posebno irački ima direktne veze s američkim utjecajem na terenu.
Da li je to poruka YPG-u u Kobaneu da je trenutno stanje na terenu (uz još neke manje korekcije, kao što je Sarrin) ono što mora zadovoljiti Kurde i da nema nikakvog spajanja kantona Kobane i Cizre.
Ali sada je tu u igri i FSA (pod okriljem YPG-a) koja tek sada dolazi do punog izražaja (svaka čast i za samu obranu grada) jer prostor koji sada dolazi na red za oslobađenje od ISIS-a je pretežno arapski a koliko mi je poznato taj prostor i prije ofenzive ISIS-a je držala FSA (enklava oko brane Tishrin).
Da li je razlog to što je možda uspostavljen zračni most prema kantonu Kobane i sva vojna pomoć ide iz zraka. Dan prije povlačenja Pešmergi u američku zračnu bazu u iračkom Kurdistanu sletjeli su 3 aviona C-17 a to me podsjeća na situaciju kada su su tri Herkulesa ispustili oko 20 tona vojne pomoći u Kobane prilikom opsade grada.
Sve je ovo „ako“ ili „možda“...
- Co0l
#42700 Re: Sirija
Cuj terorista Odžalan inspiracija ljudima sirom svijeta.I Bin Laden je mnogima inspiracija,ali to nije nesto cime se treba hvaliti.