Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#42676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

jos se kanim da ga upalim. znam da cu ga ugasiti nakon 45 minuta ali eto
nema me tamo

#42677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

karanana wrote:jos se kanim da ga upalim. znam da cu ga ugasiti nakon 45 minuta ali eto

Pa garantujem da ga neces u cugu pogledati
johnnykola

#42678 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Kakva ambicija. Ambicija je napredovati, a ne namjeriti snimiti, režirati jedno pa to jedno udarati dvadeset godina. Kao i u životu ne možeš dokazati nešto i bog pa to drviš tisućljeće. No, *ebo Sinegdoku upravo je Kobra krenula na Fetvi. Film moje mladosti i Silvester Testosterone stari Rakonja kao što sam i sam.:)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#42679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Sinegdoka je u najmanju ruku preserans a square mezetim lagano iz dijelova imam jos sahatak...dobar uradak mogu slobodno 'vec" rec
johnnykola

#42680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

FOX Movies 20.00.

Image

HRT2 21.00.

Kriminalistički film. Krajem tridesetih godina u Los Angelesu privatnoga detektiva Jakea Gittesa (J. Nicholson) unajmi gospođa Mulway (F. Dunaway) da otkrije viđa li se njezin suprug, inače lokalni bogataš i biznismen, s drugom ženom. Pojavi se i druga žena koja se također predstavi kao gospođa Mulway i traži da zaboravi na slučaj. Gittes otkriva složenu igru vezanu uz licence oko gradske vode, korupciju i preprodaju zemljišta, u što je upleteno barem jedno ubojstvo. Otkrije da je suprug gospođe Mulway ubijen, a i njega počnu progoniti.

Izvrstan detektivski film Kineska četvrt u doslovnom je smislu neonoir: Unutar tipično detektivskog slučaja razvija se neobična radnja koja dolazi do svojega izvora u strašnim, incestuoznim djelima koja su determinirala glavne junake filma. Njih tumače izvrsni američki glumci J. Nicholson, F. Dunaway i J. Huston (i sam sudjelujući u režiji nekih sekvenci). Film je majstorski režirao Roman Polanski, koji je uvijek u svojim filmovima znao vješto i uvjerljivo predočiti zlo i ono instinktivno, a razorno i ubojito u ljudima. Film Kineska četvrt je osvojio, uz jedanaest nominacija za nagradu Oscar, samo jednoga: za scenarij Roberta Townea. Jack Nicholson 1990. godine režirao je nastavak filma, The Two Jakes.

Image

Film na TV-u
nema me tamo

#42681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Tenenbaumi isto jedno veliko preseravanje debilnog Wesa Andersona.

Chinatown je klasik.
johnnykola

#42682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:Tenenbaumi isto jedno veliko preseravanje debilnog Wesa Andersona.

Chinatown je klasik.

Hej momak, ljudi nisu isti. Daj drugima da donesu svoj sud i času.
Od Wesa insan može zadobiti zapaljenje moždane opne, ali za njega
napisati da je debilan, da imamo prave ljubitelje filma za admine
ovdje dobio bi nogicu na jedno pol godine zbog takova napisa. Pa ti drugom da je debilan,
a posredno preko njega da sam i ja. Falavi, biter čoveče! :D :D :D
nema me tamo

#42683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Kad mu onu debilnu glavu vidiš znaš kakav je, još ono debilno nepoznavanje mnogo stvari u filmu kao pokušaj humora u vezi tenisa..
Jedino što ga vadi je to sto drugacije radi filmove, al' on je onaj klasicni smarač.

Da ne bude da je sve negativa ima nekoliko fantasticnih poput Rushmore i The Grand Budapest
johnnykola

#42684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:Kad mu onu debilnu glavu vidiš znaš kakav je, još ono debilno nepoznavanje mnogo stvari u filmu kao pokušaj humora u vezi tenisa..
Jedino što ga vadi je to sto drugacije radi filmove, al' on je onaj klasicni smarač.

Da ne bude da je sve negativa ima nekoliko fantasticnih poput Rushmore i The Grand Budapest
Aha, sad smo nadošli na prosuđvanje ljudi i njihove inteligencije putem njihova fizička
izgleda. Na nešto od čega je znanost odustala u pretprošlom stoljeću. Najs. I onda
je Wes debilan. Hm. Nemoj, on je smarač. Otpadaju i Rushmore i Grand Budapest.
Vidiš i mene je Zisou smorio i ona nejač na onom pikniku/otoku s Vilisom, a tek
onaj Fantastični gospodin Fox! No, opet se nisam okrenuo haman nacističkim metodama
prosudbe persona. Živija!
nema me tamo

#42685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Vidiš mu po glavi da ga voli primati nazad zato i pravi filmove na ovaj kalup :D
johnnykola

#42686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:Vidiš mu po glavi da ga voli primati nazad zato i pravi filmove na ovaj kalup :D
Pretvaraš se u trolića. Superiška si. Ide jedan fini hajd.
thekupus

#42687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by thekupus »

Aj lika, prosuđuje filmove po izgledu redateljeve glave :-) :run:
nema me tamo

#42688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

thekupus wrote:Aj lika, prosuđuje filmove po izgledu redateljeve glave :-) :run:

Pa ja vidiš mu po glavi da je vjerovatno pripadnik tajne SS-ove divizije za pretenciozne jake akcije..

Ne moze ti to promaci nikako. :D
johnnykola

#42689 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Bolest nije kraj.
Bloo
Globalna šefica

#42690 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

nema me tamo wrote:Tenenbaumi isto jedno veliko preseravanje debilnog Wesa Andersona.

Chinatown je klasik.
Zasto ti se ne svidaju Tenenbaumi?
nema me tamo

#42691 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Bloo wrote:

Chinatown je klasik.

Pa iskreno i ne mogu ti dati pravi odgovor možda najblize pravom je spora radnja pretežno vecim dijelom loš humor.
Ima svojih momenata film, al' na kraju sve u svemu ne zaslužuje onako visoku ocjenu.

Opet predpostavljam ljudi koji su dali visoke ocjene su oni koji se boje reci šta je film i zbog drugacijeg fazona snimanja miješaju ono što je istinski dobro i ono što je pomalo isforsirano od Wesa što se opet vraca na moje pljuvanje doticnog..
KB9

#42692 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

meni je taj film bas carski, jedan od onih sto mozes svako malo gledat :mrgreen:
nema me tamo

#42693 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

A gledao si ga samo 1? :D
KB9

#42694 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

nema me tamo wrote:A gledao si ga samo 1? :D
jesam jedno 2-3 puta :mrgreen: ubjedljivo najvise puta sam gledao prestige, u taj film sam zaljubljen :skoljka:
nema me tamo

#42695 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Prestige je pravi
Bloo
Globalna šefica

#42696 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

nema me tamo wrote:
Bloo wrote:

Chinatown je klasik.

Pa iskreno i ne mogu ti dati pravi odgovor možda najblize pravom je spora radnja pretežno vecim dijelom loš humor.
Ima svojih momenata film, al' na kraju sve u svemu ne zaslužuje onako visoku ocjenu.

Opet predpostavljam ljudi koji su dali visoke ocjene su oni koji se boje reci šta je film i zbog drugacijeg fazona snimanja miješaju ono što je istinski dobro i ono što je pomalo isforsirano od Wesa što se opet vraca na moje pljuvanje doticnog..
Ako zanemarimo visoke/niske ocjene kritičara, u suštini svako od nas ovdje piše subjektivni doživljaj nekog filma.
Film je "dat" svima da pogledaju i donesu subjektivni sud.
Tvoj sud je validan. Nije ti legao film iz nabrojanih razloga. Tebi i još hrpi ljudi.
Nekom je awesome.
Meni je simpatičan i baš me je zabavio. To mu je i bila svrha. Da zabavi barem nekog. :D
Tebe nije. Jer si tersavi hejter :twisted: :kiss: kidding, nemoj tući
Jbg, ova tema je o subjektivnim ocjenama odgledanog. Npr, može meni neko pisati traktate o dobroti npr The Holy Mountain sa raznik aspekata (rezija, fotografija, script), ali meni kao gledaocu, film nije "sjeo" (iako neki drugi filmovi jesu). Sad se postavlja pitanje, da li reziser uvijek snima filmove samo za svoju odabranu publiku ili za sve? Ako za sve (sto je moja pretpostavka), onda je svako misljenje skoro pa validno, sve dok se osoba potrudi da barem djelomicno obrazlozi svoju ocjenu. Odgledala, dva puta, jednostavno mi se ne sviđa film. Neko se kune u njega. To su samo dva viđenja iste stvari,
Bloo
Globalna šefica

#42697 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

nema me tamo wrote:Prestige je pravi
E vidiš mene je taj smorio :lol:
nema me tamo

#42698 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

:thumbup:

Al' nemoj slucajno pomislit da sam ja popljuvao film u lice jer je film dobar i vrijedi preporuke u moru karina filmova...
U suštini me jedino nerviraju visoke ocjene njegovih filmova i na prvu jedino mogu reci da pretezno daju visoku ocjenu oni studenti što po fakultetima slikaju gole ljude ako me razumiješ šta hocu da kazem s tim.. :D

Ps: mislim da griješiš kad kazes da snimaju za sve recimo Lynch je pravi primjer toga. :D
Bloo
Globalna šefica

#42699 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

nema me tamo wrote::thumbup:

Al' nemoj slucajno pomislit da sam ja popljuvao film u lice jer je film dobar i vrijedi preporuke u moru karina filmova...
U suštini me jedino nerviraju visoke ocjene njegovih filmova i na prvu jedino mogu reci da pretezno daju visoku ocjenu oni studenti što po fakultetima slikaju gole ljude ako me razumiješ šta hocu da kazem s tim.. :D

Ps: mislim da griješiš kad kazes da snimaju za sve recimo Lynch je pravi primjer toga. :D
ne diraaaaaaaaj Lynchaaaaaaaaaaaaaaaaaa :twisted:

ahem

Gledaj, da prave samo za odredenu grupu ljudi, onda bi bilo distribuirano samo odredenoj grupi. Sto se ne isplati.
Knjige i filmovi i slikarstvo and all that, se stvori i pusti u svijet, da nade svoju publiku.
Čak i onaj roman sa trafike od 3 KM. Koji je sa aspekta knjizevnosti dno dna (od stila, teme etc), ako je uspio da zabavi nekog, ako je neko uspio da se pronade u njemu, ispunio je svoju svrhu.

Edit: Zasto sudis o ljudima na osnovu njihovih ocjena filma :mrgreen:
nema me tamo

#42700 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Da naravno da nece staviiti na omot samo za malo inteligentniju publiku :D

Reci mi eto šta kazes za Darjeling limited koji isto ima samo dobar rad kamere dobru lokaciju..
Da li se zbog toga mora nazvati strašnim filmom?

Meni lcno kako kad npr mozda si primjetila da sam od Fasbendera hvalio ovaj zadnji gdje su bacali blokove na njega, a pretezno mi je legao zbog skandinavije snijega i to.
Post Reply