FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#42651 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Možda nije htjeo da skače po terenu, ali ga zato posipaju u svlačionici i slave sa njim. :D
Crvena Tifoza

#42652 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Od zadnjih 11 sezona, Barça 7 puta prvak. Dominacija :izet:
sizifinho

#42653 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

vidjet ćemo, možda fkt i jeste tako, lik nije emotivac, možda su se u svlačionici pofatali.
Možda su i odnosi u ku*cu, to ide na dušu igrača.
Ne razumijem ove što su starosjedioci na temi, tipa skenderije, LSD-a, što olahko prihvataju ovu situaciju. Šta mislite kako će proći idući trener ako proba biti autoritet? Možda je onda fkt bolje pustiti ih da sami igraju, bez trenera... meni se ovo ne sviđa, jer da je u Realu ovakva situacija onda bi se ovdje pričalo (a pričalo se kad je s Murinjom bilo) kako su tamo sve primadone, umišljeni, bez poštovanja itd.
Pošto je u našem taboru, dobro je, snaći ćemo se...
dupli standardi
drugtito2011

#42654 Re: FC Barcelona

Post by drugtito2011 »

sizifinho wrote:vidjet ćemo, možda fkt i jeste tako, lik nije emotivac, možda su se u svlačionici pofatali.
Ne razumijem ove što su starosjedioci na temi, tipa skenderije, LSD-a, što olahko prihvataju ovu situaciju. Šta mislite kako će proći idući trener ako proba biti autoritet? Možda je onda fkt bolje pustiti ih da sami igraju, bez trenera... meni se ovo ne sviđa, jer da je u Realu ovakva situacija onda bi se ovdje pričalo (a pričalo se kad je s Murinjom bilo) kako su tamo sve primadone, umišljeni, bez poštovanja itd.
dupli standardi
:thumbup:
ODB

#42655 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

I Murinjo i Enrike su koliko znam imali loš prvi pristup igračima ,tj. nametanje autoriteta tako da ne vidim da su igrači krivi.
Saian

#42656 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

sizifinho wrote:vidjet ćemo, možda fkt i jeste tako, lik nije emotivac, možda su se u svlačionici pofatali.
dupli standardi

daleko od toga da kazem da je ovo odlicno (ako je onako kako smo intepretirali), al bilo bi mi gore da se grle, a da se ne mogu vidjet' ocima. Moguce je i ovo da Enrique nije htio skakat po terenu, to mi je i razumljivo, stavise :oops:
LSD

#42657 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

dupli standardi

par logicnih pitanja se odmah namece

zašto misliš da forumaši ovdje imaju duple standarde :roll: i kakve to veze ima sa cinjenicom da igraci FC Barcelone ne yebu svog trenera ni 2%, cak ni kad se titula slavi :?
valjda imaju debelog razloga za to
omar little

#42658 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ja sam rekla grljenje pod utjecajem gledanja silnog grljenja na terenu. ne moraju ga lazno grliti, mogli su mu civilizirano pruziti ruku. ja kad radim s ljudima s kojima se (uzajmno) ne podnosim na kraju projekta se svejedno zahvalim na suradnji i na stavljanju osobnih animoziteta na stranu. mogli su i oni tako, to je bila moja poenta. no, nebitno je vise razglabati o tome. njh.
MOSALJOZE

#42659 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Vi od osvojene titule napravite ne vidjenu sapunicu,nevjerovatno.
Towelie

#42660 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Cestitke. Zasluzeno.
Image
NK33

#42661 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

MOSALJOZE wrote:Vi od osvojene titule napravite ne vidjenu sapunicu,nevjerovatno.
Fakat. Pretjeruje se i pisu se gluposti pod nekim vlastitim pretpostavkama.

Image

Mozda ih je potpredsjednik natjerao da se uslikaju s trenerom :lol:
omar little

#42662 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

pisalo se na osnovu vidjenog prije dva sata.
tufahija12345

#42663 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

hahahah, ovo je vec postalo bezveze i smijesno o Enrikeu...

Onako kako mi se cini da je on po karakteru, znam takvih nekoliko ljudi, a jos manje znam boljih ljudi od njih, tako da...
Uglavnom, recimo Messija i Enrikea se ne tretira uopce ko normalne ljude u tim spekulacija. Jarane, ne da mesiju antolnela navece da zavuce malog, dodje sutra na trening los, ide mu sve na kurac, malo popizdi. sutra se probudi dobar ko hljeb, voli citav svijet. Tako isto i kod Enrikea :D :D pa i oni su ljudi...i tako od danas do sutra, od titule do titule :D

izvinite na psovkama :D :D
NK33

#42664 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Ja nisam dobio utisak da igraci nece da slave s LE, vise mi se cinilo da on nece da pretjeruje sa slavljem na tudjem stadionu. Igraci nisu slavili sa vecinom trenerskom osoblja, pa ipak ne mislim da to znaci da su u losim odnosima sa svima.
Eto i slika s LE, onda cemo pretpostavit da su se u prosla 2 sata odnosi drasticno popravili :)
Last edited by NK33 on 17/05/2015 23:52, edited 1 time in total.
skenderija04

#42665 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dupli standardi
Nemoj se nervirati. Kako je , tako je. Bolje je nego u Realu ( bar mislim) Tamo predsjednik kupuje koga on hoce i onda kaze treneru:" Slusaj, doveo sam najbolje, sad je na tebi da ih treniras" :D

Sta ce biti sa Luisom vidjecemo. Na kraju covjek je sampion. To je dovoljno. Ne mora biti prijatelj sa igracima. A igraci ako su imalo pametni reci ce : "Sa ovim dzukcem osvajamo i letimo kao avioni. Sa Tatom smo bili raja i nista" Pitanje je koliko je duboko sve ovo, i da li pobjede mogu dovesti do priblizavanja . Vjeruj mi da me ne zanima ni najmanje. Ineteresuju me ova dva finala a onda ce tek poceti problemi. Uzivaj, ko zna kada ce opet. :D
MOSALJOZE

#42666 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

I ako je Enrike istakao kako on odlučuje o svojoj sudbini(to sam meščini ovdje pročitao)bilo bi krajnje neozbiljno pustiti trenera koji je u kratkom roku uradio odličan posao,bez obzira na odnos Messi-Luis,koji je možda najvažniji u cijeloj toj priči.
skenderija04

#42667 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:I ako je Enrike istakao kako on odlučuje o svojoj sudbini(to sam meščini ovdje pročitao)bilo bi krajnje neozbiljno pustiti trenera koji je u kratkom roku uradio odličan posao,bez obzira na odnos Messi-Luis,koji je možda najvažniji u cijeloj toj priči.
To ponavlja vec evo mjesec dana. Sta ima da odlucuje o svojoj sudbini kad ima ugovor do 2016. Niko ga ne tjera. Dovoljno je samo da kaze da ce ostati sljedecu sezonu, ili onu cuvenu frazu;:" Ja imam ugovor do 2016" Ali ne, on hrani spekulante sa svojom pricom o odluci na kraju sezone. Pep koji je potpisivao godinu za godinu, je uvijek u februaru saopstavao da ostaje. Kada je odlazio, to je saopstio u aprilu. Mi smo vec u drugoj polovini maja a trener kaze da ce na kraju (06.06) saopstiti svoju odluku. Ok, cekacemo.
MOSALJOZE

#42668 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Sada su se stvari malo promjenile u odnosu do prije mjesec dana.Jbg stavi se u njegovu poziciju osvojio sam ligu,finale LP,a očito me ne poštuju dovoljno,naravno da će "zatezati",ali ne zbog svoga ostanka,već zbog samog poštovanja,jer to je ono što je definitivno falilo Barci ove sezone
svi u napad

#42669 Re: FC Barcelona

Post by svi u napad »

Jedna titula je legla i cestitke momcima. LE je pokazao da je dobar trener i cekace da osvoji kup sampiona kako bi ucvrstio svoju poziciju i lagano im mamicu. Ko s kim prica ili ne prica nije bitno uopste jer svi su dobro placeni za svoj posao i to moraju pokazti na terenu. Zelim im puno uspjeha u buducnosti koja ce po meni bit jako uspjesna (milsim na slijedecih 5 godina). Kao stari kontras u finalu spanskog kupa cu navijati za moje Baske tj. Bilbao jer sam uvijek na strani ugnjetavanih. Jos jednom iskrene cestitke najboljoj ekipi na svijetu. :izet: :thumbup:
skenderija04

#42670 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:Sada su se stvari malo promjenile u odnosu do prije mjesec dana.Jbg stavi se u njegovu poziciju osvojio sam ligu,finale LP,a očito me ne poštuju dovoljno,naravno da će "zatezati",ali ne zbog svoga ostanka,već zbog samog poštovanja.
Ne znam, ali nije normalna situacija . Evo, ti si neutralan, sta mislis o situaciji u kojoj trener hvali sportskog direktora koji je otpušten, a za novog kaze da se nikada nije sastao sa njim. Za mene je ispao odličan covjek, jer je zahvalan covjeku koji ga je doveo, ali sa pozicije funkcije koju obavlja, poprilično neozbiljno.
MOSALJOZE

#42671 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Očito da ne pazi šta će reći tj.kaže šta misli pa tako ti je,ili hoće da pokaže upravi kako je on tu jer on želi.
omar little

#42672 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

sad nije sapunica, sad je odjednom smislena tema za razgovor. :D
Crvena Tifoza

#42673 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Ma ovdje se od muhe pravi medvjed. Uredu nije slavio i skakao na stadionu. Pogledajte snimke iz svlačionice, LE skače sa igračima, pjeva, veseli se.
sizifinho

#42674 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

LSD wrote:

par logicnih pitanja se odmah namece

zašto misliš da forumaši ovdje imaju duple standarde :roll: i kakve to veze ima sa cinjenicom da igraci FC Barcelone ne yebu svog trenera ni 2%, cak ni kad se titula slavi :?
valjda imaju debelog razloga za to
par logičnih odgovora se nameče

1. kad su igrači Murinja kuburisali, pričalo se po forumu kako nemaju poštovanja, discipline... nisam ja od jučer tu, a nisi ni ti.
2. da li bi se ta titula slavila da nije bilo enrikea?
Naravno, možeš ti reći da nije, enrikeovi eksperimenti su fula, on je tu samo paravan...
Ali to je sve šuplja. Nije niko od nas u svlačionici pa da zna šta je stvar. Ono što je VIDNO je:
1. tri trenera su bile frule na svirali, barca igra dosadan nogomet, i često gubi bitne utakmice. Igrači se vuku po terenu.
2. Enrike na klupi, počinje eksperimentacija, nebitno SKROZ... ali dok je Enrike na klupi, koji god razlog bio tom- Barca igra ljepše, brže, aktivnije, osvajaju se titule i divno ih je gledati.

Ergo- dolaskom Enrikea stvari su se složile. Njegovom kriviom il ne, mi ne znamo. Ali indukcija kaže da je on krivac za to.

Za mene je u nogometu još uvijek trener tapija...drugo je što su kod nas očito neki drugi standardi, ali polahko- to se može odbiti od glavu nama navijačima na duge staze.
omar little wrote:ja sam rekla grljenje pod utjecajem gledanja silnog grljenja na terenu. ne moraju ga lazno grliti, mogli su mu civilizirano pruziti ruku. ja kad radim s ljudima s kojima se (uzajmno) ne podnosim na kraju projekta se svejedno zahvalim na suradnji i na stavljanju osobnih animoziteta na stranu. mogli su i oni tako, to je bila moja poenta. no, nebitno je vise razglabati o tome. njh.
zna žena šta priča.
skenderija04 wrote:Sta ce biti sa Luisom vidjecemo. Na kraju covjek je sampion. To je dovoljno. Ne mora biti prijatelj sa igracima. A igraci ako su imalo pametni reci ce : "Sa ovim dzukcem osvajamo i letimo kao avioni. Sa Tatom smo bili raja i nista" Pitanje je koliko je duboko sve ovo, i da li pobjede mogu dovesti do priblizavanja . Vjeruj mi da me ne zanima ni najmanje. Ineteresuju me ova dva finala a onda ce tek poceti problemi. Uzivaj, ko zna kada ce opet.
ma skenderbeže, mene brine ako Luis ode, kako će se igrači ponijeti prema novom treneru(trenerima). Iskreno, pun mi je klinac mijenjanja trenera, o tome brujim odavno. Mi smo trebali biti Mes Que Un Club, prisjeti se priča kako u Barcinoj svlačionici vlada rad, red i disciplina, skromnost dobra vrlina.

Što kaže Omarka, ne moraju se oni voliti, je*e mi se, kao i tebi. Ali nek budu profesionalci i kažu "Šefe, je*o si nam mater na početku sezone, mrzimo te, ali svaka čast na tituli."
Pruži ruku iz kurtoazije.
Lahko je sad slikati se, ali kad se titula osvoji, ne grle se neki lijevi članovi osoblja, već se ode trenera zaliti šampanjcem.

Ali dobro možda je do mene. Ja sam ipak za onu staru branšu: "Trener je riječ."
Da si Bekam, kopačka u glavu, i ćao. Nećeš ti meni odlučivat kakve ćeš krampone nosit :P

Sretna nam titula!
Sutra šta bude

p.s.
MOSALJOZE wrote:Sada su se stvari malo promjenile u odnosu do prije mjesec dana.Jbg stavi se u njegovu poziciju osvojio sam ligu,finale LP,a očito me ne poštuju dovoljno,naravno da će "zatezati",ali ne zbog svoga ostanka,već zbog samog poštovanja,jer to je ono što je definitivno falilo Barci ove sezone
kako sad nije sapunica? Ne kontam, morao si nešto napisat, pa bilo šta, iako si dva posta nakon potvrdio ono što sam ja rekao.
I sam si primjetio problem: "manjak poštovanja"
suncica24

#42675 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Goooooood mooooorniiiin' :)

Image
subir foto

Moj Simke, niko me ne voli :D

Image
Post Reply