Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

pirmin

#42651 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pirmin »

The Adjustment Bureau

...po drugi put.

A sta cu kad volim ove ljubavne.
last mohicans

#42652 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Haris033 wrote:U filmu Miss Sloane, osim što osvaja svojim glumačkim sposobnostima, takođe osvaja svojim šarmom, elegancijom, ženstvenošću i seksipilnosti, iako je u toku cijelog filma, uglavnom, skroz obučena :-D

Btw, zašto ovakav styling nemaju naše poslovne žene :?

Image
Image
Image
kakavdanakneiskustvu wrote:jesi gledao take shelter?
Nisam. Gledam večeras.. :)
To je tačno. Kad kazu nije bitan vanjski izgled. Sam taj njen outfit u ova dva filma je dobrim dijelom doprinio da joj uloga još bolje legne. Kod nas se ne znaju ni obuci a da pri tom izgledaju elegantno i poslovno, te atraktivno, a da nije i vulgarno. Kad pomislim na neke kolegice, dvije, tri se znaju obuci. Ostalo odron.
karanana

#42653 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

ma dobra je.
Tito_i_Partija

#42654 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

karanana wrote:ma dobra je.
Koja tebi nije dobra? :D
karanana

#42656 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

e cuo sam da ima threesoma u ovom. ali me odbija ovo o wonderwoman jer bilo sta sa superherojima i odmah mi se povraca. ali ovo je kreiranje karaktera a ne superheroj film tako da cu pogledai.
johnnykola

#42657 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Upravo je krenuo na Pink World Cinema film režisera Levijatana i Lovelessa. Više ovdje.

Image

RTS1 22.00.

Odličan triler.

Image

Film je prikazan na trinaestom SFF-u 2007. godine u okviru programa U fokusu. Iz žurnala festivala:

Image

Film na TV-u
karanana

#42658 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

in memoriam.

odlican klopka.
cak je i hollywood ako se sjecam trebao preuzeti i napraviti nesto ovako. ne znam da li su.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#42659 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

podero je u svom nazalost posljednjem...ustav rh.
karanana

#42660 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

o pa ja, on je bio i glavna uloga u tom betonu. ja i zaboravio.
kakavdanakneiskustvu

#42661 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

markioni wrote:podero je u svom nazalost posljednjem...ustav rh.

da,odlicna uloga,dobar film
kakavdanakneiskustvu

#42662 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

moracu tog levijatana pogledati
johnnykola

#42663 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:moracu tog levijatana pogledati
A šta da ti pišem, vidi kako da ga ne pogledaš. :D

FTV 21.10.

Image

<3

FTV 22.55.

Dobrih provala.

Image

HRT3 23.05.

Drama prema autobiografskoj knjizi Gavina Ledde. Gavino (F. Forte) je rođen na Sardiniji u siromašnoj pastirskoj porodici. Otac (O. Antonutti) je grub i nasilan čovjek koji Gavinu ne dopušta da krene u školu već ga koristi kao radnu snagu. Za najmanji neposluh Gavino dobiva batine. Uskoro se taj "odgoj" pretvori u sadističko iživljavanje oca koji od sina želi načiniti biće bez svojeg "ja". Gavino (S. Marconi) će biti rob svoga oca sve do dvadesete godine. Tada će se oteti njegovu utjecaju...

Osim oca, kojeg glumi izvanredni Omero Antonutti, gotovo svi drugi glumci su amateri. Premda snimljen u boji, film u mnogome podsjeća na neorealističko razdoblje talijanske kinematografije. Braća Vittorio i Paolo Taviani rekonstruirala su život Gavina Ledde takvom snagom da je film na festivalu u Cannesu 1977. osvojio glavnu nagradu.

Image

Film na TV-u
nema me tamo

#42664 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Smece filmovi.. :D
johnnykola

#42665 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Kobra je išla zbog uspomena na sjećanje na djetinjstvo, :-D a preostala dva su odlični, dobro, posljednji Ja sam bog otac nije baš za svakoga.

Film na TV-u
nema me tamo

#42666 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

I Observe dosta loš dobro možda je loš jaka rijec, al' hajde reci cu da se može pogledati i to jedva..

Knocked up od Setha je pravi film
johnnykola

#42667 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:I Observe dosta loš dobro možda je loš jaka rijec, al' hajde reci cu da se može pogledati i to jedva..

Knocked up od Setha je pravi film
Meni su oba sasma ok.
nema me tamo

#42668 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

A skinuo sam i ja levijatana ima evo mjesec sve zbog toga što ga ti forsiraš evo vec godinu dana meni se cini..
Loveless isto ima mjesec sigurno..

Samo što je Synecdoche, New York usran film ubili ste me svi redom..
Pokušao sam i završio i sve i razumijem hype zbog umjetnosti i ambicije, al' što te film pati i iscrpljuje to je vec posebna prica..

Mislim da vecina vas je ustvari i rekla da je dobar samo zbog toga što ima ocjenu 7,5 pa necete da budete na drugoj strani jer mislite da ce vas neko nazvati neznalicom ako popljujete toliko visoku ocjenu..
johnnykola

#42669 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

nema me tamo wrote:A skinuo sam i ja levijatana ima evo mjesec sve zbog toga što ga ti forsiraš evo vec godinu dana meni se cini..
Loveless isto ima mjesec sigurno..

Pokušao sam i završio i sve i razumijem hype zbog umjetnosti i ambicije, al' što te film pati i iscrpljuje to je vec posebna prica..

Mislim da vecina vas je ustvari i rekla da je dobar samo zbog toga što ima ocjenu 7,5 pa necete da budete na drugoj strani jer mislite da ce vas neko nazvati neznalicom ako popljujete toliko visoku ocjenu..
Sjo frajke! Dječko, a da ti možda nije palo napamet kako se radi o odlično režiranom i odglumljenom filmu, direktnoj kritici politike u Rusiji (scena s puškama i slikama), vrhunskom prikazu bahatosti lokalnih moćnika (prepoznaj u gradonačelniku Dodika, npr.), prelijepim prikazima prirode. Ogromne tuge kad dođe do demontaže kućerka. Pogledaj film, Artemide ti, pa onda piši šta god hoćeš. Proći će godine, a onda ćeš skontati koji je beton od filma Sinegdoka.
black

#42670 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by black »

nema me tamo wrote:
auu djes to reci drugu @johnnykola :mrgreen: ja evo godinama, kada se pomene taj film, pokusavam da ubjedim dzonija da kaze zasto mu se toliko svidja, al on to uvijek elegantno zaobidje :P
gledao sam ga na SFF-u i nije mi bas lego (sem rahmetli Sejmura), al mozda je bilo i do mene, doso u sorcu a puhno hladan vjetar, smrzo se ko... :mrgreen: moracu ponove pogledati ako se uspijem natjerati :mrgreen:
malkice mi lici na dio iz, vec pomenutog, The Square kada novinarka pita onog kustosa da objasni opis izlozbe sa stranice muzeja :mrgreen:
ultima_palabra

#42671 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ultima_palabra »

Sinegdoha bi bila super da traje jedno sat, tu otprilike kaze sve sto je imao reci... ovako ubi sa ponavljanjem.
johnnykola

#42672 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

black wrote:
nema me tamo wrote:
auu djes to reci drugu @johnnykola :mrgreen: ja evo godinama, kada se pomene taj film, pokusavam da ubjedim dzonija da kaze zasto mu se toliko svidja, al on to uvijek elegantno zaobidje :P
gledao sam ga na SFF-u i nije mi bas lego (sem rahmetli Sejmura), al mozda je bilo i do mene, doso u sorcu a puhno hladan vjetar, smrzo se ko... :mrgreen: moracu ponove pogledati ako se uspijem natjerati :mrgreen:
malkice mi lici na dio iz, vec pomenutog, The Square kada novinarka pita onog kustosa da objasni opis izlozbe sa stranice muzeja :mrgreen:
Sjo šuplje. Sinegdoka je život sam. Zato je film i iscrpija i ispatija dječka gore. Šta se tu ima pisati. Idi čitaj u Rogera Eberta recenziju. Slažem se sa svime.

Ovakvih scena u filmu je mali milijun:

I sad za ovo reći da je kenjaža. Ne ide. Na Q&A s Kaufmanov on je rekao da je do u detalj napisana sve i jedna scena prije snimanja, nije bilo naknadnog dodavanja i meni je leglo taman.
medvjed23

#42673 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

sinegdoha je grower
nema me tamo

#42675 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

ultima_palabra wrote:Sinegdoha bi bila super da traje jedno sat, tu otprilike kaze sve sto je imao reci... ovako ubi sa ponavljanjem.

Upravo..

Johnny vidiš da sam spomenuo ambiciju i umjetnost dakle kontam ga, al' maltretiranje mozga je maltretiranje i ne može se preko toga..
Post Reply