Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- pirmin
#42651 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
The Adjustment Bureau
...po drugi put.
A sta cu kad volim ove ljubavne.
...po drugi put.
A sta cu kad volim ove ljubavne.
-
last mohicans
#42652 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To je tačno. Kad kazu nije bitan vanjski izgled. Sam taj njen outfit u ova dva filma je dobrim dijelom doprinio da joj uloga još bolje legne. Kod nas se ne znaju ni obuci a da pri tom izgledaju elegantno i poslovno, te atraktivno, a da nije i vulgarno. Kad pomislim na neke kolegice, dvije, tri se znaju obuci. Ostalo odron.Haris033 wrote:U filmu Miss Sloane, osim što osvaja svojim glumačkim sposobnostima, takođe osvaja svojim šarmom, elegancijom, ženstvenošću i seksipilnosti, iako je u toku cijelog filma, uglavnom, skroz obučena![]()
Btw, zašto ovakav styling nemaju naše poslovne žene![]()
Nisam. Gledam večeras..kakavdanakneiskustvu wrote:jesi gledao take shelter?
- karanana
#42653 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma dobra je.
- Tito_i_Partija
#42654 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Koja tebi nije dobra?karanana wrote:ma dobra je.
-
last mohicans
- karanana
#42656 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
e cuo sam da ima threesoma u ovom. ali me odbija ovo o wonderwoman jer bilo sta sa superherojima i odmah mi se povraca. ali ovo je kreiranje karaktera a ne superheroj film tako da cu pogledai.
- johnnykola
#42657 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Upravo je krenuo na Pink World Cinema film režisera Levijatana i Lovelessa. Više ovdje.

RTS1 22.00.
Odličan triler.

Film je prikazan na trinaestom SFF-u 2007. godine u okviru programa U fokusu. Iz žurnala festivala:

Film na TV-u

RTS1 22.00.
Odličan triler.

Film je prikazan na trinaestom SFF-u 2007. godine u okviru programa U fokusu. Iz žurnala festivala:

Film na TV-u
- karanana
#42658 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
in memoriam.
odlican klopka.
cak je i hollywood ako se sjecam trebao preuzeti i napraviti nesto ovako. ne znam da li su.
odlican klopka.
cak je i hollywood ako se sjecam trebao preuzeti i napraviti nesto ovako. ne znam da li su.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#42659 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
podero je u svom nazalost posljednjem...ustav rh.
- karanana
#42660 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
o pa ja, on je bio i glavna uloga u tom betonu. ja i zaboravio.
-
kakavdanakneiskustvu
#42661 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
markioni wrote:podero je u svom nazalost posljednjem...ustav rh.
da,odlicna uloga,dobar film
-
kakavdanakneiskustvu
#42662 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
moracu tog levijatana pogledati
- johnnykola
#42663 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A šta da ti pišem, vidi kako da ga ne pogledaš.kakavdanakneiskustvu wrote:moracu tog levijatana pogledati
FTV 21.10.

<3
FTV 22.55.
Dobrih provala.

HRT3 23.05.
Drama prema autobiografskoj knjizi Gavina Ledde. Gavino (F. Forte) je rođen na Sardiniji u siromašnoj pastirskoj porodici. Otac (O. Antonutti) je grub i nasilan čovjek koji Gavinu ne dopušta da krene u školu već ga koristi kao radnu snagu. Za najmanji neposluh Gavino dobiva batine. Uskoro se taj "odgoj" pretvori u sadističko iživljavanje oca koji od sina želi načiniti biće bez svojeg "ja". Gavino (S. Marconi) će biti rob svoga oca sve do dvadesete godine. Tada će se oteti njegovu utjecaju...
Osim oca, kojeg glumi izvanredni Omero Antonutti, gotovo svi drugi glumci su amateri. Premda snimljen u boji, film u mnogome podsjeća na neorealističko razdoblje talijanske kinematografije. Braća Vittorio i Paolo Taviani rekonstruirala su život Gavina Ledde takvom snagom da je film na festivalu u Cannesu 1977. osvojio glavnu nagradu.

Film na TV-u
-
nema me tamo
#42664 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Smece filmovi.. 
- johnnykola
#42665 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kobra je išla zbog uspomena na sjećanje na djetinjstvo,
a preostala dva su odlični, dobro, posljednji Ja sam bog otac nije baš za svakoga.
Film na TV-u
Film na TV-u
-
nema me tamo
#42666 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I Observe dosta loš dobro možda je loš jaka rijec, al' hajde reci cu da se može pogledati i to jedva..
Knocked up od Setha je pravi film
- johnnykola
#42667 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni su oba sasma ok.nema me tamo wrote:I Observe dosta loš dobro možda je loš jaka rijec, al' hajde reci cu da se može pogledati i to jedva..
-
nema me tamo
#42668 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A skinuo sam i ja levijatana ima evo mjesec sve zbog toga što ga ti forsiraš evo vec godinu dana meni se cini..
Loveless isto ima mjesec sigurno..
Samo što je Synecdoche, New York usran film ubili ste me svi redom..
Pokušao sam i završio i sve i razumijem hype zbog umjetnosti i ambicije, al' što te film pati i iscrpljuje to je vec posebna prica..
Mislim da vecina vas je ustvari i rekla da je dobar samo zbog toga što ima ocjenu 7,5 pa necete da budete na drugoj strani jer mislite da ce vas neko nazvati neznalicom ako popljujete toliko visoku ocjenu..
Pokušao sam i završio i sve i razumijem hype zbog umjetnosti i ambicije, al' što te film pati i iscrpljuje to je vec posebna prica..
Mislim da vecina vas je ustvari i rekla da je dobar samo zbog toga što ima ocjenu 7,5 pa necete da budete na drugoj strani jer mislite da ce vas neko nazvati neznalicom ako popljujete toliko visoku ocjenu..
- johnnykola
#42669 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sjo frajke! Dječko, a da ti možda nije palo napamet kako se radi o odlično režiranom i odglumljenom filmu, direktnoj kritici politike u Rusiji (scena s puškama i slikama), vrhunskom prikazu bahatosti lokalnih moćnika (prepoznaj u gradonačelniku Dodika, npr.), prelijepim prikazima prirode. Ogromne tuge kad dođe do demontaže kućerka. Pogledaj film, Artemide ti, pa onda piši šta god hoćeš. Proći će godine, a onda ćeš skontati koji je beton od filma Sinegdoka.nema me tamo wrote:A skinuo sam i ja levijatana ima evo mjesec sve zbog toga što ga ti forsiraš evo vec godinu dana meni se cini..
- black
#42670 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
auu djes to reci drugu @johnnykolanema me tamo wrote:
gledao sam ga na SFF-u i nije mi bas lego (sem rahmetli Sejmura), al mozda je bilo i do mene, doso u sorcu a puhno hladan vjetar, smrzo se ko...
malkice mi lici na dio iz, vec pomenutog, The Square kada novinarka pita onog kustosa da objasni opis izlozbe sa stranice muzeja
- ultima_palabra
#42671 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sinegdoha bi bila super da traje jedno sat, tu otprilike kaze sve sto je imao reci... ovako ubi sa ponavljanjem.
- johnnykola
#42672 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sjo šuplje. Sinegdoka je život sam. Zato je film i iscrpija i ispatija dječka gore. Šta se tu ima pisati. Idi čitaj u Rogera Eberta recenziju. Slažem se sa svime.black wrote:auu djes to reci drugu @johnnykolanema me tamo wrote:
Pokušao sam i završio i sve i razumijem hype zbog umjetnosti i ambicije, al' što te film pati i iscrpljuje to je vec posebna prica..ja evo godinama, kada se pomene taj film, pokusavam da ubjedim dzonija da kaze zasto mu se toliko svidja, al on to uvijek elegantno zaobidje
![]()
gledao sam ga na SFF-u i nije mi bas lego (sem rahmetli Sejmura), al mozda je bilo i do mene, doso u sorcu a puhno hladan vjetar, smrzo se ko...moracu ponove pogledati ako se uspijem natjerati
![]()
malkice mi lici na dio iz, vec pomenutog, The Square kada novinarka pita onog kustosa da objasni opis izlozbe sa stranice muzeja
Ovakvih scena u filmu je mali milijun:
I sad za ovo reći da je kenjaža. Ne ide. Na Q&A s Kaufmanov on je rekao da je do u detalj napisana sve i jedna scena prije snimanja, nije bilo naknadnog dodavanja i meni je leglo taman.
- medvjed23
#42673 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sinegdoha je grower
- Filter
-
nema me tamo
#42675 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ultima_palabra wrote:Sinegdoha bi bila super da traje jedno sat, tu otprilike kaze sve sto je imao reci... ovako ubi sa ponavljanjem.
Upravo..
Johnny vidiš da sam spomenuo ambiciju i umjetnost dakle kontam ga, al' maltretiranje mozga je maltretiranje i ne može se preko toga..