Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Danguba

#42626 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

daddy-kool wrote:
Bosić: Nije Mile Ronhil nego Mile kratki Partner

Image
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

znaci, ne mogu od smijeha doci sebi... :lol:
glockov kolac

#42627 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

A fakat gdje je Dzevad, Mr. G? A ovo za Partner je genijalno... Mileta ce jos srce spucat...
čaika

#42628 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

UKIO grupa je u vrijeme prvog Dodikovog mandata, još prije privatizacije Fabrike glinice Birač, davala kratkoročne pozajmice ovoj firmi, ukupno u visini od 5 miliona US dolara, a kolateral je bila imovina Birča.

U vrijeme Dodikovog prvog premijerskog mandata UKIO grupa je bila konsultant u izradi privatizacionog projekta Fabrike glinice Birač odlukom Dodikove Vlade, iako je istovremeno potraživala pozajmljeni novac od Birča. :lol: :lol: :lol: :lol:

Međunarodni tender za privatizaciju Fabrike glinice Birač raspisan je u vrijeme prve Dodikove vlade i pripremila ga je Direkcija za privatizaciju RS. UKIO grupa se prijavila na ovaj međunarodni tender kojeg je sama pripremala kao konsultant. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sledeća Vlada RS, na čijem čelu je bio Mladen Ivanić, zatekla je okončan tenderski postupak i UKIO grupu kao jedinog kupca Fabrike glinice Birač.

Paralelno sa aktivnostima oko Fabrike glinice Birač, Romanov je formirao Balkan investment banku (BIB). Cijelo vrijeme postojanja BIB, ova banka je bila uslužna banka Milorada Dodika i njegovog najbližeg okruženja. Edvinas Navickas, direktor ove banke u vrijeme kada je sve išlo kao po loju, bio je čest Laktaški gost. U vremenu propadanja ove banke, ona je donijela odluku da otkupi emitovane obveznice firme „Kaldera kompany“, čiji je vlasnik Milenko Čičić, poznatiji po nadimku Mića Kaldera. Ovaj Laktaški „biznismen“ tada je, uz puni servis državnih institucija, na tržište hartija od vrijednosti emitovao 7 miliona KM obveznica, koje su u kompletnom iznosu kupili „stručnjaci“ Balkan ivestment banke u julu 2011.godine. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Neposredno prije tog novčanog transfera između Vlade RS (koja je jedini akcionar IRB RS), u periodu od decembrа 2010. godine do krаjа februаrа 2011. godine, Bаlkаn Investment bаnkа nа tržište hаrtijа od vrijednosti emituje obveznice i аkcije u više emisijа - ukupne vrijednosti 10 miliona KM, koje u cijelosti kupuje IRB RS posredstvom fondovа u njenom sаstаvu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kada je Balkan investment banka već bila praktično propala, krajem 2012. godine, Kalderine obveznice preprodala je Investiciono razvojnoj banci RS. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Da li uopšte može biti slučajno da je prvo BIB dokapitalizovana od strane IRB RS, a odmah iza toga da je kupila 7 miliona KM hartija od vrijednosti na berzi od Miće Kaldere?
Ne može biti slučajno, jer da banka nije dokapitalizovana ne bi mogla ni kupiti Mićine obveznice.

Vjerovatno se pitate otkud Mići Kalderi toliki uticaj na IRB RS i na Edvinasa Navickasa, u to vrijeme direktora BIB?
Odgovor je jednostavan: Romanov upravlja Navickasom, a Dodik Vladom RS i IRB RS! A koliki su intimusi Dodik i Mića Kaldera potvrđuje saznanje da je nedavno, u Sankt Petersburg na Međunarodni ekonomski forum, avionom Vlade RS, zajedno sa Dodikom, putovao i „biznismen“ Mića Kaldera, prije rata kelner u pečalbi u Njemačkoj i vlasnik kafane u Aleksandrovcu kod Laktaša :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Lupetanje ovog izdajnika i muslimanskog junaka Čavića pokazuje da je nova tranša dolara bez pokrića stigla u Šumsku iz Centra u Budimpešti. Ovako blatiti Guardiana i biti na slobodi je moguće samo u istinskim demokratijama kao što je Šumska. Mada bi MUP trebao da istraži ovo podlo kaljanje imena Guardiana, treba samo slijediti trag dolara bez pokrića pa će ovaj izdajnik dospjeti tamo gdje mu je mjesto.
Max Bunker

#42629 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Max Bunker »

Obavezno pogledati 02:00 pa jedno dvije minute naprijed :D (Monika BeluČi i Dodik)

čaika

#42630 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

...
RSE: Evo konkretno, što je vama inspekcija tražila?

Dragojlović: Kad mi je dolazio republički inspektor dao mi je 11 tačaka, a jedna od njih je da voda mora biti pregledana. Ja kažem gospodinu inspektoru gradska je voda kod mene i da ja pijem tu vodu. On kaže: „To mene ne zanima.“ Njega interesuje da ja imam potvrdu da je voda koju piju krave pregledana. Znači krava je bitnija otprilike od mene. I kad sam ja otišao da uzorkujem vodu, tražili su mi 58 maraka.Nisam htio ni uzorkovati vodu, niti sam im taj papir pripremio. Oni ovo što rade, rade svjesno da se mi sitni poljoprivredni proizvođači ugasimo.

RSE: Što ako se oni ovako nastave odnositi prema vama?

Dragojlović: Ovo ako bude ovako nastavljeno, ja ne očekujem ništa drugo nego narod da se podigne, ili da mi poljoprivredni proizvođači proizvodimo drogu, pa da dajemo njima, njihovoj gospodi, njihovoj djeci - jer oni daju to isto to našoj djeci. Jer ako on meni gasi moje domaćinstvo, znači šta on radi za moju djeci? Ništa. E ja bih tako radio isto za njegovu djecu, i to bi bilo, nažalost, jedan prema jedan.

RSE: Kada vidite takav odnos vlasti prema vama koji proizvodite hranu, kako se poljoprivrednici ovdje osjećaju?

Dragojlović: Nervozan sam, ljut sam, jer ova država i ovaj sistem na valjaju nikom i ovo ne vodi ničemu. Moje domaćinstvo - ja mogu ovdje da zaposlim dva, tri radnika, ako treba i nekog agronoma i
nekog tehničara, ali kako, niko neće da dođe ni da me vidi, a beli da ja nekoga zaposlim. Nažalost, možemo da ostvarimo, međutim kome?

RSE: Kako je uopšte ovdje kod vas konkretno došlo do poplave?

Dragojlović: Da vam kažem jednostavno - ovdje je voda popeta na brdo i puštena niz brdo. Kako mogu da kažem da se ovdje neko bavi nekim vodama. Kojim vodama, kada je sav sistem vodotoka Drine
zatvoren. Zatvorili su ga ljudi privatno. I svi oni znadu da je to zatvoreno, niko ne otvara to. I to tako stoji. Pa se popne voda u Janji i ide, recimo, niza sela Amajlije, Popove, Dvorove. Ako vam kažem da je ovdje voda bila viša za 40 centimetara nego u koritu Drine, onda vi znate ko plavi.

RSE: Razgovarala sam sa još nekim poljoprivrednicima. Oni kažu da se poplava mogla spriječiti. Šta Vi mislite?

Dragojlović: Kad je bila prva poplava (2010.), to je bila isto pijaca neviđena, znate bila brzina puta vještina, nisu uspjeli nešto završiti. A ovo sad je pijaca boli glava. Ovo su se namazali para debelo, evo svijet vidim daje, a oni daju vaučere! I evo po treći put, kao što vidite, dolazi komisija da ponovo pita mene šta mi je plavljeno, šta nije plavljeno. Gro ljudi je dosta toga i popravilo, i pravi, kao i ja, kao i svi drugi ljudi, e sad ne važi ovo, ne važi ono.

RSE: Konkretno, šta znače ti vaučeri?

Dragojlović: Uslovljava te, recimo, da kupiš u prodavnici gdje jedan ležaj koji je koštao 300 maraka sad košta 600. I to je nama pomoć! Očito se vidi da je ovo čista prevara. I ova je poplava kao izmišljena da se pripreme za izbore, da dobro prođu izbori, da oni imaju čime potkovati izbore - i to je čist račun, duga ljubav.

RSE: Eto sad će opet izbori, pa ostaje vidjeti da hoće li se što promijeniti.

Dragojlović: Ja sam dobro nekad rekao: između seljaka i ludaka razlika je samo u slovima - zato što mi seljaci izlazimo na izbore, pa nam nekad uvedu neku rasvjetu, pa nam asvlatiraju kilometar, a sve je to za naše pare. Ja smatram ovoga puta na izbore ne izaći. Ili izaći sa grecanjem!
Ovaj mega-izdajnik koji se predstavlja kao seljak je debelo potplaćen od Centra iz Budimpešte da valja ovakve budalaštine protiv Guardiana! Sad je Guardian kriv i što je bila poplava?! Spominje neku pobunu, već su jednom pokušali preliti divljanje iz FBiH pa nisu uspjeli zahvaljujući odlučnoj intervenciji Guardiana!

O RSE ne treba trošiti riječi, ti soroševci jedino slušaju naređenja imperijalista, masona i iluminata koji su se okomili na Guardiana i pošteni šumski narod. Dokle više tako, gospodo? Šta radi šumski MUP, zašto ne zaustavlja djelovanje Centra iz Budimpešte? Guardian je samo štitio svoj napaćeni narod. Narodu je više dosta ovih plaćenika što siju laži, vrijeme je da se to jednom za svagda zaustavi! Jer ako narod sam krene da brani svog Guardiana od laži i podvala, špijunima, domaćim izdajnicima i ostalom ološu protiv Guardiana crno se piše!
mO k3

#42631 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Ovog ppka(dodika) ne gotivim vise :mrgreen:

Fali mu inspiracija ... :)
BHCluster

#42632 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Bosić: Nije Mile Ronhil nego Mile kratki Partner

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić nazvao je danas Milorada Dodika manipulatorom, koji se služi neisitnama.

Upitan da prokomentariše stalne napade SNSD i Milorada Dodika da SDS vodi probosansku politiku, Bosić je rekao novinarima u Banjaluci da je to najobičnija Dodikova manipulacija u koju niko ne vjeruje.

"Zna se ko je uništio srpsko jedinstvo u Sarajevu. To je uradio Milorad Dodik zajedno sa bošnjačkim strankama kada je iz Savjeta ministara BiH smijenio Mirka Šarovića", kazao je predsjednik Bosić, navodeći da je Dodik najobičniji manipulator, koji se služi neisitinama. :D

"Zna se ko je Milorad Dodik. To je čovjek koji je tokom rata švercovao kratki partner, a ne ronhil kako nosi naziv. Znači on nije Mile Ronhil, nego Mile kratki Partner", :lol: :lol: :lol: kazao je predsjednik Bosić, koji je danas
razgovarao sa predstavnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja na zapadnom Balkanu i vođom tima UN agencija u Srbiji Piterom Đuom o političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Image
Tokom razgovora bilo je riječi, kako je kazao, i o stanju u poplavljenim područjima i pomoći tom stanovništvu.

"Pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima je nedovoljna i treba više saosjećanja i konkretne pomoći i od UN, kao i od drugih međunarodnih organizacija koje se bave tom problematikom", kazao je Bosić. On je rekao da vlada RS nema kapacitet, ali ni adekvatan plan da pomogne ugroženom stanovništvu.

Što se tiče političkih pitanja, predsjednik SDS im je prenio da je situacija u RS i BiH teška i da su za to odgovorne aktuelne vlasti.

"Stanje do izbora se neće promijeniti na političkoj sceni u RS i BiH", kazao je predsjednik Bosić, navodeći da će promjene biti u oktobru na izborima.

"Ukoliko bi ostali isti akteri na vlasti u RS i BiH građani ne mogu očekivati bolje stanje. Ubijeđen sam da će promjene biti u oktobru na izborima", rekao je predsjednik SDS Mladen Bosić.
Vidite ove izdajnici is SDS-a uvijek lazi preCednik nije nikakav "kratki partner" da se razumijemo preCednik je uvije bio i biti ce "KING SIZE"!
Šunj

#42633 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Šunj »

Kolika li je bila Dodina provizija?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ona-dolara
Završena istraga u Rusiji o malverzacijama Alexandera Gitelsona: Preko Banje Luke oprano 150 miliona dolara
Alexander Gitelson, kojeg je tadašnji premijer, a sadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik doveo u RS da otvori banku, optužen je da je preko banjalučke IEFK banke na privatni račun prebacio 150 miliona američkih dolara (pet miliona rubalja).
Image
IEFK banka prodata Mikrofinu
Dodik se ovim podvigom pohvalio 2007. u Laktašima prilikom otvaranja prve, i posljednje, filijale ove banke.
Ruski istražni biro završio je istragu u ovom predmetu i uskoro će biti podignuta optužnica protiv Gitelsona za pranje novca, prenose ruski mediji. Gitelson je bio vlasnik Banke Istočnoevropske finansijske korporacije (EEFC banke, St. Petersburg) i bivši predsjednik uprave kompanije Inkasbank. Gitelson je od maja 2006. do maja 2007. uspostavio kontrolu nad nekoliko banaka, uključujući rusku Vyborg banku, Urals Trust Banku i IEFK banku Banja Luka.
Banjalučka IEFK banka, utvrdili su istražioci, prebacila je od januara do aprila 2007. 150 miliona dolara na Gitelsonove račune u EEFC-u. Istražioci tvrde da je Gitelson onda ilegalno povukao više od 2,5 milijardi rubalja (73 miliona dolara) od EEFC banke.
čaika

#42634 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Karganović pod istragom zbog 2 miliona KM?
Četvrtak 03. Jul 2014 22:57
Svi materijali u vezi s „Istorijskim projektom Srebrenica" i njegovim vođom Stefanom Karganovićem proslijeđeni su nadležnim institucijama - MUP-u i tužilaštvu.

Predsjedniku NDP-a Draganu Čaviću potvrdila je to ministarka pravde Republike Srpske Gorana Zlatković u odgovoru na njegovo poslaničko pitanje o trošenju gotovo dva miliona maraka budžetskog novca na taj projekat.

Preciznije, budžetima RS od 2008. do 2014. predviđena izdvajanja za „Stichting Srebrenica Historical Project", kojim rukovodi Stefan Karganović, a čije je sjedište navodno u Hagu, iznose oko 1.9 miliona KM! :lol: :lol: :lol:

A da će se nadležne institucije vjerovatno imati čime zabaviti kada je riječ o poslovima Stefana Karganovića, svjedoči i njegova živopisna biografija. :lol: :lol:
Portal Istinito u posjedu je dokaza da istorija Karganovićevih obmana seže decenijama unazad.

„Grof" Karganović sam sebe imenovao konzulom Kraljevine Tonga :lol: :lol: :lol:

Novine „The Montana Standard" prenijele su još davne 1973. vijest koja se tiče upravo njega, a u kojoj se navodi da je čikaški konzulat Kraljevine Tonga zatvoren u vrlo kratkom roku. I to zbog Stefana Karganovića. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Grof Stephen Karganović, izvanredni i opunomoćeni konzul Kraljevine Tonga najavio je svoju ostavku na zabavi koju je upriličio u nedjelju kako bi se predstavito ostatku diplomatskim kora. On je rekao da ostavku podnosi zbog 'priče u Chicago Daily News u kojoj su citirani članovi konzularnog kora koji su sumnjali u konzulovu autentičnost'.

Grof Karganović priznao je da je zapravo sam sebe imenovao počasnim konzulom :lol: :lol: :lol: :lol: dok tonganski zvaničnici formalno ne odobre njegov zahtjev", navodi se u tekstu „The Montana Standarda" iz '73. U tekstu se dalje kaže da Karganović, tada apsolvent na međunarodnim odnosima Univerziteta u Čikagu i grof „na temelju svog kraljevskog jugoslovenskog porijekla", skuplja poštanske marke. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

„Sam Karganović kaže da se informisao o tonganskoj politici kroz poštanske marke, sve dok jednog dana nije odlučio da je kraljevini potreban čikaški konzul zbog promocije turizma. :lol: :lol: :lol: :lol: 'Zemlja nema ništa za prodati, dakle, potreban joj je turizam'", objasnio je „grof" tada.

Optužbe za falsifikovanje

Lider NDP-a Dragan Čavić ranije je naveo i da je u posjedu pisma nekoliko ruskih akademika koji su izjavili da je Stefan Karganović, nakon što je u Moskvi održao sesiju o Istorijskom projektu Srebrenica, „falsifikovao zbornik i u njega unio radove novih autora, koji nisu ni bili prisutni na toj konferenciji". :lol: :lol: :lol: :lol:

„Predstavnici Ruske akademije nauka i umjetnosti u pismu se užasavaju plagiranja od čovjeka koji nema nikakav kredibilitet da taj projekat provodi ", rekao je tada Čavić.

A zbog sumnje da se novac RS troši nenamjenski i da je „Istorijski projekat Srebrenica" zapravo „međunarodna aktivnost pranja novca kriminalnih razmjera" Čavić je podnio je zahtjev i Vladi Kraljevine Holandije o registraciji Karganovićeve fondacije, identifikaciji ovlaštenog lica za njeno zastupanje, kao i za informacijama o njenim bankovnim računima i zakonitosti ostvarivanja prihoda u Holandiji.

On nema račun nigdje, nigdje nema pravdanja novaca. Potrošio je 1,6 miliona maraka i za to ne postoji nikakvo pravdanje", kaže Čavić za portal Istinito.

Opereta

Kada je raskrinkan kao lažni konzul, prije više od četiri decenije, Karganović je američkoj štampi priznao: „Ovde postoje elementi operete. Ali tu su i neki ozbiljni aspekti. Konzulat je šokiran tekstom u novinama i ja ću tekst uredno prijaviti tonganskim vlastima (kralj Taufa'ahau Tupou IV, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: op.aut)".

„Opereta" sa Kraljevinom Tonga vjerovatno nije koštala čikaški konzulat ni moćne Sjedinjene Države ni izbliza kao što Republiku Srpsku košta Istorijski projekat Srebrenica.

Nije poznato da li je Kraljevina Tonga, poput Republike Srpske, povjerila Stefanu Karganoviću pozamašan komad budžetskih sredstava. Ostalo je takođe nejasno da li je Stefan Karganović gledao u poštansku marku RS, :lol: :lol: :lol: sve dok jednog dana nije odlučio da joj treba „Istorijski projekat Srebrenica". :lol: :lol: :lol:

Razlika između Tonge i Republike Srpske je i u činjenici što je Karganovićeva ideja u RS – prošla.

Izvor: Istinito/Respekt

Ponovo samo laži, izdaja, šurovanje sa imperijalistima, kaljanje ugleda časnih ljudi, sa krajnjim ciljem diskreditacije Guardiana! Stefan Karganović je šumski velikan i učinio je za Šumsku više nego svi izdajnici zajedno!Ide se čak dotle da se tvrdi da je velikan Karganović bio predsjednik čikaškog ogranka Komiteta za ukidanje plaćenih toaleta u Americi! Kakve gnusne laži i podvale! Izdajnici jasno ciljaju da je Šumska ista kao neka Kraljevina Tonga, neka banana državica u kojoj svako radi šta hoće. Nisu mogli biti dalje od istine, Šumska je pravna državetina sa efikasnim i rigoroznim zakonskim aparatom, kojem ne izmiču ni najsitnija krivična djela poput nelegalne sječe par stabala bukve. Ko ne vjeruje neka proba, a izdajnici neka lažu, pošto je to jedino što znaju raditi.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#42635 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

čaika wrote:
Karganović pod istragom zbog 2 miliona KM?
Četvrtak 03. Jul 2014 22:57
Svi materijali u vezi s „Istorijskim projektom Srebrenica" i njegovim vođom Stefanom Karganovićem proslijeđeni su nadležnim institucijama - MUP-u i tužilaštvu.

Predsjedniku NDP-a Draganu Čaviću potvrdila je to ministarka pravde Republike Srpske Gorana Zlatković u odgovoru na njegovo poslaničko pitanje o trošenju gotovo dva miliona maraka budžetskog novca na taj projekat.

Preciznije, budžetima RS od 2008. do 2014. predviđena izdvajanja za „Stichting Srebrenica Historical Project", kojim rukovodi Stefan Karganović, a čije je sjedište navodno u Hagu, iznose oko 1.9 miliona KM! :lol: :lol: :lol:

A da će se nadležne institucije vjerovatno imati čime zabaviti kada je riječ o poslovima Stefana Karganovića, svjedoči i njegova živopisna biografija. :lol: :lol:
Portal Istinito u posjedu je dokaza da istorija Karganovićevih obmana seže decenijama unazad.

„Grof" Karganović sam sebe imenovao konzulom Kraljevine Tonga :lol: :lol: :lol:

Novine „The Montana Standard" prenijele su još davne 1973. vijest koja se tiče upravo njega, a u kojoj se navodi da je čikaški konzulat Kraljevine Tonga zatvoren u vrlo kratkom roku. I to zbog Stefana Karganovića. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Grof Stephen Karganović, izvanredni i opunomoćeni konzul Kraljevine Tonga najavio je svoju ostavku na zabavi koju je upriličio u nedjelju kako bi se predstavito ostatku diplomatskim kora. On je rekao da ostavku podnosi zbog 'priče u Chicago Daily News u kojoj su citirani članovi konzularnog kora koji su sumnjali u konzulovu autentičnost'.

Grof Karganović priznao je da je zapravo sam sebe imenovao počasnim konzulom :lol: :lol: :lol: :lol: dok tonganski zvaničnici formalno ne odobre njegov zahtjev", navodi se u tekstu „The Montana Standarda" iz '73. U tekstu se dalje kaže da Karganović, tada apsolvent na međunarodnim odnosima Univerziteta u Čikagu i grof „na temelju svog kraljevskog jugoslovenskog porijekla", skuplja poštanske marke. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

„Sam Karganović kaže da se informisao o tonganskoj politici kroz poštanske marke, sve dok jednog dana nije odlučio da je kraljevini potreban čikaški konzul zbog promocije turizma. :lol: :lol: :lol: :lol: 'Zemlja nema ništa za prodati, dakle, potreban joj je turizam'", objasnio je „grof" tada.

Optužbe za falsifikovanje

Lider NDP-a Dragan Čavić ranije je naveo i da je u posjedu pisma nekoliko ruskih akademika koji su izjavili da je Stefan Karganović, nakon što je u Moskvi održao sesiju o Istorijskom projektu Srebrenica, „falsifikovao zbornik i u njega unio radove novih autora, koji nisu ni bili prisutni na toj konferenciji". :lol: :lol: :lol: :lol:

„Predstavnici Ruske akademije nauka i umjetnosti u pismu se užasavaju plagiranja od čovjeka koji nema nikakav kredibilitet da taj projekat provodi ", rekao je tada Čavić.

A zbog sumnje da se novac RS troši nenamjenski i da je „Istorijski projekat Srebrenica" zapravo „međunarodna aktivnost pranja novca kriminalnih razmjera" Čavić je podnio je zahtjev i Vladi Kraljevine Holandije o registraciji Karganovićeve fondacije, identifikaciji ovlaštenog lica za njeno zastupanje, kao i za informacijama o njenim bankovnim računima i zakonitosti ostvarivanja prihoda u Holandiji.

On nema račun nigdje, nigdje nema pravdanja novaca. Potrošio je 1,6 miliona maraka i za to ne postoji nikakvo pravdanje", kaže Čavić za portal Istinito.

Opereta

Kada je raskrinkan kao lažni konzul, prije više od četiri decenije, Karganović je američkoj štampi priznao: „Ovde postoje elementi operete. Ali tu su i neki ozbiljni aspekti. Konzulat je šokiran tekstom u novinama i ja ću tekst uredno prijaviti tonganskim vlastima (kralj Taufa'ahau Tupou IV, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: op.aut)".

„Opereta" sa Kraljevinom Tonga vjerovatno nije koštala čikaški konzulat ni moćne Sjedinjene Države ni izbliza kao što Republiku Srpsku košta Istorijski projekat Srebrenica.

Nije poznato da li je Kraljevina Tonga, poput Republike Srpske, povjerila Stefanu Karganoviću pozamašan komad budžetskih sredstava. Ostalo je takođe nejasno da li je Stefan Karganović gledao u poštansku marku RS, :lol: :lol: :lol: sve dok jednog dana nije odlučio da joj treba „Istorijski projekat Srebrenica". :lol: :lol: :lol:

Razlika između Tonge i Republike Srpske je i u činjenici što je Karganovićeva ideja u RS – prošla.

Izvor: Istinito/Respekt

Ponovo samo laži, izdaja, šurovanje sa imperijalistima, kaljanje ugleda časnih ljudi, sa krajnjim ciljem diskreditacije Guardiana! Stefan Karganović je šumski velikan i učinio je za Šumsku više nego svi izdajnici zajedno!Ide se čak dotle da se tvrdi da je velikan Karganović bio predsjednik čikaškog ogranka Komiteta za ukidanje plaćenih toaleta u Americi! Kakve gnusne laži i podvale! Izdajnici jasno ciljaju da je Šumska ista kao neka Kraljevina Tonga, neka banana državica u kojoj svako radi šta hoće. Nisu mogli biti dalje od istine, Šumska je pravna državetina sa efikasnim i rigoroznim zakonskim aparatom, kojem ne izmiču ni najsitnija krivična djela poput nelegalne sječe par stabala bukve. Ko ne vjeruje neka proba, a izdajnici neka lažu, pošto je to jedino što znaju raditi.

Smeta izdajnicima i što je je Grof Karganović plave krvi i što se sa takvima Guardian druži,a ne kao recimo Vukota
Govedarica (TIP 500) koji se isključivo druži sa svojim guslama.Boli izdajnike i bliskost Grofa Karganovića lično sa
kraljem Taufa'ahau Tupou-om IV :lol: :lol: :lol: ,jer njihova poznastva sežu do nivoa predsjednika mjesnih zajednica.

Nije 2 miliona maraka puno za tako studiozan naučni rad kakav je ovaj iza kojeg stoji Grof,jer su isti oni koji sada
podmeću Grofu,u njegovom djelu jasno označeni kao izdajnici,plaćenici i oni koji će pokušati doći glave Guardianu
i samoj slobodarskoj šumskoj tako što će sve nadležnosti prenijeti na nivo tzv BiH za šaku dolara bez zlatnog pokrića. :oops:
čaika

#42636 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

The previous king, Tāufaʻāhau Tupou IV, and his government made some problematic economic decisions and were accused[by whom?] of wasting millions of dollars in poor investments.[18] The problems have mostly been driven by attempts to increase national revenue through a variety of schemes: considering making Tonga a nuclear waste disposal site :lol: :lol: :lol: (an idea floated in the mid 1990s by the current crown prince);[19] selling Tongan Protected Persons Passports (which eventually forced Tonga to naturalise the purchasers, sparking ethnicity-based concerns within Tonga :lol: :lol: :lol: );[20] registering foreign ships (which proved to be engaged in illegal activities, including shipments for al-Qaeda); :lol: :lol: [21] claiming geo-orbital satellite slots :lol: :lol: :lol: (the revenue from which seems to belong to the Princess Royal, not the state);[22] holding a long-term charter on an unusable Boeing 757 that was sidelined in Auckland Airport, leading to the collapse of Royal Tongan Airlines;[23] :lol: :lol: :lol: building an airport hotel and potential casino with an Interpol-accused criminal :lol: :lol: ;[citation needed] and approving a factory for exporting cigarettes to China :lol: :lol: :lol: (against the advice of Tongan medical officials, and decades of health promotion messaging).[24]

The king proved vulnerable to speculators with big promises and lost reportedly US$26 million to Jesse Bogdonoff, :lol: :lol: a financial adviser who called himself the king's Court Jester.[18] The police imprisoned pro-democracy leaders :lol: :lol: , and the government repeatedly confiscated the newspaper The Tongan Times :lol: :lol: (printed in New Zealand and sold in Tonga) because the editor had been vocally critical of the king's mistakes.[25] Notably, the Keleʻa, produced specifically to critique the government and printed in Tonga by pro-democracy leader ʻAkilisi Pōhiva, was not banned during that time. Pōhiva, however, had been subjected to harassment in the form of barratry (frequent lawsuits).[26]

In mid-2003 the government passed a radical constitutional amendment to "Tonganize" the press, by licensing and limiting freedom of the press, so as to protect the image of the monarchy. The amendment was defended by the government and by royalists on the basis of traditional cultural values. Licensure criteria include 80% ownership by Tongans living in the country. As of February 2004, those papers denied licenses under the new act included the Taimi ʻo Tonga (Tongan Times), the Keleʻa, and the Matangi Tonga—while those permitted licenses were uniformly church-based or pro-government.

The bill was opposed in the form of a several-thousand-strong protest march in the capital, a call by the Tuʻi Pelehake (a prince, nephew of the king and elected member of parliament) for Australia and other nations to pressure the Tongan government to democratise the electoral system, and a legal writ calling for a judicial investigation of the bill. The latter was supported by some 160 signatures, including seven of the nine elected, "People's Representatives"
...

Tonga's economy is characterised by a large non-monetary sector and a heavy dependence on remittances from the half of the country's population who live abroad (chiefly in Australia, New Zealand and the United States). The royal family and the nobles dominate and largely own the monetary sector of the economy – particularly the telecommunications and satellite services. :lol: :lol: :lol: Tonga was named the sixth most corrupt country in the world by Forbes magazine in 2008.[31]
.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo isto Šumska, grof Karganović je samo našao novu Šumsku da opljačka.

Treba provjeriti gdje je Guardian bio 1973, ovo toliko neodoljivo podsjeća na Šumsku da je vjerovatno da je Tāufaʻāhau Tupou IV Guardian glavom i bradom, samo malo mlađi i odvažniji.

Image
NJEGOVO GUARDIANSKO VELIČANSTVO, KRALJ TAUFA'AHAU TUPOU IV RAZMIŠLJA: DA LI SLJEDEĆI INVESTICIONI CIKLUS BAZIRATI NA ODLAGANJU NUKLEARNOG OTPADA ILI NA UZGOJU BANANA?
daddy-kool

#42637 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

čaika wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo isto Šumska, grof Karganović je samo našao novu Šumsku da opljačka.

Treba provjeriti gdje je Guardian bio 1973, ovo toliko neodoljivo podsjeća na Šumsku da je vjerovatno da je Tāufaʻāhau Tupou IV Guardian glavom i bradom, samo malo mlađi i odvažniji.

Image
NJEGOVO GUARDIANSKO VELIČANSTVO, KRALJ TAUFA'AHAU TUPOU IV RAZMIŠLJA: DA LI SLJEDEĆI INVESTICIONI CIKLUS BAZIRATI NA ODLAGANJU NUKLEARNOG OTPADA ILI NA UZGOJU BANANA?
Image

Svaka sličnost je potpuno slučajna. :D :D

http://en.wikipedia.org/wiki/T%C4%81ufa ... u_Tupou_IV

The King was also quite tall, standing 6 ft 5 in (1.96 m).[2] Shoemaker Per-Enok Kero reported that "He weighed 180 kilos and had shoe size 47 in length and 52 in breadth."
[3]
prljavi Hare

#42638 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

daddy-kool wrote:
čaika wrote:

Image
Image

Svaka sličnost je potpuno slučajna. :D :D

http://en.wikipedia.org/wiki/T%C4%81ufa ... u_Tupou_IV

The King was also quite tall, standing 6 ft 5 in (1.96 m).[2] Shoemaker Per-Enok Kero reported that "He weighed 180 kilos and had shoe size 47 in length and 52 in breadth."
[3]

U šumskoj treba ukinuti ovaj kvazidemokratski sistem koji omogućava da čak i dokazani izdajnici mogu biti birani na
tzv "demokratskim izborima",što je najobičnija izmišljotina i podvala imperijalista.Da bi se to onemogućilo,proglasiti
monarhiju i Guardiana proglasiti kraljem,a još bolje carem-imperatorom. :mrgreen:

I lagano početi uzgajati banane! :-D
Skijaš

#42639 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Skijaš »

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će Vlada Republike Srpske, bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH, ponovo donijeti uredbu kojom će se provjeravati tačnost i istinitost podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS.
Ovako počinju ratovi.
Danguba

#42640 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Skijaš wrote:
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će Vlada Republike Srpske, bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH, ponovo donijeti uredbu kojom će se provjeravati tačnost i istinitost podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS.
Ovako počinju ratovi.
On i nema mnogo izbora.
prljavi Hare

#42641 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Danguba wrote:
Skijaš wrote:
Ovako počinju ratovi.
On i nema mnogo izbora.
Šta to pričate? :-) Guardian je dijete cvijeće,maslinova grančica,crkut ptice u gnijezdu,drugo ime za mir. :-D
Ali kako više reagovati na ovakve presude ovog Ustavnog suda tzv BiH?Sudije iz slobodarske šumske uvijek budu
preglasane glasovima tamo nekih muslimanskih sudija i stranaca koje su postavili imperijalisti i koje ne zanima
provođenje zakona već isključivo odluke donose po instrukcijama koje dobivaju iz Budimpešte i jednog hotela
u Tuzli. :mrgreen:
Predsjednik Srpske napomenuo da su u Ustavnom sudu BiH za ukidanje ove odluke glasala dva muslimana i tri stranca :D i da su preglasali /ostale sudije/, dodajući da je to BiH koja pokazuje svoje nesposobnosti na tom predmetu.

Treba pokazati zube imperijalistima,a najbolji način da se to uradi je dovođenje jednog od najvećih xeroja ikada u
redove Guardianske stranke! :oops:
Ćurguz otkrio lice:Kandidat na listi SNSD :izet:
Petak 04. Jul 2014 13:35

Pantelija Ćurguz, aktuelni predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), naći će se na kandidatskoj listi Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Postoje dvije varijante koje bi trebalo ovom režimskom poslušniku da omoguće četvorogodišnji mandat u parlamentu RS.

Prva varijanta predviđa da Ćurguz bude nosilac liste SNSD-a u Izbornoj jedinici 1 (Prijedor), dok, prema drugoj opciji, ne bi bio nosilac liste, ali bi mu bila data prva kompenzacija.

Image
:lol: :lol: :lol:

Ovakva odluka donesena je sinoć (2. jula) na sjednici Regionalnog dobora SNSD-a i lično ju je naredio lider stranke Milorada Dodik.

Njoj su se usprotivili osnivači SNSD-a u prijedorskoj regiji, došlo je do pobune, koju je smirio Dodik jednim telefonskim pozivom i naređenjem da se Ćurguz stavi na listu.

Mnogi su bili iznenađeni kada im je saopšteno da je Ćurguz član SNSD-a još od 2010. godine.

Poslanički mandat, koji se poklanja Ćurguzu, poslednja je rata koju Dodik isplaćuje svom vjernom slugi

O Panteliji ne treba trošiti riječi.Junak iz hiljadu bitaka,šumski Leonida.300% patriota i ekvivalent snazi tri oklopne
gardijske brigade.U ratu branio i oslobađao šumsku,a u miru se goloruk i gologuz(omotan samo peškirićem :mrgreen: )
uspješno odbranio od nastrtaja zloglasnih nimfomanki.Legenda i stračno pojačanje Guardijanske stranke. :-D
dudlov

#42642 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dudlov »

Skijaš wrote:
Ovako počinju ratovi.
Rata će biti kad tad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Danguba

#42643 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da postojeći sistem Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ mora da ostane u državnom vlasništvu.
dosli smo do drzavetine kako se pribizavaju izbori... :D
daddy-kool

#42644 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote:
Ovako počinju ratovi.
Za rat treba konkretniji povod, ali bi ovo mogao biti prvi korak na slippery slope-u.
moa

#42645 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

daddy-kool wrote:
Skijaš wrote:
Ovako počinju ratovi.
Za rat treba konkretniji povod, ali bi ovo mogao biti prvi korak na slippery slope-u.
Sta ce ti povod kad ljudi ne pistuju ustav. Ovako se i yuga raspala jer su srbijanci mijenjali ustav na ustavan nacin tj. Mjenjali ga kako su htjeli. Donesena odluka da srbija ne pripada yugi.. Ovako ce se i ovi nasi pravoslavci ukopat.
daddy-kool

#42646 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

moa wrote:
daddy-kool wrote: Za rat treba konkretniji povod, ali bi ovo mogao biti prvi korak na slippery slope-u.
Sta ce ti povod kad ljudi ne pistuju ustav. Ovako se i yuga raspala jer su srbijanci mijenjali ustav na ustavan nacin tj. Mjenjali ga kako su htjeli. Donesena odluka da srbija ne pripada yugi.. Ovako ce se i ovi nasi pravoslavci ukopat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Salami_tactics
megaman4

#42647 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by megaman4 »

dudlov wrote:
Skijaš wrote:
Ovako počinju ratovi.
Rata će biti kad tad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
jedina dobra stvar koja se desila i koja nam je otvorila oči nakon rata, je ta da s Srbima iz BiH nema mira, jer oni nikada neće prihvatiti BiH kao državu, a to znači da će svaku moguću priliku koristiti da je negiraju, i možda kada se licemjerna MZ umori, da je i unište. Upravo ovo što radi krmak Dodik nije nikakva predizborna kampanja kao što misle pojedini naivni Bošnjački političari, nego jasna instrukcija iz vana s ciljem rušenja države BiH, te Bošnjaka i Islama u njoj. Moramo biti jako oprezni, jer nam k.urva kršćanska Evropa nikako ne može oprostiti što smo opstali u ratu, pa su zato date instrukcije dvoju komunisti Čoviću i drugom komunisti Dodiku da koče napredak države na svaki način, tako što će se raditi na stvaranju Palestine u srcu Evrope. Jedini način da se njihov izdajnički plan uništi jeste da se svi Bošnjaci dignu i uključe u politički i društveni život, kako bi se suprostavilo njihovom ludilo.

Ponavljam Evropa nas nikada nije prihvatila kao narod, niti će, i zato imaju svoje pijune u našoj državi, koji sprovode njihovu politiku uništenja naše domovine. Ako to dosad nismo shvatili ne znam kada ćemo.
General War

#42648 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

megaman4 wrote:
jedina dobra stvar koja se desila i koja nam je otvorila oči nakon rata, je ta da s Srbima iz BiH nema mira, jer oni nikada neće prihvatiti BiH kao državu, a to znači da će svaku moguću priliku koristiti da je negiraju, i možda kada se licemjerna MZ umori, da je i unište. Upravo ovo što radi krmak Dodik nije nikakva predizborna kampanja kao što misle pojedini naivni Bošnjački političari, nego jasna instrukcija iz vana s ciljem rušenja države BiH, te Bošnjaka i Islama u njoj. Moramo biti jako oprezni, jer nam k.urva kršćanska Evropa nikako ne može oprostiti što smo opstali u ratu, pa su zato date instrukcije dvoju komunisti Čoviću i drugom komunisti Dodiku da koče napredak države na svaki način, tako što će se raditi na stvaranju Palestine u srcu Evrope. Jedini način da se njihov izdajnički plan uništi jeste da se svi Bošnjaci dignu i uključe u politički i društveni život, kako bi se suprostavilo njihovom ludilo.

Ponavljam Evropa nas nikada nije prihvatila kao narod, niti će, i zato imaju svoje pijune u našoj državi, koji sprovode njihovu politiku uništenja naše domovine. Ako to dosad nismo shvatili ne znam kada ćemo.
...Dok HDZ i ini hrvati iz nama poznatih BH mjesta ubise se od domoljublja tugeder sa "makar"pola bosnjackih oligarha kojim je i fildjan zemlje dovoljan samo da pane neka para i mjesto u nadzornom ili makar u upravnom odboru...nije MZ luda da se mjesa u talove. Dodik spasava lagumdziju, lagumdjija pomaze dodiku...covic sa suljom, pa evo i radoncic proba svaku opciju sto je narodu milo slusat, zeljko ne zna jel bi do'so ili po'so...nastavi niz.
Evropu i SAD interesuje nacionalna (drzavna) strategija a ne etnicka ili vjerska...Lijepo se vidi pod slucaj "Irak".
sanjin_1

#42649 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sanjin_1 »

Skijaš wrote:
Ovako počinju ratovi.
Hoce, donijet ce uredbu ali odmah nakon "referenduma o oCepljenju, aerodroma u Trebinju, moderne termo-centrale Gacko 1238 (1237 centrala do sada je vec izgradio), ukidanja BiH Suda....itd..itd"

Obicna seoska budala bez trunke intelekta..
prljavi Hare

#42650 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

VANZEMALJCI OTELI AVION VLADE ŠUMSKE!!! :lol: :lol: :lol:

Čubrilović: Gdje je nestao avion Vlade RS? :mrgreen:

Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je informaciju od ministra saobraćaja RS-a Nedeljka Čubrilovića o tome gdje je završila Vladina "cesna", jer tvrde da je taj avion izvan RS-a i da ga neko želi nelegalno da proda.

Poslanik najjače opozicione stranke u RS-u Tomica Stojanović siguran je da u ovom slučaju ima i elemenata krivičnog djela.

Stojanović je podsjetio da je odlukom Vlade RS-a "Sky Srpska" prestala da radi 31. decembra 2012. godine, a nakon toga je resorno ministarstvo zaduženo da podnese zahtjev za pokretanje likvidacionog postupka nad tim preduzećem, što je i učinjeno.

"Zna se da je to javno preduzeće u vlasništvu ima značajnu imovinu koja se sastoji od generalno remontovanog, tj. ispravnog mlaznog aviona cesna, kao i putnička vozila i opremu. Iako je otvoren likvidacioni postupak, Vlada RS je ovu imovinu nezakonito predala drugim pravnim licima, tako da je avion cesna dodijeljen u vlasništvo Helikopterskom servisu RS. U aprilu 2013. godine ovaj avion je nelegalno s banjalučkog Aerodroma poletio na nepoznatu lokaciju u inozemstvo", rekao je Stojanović.

Postavio je pitanje gdje se sada nalazi ta cesna te ko je i zbog čega odobrio prelet ovog aviona i na osnovu kojeg akta, jer, precizirao je, likvidacioni upravnik nema informacije o ovom događaju.

Resorni ministar Nedeljko Čubrilović je, u odgovoru Stojanoviću na nedavnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, rekao da će dataljniji odgovor dati u pisanoj formi i samo je kratko naveo da što se tiče likvidacione procedure sve je u rukama likvidacionog upravnika i suda.

"Ministarstvo saobraćaja i veza ne vodi nikakve procedure oko toga" :oops: , dodao je Čubrilović.

Poslanik SDS-a je resornom ministru odgovorio da je "siguran da je ovim postupkom Vlada RS-a načinila krivično djelo, a MUPRS-a se uopće ne oglašava".

"A aviona cesna nema, kao ni para od zakupnine. Iz svega proizilazi da je avion ukraden. Ova vlada ima dva aviona, a jedan je nestao", ustvrdio je Tomica Stojanović.

Smatra da je cilj da se "avion skloni, a zatim nekome proda, a novci završe u privatnom džepu."

Postavlja i pitanje kako je avion izvan RS-a, a u toku je likvidacioni postupak nad imovinom "Sky Srpska“.

"To samo dokazuje da ova vlada katastrofalno raspolaže s imovinom RS. Malo vam je kriminalnih
afera oko šuma, "Birča", naftne industrije i svih ostali, nego ste uspjeli i avion ukrasti
" :lol: :lol: :lol: , ustvrdio je poslanik SDS-a Tomica Stojanović.

Izdajnička opozicija ne prestaje sa podmetanjima,lažima i špekulacijama.Čuj ukrali avion? :? :shock: :lol: :lol:
Svi izvještaji ukazuju da je avion nestao u letu i da iza svega stoje intergalaktički kriminalci nehumanoidnog
porijekla,ali MUP šumske ciljano nije izvjestio o ovoj vazdušnoj pljački kako se narod ne bi uznemirio. :mrgreen:

Istraga je u toku i detalji će biti saopšteni naknadno.Srećom postoje očevici,dva člana Guardianske stranke koji su
svjedočili ovoj pljački i već je izrađen foto-robot osumnjičenih.Mole se građani ukolike primjete lica sa fotografija,
da iz istih stopa obavijeste najbližu stanicu MUP-a šumske ili ovlaštena lica na kosmodromu u Bakincima.. :lol: :lol: :lol:

Zlikovci kojima ništa nije sveto:
Image

Image

Image
Locked