Da.ima.lopova ? Da su se.neki obogatiki lopovlukom ???DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:07Samo priznanje problema je napredakpalermo wrote: ↑04/09/2025 12:51I ? Mislim,morao je neko postati milioner....uglavnom oni koji su imali muda, bezobrastine, lopovluka u sebi.....DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 12:43
Zato je od Šaje i šajića širom bosne od granaplija napravio milionere jer nije imao mudo marjanovo.
Makes sense.
Cudni ste vi meni ljudi.....znate I sami da se.milioneri u svim zemljama diljem nase planete, syvaraju na najblaze receno sumnjiv nacin.....I vi sad sto Alija nije to sprijecio....jos ga napadneye zato sto je rekao istinu..![]()
Živio.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
palermo
#42626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- DaysleepeR
#42627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako ono kažu, kadli tadli.
- DaysleepeR
#42628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jasno je sve, nema veze, znam ja da sam dobio "ja i?" odgovor na kraju, tu smo i završili diskusiju, meni dovoljno.dr_Evil wrote: ↑04/09/2025 13:10Nije on priznao problem, jer za njega to nije problem. Njemu je samo problem sto bi trebalo biti malo vise Hasa, a malo manje Joza multimilionera.DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:07Samo priznanje problema je napredakpalermo wrote: ↑04/09/2025 12:51
I ? Mislim,morao je neko postati milioner....uglavnom oni koji su imali muda, bezobrastine, lopovluka u sebi.....
Cudni ste vi meni ljudi.....znate I sami da se.milioneri u svim zemljama diljem nase planete, syvaraju na najblaze receno sumnjiv nacin.....I vi sad sto Alija nije to sprijecio....jos ga napadneye zato sto je rekao istinu..![]()
Živio.
On je samo ukazao na to da se slaze da lopovluk postoji, ali je dodao da je to socijalno prihvatljiv normativ i prema tome ne bi trebao biti kaznjiv.
- dr_Evil
#42629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo bih dodao da sam prije 2 godine imao slican razgovor sa skolskim drugom, danas uvazenim clanom HDZ-a, odborci u dosta gradskih preduzeca, znaci nije dovoljno pokvaren za veci napredak. I on me uvjeravao da je korupcija sasvim normalna stvar, normativ zapadnog europskog drustva.
Helem, kud ces veci dokaz da smo svi iste gore list
Helem, kud ces veci dokaz da smo svi iste gore list
-
Nisamsdaali
#42630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebamo biti sretni što imamo naše ratne profitere, gdje bi mi bez njih. Kad opet zarati ostaviti im i bakšiš kad nam prodaju kilu brašna za 50 km
-
palermo
#42631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba biti kaznjiv naravno, zato je pravosudje I inace funkcionisanje represivnog aparaya jedan od najvecih problema.ove drzave.dr_Evil wrote: ↑04/09/2025 13:10Nije on priznao problem, jer za njega to nije problem. Njemu je samo problem sto bi trebalo biti malo vise Hasa, a malo manje Joza multimilionera.DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:07Samo priznanje problema je napredakpalermo wrote: ↑04/09/2025 12:51
I ? Mislim,morao je neko postati milioner....uglavnom oni koji su imali muda, bezobrastine, lopovluka u sebi.....
Živio.
On je samo ukazao na to da se slaze da lopovluk postoji, ali je dodao da je to socijalno prihvatljiv normativ i prema tome ne bi trebao biti kaznjiv.
Al naravno, da.sam.protiv progona I histerije spram svakoga ko je zaradio nesto u zivotu.
I u pravu si, radujem se kad ima vise Hasa multimionera nego Joza......vise Hasa multimionera vise drzave BiH.
- DaysleepeR
#42632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka Hasa milionera, pa da imamo šta branit ako dođe do narednog rata.
Pa ćemo sa položaja kod firme Hame Hapića gledati kako nam gori kuća, ali neka Hamina ne gori, on nam je "omogućijo" da se imamo čime branit'
Pa ćemo sa položaja kod firme Hame Hapića gledati kako nam gori kuća, ali neka Hamina ne gori, on nam je "omogućijo" da se imamo čime branit'
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa nije daleko od istinedr_Evil wrote: ↑04/09/2025 13:14 Samo bih dodao da sam prije 2 godine imao slican razgovor sa skolskim drugom, danas uvazenim clanom HDZ-a, odborci u dosta gradskih preduzeca, znaci nije dovoljno pokvaren za veci napredak. I on me uvjeravao da je korupcija sasvim normalna stvar, normativ zapadnog europskog drustva.
Helem, kud ces veci dokaz da smo svi iste gore list![]()
npr Trudo je sin premijera
angela je kći visokog rangiranog svećenika i vjerojatno DDR udbaša
plenki i zoki su crvena buržoazija
znamo ko je tramp
putinov djed je kuhao ručak lenjinu
je li normalno da se kod nas naslijedjuju profesorske pozicije na fakultetima u okviru jedne obitelji?
jednostavno imaš tu jednu elitu 10% ljudi koji imaju sve...od moći novaca do poznanstava...
rijetko gdje se uspije na osnovu znanja i teslarenja
x puta sam navodio koje od moje generacije uspio u SDP-u...prezimena terzimehić vikić bijedić...
- dr_Evil
#42634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Oni misle da ce Haso dati svoju imovinu za odbranu domovine, kao sto su drustvena preduzeca potpuno ustupila sve svoje resurse i znanje 90ih. Ne vide da je to uvod u nove privatne vojske za odbranu interesa kao onomad kad je Caco vadio utrobe mladim vojnicima.DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:19 Neka Hasa milionera, pa da imamo šta branit ako dođe do narednog rata.
-
palermo
#42635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
:DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:19 Neka Hasa milionera, pa da imamo šta branit ako dođe do narednog rata.
I uvijek dodjemo do tacke da je Haso kriv
- DaysleepeR
#42636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
S tobom uvijek dođemo do nekog nabijanja krivice, najpatetičniji član foruma ubjedljivo.palermo wrote: ↑04/09/2025 13:23:DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:19 Neka Hasa milionera, pa da imamo šta branit ako dođe do narednog rata.
I uvijek dodjemo do tacke da je Haso kriv...jal zato sto je krezzub jal zato sto je.multimilioner
![]()
Victim card vazda u džepu.
- dr_Evil
#42637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je moj profa iz sociologije svojevremeno opisao sa "ako sam ja zavrsio fakultet veca je sansa da ce i moje dijete". Pristup elitnom drustvu, obrazovanju te pristup znanju i informacijama ne znaci obavezno korupciju, na sta je moj skolski drug referisao. A pogotovo ne korupciju oko toga koja ce firma biti npr za ciscenje snijega u Mostaru.Truba wrote: ↑04/09/2025 13:22pa nije daleko od istinedr_Evil wrote: ↑04/09/2025 13:14 Samo bih dodao da sam prije 2 godine imao slican razgovor sa skolskim drugom, danas uvazenim clanom HDZ-a, odborci u dosta gradskih preduzeca, znaci nije dovoljno pokvaren za veci napredak. I on me uvjeravao da je korupcija sasvim normalna stvar, normativ zapadnog europskog drustva.
npr Trudo je sin premijera
angela je kći visokog rangiranog svećenika i vjerojatno DDR udbaša
plenki i zoki su crvena buržoazija
znamo ko je tramp
putinov djed je kuhao ručak lenjinu
je li normalno da se kod nas naslijedjuju profesorske pozicije na fakultetima u okviru jedne obitelji?
jednostavno imaš tu jednu elitu 10% ljudi koji imaju sve...od moći novaca do poznanstava...
rijetko gdje se uspije na osnovu znanja i teslarenja
x puta sam navodio koje od moje generacije uspio u SDP-u...prezimena terzimehić vikić bijedić...
Da li ima nepotizma na kojeg si se ti pozvao vani, da ima, sa mnom je radila cura sta je za 2-3 godina postala savjetnica premijerke za mlade, veze o zivotu nije imala, ali je dolazila iz prave familije koja ju usmjerila na sva prava mjesta u pravo vrijeme.
-
palermo
#42638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakvog nabijqnja krivice ziv ti.meni bio. Pa ti si rekao da je problem sto je Haso milioner. I onda.mene optuzujesDaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:26S tobom uvijek dođemo do nekog nabijanja krivice, najpatetičniji član foruma ubjedljivo.palermo wrote: ↑04/09/2025 13:23:DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:19 Neka Hasa milionera, pa da imamo šta branit ako dođe do narednog rata.
I uvijek dodjemo do tacke da je Haso kriv...jal zato sto je krezzub jal zato sto je.multimilioner
![]()
Victim card vazda u džepu.
- Truba
#42639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
razumijem sto pises dnevni spavacu ali u svijetu se događa upravo suprotno
kad zagrebes ispod povrsine najmasniji poslovi se dobivaju korupcijom
Zašto je Kurz dao otkaz
necemo dalje
ti govoris kako treba biti
a ja kakva je situacija
samo nikole tesle mogu sami uspjeti
kad zagrebes ispod povrsine najmasniji poslovi se dobivaju korupcijom
Zašto je Kurz dao otkaz
necemo dalje
ti govoris kako treba biti
a ja kakva je situacija
samo nikole tesle mogu sami uspjeti
- DaysleepeR
#42640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Došli smo do tvojih intelektualnih limita čim je victim card out.palermo wrote: ↑04/09/2025 13:29Kakvog nabijqnja krivice ziv ti.meni bio. Pa ti si rekao da je problem sto je Haso milioner. I onda.mene optuzujesDaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:26S tobom uvijek dođemo do nekog nabijanja krivice, najpatetičniji član foruma ubjedljivo.
Victim card vazda u džepu.vela.havle
- dr_Evil
#42641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ja i ne sporim o najmasnijim poslovima, ali ne na razini gradskih preduzeca
Mogu uspjeti i mnogi koji nisu Nikole Tesle, do kojih granica to je nesto drugo.
-
palermo
#42642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odlicno.DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:32Došli smo do tvojih intelektualnih limita čim je victim card out.palermo wrote: ↑04/09/2025 13:29Kakvog nabijqnja krivice ziv ti.meni bio. Pa ti si rekao da je problem sto je Haso milioner. I onda.mene optuzujesDaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:26
S tobom uvijek dođemo do nekog nabijanja krivice, najpatetičniji član foruma ubjedljivo.
Victim card vazda u džepu.vela.havle
Uskoro ce I tekma pa kus bolje razlog da se prekine cakula nego kad.neko dodje do svojih limita.
Bit ce napeto. Mislim kosarka..
- DaysleepeR
#42643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U jedinstvu je snaga.palermo wrote: ↑04/09/2025 13:40Odlicno.DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 13:32Došli smo do tvojih intelektualnih limita čim je victim card out.
Uskoro ce I tekma pa kus bolje razlog da se prekine cakula nego kad.neko dodje do svojih limita.
Bit ce napeto. Mislim kosarka..
- Styling
#42644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sta je lobiranje vec legalna korupcija. Lobisticke kuce su tu da kompanije ne bi direktno bile ukljucene u korupciju i da se sve zamota u fini celofan.dr_Evil wrote: ↑04/09/2025 13:14 Samo bih dodao da sam prije 2 godine imao slican razgovor sa skolskim drugom, danas uvazenim clanom HDZ-a, odborci u dosta gradskih preduzeca, znaci nije dovoljno pokvaren za veci napredak. I on me uvjeravao da je korupcija sasvim normalna stvar, normativ zapadnog europskog drustva.
-
DonieBrasco
#42645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pratim temu i portale danas samo cekam da se neko napravi pametan da Trojci prbace sto HDZ asikuje sa izraelcima.
- Truba
#42646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
to samo pokazuje da su nemili događaji otprije 80 godina stavljeni po strani u danasnjim odnosima
znaci zlocini iz posljednjeg rata kod nas trebaju tako biti tretirani 2075
ja mislim da neće
i tada ćemo na forumu imati iste pozicije

znaci zlocini iz posljednjeg rata kod nas trebaju tako biti tretirani 2075
ja mislim da neće
i tada ćemo na forumu imati iste pozicije
- drug_profi
#42647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑04/09/2025 12:42to što je petokraka zloupotrijebljena ne znači da se bosna, bošnjaci, bosanci, muslimani kako god se ko identifikovao, treba odricati od iste.palermo wrote: ↑04/09/2025 12:14Sto ?
Ovaj iza sebe imao vosjku, avijaciju, tusucljetnu tradiciju, veze sa amerikom.... a Alija mudo marjanovo.....nesvjesni narod koji mase zastama onog koji ih napada, nesto malo tandzara, medunarodnu ,ajednicu koja mu je vec odredila sudbinu.....u pravu si, ne treba to.porediti
da je bilo sreće i malo boljih ljudi gdje se odlučivalo, ista je mogla biti stepenica ka mnogo ljepšoj budućnosti.
meni ta jugoslavija dođe ko nesretna žena, koju napasnik safata, siluje i na kraju ubije. i tako joj na kraju oskrnavi dušu i tijelo. do supruga je hoće li je zaštiti i preći preko nekih niskih instinkta, ili će je odbaciti jer mu je sada "opoganjena" jer je prije smrti pustila drugog u sebe. hoće li sebi predstaviti kao da ima njene krivice ili je ipak toliko razuman da shvati da nije do nje i da nije ona odlučivala.
hoće li zbog te nesreće i napasnika pljunuti na sve lijepo proživljeno, na sve ono što je i njega više čovjekom činilo i zbrisati svaku fotografiju na kojoj se bilo sretno. hoće li uništiti svaki simbol relativno sretnog braka.
jugoslavija je silovana na gazimestanu. ubijena je 1990 na zadnjem kongresu KPJ.
sve simbole poslije toga je napasnik koristio kako bi drugima poslao lažnu sliku i ogadio godine relativne sreće.
zato ja petokraku ne mogu zvati zastavom pod kojom smo ubijani. zastava pod kojom smo ubijani sa istočne strane je ona plagijatorska iz bizantske heraldike.
jako lijepa i precizna metafora. Baš tačno tako.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
metafora silovane žene ti ništa ne govori?palermo wrote: ↑04/09/2025 12:57
Sta je.moglo biti....ostaje da.masyamo.
Kada govorimo o Jugoslaviji ja jedino sto zelim reci ke da je I rat 92-95 dio price o njoj I da to se ne moze izbrisati.
Ostalo je sve nosyalgija I sa radoscu cu se uvijek prikljuciti nekim.podsjecanjima.na zivot u njoj.
Al historijska valorizacija Jugoslavije ne.moze biti bez ove nase ratne price.
P.S cini mi se da smo u off topicu
bože koji si ti šupljator.
- Better Man
#42649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Alija kao prvi čovjek države je morao to da spriječi, ali ne on sve to nijemo losmatrao i nije volio da ga se o tome pita, već je priču o kretao na drugu stranu.palermo wrote: ↑04/09/2025 12:51I ? Mislim,morao je neko postati milioner....uglavnom oni koji su imali muda, bezobrastine, lopovluka u sebi.....DaysleepeR wrote: ↑04/09/2025 12:43Zato je od Šaje i šajića širom bosne od granaplija napravio milionere jer nije imao mudo marjanovo.palermo wrote: ↑04/09/2025 12:14
Sto ?
Ovaj iza sebe imao vosjku, avijaciju, tusucljetnu tradiciju, veze sa amerikom.... a Alija mudo marjanovo.....nesvjesni narod koji mase zastama onog koji ih napada, nesto malo tandzara, medunarodnu ,ajednicu koja mu je vec odredila sudbinu.....u pravu si, ne treba to.porediti
Makes sense.
Cudni ste vi meni ljudi.....znate I sami da se.milioneri u svim zemljama diljem nase planete, syvaraju na najblaze receno sumnjiv nacin.....I vi sad sto Alija nije to sprijecio....jos ga napadneye zato sto je rekao istinu..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#42650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije tacno.palermo wrote: ↑04/09/2025 12:14Sto ?
Drzava se prvo raspala pa je onda krenuo rat.
Zato je agresija u pitanju.
Ovo je doslovno abeceda pojmova....