Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
palermo

#42601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:jedino je pitanje imaju li Bošnjaci kao pollitički i ekonomski faktor perspektivu u Mostaru.....
Pa, imaju li?
Gdje si Fudo legendo :D

Ako se ovi trendovi nastave, onda će se Bošnjaci pitati k'a šareno magare. Naravno. moći ćeš kao Bošnjak živjeti u Mostaru, onako tihi Bošnjak....ali, haj ima i gorih stvari...

Ma što ja ovo tebi pričam, već smo mi o ovome muhabetili, a ti si, kol'ko se sjećam , već dao zaključak :D
Fudo387

#42602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
palermo wrote:jedino je pitanje imaju li Bošnjaci kao pollitički i ekonomski faktor perspektivu u Mostaru.....
Pa, imaju li?
Gdje si Fudo legendo :D

Ako se ovi trendovi nastave, onda će se Bošnjaci pitati k'a šareno magare. Naravno. moći ćeš kao Bošnjak živjeti u Mostaru, onako tihi Bošnjak....ali, haj ima i gorih stvari...

Ma što ja ovo tebi pričam, već smo mi o ovome muhabetili, a ti si, kol'ko se sjećam , već dao zaključak :D
Kako god, ne svidjaju mi sve tvoja predvidjanja, tim vise sto mi se cinis kao ozbiljan covjek.
Imas li kakvu ideju kako zaustaviti te trendove?
palermo

#42603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Kako god, ne svidjaju mi sve tvoja predvid, i pjanja, tim vise sto mi se cinis kao ozbiljan covjek.
Imam, treba dovesti pare u Mostar, politika treba da učini napor i otvori prostor da bosanske( naravno i strani kapital) firme počnu ulagati u Mostar i time se učini Mostar privlačnim Bošnjacima iz drugih krajeva BiH,umjesto parole Mostar mostarcima, parola bi treba da bude, Mostar Bosancima i Hercegovcima.

Bošnjaci Mostara neće moći sami odbraniti bosanskohercegovački identitet u Mostaru.
Fudo387

#42604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Kako god, ne svidjaju mi sve tvoja predvid, i pjanja, tim vise sto mi se cinis kao ozbiljan covjek.
Imam, treba dovesti pare u Mostar, politika treba da učini napor i otvori prostor da bosanske( naravno i strani kapital) firme počnu ulagati u Mostar i time se učini Mostar privlačnim Bošnjacima iz drugih krajeva BiH,umjesto parole Mostar mostarcima, parola bi treba da bude, Mostar Bosancima i Hercegovcima.

Bošnjaci Mostara neće moći sami odbraniti bosanskohercegovački identitet u Mostaru.
Nekako ti meni malo podcjenjivacki gledas na Bosnjake Mostara, jebo ga ja pa nisu na drugoj strani magovi sa Wall Streeta.
palermo

#42605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Nekako ti meni malo podcjenjivacki gledas na Bosnjake Mostara, jebo ga ja pa nisu na drugoj strani magovi sa Wall Streeta.

Misliš na sebe gledam potcjenjivački :D .

Pa nije bolan MOstar loš, imamo višestrukog šampiona u fudbalu (Zrinjski), mostarci su šampioni i u žesnkom rukomoetu (smjenjuju se Zrinjski i Katarina), prvaci u stonom tenisu, imamo jedan od najmodernijih tržnih centara u regiji (Mepas Mail), imamo jednu od najsavremenijih bolnica u Bosni i Hercegovini, a bogamio i u regiji koja se graniči sa Hercegovinom (recimo, savremenija je od splitske), imamo i kulturni događaj koji traje bogami dva mjeseca i okuplja istaknute umjetnike iz regije, zove se Dani matice Hrvatske,imamo i obrazovne institucije ,recimo medicinski fakultet je bio dvije godine zaredom proglašen najboljim fakultetom u Bosni Hercegovini, inače je taj medicinski fakultet u sklupu Sveučilišta Gojko Šušak.....i tako, bilo bi još......Vjerujem da možeš uočiti određene sličnosti :D .

Iza projekta Mostara kao hrvatskog grada, stoji hrvatska politika, kako ova BH tako i države Hrvatske, stoji njihova elita, stoji hrvatski kapital, stoji katolička crkva.....

Iza Bošnjaka Mostara stoji mudo marijanovo. Nema ovo nikakve veze sa potcjenjivanjem Bošnjaka Mostara
Fudo387

#42606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:

Pa nije bolan MOstar loš, imamo višestrukog šampiona u fudbalu (Zrinjski), mostarci su šampioni i u žesnkom rukomoetu (smjenjuju se Zrinjski i Katarina), prvaci u stonom tenisu, imamo jedan od najmodernijih tržnih centara u regiji (Mepas Mail), imamo jednu od najsavremenijih bolnica u Bosni i Hercegovini, a bogamio i u regiji koja se graniči sa Hercegovinom (recimo, savremenija je od splitske), imamo i kulturni događaj koji traje bogami dva mjeseca i okuplja istaknute umjetnike iz regije, zove se Dani matice Hrvatske,imamo i obrazovne institucije ,recimo medicinski fakultet je bio dvije godine zaredom proglašen najboljim fakultetom u Bosni Hercegovini, inače je taj medicinski fakultet u sklupu Sveučilišta Gojko Šušak.....i tako, bilo bi još......Vjerujem da možeš uočiti određene sličnosti :D .

Iza projekta Mostara kao hrvatskog grada, stoji hrvatska politika, kako ova BH tako i države Hrvatske, stoji njihova elita, stoji hrvatski kapital, stoji katolička crkva.....

Iza Bošnjaka Mostara stoji mudo marijanovo. Nema ovo nikakve veze sa potcjenjivanjem Bošnjaka Mostara
Dobro sam ja to, sve sto si ti nabrojao i nisu neke ozbiljne pare, bar kad pricamo o drzavnim planovima.
Jedna bolnica, prodavnica, polovan fudbalski tim i ping pong.

Mislim da bezveze panicis.
palermo

#42607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Dobro sam ja to, sve sto si ti nabrojao i nisu neke ozbiljne pare, bar kad pricamo o drzavnim planovima.
Jedna bolnica, prodavnica, polovan fudbalski tim i ping pong.

Mislim da bezveze panicis.
Ma jok, druže, pogrešno ti mene shvataš, ne paničim, pomalo me već boli neka stvar za sve ovo, ja se sasvim lijepo mogu snaći i u ovom sadašnjem MOstaru Napraviš par kompromisa sa sobom i bog te veselio.

Al moram ti reći malo mi idu na živce ove forumske patriote bilo desne ili lijeve provinijencije. Doduše znaju se lijepo nagovoriti Hafizu :D (jeba ga miš, nema nam dotura odavno :D )
Fudo387

#42608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Fudo387 »

palermo wrote:Ma jok, druže, pogrešno ti mene shvataš, ne paničim, pomalo me već boli neka stvar za sve ovo, ja se sasvim lijepo mogu snaći i u ovom sadašnjem MOstaru Napraviš par kompromisa sa sobom i bog te veselio.
Kakvih kompromisa?
Tito_i_Partija

#42609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tito_i_Partija »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:Ma jok, druže, pogrešno ti mene shvataš, ne paničim, pomalo me već boli neka stvar za sve ovo, ja se sasvim lijepo mogu snaći i u ovom sadašnjem MOstaru Napraviš par kompromisa sa sobom i bog te veselio.
Kakvih kompromisa?
Malo manje u dzumu petkom, a malo vise na misu nedeljom. :D
mayab

#42610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mayab »

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1 ... star-video

A kod nas nema smetnje da neko bude ministar iako je optužen i u pritvoru, i to je misljenje zvaničnog organa koji treba da daje misljenje, a da neki pojedinac zbog takve neke stvari da ostavku, naučna fantastika....
Jesmo pogan.....
155_mm

#42611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:

palermo u pravu si mostar je drzavni i narodni projekat u hrvata. i ogroman se novac tu ulaze. cak sto vise i bosnje su ulozili ogromna srestva za boljitak mostarskih hrvata putem visegodisnjeg pokljanjanja struje alminiju. a da se pri tome nista za uzvrat nije trazilo za bosnjake. po meni ravno izdaji.

mislim da je spas u regionalnom patriotizmu. ne samo za mostarce nego uopste. svi primjeri uspijesnih podrucja u bosnjaka na primjer gorazde i tesanj su rezultat lokala a ne centrale u saraj´vu. nadam se da ce i konjic postati jos jedan primjer uspijesne lokalne zajednice. mislim na osnovu ekonomskog uspijeha IGMAN-a.

kad krajina (USK) vec 20 godina zivi kao da sarajevo ne postoji sto to ne bi mogao i taj potez konjic-jablanica- istocni dio mostara-pocitelj-stolac. tu se nekako morate sami organizirati. a saraj´vo ako sta pomogne pomogne. ali vidis i sam da su u saraj´vu cesto zauzeti sami sa sobom.
Scopio

#42612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Scopio »

Evo zanimljiv snimak o načinu na koji je bivši ministar branitelja RH izbjegao izjednačavanja prava pripadnika hvo sa HV (ne ulazim ovdje o toj problematici i nas se ne tiče to je problem RH)

Nego, ako ministar iz susjedne hrvatske ima mišljenje o ulasku BiH u europsku uniju, zamislite što misli jedna njemacka, Britanija, Švedska...

[youtube] https://m.youtube.com/watch?v=O4kyMniVgYw [/youtube]
GeeTnT

#42613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GeeTnT »

Scopio wrote:Evo zanimljiv snimak o načinu na koji je bivši ministar branitelja RH izbjegao izjednačavanja prava pripadnika hvo sa HV (ne ulazim ovdje o toj problematici i nas se ne tiče to je problem RH)

Nego, ako ministar iz susjedne hrvatske ima mišljenje o ulasku BiH u europsku uniju, zamislite što misli jedna njemacka, Britanija, Švedska...

[youtube] https://m.youtube.com/watch?v=O4kyMniVgYw [/youtube]
Zaboravljas jednu bitnu cinjenicu da u Briselskom parlamentu ima Bosnjaka, doduse kao predstavnici drugih drzava, ali oni itekako rade na involviranju kolega o svim mogucim podmetanjima od strane Hrvatske...

PS. Svojevremeno je i Kardinal Puljic imao "misljenja" pa se sjebo kad mu je prevodilac rekao da je izbjeglica iz Podrinja.. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#42614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Image

Image
Danguba

#42615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Image
spreca

#42616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

pici wrote:Image

Image
ovo su tri govneta koja smrde a ne tri praseta :mrgreen:
General War

#42617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

...interesantno, svako se moze naci prozvan u nekom dijelu.
155_mm

#42618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Dodik: Nacionalna zastupljenost prema podacima iz 1991. je nametnuta i neprihvatljiva
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-na ... /160208108
koji igrokaz za raju. kao skupstina republjik izdala srpstvo a milorad ga kao spasava. a bosnje se upalile ko kvaran zub na ovu pricu "good cop bad cop". a u pozadini se od obicne policije er esa stvara zandarmerija sto niko ne primjecuje. poslije kad se policija er esa odjednom sa dugim cijevima nadje da kontrolise saobracaj u centru brckog, bit ce opet zestokih osuda tog cina od prvih od bosnjaka.
Lug

#42619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

Konstutivni Sarajevo samo konstatuje sta se desilo, kao i obicno.. kao mi ne znamo to isto procitati u novinama. :roll:
Sljedeci potez je prozivanje Incka and co. da pobogu nesto urade..?!&!? a oni ce da konstatuju da nije po dejtonu.. :zzzz:
Danguba

#42620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

155_mm wrote:
Dodik: Nacionalna zastupljenost prema podacima iz 1991. je nametnuta i neprihvatljiva
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-na ... /160208108
koji igrokaz za raju. kao skupstina republjik izdala srpstvo a milorad ga kao spasava. a bosnje se upalile ko kvaran zub na ovu pricu "good cop bad cop". a u pozadini se od obicne policije er esa stvara zandarmerija sto niko ne primjecuje. poslije kad se policija er esa odjednom sa dugim cijevima nadje da kontrolise saobracaj u centru brckog, bit ce opet zestokih osuda tog cina od prvih od bosnjaka.
Propratio sam i ovu sagu.
Vlada nije mogla dati NSRS ovaj zakon na glasanje dok ne budu imali dovoljno glasova. Klub Bosnjaka je trazio da se ugrade odredjeni amandmani na predlozeni zakon u zamjenu za glasanje. Cvijanovicka pristaje na to i daje prijedlog. usvojen je u NSRS i trebao je jos samo da ga preCednik potpise. Tu nastaje igranka. Savez za promene napada preCednika da ce takav zakon biti stetan po eres i on pod pritiskom odustaje od potpisa. Sada ga ponovo vraca u skupstinske klupe i ako ne prodje ide na Vladu...

Ovo sto preCednik radi samo je jos jedna predstava za narod. On spasava, on otkriva, on ukida, on ce predloziti...a u stvari svi znamo njegovu moc. Osim provokacija on vise nista ne moze i zato tu ne treba Inzko jer on jos uvijek igra u terenu.
Mene u toj stvari vise interesuje ponasanje koalicionog partnera SZP koji podbacuje kajlu Bosnjacima. PreCednik bi potpisao ovaj zakon(primjena popisa iz '91.god) da nije reagovao savez za promjene. To bi oni trebali objasniti Sarajevu.
vivaldi

#42621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Danguba wrote:To bi oni trebali objasniti Sarajevu.
a sta ce im objasniti, svi sebe gledaju, pogotovo ovih dana
Danguba

#42622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:To bi oni trebali objasniti Sarajevu.
a sta ce im objasniti, svi sebe gledaju, pogotovo ovih dana
Izgleda da je tako ali ce sigurno doci i to na red. Ne moze koalicija opstati jednosmjerno.
vivaldi

#42623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Danguba wrote:Izgleda da je tako ali ce sigurno doci i to na red. Ne moze koalicija opstati jednosmjerno.
ma i nije jednosmjerno, drzavne instiitucije nisu federalne, a ni u federalnim popisa iz 91 nema ni na mapi.

svi su puni oraha u dzepovima pa se zato ovim stvarima niko ne bavi bas previse sem ponekih povratnickih udruzenja i politicara
Danguba

#42624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:Izgleda da je tako ali ce sigurno doci i to na red. Ne moze koalicija opstati jednosmjerno.
ma i nije jednosmjerno, drzavne instiitucije nisu federalne, a ni u federalnim popisa iz 91 nema ni na mapi.

svi su puni oraha u dzepovima pa se zato ovim stvarima niko ne bavi bas previse sem ponekih povratnickih udruzenja i politicara
To si u pravu a ja sam aludirao na ovaj pritisak od SZP da preCednik ne potpise ovaj zakon i da prodje sa bosnjackim amandmanima.
To da je oboreno odmah u NSRS ne bi bilo cudno.
vivaldi

#42625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Danguba wrote:To si u pravu a ja sam aludirao na ovaj pritisak od SZP da preCednik ne potpise ovaj zakon i da prodje sa bosnjackim amandmanima. To da je oboreno odmah u NSRS ne bi bilo cudno.
ma shvatio sam ja tebe, ali to je standardno srbovanje u rs-u i najjaci predizborni adut, a nakon hapsenja fahre sad je i sarajevu aktuelno "bosnjacko jedinstvo" nad kojim su se nadvile razne kosmicke sile tame.

a sto se tice nacionalne strukture, to je sprdnja oduvijek. osim par fikusa u vladama gdje se postuje kvota ovo ostalo je presmjesno.

bosnjaka, a pogovot hrvata u rs nema ni u tragovima, a ni srbi u federaciji ne stoji nista bolje

17.10.2012. • 11:32h ► 22:34h

Od 2.033 zaposlena državna službenika u 56 institucija Federacije BiH svega 79, ili 3,89 odsto, lica su srpske nacionalnosti, iako bi ih, prema važećim propisima, trebalo da bude najmanje jedna trećina.

to je stasitisticka greska, a ne popis iz 91 koji fol vazi. zato se ovako stvari politicki i presucuju
Locked