Pa podforum politika može da služi za diskusiju o vanjskoj politici. O našoj političkoj sceni nema smisla diskutovati kad to nije vidjelo političara.Chmoljo wrote:Ako su sljam ovi, ako su sljam oni u cemu je onda problem i koji ce nam onda ovaj podforum?Hamolj wrote:A hajmo samo jednu stvar razjasniti. Ujedinjenje ljevice ne bi dovelo ni do kakvih pozitivnih promjena osim što bi ujedinilo kvaziljevičarski šljam u jednu stranku. Taj šljam bi se opet nakon nekog vremena sukobio zbog prevlasti i ponovo bi nastalo 16 stranaka.
SDP
-
Hamolj
#42551 Re: SDP
- Matzan
#42552 Re: SDP
Chmoljo wrote:Ako su sljam ovi, ako su sljam oni u cemu je onda problem i koji ce nam onda ovaj podforum?Hamolj wrote:A hajmo samo jednu stvar razjasniti. Ujedinjenje ljevice ne bi dovelo ni do kakvih pozitivnih promjena osim što bi ujedinilo kvaziljevičarski šljam u jednu stranku. Taj šljam bi se opet nakon nekog vremena sukobio zbog prevlasti i ponovo bi nastalo 16 stranaka.
PF je nastao dok smo još vjerovali u bajke.
- MikroBelaj
#42553 Re: SDP
Pa ti nemoj,ha jaHamolj wrote:Pa podforum politika može da služi za diskusiju o vanjskoj politici. O našoj političkoj sceni nema smisla diskutovati kad to nije vidjelo političara.Chmoljo wrote:Ako su sljam ovi, ako su sljam oni u cemu je onda problem i koji ce nam onda ovaj podforum?Hamolj wrote:A hajmo samo jednu stvar razjasniti. Ujedinjenje ljevice ne bi dovelo ni do kakvih pozitivnih promjena osim što bi ujedinilo kvaziljevičarski šljam u jednu stranku. Taj šljam bi se opet nakon nekog vremena sukobio zbog prevlasti i ponovo bi nastalo 16 stranaka.
-
zippoo87
#42554 Re: SDP
ako se ovim tempom nastavi iseljavanje,za 2 godine ce biti manje oko 70000 ljudi u BiH,to je jos jedan veliki grad ili veca opstina
ostati ce penzioneri da glasaju a oni glasaju po navici i nista ne mijenjaju...tako da nam moze biti samo gore
sve dok se narod,citaj sirotinja ne digne i ne pocne paliti licnu imovinu ovih funkcionera i ne protjera ih iz drzave,temeljnih promjena nece biti
a i nemiri i sukobi su sada opasni jer je poznato da se tu odmah ukljucuju i druge drzave i spijuni i sigurnosne agencije i navode vodu na svoj mlin a to onda moze postati kao na bliskom istoku...ebeno
ali je cinjenica da ni ovako vise ne moze,uzese nam dusu a mi samo sjedimo i kukamo
ostati ce penzioneri da glasaju a oni glasaju po navici i nista ne mijenjaju...tako da nam moze biti samo gore
sve dok se narod,citaj sirotinja ne digne i ne pocne paliti licnu imovinu ovih funkcionera i ne protjera ih iz drzave,temeljnih promjena nece biti
a i nemiri i sukobi su sada opasni jer je poznato da se tu odmah ukljucuju i druge drzave i spijuni i sigurnosne agencije i navode vodu na svoj mlin a to onda moze postati kao na bliskom istoku...ebeno
ali je cinjenica da ni ovako vise ne moze,uzese nam dusu a mi samo sjedimo i kukamo
- GeeTnT
#42555 Re: SDP
...haha....kazu da panda sere 40 x na dan....ko avaz...Chmoljo wrote:Mozda. Panda antivirus. Crvavu jabuku ne bi prepozno.GeeTnT wrote:...cini mi se da sda radi update novog antivirusa....moram priznat da opasno dobro radi, samo ne znam je li karantin dovoljno velik da lageruje sve sto pokupi...
Znaci smrdi na sve strane....
-
megaman4
#42556 Re: SDP
Tariguz od novine jucer na naslovnoj pise da je otislo vec 90.000 ljudi, mada ja njima ne vjerujem i mislim da je otislo preko 100.000 ljudi i taj se trend nastavlja. Ako se ovaj trend nastavi i u 2017 slobodno mozemo poceti zatvarati kako skolske i visokoskolske ustanove, tako i bolnice i vrtice, jer nece imati ko u njima raditi. Zalosno ali istinito. Ovo se nikada nije desilo u historiji Bosne i Hercegovine ali mi smo vec svjedoci egzodusa ljudi.zippoo87 wrote:ako se ovim tempom nastavi iseljavanje,za 2 godine ce biti manje oko 70000 ljudi u BiH,to je jos jedan veliki grad ili veca opstina
- Matzan
#42557 Re: SDP
megaman4 wrote:Tariguz od novine jucer na naslovnoj pise da je otislo vec 90.000 ljudi, mada ja njima ne vjerujem i mislim da je otislo preko 100.000 ljudi i taj se trend nastavlja. Ako se ovaj trend nastavi i u 2017 slobodno mozemo poceti zatvarati kako skolske i visokoskolske ustanove, tako i bolnice i vrtice, jer nece imati ko u njima raditi. Zalosno ali istinito. Ovo se nikada nije desilo u historiji Bosne i Hercegovine ali mi smo vec svjedoci egzodusa ljudi.zippoo87 wrote:ako se ovim tempom nastavi iseljavanje,za 2 godine ce biti manje oko 70000 ljudi u BiH,to je jos jedan veliki grad ili veca opstina
Taman su onda dobrodošli Arapi da poboljšaju demografsku sliku.
-
El_comadante
#42558 Re: SDP
i to bez rata odnosno sad kad je mirno stanje... nažalostmegaman4 wrote:Tariguz od novine jucer na naslovnoj pise da je otislo vec 90.000 ljudi, mada ja njima ne vjerujem i mislim da je otislo preko 100.000 ljudi i taj se trend nastavlja. Ako se ovaj trend nastavi i u 2017 slobodno mozemo poceti zatvarati kako skolske i visokoskolske ustanove, tako i bolnice i vrtice, jer nece imati ko u njima raditi. Zalosno ali istinito. Ovo se nikada nije desilo u historiji Bosne i Hercegovine ali mi smo vec svjedoci egzodusa ljudi.zippoo87 wrote:ako se ovim tempom nastavi iseljavanje,za 2 godine ce biti manje oko 70000 ljudi u BiH,to je jos jedan veliki grad ili veca opstina
-
El_comadante
#42559 Re: SDP
i to je tačno....Hamolj wrote:Ma neće biti ni SDA, na kraju krajeva neće biti ni naroda da glasa...El_comadante wrote:izgleda 2018 neče se imati ko ujediniti...Hamolj wrote:A hajmo samo jednu stvar razjasniti. Ujedinjenje ljevice ne bi dovelo ni do kakvih pozitivnih promjena osim što bi ujedinilo kvaziljevičarski šljam u jednu stranku. Taj šljam bi se opet nakon nekog vremena sukobio zbog prevlasti i ponovo bi nastalo 16 stranaka.
DF se raspada i ko zna da li če doživjeti 2018. a evo krenuli sa hapšenjem SDPeovaca plus i u ovoj stranci neki daju ostavke i tako
-
megaman4
#42560 Re: SDP
Belaj. Kome su jos izbori 2018 u glavi? Do tada ce nas biti jod manje tj. past cemo ispod 3 miliona ako vec i nismo. Ako to nije alarmantno ne znam sta jeste?El_comadante wrote:i to bez rata odnosno sad kad je mirno stanje... nažalostmegaman4 wrote:Tariguz od novine jucer na naslovnoj pise da je otislo vec 90.000 ljudi, mada ja njima ne vjerujem i mislim da je otislo preko 100.000 ljudi i taj se trend nastavlja. Ako se ovaj trend nastavi i u 2017 slobodno mozemo poceti zatvarati kako skolske i visokoskolske ustanove, tako i bolnice i vrtice, jer nece imati ko u njima raditi. Zalosno ali istinito. Ovo se nikada nije desilo u historiji Bosne i Hercegovine ali mi smo vec svjedoci egzodusa ljudi.zippoo87 wrote:ako se ovim tempom nastavi iseljavanje,za 2 godine ce biti manje oko 70000 ljudi u BiH,to je jos jedan veliki grad ili veca opstina
-
Cohers
#42561 Re: SDP
Znači, slučajnoprolazećeg reda je dopao i Drakonov visokospozicionirani niskosortni šegrt, poganac nad pogancima, premijer Neko... Stižu zlodjela učinjena tokom sudjelovanja u vlasti predvođene ZLOM:
http://www.avaz.ba/clanak/266288/krivic ... miliona-km
Naravno, u Velekvislingovom sistemu "kadija te tuži, kadija ti sudi", koji je Dragon maksimizirao, pa je visokospozicioniranom niskosortnom šegrtu, pogancu nad pogancima, premijeru Neki "jedini interes bio sačuvati više od hiljadu radnih mjesta u Krivaji".S tim u vezi, kako je navedeno u informaciji, nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i N.N. lica uposlenika Vlade Federacije BiH, nadležnih za predmetni resor, a zbog postojanja osnovane sumnje da je osobno u svojstvu premijera Federacije BiH, i s N.N. licima u vezi, sukladno njihovoj nadležnosti, inicirao i izvršio radnje koje imaju obilježja krivičnog djela, odnosno udruživanje u organizovani kriminal i korupciju, samovlasti, zloupotrebe službenog položaja i ovlasti, zloupotrebe ovlasti u službenom poslovanju, prevare, krivotvorenja isprava, nesavjesnog rada u službi, na koji način je oštetio budžet Federacije BiH za oko 43 miliona KM.
Vlada Drakonovog poganca nad pogancima, premijera Neke, preko ministarstava (izbjegličkog/povratničkog, boračkog i poljoprivrednog), i fondova (zdravstvenog i penzionog) opljačkala je građane FBiH za više od 2 000 000 000 KM, a u korist Izetbegovićeve kvislinško-kriminalne vrhuške. Naravno, to je kvislinško-kriminalnoj vladi Lagumdžije Izetbegovića omogućio Valentin Inzko, u ime OUN-a.
-
zippoo87
-
zippoo87
#42563 Re: SDP
Denis Gratz (NS) je danas jedini trazio tematsku sjednicu o problemu odlaska ljudi iz BiH i kako je rekao,to je trenutno najznacanjini problem koji imamo,sto je istinamegaman4 wrote:Belaj. Kome su jos izbori 2018 u glavi? Do tada ce nas biti jod manje tj. past cemo ispod 3 miliona ako vec i nismo. Ako to nije alarmantno ne znam sta jeste?El_comadante wrote:i to bez rata odnosno sad kad je mirno stanje... nažalostmegaman4 wrote:
Tariguz od novine jucer na naslovnoj pise da je otislo vec 90.000 ljudi, mada ja njima ne vjerujem i mislim da je otislo preko 100.000 ljudi i taj se trend nastavlja. Ako se ovaj trend nastavi i u 2017 slobodno mozemo poceti zatvarati kako skolske i visokoskolske ustanove, tako i bolnice i vrtice, jer nece imati ko u njima raditi. Zalosno ali istinito. Ovo se nikada nije desilo u historiji Bosne i Hercegovine ali mi smo vec svjedoci egzodusa ljudi.
- GeeTnT
#42564 Re: SDP
pa sta bi po tom pitanju uradio ...uveo izlazne vize, porez?zippoo87 wrote: Denis Gratz (NS) je danas jedini trazio tematsku sjednicu o problemu odlaska ljudi iz BiH i kako je rekao,to je trenutno najznacanjini problem koji imamo,sto je istina
Jedina pozitivna desavanja u BiH su odlasci iz BiH....
- ultima_palabra
#42565 Re: SDP
Jel se ovo SDA dovoljno okuražila da ide u pravosudni obračun sa SDP-om? Do sad je bilo "vrana vrani oči ne vadi"... očigledno se sad osjećaju dovoljno jakim da razbiju taj pakt, po rezultatima lokalnih izbora nisam siguran da je tako...
- Bosanski_kralj
#42566 Re: SDP
Pa naši biroi za zapošljavanje aktivno učestvuju u procesu odlaska mladih iz BiH. Potpisuju se sporazumi sa Slovenijom, Njemačkom..sve u cilju odlaska naših ljudi na rad u pobrojane zemlje.GeeTnT wrote:pa sta bi po tom pitanju uradio ...uveo izlazne vize, porez?zippoo87 wrote: Denis Gratz (NS) je danas jedini trazio tematsku sjednicu o problemu odlaska ljudi iz BiH i kako je rekao,to je trenutno najznacanjini problem koji imamo,sto je istina
-
Cohers
#42567 Re: SDP
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rekonstr ... /161209006ultima_palabra wrote:Jel se ovo SDA dovoljno okuražila da ide u pravosudni obračun sa SDP-om? Do sad je bilo "vrana vrani oči ne vadi"... očigledno se sad osjećaju dovoljno jakim da razbiju taj pakt, po rezultatima lokalnih izbora nisam siguran da je tako...
Kada je u pitanju tzv. muslimanska/bošnjačka bh-vlast, ona je od 1990. godine jedinstvena i u funkciji je realiziranja projekta bosnocida, dodijeljenog Aliji Izetbegoviću Velekvislingu i njegovom klerofašističkom štabu, ojačanom iz Beograda, Titograda i Zagreba te ustaškom emigracijom.
Pošto su u (R)BiH tzv. politički subjekti u vlasti poglavnika, svi tzv. muslimanski/bošnjački politički subjekti su samo puke metastaze Velekvislingove kvislinško-kriminalne sda-vrhuške, predvođene Zulfikarpašićem, Filipovićem, Lagumdžijom, I. Komšićem, Silajdžićem, Abdićem, Halilovićem, Bičakčićem, Latićem, Radončićem, Ž. Komšićem, ...
http://smrtdemonkratijislobodademokrati ... bosne.html

- GeeTnT
#42568 Re: SDP
To je onih 100k bakirovihBosanski_kralj wrote:Pa naši biroi za zapošljavanje aktivno učestvuju u procesu odlaska mladih iz BiH. Potpisuju se sporazumi sa Slovenijom, Njemačkom..sve u cilju odlaska naših ljudi na rad u pobrojane zemlje.GeeTnT wrote:pa sta bi po tom pitanju uradio ...uveo izlazne vize, porez?zippoo87 wrote: Denis Gratz (NS) je danas jedini trazio tematsku sjednicu o problemu odlaska ljudi iz BiH i kako je rekao,to je trenutno najznacanjini problem koji imamo,sto je istina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- zforumas
#42570 Re: SDP
Haj'mo cijeli stadion
- Matzan
#42571 Re: SDP
Naš je cilj ujedinjenje ljevice....
... sa centrom i desnicom.

... sa centrom i desnicom.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#42572 Re: SDP
Chmoljo ,
gradsko vijeće Sarajeva još uvijek nije formirano.
U SDP-u ima Srba , Hrvata a boga mi i Bošnjaka koji bi vrlo rado sjeli u fotelje gradskog vijeća na krilima SDA i matične stranke.
- Bosanski_kralj
#42573 Re: SDP
Zanimljivo je da ovu vladu podržava samo 4 od 10 SDA Poslanika u Skupštini USK-a.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42574 Re: SDP
nijedna politička organizacija nije imuna na karijeriste. problem je ako počnu diktirati politiku cijele stranke.sabina1 wrote:Chmoljo ,
gradsko vijeće Sarajeva još uvijek nije formirano.
U SDP-u ima Srba , Hrvata a boga mi i Bošnjaka koji bi vrlo rado sjeli u fotelje gradskog vijeća na krilima SDA i matične stranke.
možeš li objasniti ti ili neko upućeniji o čemu je onda riječ? lokalni raskol u SDA?Bosanski_kralj wrote:Zanimljivo je da ovu vladu podržava samo 4 od 10 SDA Poslanika u Skupštini USK-a.
inače, šta god da je, glup potez. u vremenu smo čitanja naslova i iskazivanja emocija, to je sada mejnstrim. ono ispod naslova i razum, to je za budale. tako da, vrlo, vrlo glup potez, bez ikakve političke dobiti.
- General War