Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#42551 Re: Automobilizam - All about
Meni fali usb samo, da ne moram snimati cd-ove. Ostali cirkus mi je nevazan.
- Bullet Tooth Tony
#42552 Re: Automobilizam - All about
Imao si znaci sa USBom radio.. Imao sam i ja.. ali vrijeme ide dalje pa sad ne moram, kada hocu na put, izgubiti dva sata snimajuci i prebacujuci muziku na USB nego sjednem i slusam sta je god na jbnom YouTube-u u tom trentuku bez peglanja i kacenja i kablova i cuda.. Vozim 200 kilometara autoputa, upalim podcast na Spotify i slusam.. Jedan klik na tom ekranu
Navigaciju isto imam, na dohvat ruke.. Pricamo o Google navigaciji preko Android Auta.. Real Time uz guzve u saobracaju i preusmjeravanje...to je jbno bitno u gradovima gdje guzve znaju biti po 3 sata.. Opet napominjem bez peglanja i cuda
I ja se protivim klimi na ekranu.. BMW se npr i dalje odupire tome i super je sto je na dugmice..
I fol ekran samo trend.. Nije i niti ce biti.. Masa stvari na tom ekranu sluzi svrsi a i ti ekrani nisu toliki..Preuvelicavate.. Osim u Tesli..
Moze li se voziti i bez njih... Naravno da moze.. Da li je bolje i ugodnije sa ekranom i masom opcija.. Naravno da jeste..
Onaj wireless charging vrhunska stvar.. Koliko sam puta zaboravio napunit telefon i nisam imao vremena.. Samo ubacim na onu plocicu i to je to..
Navigaciju isto imam, na dohvat ruke.. Pricamo o Google navigaciji preko Android Auta.. Real Time uz guzve u saobracaju i preusmjeravanje...to je jbno bitno u gradovima gdje guzve znaju biti po 3 sata.. Opet napominjem bez peglanja i cuda
I ja se protivim klimi na ekranu.. BMW se npr i dalje odupire tome i super je sto je na dugmice..
I fol ekran samo trend.. Nije i niti ce biti.. Masa stvari na tom ekranu sluzi svrsi a i ti ekrani nisu toliki..Preuvelicavate.. Osim u Tesli..
Moze li se voziti i bez njih... Naravno da moze.. Da li je bolje i ugodnije sa ekranom i masom opcija.. Naravno da jeste..
Onaj wireless charging vrhunska stvar.. Koliko sam puta zaboravio napunit telefon i nisam imao vremena.. Samo ubacim na onu plocicu i to je to..
Last edited by Bullet Tooth Tony on 23/11/2020 22:05, edited 4 times in total.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#42553 Re: Automobilizam - All about
meni ljepsi original od kineza androida u ovom modelu

eto sta je tebi bolje od ova 2
- Evolution_IV
#42554 Re: Automobilizam - All about
eh pa ja koristim i usb i spotify i radi super..Bullet Tooth Tony wrote: ↑23/11/2020 21:58 Imao si znaci sa USBom radio.. Imao sam i ja.. ali vrijeme ide dalje pa sad ne moram, kada hocu na put, izgubiti dva sata snimajuci i prebacujuci muziku na USB nego sjednem i slusam sta je god na jbnom YouTube-u u tom trentuku bez peglanja i kacenja i kablova i cuda..
Navigaciju isto imam, na dohvat ruke.. Pricamo o Google navigaciji.. Real Time uz guzve u saobracaju i preusmjeravanje...to je jbno bitno u gradovima gdje guzve znaju biti po 3 sata.. Opet napominjem bez peglanja, kacenja kablova i cuda
Moze li se voziti i bez njih... Naravno da moze.. Da li je bolje i ugodnije sa ekranom i masom opcija.. Naravno da jeste
pa jeste ali nije da ne mogu bez toga
ono sto pezo radi,audi a sada i vw poceo mi se ne svidja,bmw ok ko i mazda
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#42555 Re: Automobilizam - All about
sve iz delte sam preselio u pezejca ,samo jos dok skupim pare da ga atestiram i registrujem zvacu te na crtu da stanemoBullet Tooth Tony wrote: ↑23/11/2020 21:16
Bravo za tebe
Znao sam da krijes Deltu Integrale u garazi samo neces nikome da pokazes .. ili nesto slicno sa motorcinom i ovjesom![]()
![]()
- Bullet Tooth Tony
#42556 Re: Automobilizam - All about
To mozda za koju godinu kad aBd legne nesto iz M branse.. Sad sam tek na 250 KS i 6.2 do 100 kmhbitanga_sa_otesa wrote: ↑23/11/2020 22:05sve iz delte sam preselio u pezejca ,samo jos dok skupim pare da ga atestiram i registrujem zvacu te na crtu da stanemoBullet Tooth Tony wrote: ↑23/11/2020 21:16
Bravo za tebe
Znao sam da krijes Deltu Integrale u garazi samo neces nikome da pokazes .. ili nesto slicno sa motorcinom i ovjesom![]()
![]()
![]()
-
LikeLike
#42557 Re: Automobilizam - All about
Jel nema bas nijedno novije auto da je lijepo i privlacno?bitanga_sa_otesa wrote: ↑23/11/2020 21:13jbga ja sam seljak ,vise volim jaku motorcinu i dobre felge i gume ,mocan ovjes,jebo televizore i dugmice![]()
-
tempuser
#42558 Re: Automobilizam - All about
Kad tebe čovjek čita i šta po tebi sve ne treba i šta je sve sranje, za svakodnevne potrebe ne treba ništa više od drvenog auta tipa Reno 4, Yugo 45... Šta ćeš se patiti oko kolutova i dugmadi za klimu, odokativno štimat temperaturu(ručno "štimanje" temperature je 90% slučajeva kolut za toplo/hladno okrenut na hladno i drkanje brzine ventilatora), puhalice, kad je lakše otvoriti šalter na čvrki i zdravije!citroen xm wrote: ↑23/11/2020 21:39 Ma ti nemaš para. Kada budeš imao para za auto sa tač skrinom od 20 inča, onda smiješ komentarisati.![]()
Radio sa USB ulazom sam imao prije nego što su ekrančine postale popularne u autima, tako da pustite šuplju da ako nemaš ekrančinu slušaš kasete. Klimu sam namještao preko fizičkih komandi, kolutova i dugmića, ni za to ne treba ekrančina, čak je i lakše. Blue tooth konekcija je postojala u autima i prije televizorčina. Ko non stop putuje na različita mjesta ima navigaciju koja nužno ne znači televizorčina od pola metra već ekran normalnih dimenzija, a ujedno i svaka navigacija ima glas koji te navodi pa ne buljiš u ekran.
Možete da volite šta god hoćete, ukusi su različiti, samo molim vas poštedite nas glupe priče. Ekrančine su samo modni detalj, koji ni jednim jedinim dijelom nije olakšao rukovanje već u mnogo slučajeva dodatno zakomlikovao. Takođe je vrlo diskutabilno njegovo postojanje gledajući iz ugla bezbjednosti. Natrpali su nam ko idiotima milion lampica i pištalica da bi se vezali, gurnuli vibraciju u sjedišta, volan i ostala mjesta da nas održe budnima, zabranili korišćenje telefona.... Sve pod plaštom bezbjednosti što je sasvim u redu i onda su gurnuli jebeni televizor kojim podešavaš sve, a da ti za svaku opciju treba 10 klikova koje ne možeš nabadati već moraš gledati u ekran.
Ovo da navigacija ima glas da ne moraš da buljiš u nju navodi na zaključak da nikad nisi koristio navgaciju!
Kao što napisah, razlozi na nihilizam i kritike su davno prežvakano gradivo...
Last edited by tempuser on 23/11/2020 22:44, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#42560 Re: Automobilizam - All about
Bolje mi je sa ovim android hepekom, hebote, pa 25 dugmića ti zamijeni....Evolution_IV wrote: ↑23/11/2020 21:59meni ljepsi original od kineza androida u ovom modelu,sta cu kad sam seljober...
eto sta je tebi bolje od ova 2![]()
-
tempuser
#42561 Re: Automobilizam - All about
Moj auto nije tehnološki napredan, ali tačno ne znam kako bi drugačije podešavao neke opcije, i da li bi bez TC ekrana od 7 ili 8" bilo moguće podešavati opcije (ako nije neki meni od 10000 klikova da na malom običnom LCD-u dođeš do željene opcije) tipa hoćeš li da ti se oborena automatski svjetla pale kad pada kiša, hoćeš li upaljene DRL-ove, podešavanje pritiska u gumama, automatski zatvaranja retrovizora, automaskog zaključavanja, zatvaranja prozora, telefon, rikverc kamera, prčkanje po muzici pa do sitnih gluposti koje vesele tipa brzina automaskog paljenja/gašenja svjetala, intenzitet footwell osvjetljenja, corner iights funkcije, igranje sa jedinicama, itd itd... I to je sve u dvije generacije istog modela, jedan sa obicnim malim LCD-om, drugi sa bespotrebnim TC-omBullet Tooth Tony wrote: ↑23/11/2020 21:58 I fol ekran samo trend.. Nije i niti ce biti.. Masa stvari na tom ekranu sluzi svrsi a i ti ekrani nisu toliki..Preuvelicavate.. Osim u Tesli..
-
tempuser
#42562 Re: Automobilizam - All about
Za šta služi ova rupa?Evolution_IV wrote: ↑23/11/2020 21:59meni ljepsi original od kineza androida u ovom modelu,sta cu kad sam seljober...

- Evolution_IV
#42563 Re: Automobilizam - All about
Za originalni cede tome zdravkovica i pjesmu dal je moguce...
- Kaligrafija
#42564 Re: Automobilizam - All about
Jbg, sto ljudi, sto ukusa...Sto zena, dvjesto sisa...artur morgan wrote: ↑23/11/2020 21:50 Meni je to kičasto i ne svidja mi se. Najbolji mi utisak ostavlja dobar lak sa staklenim efektom sa sto manje narandzine kore.
Mislim da su to folije u boji koje se lijepe.
Last edited by Kaligrafija on 23/11/2020 22:48, edited 1 time in total.
-
LikeLike
#42565 Re: Automobilizam - All about
Ma sve je to lijepo i postujem to. Neka starija auta su cista umjetnost, ali mislim da ima itekako dobrih auta novije proizvodnje.bitanga_sa_otesa wrote: ↑23/11/2020 22:13ma sta znam ,nisam ti ja bas fan novih auta![]()
prije bi kupio deloreana ili challengera iz 70-te nego neki novi ,meni su ti novi auti samo kompjuteri s tockovima i biturbo problemima...
-
citroen xm
#42566 Re: Automobilizam - All about
Koji si ti kralj izvrtanja, zamjena teza i trpanja u usta nekome nečega što nikada nije izgovorio, a sve kako bi ti ispao u pravu i najpametniji.tempuser wrote: ↑23/11/2020 22:12
Kad tebe čovjek čita i šta po tebi sve ne treba i šta je sve sranje, za svakodnevne potrebe ne treba ništa više od drvenog auta tipa Reno 4, Yugo 45... Šta ćeš se patiti oko kolutova i dugmadi za klimu, odokativno štimat temperaturu(ručno "štimanje" temperature je 90% slučajeva kolut za toplo/hladno okrenut na hladno i drkanje brzine ventilatora), puhalice, kad je lakše otvoriti palter na čvrki i zdravije!
Ovo da glas navigacija ima glas da ne moraš da buljiš u nju navodi na zaključak da nikad nisi koristio navgaciju!
Moj stav o autima svi koji su duže ovde već znaju. Apsolutno jesam za svaku inovaciju i novotariju koja služi svrsi. Iako je većina stvari odlična i korisna, postoje i neke moderne stvari koje nisu korisne, pa čak predstavljaju opasnost. Ti ako to ne možeš prihvatiti, to je tvoj problem, samo nemoj drugima trpati nešto što im ne pripada.
Evo čovjek gore kaže da mu je android auto zakon, nemam ništa protiv. Kaže poveže telefon i sluša muziku sa joutube-a, neće valjda narezivati CD-ove ili snimati na USB. Ok, super. E znaš li šta je specifično kod većine ovakvih slučajeva? To što će se sutra pohvaliti kako imaju android auto, ful opremu i neko zajebano ozvučenje za koje je dodatno plaćeno poprilično... i onda će da sluča muziku sa youtuba, skoro pa u rangu transmitera.
-
LikeLike
#42567 Re: Automobilizam - All about
U ovom slucaju je definitivno bolji ovaj fabricki, ovo mi izglesa nakaradno sa velikim ekranom.Evolution_IV wrote: ↑23/11/2020 21:59meni ljepsi original od kineza androida u ovom modelu,sta cu kad sam seljober...
eto sta je tebi bolje od ova 2![]()
- Evolution_IV
- bitanga_sa_otesa
#42569 Re: Automobilizam - All about
ima, ali kad vidim plasticna dekla,plasticne kartere ,plasticne egr ventile,milion bespotrebnih govana i modernih gluposti nemam zelju da posjedujem takva auta iako mi se neki izvana svidjaju
- Evolution_IV
#42570 Re: Automobilizam - All about
sa nevjerovatnih i maksimalnih 192kbpscitroen xm wrote: ↑23/11/2020 22:48 i onda će da sluča muziku sa youtuba, skoro pa u rangu transmitera.
- Bullet Tooth Tony
#42571 Re: Automobilizam - All about
Aj ne budali zivota ti.. Govorimo o YT Music i Spotify a ne o Youtubu kojem ti mislis.. Na Harman Kardonu koji imam u autu muzika zvuci bolesno dobro.. Barem za moje potrebe a i ostalih koji su se vozili .. Ni blizu transmitera kojeg sam imao u autu prije sa kojeg sam pustao muziku..citroen xm wrote: ↑23/11/2020 22:48 To što će se sutra pohvaliti kako imaju android auto, ful opremu i neko zajebano ozvučenje za koje je dodatno plaćeno poprilično... i onda će da sluča muziku sa youtuba, skoro pa u rangu transmitera.
Last edited by Bullet Tooth Tony on 23/11/2020 23:09, edited 2 times in total.
- Evolution_IV
#42572 Re: Automobilizam - All about
probaj flac ako podrzava 
mene je spotify iznenadio kvalitetom
mene je spotify iznenadio kvalitetom
Last edited by Evolution_IV on 23/11/2020 23:09, edited 1 time in total.
-
tempuser
#42573 Re: Automobilizam - All about
Pa šta hoćeš da ti odgovorim kad je za tebe bespotrebna glupost i indikacija za nevezan pojas?!citroen xm wrote: ↑23/11/2020 22:48Koji si ti kralj izvrtanja, zamjena teza i trpanja u usta nekome nečega što nikada nije izgovorio, a sve kako bi ti ispao u pravu i najpametniji.tempuser wrote: ↑23/11/2020 22:12
Kad tebe čovjek čita i šta po tebi sve ne treba i šta je sve sranje, za svakodnevne potrebe ne treba ništa više od drvenog auta tipa Reno 4, Yugo 45... Šta ćeš se patiti oko kolutova i dugmadi za klimu, odokativno štimat temperaturu(ručno "štimanje" temperature je 90% slučajeva kolut za toplo/hladno okrenut na hladno i drkanje brzine ventilatora), puhalice, kad je lakše otvoriti palter na čvrki i zdravije!
Ovo da glas navigacija ima glas da ne moraš da buljiš u nju navodi na zaključak da nikad nisi koristio navgaciju!
Moj stav o autima svi koji su duže ovde već znaju. Apsolutno jesam za svaku inovaciju i novotariju koja služi svrsi. Iako je većina stvari odlična i korisna, postoje i neke moderne stvari koje nisu korisne, pa čak predstavljaju opasnost. Ti ako to ne možeš prihvatiti, to je tvoj problem, samo nemoj drugima trpati nešto što im ne pripada.
Evo čovjek gore kaže da mu je android auto zakon, nemam ništa protiv. Kaže poveže telefon i sluša muziku sa joutube-a, neće valjda narezivati CD-ove ili snimati na USB. Ok, super. E znaš li šta je specifično kod većine ovakvih slučajeva? To što će se sutra pohvaliti kako imaju android auto, ful opremu i neko zajebano ozvučenje za koje je dodatno plaćeno poprilično... i onda će da sluča muziku sa youtuba, skoro pa u rangu transmitera.
Dobro eto jest, lakše je ručno podešavati klimu, odokativno vrtit kolutove, smjer puhanja noge-šajba-igoreidolje, drkat non-stop ventilator nego na displeju ukucati temperaturu i pritisnuti"auto", a "ekran" radi sve ostalo za šta ti moraš okretati kolutove i nema veze što ručno nikad nećeš namjestiti temp i intenzitet klime kao što to uradi "ekran".
Na šta se pod YT misli su ti već objasnili...
Tvoj stav je poznat, kao što je poznato i odakle dolazi...
-
citroen xm
#42574 Re: Automobilizam - All about
De mi nemoj pričati molim te kako se na displeju podešava sve u jednom pokretu. Nismo baš u 19. vijeku, koristio sam sve to barem jednom u životu tako da sam se uvjerio šta i kako funkcioniše. Idi onom Alviroviću pa mu pričaj kako si ti koristio više stvari od njega i kako nema pojma za novi Golf 8.
Za muziku znam sigurno da neće pružiti kvalitet kao sa nekih drugih medija, a nekome i to znači. Meni ne jer nisam neki sluhista.
I na kraju to što ti "znaš odakle dolazi moj stav" je klasično mjerenje čiji je veći. Pošto konstantno želiš pokazati da je tvoj najveći, ostavi to hvaljenje za svoje prijatelje. Meni ništa ne znači.
Za muziku znam sigurno da neće pružiti kvalitet kao sa nekih drugih medija, a nekome i to znači. Meni ne jer nisam neki sluhista.
I na kraju to što ti "znaš odakle dolazi moj stav" je klasično mjerenje čiji je veći. Pošto konstantno želiš pokazati da je tvoj najveći, ostavi to hvaljenje za svoje prijatelje. Meni ništa ne znači.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#42575 Re: Automobilizam - All about
Me znam sta pokusavate dokazati jedan drugom,...stvar ukusa..i gotovo