FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#42526 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:@skendere e to bi bilo idealno :lol: a koliko ce zaraditi od lp ako je osvoje ili ukupno od triple krune? kaze onaj vugdalic 400 mil samo sto su usli u finale ucl-a :run:
Ms kakvi. To su ogronne pare.
Ne znam kolik ce zaraditi
omar little

#42527 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

hahaha 400 milijuna, o boze. sta covjek lupi i ostane ziv :-)
dinty2

#42528 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

skenderija04 wrote:
dinty2 wrote:@skendere e to bi bilo idealno :lol: a koliko ce zaraditi od lp ako je osvoje ili ukupno od triple krune? kaze onaj vugdalic 400 mil samo sto su usli u finale ucl-a :run:
Ms kakvi. To su ogronne pare.
Ne znam kolik ce zaraditi
a dobro to je po vugdalicevoj racunici :lol: i sta je sad s atletikom, hoce li se boriti, 4 boda su ispred valensije?
omar little

#42529 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

pise na tom linku gore koja je raspodjela za sada. nije konacna.

Are distributed as follows: 8.6 the group stage, 5 five wins in her access to 3.5 eighths, 3.9 reaching the quarterfinals, semifinals reached 4.9 and 6.5 qualification for the final. To this must be added 20 million euros in TV rights and could add four more if the end reaches the title in Berlin.
dinty2

#42530 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

omar little wrote:pise na tom linku gore koja je raspodjela za sada. nije konacna.

Are distributed as follows: 8.6 the group stage, 5 five wins in her access to 3.5 eighths, 3.9 reaching the quarterfinals, semifinals reached 4.9 and 6.5 qualification for the final. To this must be added 20 million euros in TV rights and could add four more if the end reaches the title in Berlin.
nikakav link ja ne vidjeh :D ali fala @omarko :P
fine pare
omar little

#42531 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

dinty2 wrote:
omar little wrote:pise na tom linku gore koja je raspodjela za sada. nije konacna.

fine pare
taj link sto si ti postavio, ja samo procerala kroz gugl translejt. :D
Crvena Tifoza

#42532 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

A koliko će dobiti od prodaje dresova? :mrgreen:
Jesu li Neymara i Suareza već otplatili samo od dresova? :lol:
Crvena Tifoza

#42533 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

I am Happy wrote:Kakva su vam ocekivanja protiv Juventusa :zoka:
Ima li vas jos "zelenih" koji misle da ce Barca ovo rutinski uzeti i da je Juve zalutao ? :-D

Kakva su očekivanja Juventusa?

Ove sezone, Juventus nije imao težeg protivnika u LP do sad od Barçe, a Barça nije imala lakšeg protivnika od Juventusa. Dobro imali su Ajax.
dinty2

#42534 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

omar little wrote:
dinty2 wrote:

fine pare
taj link sto si ti postavio, ja samo procerala kroz gugl translejt. :D
jaoooooo :lol: :thumbup:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#42535 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

Crvena Tifoza wrote:
Ima li vas jos "zelenih" koji misle da ce Barca ovo rutinski uzeti i da je Juve zalutao ? :-D

Kakva su očekivanja Juventusa?

Ove sezone, Juventus nije imao težeg protivnika u LP do sad od Barçe, a Barça nije imala lakšeg protivnika od Juventusa. Dobro imali su Ajax.
Ne vidim po cemu su to PSG ili Bayern "tezi" od Juventusa ? PSG je umjetni klub koji je potrosio milione na igrace, treba proci vremena da se to fino slozi i da imaju ekipu. Bayern vise nije onaj isti, Juppov Bayern....a da ne govorimo o povredama.

Ja sam davno rekao, da se igraju dvije utakmice ( home i away ) prvi bi stavio pare na Barcu, ali...
Rijec je o jednoj utakmici na neutralnom terenu u kojoj je ama bas sve moguce. Po meni, u finalu nikad nema favorita.
Isto kao sto Barcin trojac u napadu moze da iskoristi svaku pa i sitnu gresku, tako to mogu Tevez i Morata.
Dalje, jedan slobodnjak i to je Pirlu kao penal..... mah, 1000 opcija.

Najveca uzdanica Juventusa je Max Alegri, ko zna, mozda ima neki recept i za Enriqueovu Barcu.

Naravno, kao neko ko prati sve utakmice Juventusa, znam da ova ekipa moze dobro igrati jer su prije svega uigrani. Super rade jedni sa drugima i nema sebicnosti. Iako su duplo jeftiniji od Barce vjerujem da mogu dobro odigrati i da ce finale biti pravo :thumbup: neizvjesno do samoga kraja

@skenderija04
Ma liga je samo formalnost :-D to je vec gotovo :)
A sto se tice kupa igra ga i Juve, 20. ovog mjeseca.
Saian

#42536 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

skenderija04 wrote:
Polako prijatelju, tri sedmice do tekme.
Ovdje vecina misli na ligu, Onda ide kup, pa tek tamo u junu Juventus..
:D drugim rijecima, cekaj svoj red za shamarelice :D
Last edited by Saian on 15/05/2015 17:40, edited 1 time in total.
sizifinho

#42537 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

jos kad bi bio realan i objektivan, moglo bi se raspravljati

Juve koji je bez adekvatnog suparnika u ligi, izeo Real Madrid, koji je van forme, Borrusiju, koja je van forme i sad se navijaci umislili da mogu osvojiti, jer je finale i jer je jedba utakmica
Saian

#42538 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

omar little wrote:hahaha 400 milijuna, o boze. sta covjek lupi i ostane ziv :-)
kakav covjek, radi se o Sabe-tu Vugdalicu, dokazi za "covjek" su deficitarni, naime veza centar za govor-jezik je prefalichna da ga se okarakterise kao sapiens-a
Saian

#42539 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

omar little wrote: ja samo procerala kroz gugl translejt. :D
:lol: :lol: :lol: konZa :D
Crvena Tifoza

#42540 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Ti misliš da je Juventusa igrao protiv Manchester City, PSG i Bayerna da bi dogurao do finala? Po čemu je to PSG umjetni klub a Juventus nije? Šta ga pravi umjetnim klubom? To što ima masu stranaca? A igrači koje si ti naveo su ponikli u Juventusu?

Tener Juventusa ima dosta teži zadatak od LE. On mora uštopati Messija, Neymara i Suareza u isto vrijeme. Vidiš Barça može a i ne mora da igra na to da konstantno ima loptu u svojim nogama. Kontre su im jako dobre što se vidjelo i protiv Bayerna u povratnoj. Imao sam osjećaj da mogu dati gol kad god hoće na neku od kontri.

To što je Juve dobio RM jeste neka vrsta podviga a i nije. Vidiš Schalke je tom istom RM zabio četiri u gostima. Nemoj me pogrešno shvatiti, sama činjenica da je Juventus u finalu je velika stvar i svaka im čast na tome. Ali mislim treba malo spustiti loptu na zemlju da ne pregore u toj velikoj želji za osvajanjem LP.
I am Happy

#42541 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

sizifinho wrote:jos kad bi bio realan i objektivan, moglo bi se raspravljati

Juve koji je bez adekvatnog suparnika u ligi, izeo Real Madrid, koji je van forme, Borrusiju, koja je van forme i sad se navijaci umislili da mogu osvojiti, jer je finale i jer je jedba utakmica
Jasta sam nego realan i objektivan :roll:
Realnost i objektivnost je bas to, to da je u finalu sve moguce.

Vecina formuskih strucnjaka je Juve otpisala jos protiv Borusije... a da ne govorimo o dvomecu sa Realom...
Crvena Tifoza

#42542 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

I am Happy wrote:
sizifinho wrote:jos kad bi bio realan i objektivan, moglo bi se raspravljati

Jasta sam nego realan i objektivan :roll:
Realnost i objektivnost je bas to, to da je u finalu sve moguce.

Vecina formuskih strucnjaka je Juve otpisala jos protiv Borusije... a da ne govorimo o dvomecu sa Realom...

Nađi moj post kad su izvučeni parovi, odmah sam napisao da finale igraju Barça - Juve. U onom momentu je Juve dobio najlakšeg mogućeg protivnika.
Saian

#42543 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Joj ova srednjedobna ekipa sto u paketu romantiziranja svoje mladosti pocne bacat bombe poput "Vi zaboravili sta je Juventus?" Bjezi ba Juventus, poslije 10 godina opet u nekom finalu i kao to je to, kontinuitet kao. Daj ba, pa nije 10 mjeseci, radi se o 10 godina. Razumijem ja da se radi o jednoj utakmici i da su shanse ekipe koja je nappapiru slabija vece u jednoj nego u dvije utakmice, al daj prestanite vise s tim Juventus, tradicija, zaboravili sta je stara dama, bjezhi ba, izaci ce i igrat ce i kad odigraju 3, 4 godine najmanje u vrhu lige shampiona onda cu mozda i dozvoliti da se prizivaju bivshi zlatni periodi, dotad je ovo jedna utakmica kluba koji ce se mozda vratiti na staze stare slave, vidjet cemo. Dotad, nek osposobe Pirla da istrchi makar pola sata kako treba.
I am Happy

#42544 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

Crvena Tifoza wrote:Ti misliš da je Juventusa igrao protiv Manchester City, PSG i Bayerna da bi dogurao do finala? Po čemu je to PSG umjetni klub a Juventus nije? Šta ga pravi umjetnim klubom? To što ima masu stranaca? A igrači koje si ti naveo su ponikli u Juventusu?

Tener Juventusa ima dosta teži zadatak od LE. On mora uštopati Messija, Neymara i Suareza u isto vrijeme. Vidiš Barça može a i ne mora da igra na to da konstantno ima loptu u svojim nogama. Kontre su im jako dobre što se vidjelo i protiv Bayerna u povratnoj. Imao sam osjećaj da mogu dati gol kad god hoće na neku od kontri.

To što je Juve dobio RM jeste neka vrsta podviga a i nije. Vidiš Schalke je tom istom RM zabio četiri u gostima. Nemoj me pogrešno shvatiti, sama činjenica da je Juventus u finalu je velika stvar i svaka im čast na tome. Ali mislim treba malo spustiti loptu na zemlju da ne pregore u toj velikoj želji za osvajanjem LP.
Umjetnim klubovima ( PSG i City ) cini to sto su potrosili ogromne pare u veoma kratkom vremenskom periodu, a samima parama ne mozes dobiti uigranu ekipu. Mozes dobiti zvijezde koju su indvidualno kvalitetne ali ne i kao tim. Da bi se igraci znali kao sto se znaju u Juventusu i Barci ipak trebaju proci godine.

Realno, svaki trener na svijetu bi imao tezak posao zaustaviti ta 3 napadaca. I znam da ako se budu branili nemaju ama bas nikave sanse. Jednostavno se moraju boriti za svaku loptu... to jeste tesko protiv Barce, ali jbg druge im nema.
Ko god preda loptu Barci i izgubi utakmicu, nema tu puno pametovanja.

Rekao sam odmah, da se dvije utakmice igraju Barca bi 100% uzela. Finale je finale :)
I am Happy

#42545 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

Saian wrote:Joj ova srednjedobna ekipa sto u paketu romantiziranja svoje mladosti pocne bacat bombe poput "Vi zaboravili sta je Juventus?" Bjezi ba Juventus, poslije 10 godina opet u nekom finalu i kao to je to, kontinuitet kao. Daj ba, pa nije 10 mjeseci, radi se o 10 godina. Razumijem ja da se radi o jednoj utakmici i da su shanse ekipe koja je nappapiru slabija vece u jednoj nego u dvije utakmice, al daj prestanite vise s tim Juventus, tradicija, zaboravili sta je stara dama, bjezhi ba, izaci ce i igrat ce i kad odigraju 3, 4 godine najmanje u vrhu lige shampiona onda cu mozda i dozvoliti da se prizivaju bivshi zlatni periodi, dotad je ovo jedna utakmica kluba koji ce se mozda vratiti na staze stare slave, vidjet cemo. Dotad, nek osposobe Pirla da istrchi makar pola sata kako treba.
To ja ama bas nikad nisam spomenuo :) Historija nema nikave veze sa ovom utakmicom... ono sto ima jeste da ovi igraci igraju zajedno godinama. Kakva god da je Seria A, oni je cetri puta u nizu uzimaju.
A sto se tice Pirla... ako si pratio statistike u dvomecu sa Realom, iznenadio bi se koliko je taj covjek pretrcao :thumbup:
Ima on mana koliko hoces...ali mu barem trcanja nije falilo u polufinalu.
Crvena Tifoza

#42546 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Uredu, a zašto onda Juve u napadu nema neki svoj duo koje je razvio iz svoje škole fudbala? Nego su doveli Teveza i Moratu kad su ih faktički nogirali iz njihovih prethodnih klubova. Juve jeste napravio senzaciju ove godine, ali sad pričati da je to rezultat nekog rada od prethodnih desetak godina je smiješno. Mislim gdje je taj Juve bio u LP u zadnjih pet godina? Kakvi su im rezultati evo recimo od prije godinu dana? Dokle su dogurali?

Ne možeš reći da je neki klub 'plastičan' ako klub koji braniš dovodi strane igrače koji su u zalasku karijere, ne samo klub nego i čitava liga.
Saian

#42547 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

http://www.theguardian.com/football/the ... gn-players

vezano ili ne
Arrigo Sacchi: ‘I’m not racist … but there are too many blacks in youth teams’
http://www.theguardian.com/football/201 ... outh-teams

:D
Zmijuga loma

#42548 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Juventus najveće šanse ima ako se budu isključivo branili duboko na svojoj polovici. Zagužvaj oko svog 16-erca i ne daj pedalj prostora tu, a gore čekaj kakav prekid ili kontricu.

Barcelona je ove sezone bila neučinkovita protiv onih ekipa koje nisu izlazile iz svog 16-erca (Malaga 2x, Getafe, Sociedad).

Ako misle da se mogu nadmetati u igri u polju, bujrum. :-)

Image
I am Happy

#42549 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

Crvena Tifoza wrote:Uredu, a zašto onda Juve u napadu nema neki svoj duo koje je razvio iz svoje škole fudbala? Nego su doveli Teveza i Moratu kad su ih faktički nogirali iz njihovih prethodnih klubova. Juve jeste napravio senzaciju ove godine, ali sad pričati da je to rezultat nekog rada od prethodnih desetak godina je smiješno. Mislim gdje je taj Juve bio u LP u zadnjih pet godina? Kakvi su im rezultati evo recimo od prije godinu dana? Dokle su dogurali?

Ne možeš reći da je neki klub 'plastičan' ako klub koji braniš dovodi strane igrače koji su u zalasku karijere, ne samo klub nego i čitava liga.
Pa naravno da je kupio. Koja to ekipa ne kupuje? Rijetko se koji tim moze pohvaliti igracima koje su sami proizveli.
Juventusova uprava je radila ogroman posao godinama i za male pare je dovela vrhunske igrace.
Ne bacju pare na radnom likove nego dovode one koji im trebaju.
Pirlo, Morata, Pogba,Tevez.... su otjerani iz klubova a u Juventusu igraju kao nikada u zivotu... jer je to jednostavno fino slozeno.
Ljudi su znali sta hoce i sta kupuju.

Kontas sta hocu reci ? Godinama se ovo gradilo, ni sam nisam moga ni sanjati da ce doci do finala. Sumnjao sam i u prolaz grupe ( jedva su je i prosli ) ali sada.... sada je sve moguce.
I am Happy

#42550 Re: FC Barcelona

Post by I am Happy »

Zmijuga loma wrote:Juventus najveće šanse ima ako se budu isključivo branili duboko na svojoj polovici. Zagužvaj oko svog 16-erca i ne daj pedalj prostora tu, a gore čekaj kakav prekid ili kontricu.
Tesko je to.... protiv njihovog napada i ekipe pune "igraca jednog poteza" ...
Sve je moguce ali ne i da Barca ne postigne barem jedan gol za 90. minuta...

Kako ce to Alegri skontati, vidjeti cemo za nekih 20. dana.
Post Reply