Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
preludezalude wrote: ↑18/06/2025 20:27
Novija godina vozila nije garancija da je deblji lanac u motoru. Treba provjeriti kad je motor proizveden. Licno sam se uvjerio u takav slucaj. Po nekom broju (sad sam zaboravio kako se zove taj broj) se moze provjeriti tacno kad je motor proizveden i zna se od kojeg broja ide deblji lanac.
i mozes li se sjetiti kako se zove taj broj? I na osnovu cega da provjerim?
moze tebi sve, vozim ja i vozit cu traile raznorazne, bice i vitlo i lift kit i metalne oplate + A/T gume, sta cemo sad?
ja sam debil vjerovatno a ti pametan
I sve to kupis za 20 tisuca?
Vozi ti sta hoces, moze i avion sto se mene tice. Uopste ne pricamo o tome.
Sto si ti debil a ja pametan uopste ne kontam recenicu. Nit sam sta aludirao oko toga?!
pa vidim da me podbadas kad kazem da onaj duster nije za terena bas, jer je grehota
pa da, xv je bio 16000, vitlo je 1000-1500 + resetka do 500KM, lift kit 50KM, oplate oko 400 za motor i mjenjac i eto ga
za prednjh speru nemam para, jer 2500KM
Ja samo kazem da ce mu duster odraditi posao e sad jbg hoce li ga udariti ili razvaliti je drugi par opanaka
I ja sam uzimao g2 da vitaru ne tjeram kroz blato i makadam i zbunje
NediM17 wrote: ↑21/06/2025 15:18
Dvije 308 2.0 bluehdi 2016. god. u kuci sa nesto preko 160.000 km, jos uvijek je sve ispravno i u funkciji.
Upravo tako.
Imao jednog 308 ko zmaj. Nikad bolje i jeftinije auto za održavanje. Polupaše mi ga
Ja sam AdBlue uvijek dosipao i nikada nikakvih problema
Ljudi čekaju da se lampice pale da pumpa ostane bez tekućine, da se AdBlue kristalizira i eto problema
Obzirom da je slabašni atmosferski benzinac, možda i nije nerealno. Vozilo za grada. Da sam ga ja novog kupio 2010. do danas bih imao sličan broj kilometara za svoje loko potrebe.