od bihaća do trebinja za ... minuta. ma začas!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- biske
#42501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
od bihaća do trebinja za ... minuta. ma začas!
-
belfy
#42502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nego, poznavaoc, koji je glavni grad RS kazes?Putnik ali stvarno wrote:...RS glavni grad Banja Luka...
- Putnik ali stvarno
#42503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nisam odavle pa nemam razvijen reflex za nadgornjavanja I BiH animozitete.belfy wrote:nego, poznavaoc, koji je glavni grad RS kazes?Putnik ali stvarno wrote:...RS glavni grad Banja Luka...
Ako dobro razumem, RS institucije su vecnom u BL, pa mi ona jeste glavni grad RS.
Istocno Sarajevo I Sarajevo, koje je cije, vece, ljepse, srecnije, ne primam se na tu pricu / nije prica, vec losa posledica, losih politika 92-95.
Dakle da potvrdim, Banja Luka je glavni grad RSa.
No moje pitanje je bilo zasto Federacija nema svoj glavni grad ?
- spreca
#42504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jer ni rs ni federacija nisu drzave......trebaju imati sjediste a ne glavni grad ....balkanci ce uvesti glavne gradove opstinaPutnik ali stvarno wrote:
- Putnik ali stvarno
#42505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to sam I mislio, Sjedistespreca wrote:jer ni rs ni federacija nisu drzave......trebaju imati sjediste a ne glavni grad ....balkanci ce uvesti glavne gradove opstinaPutnik ali stvarno wrote:
- muha_sa
-
breuer
#42507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To bogati ko da kažeš da su Minhen i Barselona "sjedišta" Bavarske i Katalonije.spreca wrote:jer ni rs ni federacija nisu drzave......trebaju imati sjediste a ne glavni grad ....balkanci ce uvesti glavne gradove opstinaPutnik ali stvarno wrote:
-
Lug
#42508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
katalonija isto sto i rs 
-
breuer
#42509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neko je nekad primjetio, da RS čak ima veće ovlasti unutar BiH od Katalonije unutar ŠpanijeLug wrote:katalonija isto sto i rs
-
Lug
#42510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
interesantno.. onda se slazem i treba da se zove najglavniji gradbreuer wrote:Neko je nekad primjetio, da RS čak ima veće ovlasti unutar BiH od Katalonije unutar ŠpanijeLug wrote:katalonija isto sto i rs
- spreca
#42511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a sta tebe muci?....treci?....nemabreuer wrote:To bogati ko da kažeš da su Minhen i Barselona "sjedišta" Bavarske i Katalonije.spreca wrote:jer ni rs ni federacija nisu drzave......trebaju imati sjediste a ne glavni grad ....balkanci ce uvesti glavne gradove opstinaPutnik ali stvarno wrote:
- Putnik ali stvarno
#42512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Glas Amerike: Gde vidite Bosnu kada se bude obeležavalo 30 godina od Dejtonskog sporazuma?
Hil: Voleo bih da verujem da će ljudi uvideti da moraju da ulože veći napor u integraciju. Znam da mnogi krive Dejtonski sporazum za to što nije bilo većeg napretka ali ponekad su to isti ljudi koji pominju Otomansko carstvo i Austrougarsku imperiju. Mislim da je vreme da ljudi pogledaju sebe, umesto što očekuju da stranci menjaju njihovu zemlju.
Ovaj NATO cetalj se preziva Hill, naci sa velikog brda se dalje vidi valjda - ubise lokalne Kotline I Doline
Hil: Voleo bih da verujem da će ljudi uvideti da moraju da ulože veći napor u integraciju. Znam da mnogi krive Dejtonski sporazum za to što nije bilo većeg napretka ali ponekad su to isti ljudi koji pominju Otomansko carstvo i Austrougarsku imperiju. Mislim da je vreme da ljudi pogledaju sebe, umesto što očekuju da stranci menjaju njihovu zemlju.
Ovaj NATO cetalj se preziva Hill, naci sa velikog brda se dalje vidi valjda - ubise lokalne Kotline I Doline
-
breuer
#42513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
spreca wrote:a sta tebe muci?....treci?....nema
- vivaldi
#42514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
decembarska politicka desavanja u bih:

sad jos samo do kraja godine da dragance otpjeva martinu - dodji mi najdrazi
a smijete se HM kad vice u jedinstvu je snaga...amateri

sad jos samo do kraja godine da dragance otpjeva martinu - dodji mi najdrazi
a smijete se HM kad vice u jedinstvu je snaga...amateri
-
channel10
#42515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opa bato, jel ovo pocelo?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-inst ... /151210067
Sve institucije RS-a prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom BiH i Tužilaštvom BiH
Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada RS je ocijenila da postupanje Sipe u Novom Gradu predstavlja grubo kršenje međupolicijske saradnje i protivustavni postupak, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.
On je rekao novinarima da je na vanrednoj sjednici Vlade RS-a zaključeno da se pretresom zgrada opštine, policije i komunalnog preduzeća u Novom Gradu koji je obavila SIPA dovodi u sumnju povjerenje u MUP RS, koji je do sada uvijek sarađivalo sa bezbjednosnim agencijama u BiH, te Sudom i Tužilaštvom BiH.
Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.
Vlada RS je ocijenila da postupanje Sipe u Novom Gradu predstavlja grubo kršenje međupolicijske saradnje i protivustavni postupak, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.
On je rekao novinarima da je na vanrednoj sjednici Vlade RS-a zaključeno da se pretresom zgrada opštine, policije i komunalnog preduzeća u Novom Gradu koji je obavila SIPA dovodi u sumnju povjerenje u MUP RS, koji je do sada uvijek sarađivalo sa bezbjednosnim agencijama u BiH, te Sudom i Tužilaštvom BiH.
- arzuhal
- arzuhal
#42517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.
- O'zone
- Globalni moderator
#42518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa normalno. Umislili ovi da mogu hapsit gdje god i kad god e pa neće moći. Zatvaraj granice i diži duge cijevi taman je stiglo i municije 500 000 komada pa da vidimo gdje SIPA ulazi
- O'zone
- Globalni moderator
#42519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Me ne mogu oni razvaliti rs, mogu i vjerovatno će sebe skinuti sa vlasti i proglasit se mučenicima u odbrani srpskog življa kad (ako) ih MZ skine.arzuhal wrote:SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.
- arzuhal
#42520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad bi i ovi mrtvi, što ih otkopavaju na deponiji smeća u Kozluku mogli uputiti saopštenje vlastima RS-a:O'zone wrote:Pa normalno. Umislili ovi da mogu hapsit gdje god i kad god e pa neće moći. Zatvaraj granice i diži duge cijevi taman je stiglo i municije 500 000 komada pa da vidimo gdje SIPA ulazi
S obzirom na vaše neustavno ubijanje i smaknuća izvršena nad nama, te bacanjem naših ostataka na deponiju smeća u Kozluku, mi, pobijene žrtve ovog kraja, odbijamo svaku saradnju sa institucijama RS-a i ne prihvatamo naše ukopavanje na području tzv. RS-a. Svaki pokušaj da nas se ukopa na podrčuju genocidne tzv. RS nastojat ćemo spriječiti dolascima u vaše snove i plašenjem vaše djece...
-
hAZNADAR
#42521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh koliko puta se do sada RS sama razvaljivala a ovdje pjesme narucivale u slavljenickoj euforiji.arzuhal wrote:SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.
Vlada RS je uvijek znala granicu do koje moze ici, ne zbog pameti Dodika i prethodnika - vec zbog savjetnika i kontakta sa strancima.
U ovom slucaju ce se samo cijela agonija zamrznuti na odredjeno vrijeme. Prije ili poslije ce vlada RS zapoceti ponovo saradnju, dati zeleno svjetlu(moguce da iskamce koji ustupak za to),.. i samo imas nastavak iste agonije kao do jucer.
A naivne Bosnje ce naravno ponovo ocekivati da zapad kazni brezobrazne Srbe, da konacno vidi ko ne saradjuje,... jasta - ko i do sada. Vec vidim naslove kako gdje pise o zabrinutosti i osudi stranih institucija.
Nema druge dok Bosnjo sam ne uradi po pitanju svoje drzavnosti i svojih prava u drzavi. ne mislim na rat vec na konacno definisanje zajednickih ciljeva i da li je Bosnjacima uopce i stalo do prostora zvanog RS. Pa tek onda kako protiv RS.
Ovo je negativna vijest. Moze biti samo pozitivna ako ce trgnuti bosnjacku politiku iz ucmalosti a bosnjacki korpus konacno uvjeriti da od stranaca nece nikada pomoc nikakvu dobiti.
- arzuhal
#42522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sinoć se Mur sastao sa Dodikom u kafani, mora da su dogovorili ove korake.hAZNADAR wrote:Eh koliko puta se do sada RS sama razvaljivala a ovdje pjesme narucivale u slavljenickoj euforiji.arzuhal wrote:SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.![]()
Vlada RS je uvijek znala granicu do koje moze ici, ne zbog pameti Dodika i prethodnika - vec zbog savjetnika i kontakta sa strancima.
U ovom slucaju ce se samo cijela agonija zamrznuti na odredjeno vrijeme. Prije ili poslije ce vlada RS zapoceti ponovo saradnju, dati zeleno svjetlu(moguce da iskamce koji ustupak za to),.. i samo imas nastavak iste agonije kao do jucer.
A naivne Bosnje ce naravno ponovo ocekivati da zapad kazni brezobrazne Srbe, da konacno vidi ko ne saradjuje,... jasta - ko i do sada. Vec vidim naslove kako gdje pise o zabrinutosti i osudi stranih institucija.![]()
Nema druge dok Bosnjo sam ne uradi po pitanju svoje drzavnosti i svojih prava u drzavi. ne mislim na rat vec na konacno definisanje zajednickih ciljeva i da li je Bosnjacima uopce i stalo do prostora zvanog RS. Pa tek onda kako protiv RS.
Ovo je negativna vijest. Moze biti samo pozitivna ako ce trgnuti bosnjacku politiku iz ucmalosti a bosnjacki korpus konacno uvjeriti da od stranaca nece nikada pomoc nikakvu dobiti.
-
hAZNADAR
#42523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sef SIPE kao nije dojavio sunarodnjaku unaprijed akciju u Novom.arzuhal wrote:Pa sinoć se Mur sastao sa Dodikom u kafani, mora da su dogovorili ove korake.hAZNADAR wrote:Eh koliko puta se do sada RS sama razvaljivala a ovdje pjesme narucivale u slavljenickoj euforiji.arzuhal wrote:SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.![]()
A naivne Bosnje ce naravno ponovo ocekivati da zapad kazni brezobrazne Srbe, da konacno vidi ko ne saradjuje,... jasta - ko i do sada. Vec vidim naslove kako gdje pise o zabrinutosti i osudi stranih institucija.![]()
-
Mohamad Sissoko
#42524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dzevade, dobro te je.Brko45 wrote:channel10 wrote:Opa bato, jel ovo pocelo?
STO DALJE TO BOLJE:::![]()
Da imam ikakve ovlasti , ja bih ove bosnjacke vjernike smjestio u polovinu FBIH. 13procenata !
- Drvosjeca iz Dejcica
#42525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoće li se ovo neke stvari u F.BiH pokrenuti? Prvo Bakirova najava da bi Mostar mogao postati glavni grad F.BiH pa onda isto njegova da se u prvoj polovini 2016. godine treba ići na spajanje nekih kantona kako bi se dobila funkcionalnija i jeftinija administracija sa 4-5 kantona. Šta mu je Čović obećao ili Bakir Čoviću? Hoćel' Dodik halaliti Čoviću?