Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
biske

#42501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by biske »

:lol:
od bihaća do trebinja za ... minuta. ma začas! :D
belfy

#42502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote:...RS glavni grad Banja Luka...
nego, poznavaoc, koji je glavni grad RS kazes? :lol:
Putnik ali stvarno

#42503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Putnik ali stvarno »

belfy wrote:
Putnik ali stvarno wrote:...RS glavni grad Banja Luka...
nego, poznavaoc, koji je glavni grad RS kazes? :lol:
Ja nisam odavle pa nemam razvijen reflex za nadgornjavanja I BiH animozitete.

Ako dobro razumem, RS institucije su vecnom u BL, pa mi ona jeste glavni grad RS.

Istocno Sarajevo I Sarajevo, koje je cije, vece, ljepse, srecnije, ne primam se na tu pricu / nije prica, vec losa posledica, losih politika 92-95.

Dakle da potvrdim, Banja Luka je glavni grad RSa.

No moje pitanje je bilo zasto Federacija nema svoj glavni grad ?
spreca

#42504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Putnik ali stvarno wrote:
jer ni rs ni federacija nisu drzave......trebaju imati sjediste a ne glavni grad ....balkanci ce uvesti glavne gradove opstina
Putnik ali stvarno

#42505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

spreca wrote:
jer ni rs ni federacija nisu drzave......trebaju imati sjediste a ne glavni grad ....balkanci ce uvesti glavne gradove opstina
to sam I mislio, Sjediste
muha_sa

#42506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

breuer

#42507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

spreca wrote:
To bogati ko da kažeš da su Minhen i Barselona "sjedišta" Bavarske i Katalonije.
Lug

#42508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

katalonija isto sto i rs :lol:
breuer

#42509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

Lug wrote:katalonija isto sto i rs :lol:
Neko je nekad primjetio, da RS čak ima veće ovlasti unutar BiH od Katalonije unutar Španije :)
Lug

#42510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

breuer wrote:
Lug wrote:katalonija isto sto i rs :lol:
Neko je nekad primjetio, da RS čak ima veće ovlasti unutar BiH od Katalonije unutar Španije :)
interesantno.. onda se slazem i treba da se zove najglavniji grad :kiss:
spreca

#42511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

breuer wrote:
spreca wrote:
To bogati ko da kažeš da su Minhen i Barselona "sjedišta" Bavarske i Katalonije.
a sta tebe muci?....treci?....nema
Putnik ali stvarno

#42512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Glas Amerike: Gde vidite Bosnu kada se bude obeležavalo 30 godina od Dejtonskog sporazuma?

Hil: Voleo bih da verujem da će ljudi uvideti da moraju da ulože veći napor u integraciju. Znam da mnogi krive Dejtonski sporazum za to što nije bilo većeg napretka ali ponekad su to isti ljudi koji pominju Otomansko carstvo i Austrougarsku imperiju. Mislim da je vreme da ljudi pogledaju sebe, umesto što očekuju da stranci menjaju njihovu zemlju.

Ovaj NATO cetalj se preziva Hill, naci sa velikog brda se dalje vidi valjda - ubise lokalne Kotline I Doline
breuer

#42513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

spreca wrote:a sta tebe muci?....treci?....nema
:(
vivaldi

#42514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

decembarska politicka desavanja u bih:

Image

Image

sad jos samo do kraja godine da dragance otpjeva martinu - dodji mi najdrazi :bih:

a smijete se HM kad vice u jedinstvu je snaga...amateri :D
channel10

#42515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Opa bato, jel ovo pocelo?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-inst ... /151210067

Sve institucije RS-a prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom BiH i Tužilaštvom BiH

Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada RS je ocijenila da postupanje Sipe u Novom Gradu predstavlja grubo kršenje međupolicijske saradnje i protivustavni postupak, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je rekao novinarima da je na vanrednoj sjednici Vlade RS-a zaključeno da se pretresom zgrada opštine, policije i komunalnog preduzeća u Novom Gradu koji je obavila SIPA dovodi u sumnju povjerenje u MUP RS, koji je do sada uvijek sarađivalo sa bezbjednosnim agencijama u BiH, te Sudom i Tužilaštvom BiH.
arzuhal

#42516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

TO! :thumbup:
arzuhal

#42517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.
O'zone
Globalni moderator

#42518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by O'zone »

Pa normalno. Umislili ovi da mogu hapsit gdje god i kad god e pa neće moći. Zatvaraj granice i diži duge cijevi taman je stiglo i municije 500 000 komada pa da vidimo gdje SIPA ulazi
O'zone
Globalni moderator

#42519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by O'zone »

arzuhal wrote:SNSD odlučio da razvali tzv. RS do kraja, tako i treba.
Me ne mogu oni razvaliti rs, mogu i vjerovatno će sebe skinuti sa vlasti i proglasit se mučenicima u odbrani srpskog življa kad (ako) ih MZ skine.
arzuhal

#42520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

O'zone wrote:Pa normalno. Umislili ovi da mogu hapsit gdje god i kad god e pa neće moći. Zatvaraj granice i diži duge cijevi taman je stiglo i municije 500 000 komada pa da vidimo gdje SIPA ulazi
Sad bi i ovi mrtvi, što ih otkopavaju na deponiji smeća u Kozluku mogli uputiti saopštenje vlastima RS-a:

S obzirom na vaše neustavno ubijanje i smaknuća izvršena nad nama, te bacanjem naših ostataka na deponiju smeća u Kozluku, mi, pobijene žrtve ovog kraja, odbijamo svaku saradnju sa institucijama RS-a i ne prihvatamo naše ukopavanje na području tzv. RS-a. Svaki pokušaj da nas se ukopa na podrčuju genocidne tzv. RS nastojat ćemo spriječiti dolascima u vaše snove i plašenjem vaše djece...
hAZNADAR

#42521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hAZNADAR »

Eh koliko puta se do sada RS sama razvaljivala a ovdje pjesme narucivale u slavljenickoj euforiji. :roll:

Vlada RS je uvijek znala granicu do koje moze ici, ne zbog pameti Dodika i prethodnika - vec zbog savjetnika i kontakta sa strancima.

U ovom slucaju ce se samo cijela agonija zamrznuti na odredjeno vrijeme. Prije ili poslije ce vlada RS zapoceti ponovo saradnju, dati zeleno svjetlu(moguce da iskamce koji ustupak za to),.. i samo imas nastavak iste agonije kao do jucer.

A naivne Bosnje ce naravno ponovo ocekivati da zapad kazni brezobrazne Srbe, da konacno vidi ko ne saradjuje,... jasta - ko i do sada. Vec vidim naslove kako gdje pise o zabrinutosti i osudi stranih institucija. :roll:

Nema druge dok Bosnjo sam ne uradi po pitanju svoje drzavnosti i svojih prava u drzavi. ne mislim na rat vec na konacno definisanje zajednickih ciljeva i da li je Bosnjacima uopce i stalo do prostora zvanog RS. Pa tek onda kako protiv RS.

Ovo je negativna vijest. Moze biti samo pozitivna ako ce trgnuti bosnjacku politiku iz ucmalosti a bosnjacki korpus konacno uvjeriti da od stranaca nece nikada pomoc nikakvu dobiti.
arzuhal

#42522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

hAZNADAR wrote:
Eh koliko puta se do sada RS sama razvaljivala a ovdje pjesme narucivale u slavljenickoj euforiji. :roll:

Vlada RS je uvijek znala granicu do koje moze ici, ne zbog pameti Dodika i prethodnika - vec zbog savjetnika i kontakta sa strancima.

U ovom slucaju ce se samo cijela agonija zamrznuti na odredjeno vrijeme. Prije ili poslije ce vlada RS zapoceti ponovo saradnju, dati zeleno svjetlu(moguce da iskamce koji ustupak za to),.. i samo imas nastavak iste agonije kao do jucer.

A naivne Bosnje ce naravno ponovo ocekivati da zapad kazni brezobrazne Srbe, da konacno vidi ko ne saradjuje,... jasta - ko i do sada. Vec vidim naslove kako gdje pise o zabrinutosti i osudi stranih institucija. :roll:

Nema druge dok Bosnjo sam ne uradi po pitanju svoje drzavnosti i svojih prava u drzavi. ne mislim na rat vec na konacno definisanje zajednickih ciljeva i da li je Bosnjacima uopce i stalo do prostora zvanog RS. Pa tek onda kako protiv RS.

Ovo je negativna vijest. Moze biti samo pozitivna ako ce trgnuti bosnjacku politiku iz ucmalosti a bosnjacki korpus konacno uvjeriti da od stranaca nece nikada pomoc nikakvu dobiti.
Pa sinoć se Mur sastao sa Dodikom u kafani, mora da su dogovorili ove korake.
hAZNADAR

#42523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hAZNADAR »

arzuhal wrote:
hAZNADAR wrote:

Pa sinoć se Mur sastao sa Dodikom u kafani, mora da su dogovorili ove korake.
A sef SIPE kao nije dojavio sunarodnjaku unaprijed akciju u Novom.
Mohamad Sissoko

#42524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mohamad Sissoko »

Brko45 wrote:
channel10 wrote:Opa bato, jel ovo pocelo?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-inst ... /151210067

Sve institucije RS-a prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom BiH i Tužilaštvom BiH

Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada RS je ocijenila da postupanje Sipe u Novom Gradu predstavlja grubo kršenje međupolicijske saradnje i protivustavni postupak, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je rekao novinarima da je na vanrednoj sjednici Vlade RS-a zaključeno da se pretresom zgrada opštine, policije i komunalnog preduzeća u Novom Gradu koji je obavila SIPA dovodi u sumnju povjerenje u MUP RS, koji je do sada uvijek sarađivalo sa bezbjednosnim agencijama u BiH, te Sudom i Tužilaštvom BiH.

STO DALJE TO BOLJE::: :thumbup:

Da imam ikakve ovlasti , ja bih ove bosnjacke vjernike smjestio u polovinu FBIH. 13procenata ! :bih:
Dzevade, dobro te je.
Drvosjeca iz Dejcica

#42525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hoće li se ovo neke stvari u F.BiH pokrenuti? Prvo Bakirova najava da bi Mostar mogao postati glavni grad F.BiH pa onda isto njegova da se u prvoj polovini 2016. godine treba ići na spajanje nekih kantona kako bi se dobila funkcionalnija i jeftinija administracija sa 4-5 kantona. Šta mu je Čović obećao ili Bakir Čoviću? Hoćel' Dodik halaliti Čoviću?
Locked