Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

leškarenje

#42501 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:
leškarenje wrote:Dzeko je igracina,to pokazuje njegov ucinak :thumbup: to ne može niko osporiti...ali Dzeko ovisi o drugima,on ne zna voditi loptu kao treba,a kamoli da predribla igrača.....al da zna zabiti zna :izet:
Uh, nisi u pravu. Za svoju visinu, radi to odlično.
Sjetimo se bacanja nesretnih Estonaca, na hirurgiji završili.
A zna i loptu poslati. Eto pogledaj zadnji gol Rome protiv Milana.
Jah....tom logikom ćeš i za Bekica reci da ima dobar centarsut :D jedan od 50 dobar,tako i njegov dribling :-)
jeza u ledja

#42502 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Ne zna predriblat igraca ali zna iz nicega zabiti gol. I ne mislim sad na otpatke, mislim vise na vrlo teske situacije, recimo lopta u zraku, on je nekako prima i puca. I to zna raditi protiv vrhunskih stopera. Slabiji napadac se tu jednostavno izgubi. Dzeko uspjesno prima jako mnogo lopti iz zraka, i kad primi s ledjima jako mu je tesko uzeti (u tom segmentu bih cak rekao da je mozda najbolji svjetski napadac nakon Drogbe).
Hocu reci - ne mislim da ovisi o drugim igracima kao standardni sidras u 16-ercu. Ima vise za ponuditi od snage ili skoka. To je ono sto po meni razlikuje top igraca od ostalih - sto ima vise od jedne kvalitete za ponuditi.

Za mene, Dzeko se moze trenutno porediti sa igracima poput Lewandowskog, Lukakua, Higuaina i Benzeme. Ako postoji neka "klasa" napadaca, ne samo u smislu kvaliteta vec atributa, tu bih stavio Dzeku i tu bi bio top 5 svijeta u zadnjih X godina. Vjerovatno ima tu jos nekoliko koje sam fulio, pade mi na pamet Harry Kane, mada on jos mora pure jesti.
Moje misljenje.
jeza u ledja

#42503 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:
leškarenje wrote:Dzeko je igracina,to pokazuje njegov ucinak :thumbup: to ne može niko osporiti...ali Dzeko ovisi o drugima,on ne zna voditi loptu kao treba,a kamoli da predribla igrača.....al da zna zabiti zna :izet:
Uh, nisi u pravu. Za svoju visinu, radi to odlično.
Sjetimo se bacanja nesretnih Estonaca, na hirurgiji završili.
A zna i loptu poslati. Eto pogledaj zadnji gol Rome protiv Milana.
Ma predribla on ponekad, ne misli se na to jebem ga. :D

A za svoju visinu se ne pika, pogledati pod Ibrahimovic ili ne znam Yarmolenko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#42504 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Ma eto, uglavnom smo skontali da zna svašta nešta za napadača, a sve to ga svrstava u vrhunske napadače.
noiserr

#42505 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Svake godine se nadju oni koji kazu stvari:

- Bacca je bolji od Dzeke, kad je Roma tek kupila Dzeku a Milan Baccu. Pa se izpostavi nemogu se porediti.

- Pa Dzeko ni blizu u kvaliteti Higuainu, pa Dzeko dade vise golova.

- Pa prije toga, Bony prvi golgeter Engleske Premier Lige za Swansea dodje kao zamjena Dzeki.. Nije Dzeki ni pertle mogao.

- Da sad ne nabrajam.. ali od pocetka njegove karijere je tako, cak od kad je uprava Zelje navodno slavila kad su ga uspijeli Teplicama uvaliti.

- Koliko god golova dadne sa svakim timom, jel to bio City, Wolfsburg, Roma ili BiH.. nikad nije dovoljno da se moze porediti sa najboljim napadacima svijeta.

Uvijek se nadje neko "edgy" da soli pamet. A Dzeko vec vise od deceniju pokazuje tim "strucnjacima" da su u krivu. Covjek se vec dokazao kao legenda a cini mi se kad bi sa Romom i uzeo Scudetto opet bi bilo polemike.
Grean

#42506 Re: Edin Džeko

Post by Grean »

Jesu vam to Novakovic, Ivetic i kompanija ogadili fudbal pa ste utekli na druge teme :mrgreen:

Dzeko je skup kontradiktornosti, istovremeno tehnicki potkovan i smotan ko’ sajla. Odlican u prijemu duge lopte, jos bolji u predaji dugih lopti, strasan pregled igre, dobar sa obje noge podjednako ali ga sjebu kratki pasovi, kako prijem tako i predaja, ima neku fintu ali nema dribling, i ima i nema kontrolu, ono kad mu je lopta u nogama i okrenut je ledjima ne moze mu je Tito oduzeti ali kad je okrenut prema protivniku, kad treba predriblati tu je slabiji.

Kako god, jedan od najmilijih igraca u istoriji reprezentacije ako ne i najdrazi i definitivno jedini koji je nosio plavi dres koji je zasluzio da bude voljen i cijenjen.
jeza u ledja

#42507 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Pa jebemu nije prica jel vrhunski napadac. Za mene je ta prica zavrsila ima 7-8 godina i dokazivana nanovo vise puta.

Recimo vratim se uvijek na onu polusezonu kad je bljesnuo u Wolfu, kad se Ibisevic povrijedio na zimu. Tad smo svi ludili za Vedadom i bilo nam krivo zbog povrede, ali onda na proljece dosao Dzeko. Tad je bila prica i usporedba njih dvojice i meni je izgledalo da Dzeko ima mnogo vise da ponudi od Vede. A mnogima nije tako izgledalo, bar tada. Jebiga kad si krupan i visok stavljaju te u tu kategoriju i tesko je od nje pobjeci.
Zato kazem i ta visina i to, olako te stavlja u klasu sidrasa koji ne zna puno s loptom. I zato spominjem broj golova lijevom nogom, broj golova izvan 16-erca, itd. Znaci vise dimenzija od jedne.

I namjerno spominjem ranije Harry Kanea. Znam da nije ta klasa jebiga ali ima za ponuditi vise od onog, visoki konj koji zna samo zabiti gol. Lukaku je sad tu negdje, klasa Dzeke (po meni), ali mora jos puno da se dokazuje. Lewandowski je mozda najbolja usporedba. Bolji je s loptom nego Dzeko, ali nije toliko dobar sa ledjima kao Dzeko. Al jebiga ljudi gledaju u kojem si timu prvo i to im je prva referenca. Za Lukakua se vec par godina vidi da je top igrac i ovo sad s Unitedom to dokazuje.

Isto ovisi od toga kako je tim sastavljen, koliko je igra gradjena oko kojeg napadaca i to. Mora se priznati Roma je sagradjena oko Dzeke trenutno i to je znacajno doprinjelo njegovom broju golova. Mogao bi komotno igrati u Juventusu, ali nesto nisam siguran da bi davao toliko golova. I to ga opet ne bi cinilo nista losijim igracem. (Vidjeti pod Higuain).
Al dobro to je samo moje misljenje. :D
Grean wrote:Jesu vam to Novakovic, Ivetic i kompanija ogadili fudbal pa ste utekli na druge teme :mrgreen:
:-? jebiga
bjelave

#42508 Re: Edin Džeko

Post by bjelave »

Edin Dzeko je veliki igrac. Niko nikada to nije sporio osim par likova ovdje a i na grbavici generalno gdje su ga i prozvali klocom.
Sasvim neopravdano.
jeza u ledja

#42509 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

I jos jedna stvarcica, a to je sto Dzeku sva sreca nisu pratile povrede kao mnoge druge igrace. Frajer cijelu karijeru ne znam jel bio povrijedjen za redom vise od mjesec dana. Mislim ima to i do njegove gradje, al eto.
Mnogi igraci nisu bili te srece. :-?
nema me tamo

#42510 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

bjelave wrote:Edin Dzeko je veliki igrac. Niko nikada to nije sporio osim par likova ovdje a i na grbavici generalno gdje su ga i prozvali klocom.
Sasvim neopravdano.

Ti ili imas 17 ili si neznalica..
Onaj Dzeko iz Zelje je kloc malo je reci..
Šta je samo on fulao za Želju..
Kad se sjetim ide 1 na 1 na derbiju spetljo se sav ne zna gdje goni..

Bukvalno u ta doba je vjerovatno bilo slavlje kako su ga uvalili Teplicama, zato šta izleti na kraju od njega..
SmokingMan

#42511 Re: Edin Džeko

Post by SmokingMan »

jeza u ledja wrote:
SmokingMan wrote:Modrić je vezista,po ulozi Advance playmaker,od njega ovise svi kontranapadi...

A.Kodže,...on je na drugom kraju terena.On samo čeka loptu i... :izet: :D
Koga bi ti radije imao u reprezentaciji, Modrica ili Dzeku? (zamisli da nema Pjanica :D )
Speed demona,njegov bezglavi trk mi je draži od modrićevog peglanja lopte. :D
Šibicar

#42512 Re: Edin Džeko

Post by Šibicar »

:lol:
Romanista 101%

#42513 Re: Edin Džeko

Post by Romanista 101% »

Edin Džeko je prema portalu WhoScored.com proglašen najboljim igračem u Evropi za mjesec septembar!

Image
jeza u ledja

#42514 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Prosle godine je po njima bio medju prvih 5 u Evropi. Ja mislim da je i sad tako nesto. :thumbup:
Crvena Tifoza

#42515 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Romanista 101% wrote:Edin Džeko je prema portalu WhoScored.com proglašen najboljim igračem u Evropi za mjesec septembar!

Image

Prekuco Messija znači. Iako je ovaj zaslužan za osam pobjeda Barçe i već je zabio 11 golova. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#42516 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:
Romanista 101% wrote:Edin Džeko je prema portalu WhoScored.com proglašen najboljim igračem u Evropi za mjesec septembar!

Image

Prekuco Messija znači. Iako je ovaj zaslužan za osam pobjeda Barçe i već je zabio 11 golova. :-)
Messi je u septembru dao 7 golova ali na dvije utakmice od 4. Na te dvije utakmice je dobio 10-ke. Edin je na svim utakmica (3) u septembru postizao golove (5) i bio igrac utakmice. Messi nije igrao 8 utakmica u septembru nego 4 jer se ovdje samo gledaju prvenstvene.
U zbirnoj statistici Neymar je prvi, Messi drugi, Diabla treci i Edin cetvrti s tim da su ova prva dvojca debelo pobjegli. Ne treba odmah ismijavati ono sto nisi shvatio!
Crvena Tifoza

#42517 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote:Messi je u septembru dao 7 golova ali na dvije utakmice od 4. Na te dvije utakmice je dobio 10-ke. Edin je na svim utakmica (3) u septembru postizao golove (5) i bio igrac utakmice. Messi nije igrao 8 utakmica u septembru nego 4 jer se ovdje samo gledaju prvenstvene.
U zbirnoj statistici Neymar je prvi, Messi drugi, Diabla treci i Edin cetvrti s tim da su ova prva dvojca debelo pobjegli. Ne treba odmah ismijavati ono sto nisi shvatio!

Ako već Edinu brojiš LP, onda je Messi zabio 9 golova. Ili samo to uvrštavaš u statistiku da bi osokolio Edina? :-)
hrasno38

#42518 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:
hrasno38 wrote:Messi je u septembru dao 7 golova ali na dvije utakmice od 4. Na te dvije utakmice je dobio 10-ke. Edin je na svim utakmica (3) u septembru postizao golove (5) i bio igrac utakmice. Messi nije igrao 8 utakmica u septembru nego 4 jer se ovdje samo gledaju prvenstvene.

Ako već Edinu brojiš LP, onda je Messi zabio 9 golova. Ili samo to uvrštavaš u statistiku da bi osokolio Edina? :-)
ajde jos jednom procitaj al polako!!!

https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003
https://www.transfermarkt.com/edin-dzek ... eler/28396
jeza u ledja

#42519 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Crvena Tifoza wrote:

Image

Je li moguce da jedan igrac u jednom mjesecu bude bolji od Messija ili Ronalda? Hajd prvo podji od toga?
Jel moguce da jedan igrac sa manje golova bude bolji od nekog sa vise, u jednom mjesecu?

Mislim ono. Nije tesko shvatiti. Ali prihvatiti, eee to je vec filozofija.
hrasno38

#42520 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Image

Je li moguce da jedan igrac u jednom mjesecu bude bolji od Messija ili Ronalda? Hajd prvo podji od toga?
Jel moguce da jedan igrac sa manje golova bude bolji od nekog sa vise, u jednom mjesecu?

Mislim ono. Nije tesko shvatiti. Ali prihvatiti, eee to je vec filozofija.
:D jeste:) vrlo jednostavno Mesi odigrao dvije utakmice za 10 i dvije za 8 a Edin 4 za 9.1:) (mislim figurativne su ove ocjene) Nejmar je dao manje golova od Edina a skoro duplo manje od Mesija pa je na prvom mjestu. Mislim znam ja da ti to kontas ali ne kontam kako neki drugi ne mogu da skontaju! :D
condy

#42521 Re: Edin Džeko

Post by condy »

Džeko je poslije onih utakmica za reprezentaciju, odigrao u klubu mislim pet utakmica, i jako je dobro ocjenjen, mislim da je izuzev jedne utakmice sve odigrao odlično u septembru. Imao je sjajan septembar. I zato ovako dobro stoji statistički....mislim da nema šanse da to može održati do kraja, barem mu do sada nije uspjelo ali kad bi uspio to bi mu bila ubjedljivo najbolja sezona u karijeri. Najjača ocjena cjelokupne sezone je prošla u Romi 7.85. Uglavnom opet statistički a ona dobro oslikava pravu formu igrača njegova karijera ide uzlazno u Romi i mogao bi on kao igrač ponuditi najviše u Romi za razliku od tima koji teško da će nešto osvojiti, za razliku od Citya u kojem nije tako igrao ali je tim igrao bolje :)
jeza u ledja

#42522 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

condy wrote:Džeko je poslije onih utakmica za reprezentaciju, odigrao u klubu mislim pet utakmica, i jako je dobro ocjenjen, mislim da je izuzev jedne utakmice sve odigrao odlično u septembru. Imao je sjajan septembar. I zato ovako dobro stoji statistički....mislim da nema šanse da to može održati do kraja, barem mu do sada nije uspjelo ali kad bi uspio to bi mu bila ubjedljivo najbolja sezona u karijeri. Najjača ocjena cjelokupne sezone je prošla u Romi 7.85. Uglavnom opet statistički a ona dobro oslikava pravu formu igrača njegova karijera ide uzlazno u Romi i mogao bi on kao igrač ponuditi najviše u Romi za razliku od tima koji teško da će nešto osvojiti, za razliku od Citya u kojem nije tako igrao ali je tim igrao bolje :)
Prosle godine cetvrti najbolje ocjenjeni igrac u ligama petice. Na kraju cijele sezone. :wink:
mad_max_ba

#42523 Re: Edin Džeko

Post by mad_max_ba »

eto pročitah svih 10 stranica, ja šta ste nakucali u 2-3 dana :D
BarbaDue

#42524 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

nisi ti dobar tita mi :mrgreen:
mad_max_ba

#42525 Re: Edin Džeko

Post by mad_max_ba »

BarbaDue wrote:nisi ti dobar tita mi :mrgreen:
al e dobra je polemika bila

pogotov momenat kad neam pojma odakle izvukoše da ekavac koji spominje Baneta i Nemanju navija za Velež :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply