Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Crvene_brigade wrote: ↑17/06/2025 19:37
Najnovija vijest: Al Arabiya i još neki arapski mediji javljaju kako su dijelovi vojske Irana spremni da izvrše zbacivanje Ajatolahovog režima, a da se nakon toga zaustave napadi izrealskog agresora na Iran.
Govori se uspostavljanju vojnog režima na ograničeni vremenski period, nakon kojeg bi se održali demokratski izbori i provela mirna tranzicija vlasti u Iranu.
Al Arabiya je međunarodni arapski televizijski kanal u državnom vlasništvu u Saudijskoj Arabiji. Sjedište je u Rijadu i podružnica je MBC grupe. Kanal je vodeći medijski konglomerat i stoga je jedina pojedinačna ponuda koja u svom brendiranju nosi ime kao jednostavno "Al Arabiya".
MBC grupa, ranije poznata kao Middle East Broadcasting Center, saudijski je medijski konglomerat sa sjedištem u regiji Rijad. Pokrenuta u Londonu 1991. godine, kompanija je premjestila sjedište u Dubai 2002. godine i Rijad 2022. godine. U većinskom je vlasništvu Fonda za javna ulaganja kojim upravlja saudijska vlada.
TAFKAP wrote: ↑17/06/2025 19:36
Jbg, bojim se da se mi slabo šta pitamo, možemo samo da gledamo sa strane i da navijamo.
Pa ni navijati nije mala stvar. Ako otvoreno navijas I ne krijes svoje opredjeljenje. Nekako.mislim da.je makar to nasa.obaveza.
A znas kako kazu, u pobjedi se ivijek krije I klica poraza. To vrijedi I za eventualnu "pobjedu" Izraela.
Eleneis, ja I dalje.ne vidim sta je ideja Izraela. Biti gazda Bliskog istoka.....tesko, nemaju oni te resurse, ni brojcano, ni velicinom....a sebe su oznacili kao.metu za slijedecih sto godina.
Oni i jesu gazda BI? Pa ko je za tebe gazda BI? Sirija, Irak, možda Jordan?
Karikaturist wrote: ↑17/06/2025 19:40
Pa i Njemacka je pokazala na zadnjim izborima da je duboko podijeljeno drustvu, nista to nije cudno ni da je Iran u tom stanju.
Samo sto u njemackom drustvu jedni druge ne zele na lomaci vidjeti iako su podjeljeni, dok je stvar drukcija u svijetu koji i dalje fura srednji vijek.
prije 31 minutu
Iranski general: Odmah napustite Haifu i Tel Aviv
"Odmah napustite Haifu i Tel Aviv", poručio je načelnik Glavnog stožera iranskih oružanih snaga Abdolrahim Mousavi.
"Kaznene operacije su neizbježne", dodao je Mousavi, naglasivši da su prethodni napadi bili isključivo u svrhu odvraćanja, a prava iranska reakcija tek dolazi
Because the Ayatollah regime is responsible for terrorist attacks and massacres all over the world. It is responsible for Hezbollah, for Hamas. The attack on Israel on October 7, 2023 was not possible without Iran.
In addition, Iran supplies drones to Russia.
So we are all subject to attacks by Iran in one way or another.
So yes, Israel is now doing the dirty work for all of us in Iran.
I express great respect and support to the Israeli army for this.
..............................................................................
Njemački kancelar Merz:
Izrael obavlja prljavi posao za sve nas.
Jer je ajatolahov režim odgovoran za terorističke napade i masakre diljem svijeta. Odgovoran je za Hezbollah, za Hamas. Napad na Izrael 7. listopada 2023. nije bio moguć bez Irana.
Osim toga, Iran isporučuje dronove Rusiji.
Dakle, svi smo na ovaj ili onaj način podložni napadima Irana.
Dakle, da, Izrael sada obavlja prljavi posao za sve nas u Iranu.
Izražavam veliko poštovanje i podršku izraelskoj vojsci zbog ovoga.
Karikaturist wrote: ↑17/06/2025 19:40
Pa i Njemacka je pokazala na zadnjim izborima da je duboko podijeljeno drustvu, nista to nije cudno ni da je Iran u tom stanju.
Samo sto u njemackom drustvu jedni druge ne zele na lomaci vidjeti iako su podjeljeni, dok je stvar drukcija u svijetu koji i dalje fura srednji vijek.
Hajde hajde, nije tako davno bila ona podjela i zid..
Ne znamo mi sta se desava ni u Njemackoj ni u Iranu posebno.
Primorani su da rade s kim mogu, a od velikih su to rusi i kinezi. Iran je rusima bio jedan od glavnih partnera u agresiji na Ukrajinu. Za uzvrat dobili Putinovu kurcinu. Retardiran rezim. Dobra skola za sve koji suruju sa rusima.
prije 31 minutu
"Odmah napustite Haifu i Tel Aviv", poručio je načelnik Glavnog stožera iranskih oružanih snaga Abdolrahim Mousavi.
"Kaznene operacije su neizbježne", dodao je Mousavi, naglasivši da su prethodni napadi bili isključivo u svrhu odvraćanja, a prava iranska reakcija tek dolazi
TAFKAP wrote: ↑17/06/2025 19:36
Jbg, bojim se da se mi slabo šta pitamo, možemo samo da gledamo sa strane i da navijamo.
Pa ni navijati nije mala stvar. Ako otvoreno navijas I ne krijes svoje opredjeljenje. Nekako.mislim da.je makar to nasa.obaveza.
A znas kako kazu, u pobjedi se ivijek krije I klica poraza. To vrijedi I za eventualnu "pobjedu" Izraela.
Eleneis, ja I dalje.ne vidim sta je ideja Izraela. Biti gazda Bliskog istoka.....tesko, nemaju oni te resurse, ni brojcano, ni velicinom....a sebe su oznacili kao.metu za slijedecih sto godina.
Oni i jesu gazda BI? Pa ko je za tebe gazda BI? Sirija, Irak, možda Jordan?
Pa gazde su bili I hitlerova Njemacka, I Paveliceva NDH, I Katadzic I Bobanova Herceg Bosna.....pa.nisu vise...
Mislim, gazde....koliko, kako, nije bolan lako biti gazda
prije 31 minutu
Index.hr
prej for israel stend vit israel
vidjeh danas post jednog firgosha iz nju delhija - are you standing with IDF xD
prije 31 minutu
Index.hr
prej for israel stend vit israel
Opet prijete uprazno? Poslati će ovaj put 13 raketa?
Iranci su smjeurija, imaju kompleks vise vrijednosti a u sustini pleme ko i ostali u regiji.