Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#42501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
kluz franjo wrote:
kmirsad wrote: Ma to je potpuno nebitno... Potpuno je svejedno da li je loptu ... Đeki nabacio Pjanić ili Đeko Pjaniću...
Džaba ( iliti Đaba :) ) kolega kmirso,
Uzalud nekome objašnjavati da je bitno da se BiH plasira na svjetsko prvenstvo.
Nekome je najbitnije da Džeko (iliti Đeko :) ) bude najbolji strijelac kvalifikacija.

Logika tronošca je nedokučiva.
Kolega pilot... problem je do moje tastature. Pet puta sam pretražio.... nema na njoj slovo ... ima d, ima i ž... ali dž nema :twisted: ...garant neki kineski divljak... :lol: :lol: :lol:
I ?... šta kažu kolege forumaši... zabijal Đeko golove bez Pjanića i ostatka tima...
Prije dva dana ih nije zabijao.

Vidjećemo sutra.

Inače, na svjetskom prvenstvu, ili evropskom, i u kvalifikacijama i na turniru samom, pojedinačne utakmice mogu biti dobijene ili izgubljene.

Obno šta se pika, pamti, hvali i kritikuje je osvajanje ili ne samog turnira.

Sve ostalo se brzo zaboravi.

A da bi pobijedio na turnisu, neke utakmice možeš izgubiti, neke možeš igrati neriješeno, ali ključne moraš dobiti.

A to je svake 4 godine...

E, sad, ako ne znaš procijeniti koje su utakmice ključne, i/ili ih ne dobiješ, sam si kriv.
Last edited by Hakiz on 10/06/2019 13:41, edited 1 time in total.
Hakiz

#42502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

pepeljara wrote:Evo nesto cime treba da se stranke za dobrobit naroda bave :)
da se nikad voda ne komercijalizuje.

https://www.tacno.net/ekologija-2/slove ... _kqBVeFUkc
Tako izgleda država.
kmirsad

#42503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Evo golčine, nakon dobro uigrane akcije... od golmana do bekova, kroz vezni red, pa po krilima, sitni pasovi od igrača do igrača, ... Srđan gurnu zicer...
Timski euro go... :-D

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... AAHDOSjEi0
Hakiz

#42504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Da sačekamo VAR :evil:
kmirsad

#42505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:Da sačekamo VAR :evil:
Hajde... možda povuku Odluku o subvencioniranja plina građanima KS :-D
Hakiz

#42506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Koje od 300 tačaka neće biti urađene zato što će se novac planiran za njih potrošiti za subvencioniranje?

Ili ćeš slagati za 300 tačaka, ili ćeš Sarajlije pustiti da plaćaju preskup plin.

Negdje moraš primiti gol. Nemoguće je samo ih davati.

Pitanje je da li će primljeni golovi uzrkovati gubitak utakmice. Ili i cijelog turnira...
Banksy

#42507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Zasad ga nisu primili.

Prođe li onih 100 dana... :D
Hakiz

#42508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Davno prođe.

Stvari o kojima sam pisao se nisu promijenile. Možda će jednog dana.

To mu ga dođe ona promjena paradigme u odnosu na ponašanje (u ovom slučaju) SDA...
Hakiz

#42509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:Evo golčine, nakon dobro uigrane akcije... od golmana do bekova, kroz vezni red, pa po krilima, sitni pasovi od igrača do igrača, ... Srđan gurnu zicer...

Evo i autogol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/most-u- ... /190610090

:wink:
kmirsad

#42510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

SDA vlada je pravila ovaj most i otpočela sanaciju... koju je voda odnijela.
Ovo him je spomenik za sječanje na slavne dane njihove vladavine....
Hakiz

#42511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

A, znači, uđeš u kuću koju je prethodni vlasnik ostavio prljavom i ne očistiš je nego ostaviš prljavštinu?

Usput, pogledaj sutrašnje novine, ja ti lijepo rekoh da sačekamo šta će VAR reći :wink:
Leverage

#42512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Dakle, sve višedecenijske SDA promašaje uporedili smo sa pospremanjem kuće.

To što je SDA upropastila ne može se sanirati za nekoliko mjese i niti za nekoliko godina. Trebat će nekoliko mandata obzirom da se radi o temeljitim štetočinama.
Hakiz

#42513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nije bila riječ o iskorjenjivanju korupcije u pravosuđu, poništavanju posljedica kriminalne privatizacije, ukidanju begovata itd.

Nego o popravci jednog malog mosta.

OK, bilo je ružno vrijeme. Nadati se da će biti gotov do oktobra.
Hajvan

#42514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:Evo golčine, nakon dobro uigrane akcije... od golmana do bekova, kroz vezni red, pa po krilima, sitni pasovi od igrača do igrača, ... Srđan gurnu zicer...

Evo i autogol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/most-u- ... /190610090

:wink:

Ovaj most je suludo renovirati, kad je najevljena skora rekostrukcija i prosirenje Dzemala bijedica na 4 trake, te regulacija Miljacke u ukidanje tog rukavca cime se gubi potreba za mostrom na tom mjestu…
ako ga obnove, meni je to veci problem.. to ce znaciri da “privremeno” rijesenje ostaje na duze staze te da nece biti nista od prosirenja, modernizacije i rekonstrukcije tih par kilometara Dz. Bijedica…

a ovaj gradf vise nema vremena za privrmena rijesenja… pocece se prazniti :mrgreen:
Hakiz

#42515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

E, to je već druga priča.
Leverage

#42516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Ima puno malih mostova u čije su se stubove ugradili SDA begovi i age.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#42517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

pemanapemani wrote: Ali zašto tebe toliko sekira ako Konaković pobere kajmak?

Ti si simpatizer DF. Tvoja stranka je odlučila da "brani" državu sa SDA i ide u koaliciju sa legitimnim predstavnicima naroda, a predsjednik Komšić nas svako malo podsjeti da ne živimo u zabludi i da će legitimni predstavnici naroda uvijek morati činiti vlast.

Uostalom, ti si najavljivao da ova vlada neće preživjeti mjesec, pa dva mjeseca, šest mjeseci, srušiće je prije kraja Ramazana, ostavit će rušenje između dva Bajrama, možda opstanu do pred lokalne izbore...
budući da već orkestrirano mene etiketirate da sam simpetizer, član ili što li već tog dfa, molio bih vas sve da pronađete samo jedan post, rečenicu ili bilo što čime biste mogli dovesti mene u vezu sa dfom. da sam ih negdje branio, hvalio ili tako što.

glede komšića, pišem isto ono što sam pisao u kampanji i uvijek sam stajao iza toga. uvijek ću govoriti da je komšić bolji izbor od čovića i uvijek ću govoriti da je komšić kontrateža čoviću u očima onih koji odlučuju.

a što se tiče vlade ks, priznajem, nisam insajder niti jedne partije i nekada promašim i pogriješim, ali nitko da prokomentira da sam prije par mjeseci najavio da će fahro izdati i prodati.
drug_profi

#42518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

malakh je ok. Ima svoje misljenje, koje se povremeno poklapa ili sukobljava sa nasim. Ima i razloge dobre ili lose.
Meni ne izgleda ko stranacki bot, vec ko covjek sa svojim misljenjem. Doduse, malo pristrasno ZK pa time i DF.
Ali ima i određen kritički otklon.
kmirsad

#42519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:A, znači, uđeš u kuću koju je prethodni vlasnik ostavio prljavom i ne očistiš je nego ostaviš prljavštinu?

Usput, pogledaj sutrašnje novine, ja ti lijepo rekoh da sačekamo šta će VAR reći :wink:
Backi rucak

Backi rucak obican
ima red svoj logican

Dobra corba kisela
zuta, mrka i bijela
pa zarica sarena
sunka, jaja barena

Zatim riba sjecena
sa limunom pecena
onda serpa kupusa
s mesom dobra ukusa

Zatim koha cinija, cinija
od svega najfinija, finija

Pa pecenje punjeno
potpeceno, rumeno
pile, curka nogata
i salata bogata

Gibanica makova
vina pola akova
i sirevi i voce
i kolaca 'ko hoce

Zatim kao sto je red, sto je red
kafica i sladoled, sladoled
orasi u seceru, seceru
onda cekas veceru, veceru

Ref. 2x
Backi rucak, backi rucak
backi rucak obican
ima red, ima red
ima red logican

Aaa-aahahaj
Tandarandaranda

Ref. 2x

S one strane Dunava gazda pravi svatove
s one strane Dunava gazda pravi svatove
velike, bogate, sve na travi zelenoj
velike, bogate, sve na travi zelenoj

Backi rucak obican
ima red svoj logican

Hej
I na kraju... štrudla s makom. :-D
pemanapemani

#42520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

malakh wrote:

Ti si simpatizer DF. Tvoja stranka je odlučila da "brani" državu sa SDA i ide u koaliciju sa legitimnim predstavnicima naroda, a predsjednik Komšić nas svako malo podsjeti da ne živimo u zabludi i da će legitimni predstavnici naroda uvijek morati činiti vlast.

Uostalom, ti si najavljivao da ova vlada neće preživjeti mjesec, pa dva mjeseca, šest mjeseci, srušiće je prije kraja Ramazana, ostavit će rušenje između dva Bajrama, možda opstanu do pred lokalne izbore...
budući da već orkestrirano mene etiketirate da sam simpetizer, član ili što li već tog dfa, molio bih vas sve da pronađete samo jedan post, rečenicu ili bilo što čime biste mogli dovesti mene u vezu sa dfom. da sam ih negdje branio, hvalio ili tako što.

glede komšića, pišem isto ono što sam pisao u kampanji i uvijek sam stajao iza toga. uvijek ću govoriti da je komšić bolji izbor od čovića i uvijek ću govoriti da je komšić kontrateža čoviću u očima onih koji odlučuju.

a što se tiče vlade ks, priznajem, nisam insajder niti jedne partije i nekada promašim i pogriješim, ali nitko da prokomentira da sam prije par mjeseci najavio da će fahro izdati i prodati.
Niko normalan ne spori da je Komšić bolji izbor od Čovića, ali isto tako treba naglasiti kako mu je to jedina pozitivna karakteristika.
Jedino šta je taj čovjek uradio u svom životu su one 4 godine u rovu i stvarno mu neizmjern hvala na tome. Komšić je, jednostavno, lijena ubleha za kojeg je Parlament BiH "demagoogija i šuplja priča", a recimo taj isti Parlament sutra treba uvesti BiH u NATO.

Što se tiče Radončića - po tvojim tvrdnjama on je bio jedan od razloga ulaska DF u koaliciju sa SDA. Kao, ne bi Komšić, ali mora da bi spriječio destruktivno djelovanje Radončića u tandemu sa Dodikom i Čovićem. :D

Politička smijurija i najveća prostitutka, koja je glasove dobila na priči o građanskoj državi, a poslije izbora počela poričati kako će "legitimni predstavnici naroda" uvijek morati biti vlast i da građani koji misle suprotno, žive u zabludi.
Styling

#42521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

pemanapemani wrote:
malakh wrote:

Niko normalan ne spori da je Komšić bolji izbor od Čovića, ali isto tako treba naglasiti kako mu je to jedina pozitivna karakteristika.
Jedino šta je taj čovjek uradio u svom životu su one 4 godine u rovu i stvarno mu neizmjern hvala na tome. Komšić je, jednostavno, lijena ubleha za kojeg je Parlament BiH "demagoogija i šuplja priča", a recimo taj isti Parlament sutra treba uvesti BiH u NATO.

Što se tiče Radončića - po tvojim tvrdnjama on je bio jedan od razloga ulaska DF u koaliciju sa SDA. Kao, ne bi Komšić, ali mora da bi spriječio destruktivno djelovanje Radončića u tandemu sa Dodikom i Čovićem. :D

Politička smijurija i najveća prostitutka, koja je glasove dobila na priči o građanskoj državi, a poslije izbora počela poričati kako će "legitimni predstavnici naroda" uvijek morati biti vlast i da građani koji misle suprotno, žive u zabludi.
Ponovic jos jednom nesto sto sam vise puta rekla. Zeljko Komsic je naveci amater BH politicke scene.
BHCluster

#42522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

Naravno da je Zeljko Komsic naveci amater BH politicke scene, sad kad u miks ubacis ove profesionalce BH politicke scene i pogledas kakav oni ucinak imaju ispada da je najbolje biti amater za sve ostalo treba pucati zahtjeve OSCE-u. :lol:
kmirsad

#42523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Eto ŽK će smjeniti Tegeltiju... :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#42524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Tema hibernira.

Da li zato što su protivnici NS-a ostvarili svoj cilj, ili zato što pristalice nemaju više argumenata da išta kažu?

Možda je šest mjeseci lijep period da se malo rekapitulira učinjeo.

Dakle, šta se to u ovih 6 mjeseci primijenilo na mjestima na kojima NS ima uticaj u odnosu na vrijeme kada je SDA vladala, zna li neko?

Lično nisam vidio promjene u svom svakodnevnom životu, ali to ne znači da ih nema, pa ako je neko vidio da nas obavijesti.
Banksy

#42525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Lično nisam vidio promjene u svom svakodnevnom životu, ali to ne znači da ih nema, pa ako je neko vidio da nas obavijesti.
8-)
Locked