Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- RIZVA
#42501 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Odlican film
-
kakavdanakneiskustvu
#42502 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
daRIZVA wrote:Odlican film
-
1Dante1
#42503 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
last mohicans wrote:Mislim da se neces pokajati. Meni je mjera kaf sutradan ustanem i ostanem pod dojmom filma,onda je to to. Čega se sve nagledamo, ovaj itekako zasluzuje paznju.Jimmy McNulty wrote:Planirao sam ga gledat danas ili sutra, dakle dobar film?last mohicans wrote:Mnogo dobar,nije standardni američko herojski klise. Odlično odrađen i veoma potresan,dramatičan i realan.
http://m.imdb.com/title/tt3829920/
Predobar film.
- karanana
#42504 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vau. odavno nisam cuo samo rijeci hvale o filmu. i to dosta njih.
a ne bi ga pogledo da nije hvaljen, jer ne mogu ove americke patetike. ali ovih dana cu pogledat
a ne bi ga pogledo da nije hvaljen, jer ne mogu ove americke patetike. ali ovih dana cu pogledat
-
nema me tamo
#42505 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
http://www.imdb.com/title/tt0480025/
http://www.imdb.com/title/tt0443456/?ref_=tt_urv
Obnovljeno gradivo nakon dosta godina.
http://www.imdb.com/title/tt0443456/?ref_=tt_urv
Obnovljeno gradivo nakon dosta godina.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#42506 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sve je to propaganda sorosevskih i inih placenika i zamagljenih centara moci...nikad ja to necu pogledat. ko ni onaj sa onim cukom sto svi placu...iako to niej propaganda to je drugi level. al svejedno! 
- markioni
#42507 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
gledam i trump hvalio onog jednog u senatu i to bas ono AMERICKI! haj mozda se koje dijete ugleda na njiha a ne na neke tamo..necu ih imenovat sami ce se prepoznatkaranana wrote:vau. odavno nisam cuo samo rijeci hvale o filmu. i to dosta njih.
-
nema me tamo
#42508 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vi ste davno procitali i culi za rijec propaganda i sad je koristite i kad ima smisla i kad nema..
- markioni
#42509 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
moguce jer smo mi isli u ratu po nakim satro skolama po kucama necijim i podrumima svakakvim (7-8 god) i razne nove rijeci ucili i nove spoznaje sa njima povezivali... moguce da smo i tu pa u silinoj trci frci i gelerima ostala u pogresnom dijelu mozga pogresno shvacena i tesko razumljiva...a sad je nevakat i kasno to mijenjat ..pihnema me tamo wrote:Vi ste davno procitali i culi za rijec propaganda i sad je koristite i kad ima smisla i kad nema..
-
nema me tamo
#42510 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Trebao si pušku u ruke uzet s 11
- markioni
#42511 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
drugi put.nema me tamo wrote:Trebao si pušku u ruke uzet s 11
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#42512 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Neloš film, pregledao sam ga.karanana wrote:vau. odavno nisam cuo samo rijeci hvale o filmu. i to dosta njih.
Odlično snimljeno i prikazano kakve opasnosti nosi vatrogasni poziv.
Dobri kadrovi prelijepog krajolika, vatre i borbe čovjeka sa majkom prirodom.
Dao bih filmu 7.5/10 i preporučio svima.
Malo mi je Miles Teller miscast ali elem nejse.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#42513 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
karanana wrote:vau. odavno nisam cuo samo rijeci hvale o filmu. i to dosta njih.
ako referiraš na ove vatrogasce....znači sadržajno dno dna američka patetika...jedan potpuno klišeiziran holivudski, herojski film, samo što nije o vojnicima ili veteranima ovog ili onog rata, već o vatrogascima
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42514 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jel to na foru ovoglast mohicans wrote:Mnogo dobar,nije standardni američko herojski klise. Odlično odrađen i veoma potresan,dramatičan i realan.
http://www.imdb.com/title/tt0101393/
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#42515 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa zar za tebe vatrogasci nisu heroji?JoseMujica wrote:
ako referiraš na ove vatrogasce....znači sadržajno dno dna američka patetika...jedan potpuno klišeiziran holivudski, herojski film, samo što nije o vojnicima ili veteranima ovog ili onog rata, već o vatrogascima
U USA svake godine prosječno pogine 70-80 vatrogasaca...
Treba imati muda i otići na posao znajući kolike šanse postoje da se nikad ne vratiš.
Film jeste malo klišeiziran, ali je u jednu ruku i odlično predstavio njihove živote i borbu sa vatrom.
- irac300
#42516 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kad smo već kod ovih vatrogasaca:
SPOILER SPOILER SPOILER:
Po meni baš glupo izgidoše, bez ikakve potrebe! Haj' da su štitili veliko naselje, ljude...al' jbt, onaj ih vođa nahuška da spašavaju onu farmu. Bezveze.
SPOILER SPOILER SPOILER:
Po meni baš glupo izgidoše, bez ikakve potrebe! Haj' da su štitili veliko naselje, ljude...al' jbt, onaj ih vođa nahuška da spašavaju onu farmu. Bezveze.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#42517 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Spojler:irac300 wrote:Kad smo već kod ovih vatrogasaca:
SPOILER SPOILER SPOILER:
Koliko sam skonto onaj ranč (farma) nije uopšte ni trebalo spasitinego im je ono bila sigurna kuća... ondje su se trebali povući i sakrit dok gorema ne prođe, ali na putu za ranč sustigao ih požar koji se širio brže prema procjeni...onda su se pokušali spasit tako što su zapalili kontrolisani požar oko sebe, ali stihija koja je dolazila bila je ipak prejaka...
Pročitah u stvarnosti da je kriva kao šumarska uprava jer ih nije ranije povukla tj. jer im nije ranije naredila povlačenje prema ranču...ko će sad znat šta je istina.
- dulekrele
#42518 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
slazem se. zaletise se tamo bez ikakvog razloga.irac300 wrote:Kad smo već kod ovih vatrogasaca:
SPOILER SPOILER SPOILER:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#42519 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ne pričamo o tome nego o filmuJimmy McNulty wrote:Pa zar za tebe vatrogasci nisu heroji?JoseMujica wrote:
U USA svake godine prosječno pogine 70-80 vatrogasaca...
Treba imati muda i otići na posao znajući kolike šanse postoje da se nikad ne vratiš.
Film jeste malo klišeiziran, ali je u jednu ruku i odlično predstavio njihove živote i borbu sa vatrom.
a da vatrogasci jesu heroji
- relativno84
#42520 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne. To je klasicna napucana filmcina ovo sto hvale je karina koju pokusavaju uvaliti herojski. Nista posebno, cak ni scene nisu impresivne, osim mede koji gori, mada i to nije toTomahawk11 wrote:Jel to na foru ovoglast mohicans wrote:Mnogo dobar,nije standardni američko herojski klise. Odlično odrađen i veoma potresan,dramatičan i realan.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42521 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Aha, to ko onaj sa naftnom platformom 
- johnnykola
#42522 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Čovječe, šesta strana o ovom filmu. K'o da je u Odiseja u svemiru 2001. u najmanju ruku.
Last edited by johnnykola on 01/02/2018 16:47, edited 1 time in total.
- johnnykola
#42523 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
RTS2 21.50.

Ostvarenje Iluzije je strastveni biografski film o avangardnom umjetniku Vladislavu Stržeminskom, koji se borio protiv staljinističke rigidnosti i sopstvenog invaliditeta kako bi unaprijedio svoja progresivna shvatanja umjetnosti.
Vajda je u potpunosti prikazao borbu svog omiljenog umetnika, Stržeminskog, ali se ne usredsređuje samo na karakter slikara, već i na istorijski kontekst koji igra važnu ulogu u priči.
Reditelj je svojevremeno izjavio kako je htio da upozori protiv “miješanja države u umjetnost”.
Film Iluzije koji je bio poljski kandidat za Oskara je i posljednje ostvarenje poljskog reditelja Andžeja Vajde (1926-2016).
Film na TV-u

Ostvarenje Iluzije je strastveni biografski film o avangardnom umjetniku Vladislavu Stržeminskom, koji se borio protiv staljinističke rigidnosti i sopstvenog invaliditeta kako bi unaprijedio svoja progresivna shvatanja umjetnosti.
Vajda je u potpunosti prikazao borbu svog omiljenog umetnika, Stržeminskog, ali se ne usredsređuje samo na karakter slikara, već i na istorijski kontekst koji igra važnu ulogu u priči.
Reditelj je svojevremeno izjavio kako je htio da upozori protiv “miješanja države u umjetnost”.
Film Iluzije koji je bio poljski kandidat za Oskara je i posljednje ostvarenje poljskog reditelja Andžeja Vajde (1926-2016).
Film na TV-u
-
nema me tamo
#42524 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
NE ETO PISACEMO O FILMU ANDRRZEJA WAJDE! 
-
last mohicans
#42525 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nije, ovaj s Kurt Ruselom je više triler, mada je također dobar film. Only the brave puno bolji. Kome se gleda, neka gleda, a kome ne, ima brate sirok dijapazon od umjetničkih do blockbustera. Bezveze sad relativizirati priču jesu li heroji ili nisu, je li klišeizirani ili nije. Šta to nije kliše? 95% stvari kliše. Zato i jeste izazov napraviti nešto novo, što nije kliše. Bezveze razvodnjena priča. Svaki film ima svoju publiku, u vecem ili manjem broju.Tomahawk11 wrote:Jel to na foru ovoglast mohicans wrote:Mnogo dobar,nije standardni američko herojski klise. Odlično odrađen i veoma potresan,dramatičan i realan.