Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- insomnia78
#4251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozac cija je putanja obiljezena zelenom linijom ima prednost ti njemu ulazis u traku i moras ga pustiti
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#4252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Logicno, pravilo desne strane, nisi to znao?insomnia78 wrote:Vozac cija je putanja obiljezena zelenom linijom ima prednost ti njemu ulazis u traku i moras ga pustiti
- topcam
#4253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
insomnia78 wrote:Ti nemas pojma o cemu pises
Kome kazes?
-
530i
#4254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tačno.insomnia78 wrote:Vozac cija je putanja obiljezena zelenom linijom ima prednost ti njemu ulazis u traku i moras ga pustiti
- insomnia78
#4255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i tebi i njemutopcam wrote:insomnia78 wrote:Ti nemas pojma o cemu pises
Kome kazes?
Cemu zalba, zato sto nije uspio oduzeti prednost covjeku
- topcam
#4256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda idemo od razlicitih okolnosti, zeleni jest u prednosti tu nema diskusije, ja svaki dan 3 kruzna toka vozim u dva pravca.insomnia78 wrote:Pa i tebi i njemutopcam wrote:insomnia78 wrote:Ti nemas pojma o cemu pises
Kome kazes?
Cemu zalba, zato sto nije uspio oduzeti prednost covjeku
Ovdje ne gledam na pravila nego na kulturu, ako ja ulazim na unutrasnji (a, imam izbor) onda bi to i ovaj kojem sam omogucio da se bez
zaustavljanja ubaci isto trebao, i 9 od 10 vozaca ce tako postupiti. Pustiti ce te da izadjes iz kruznog.
Na kraju on mu je dao prednost na kulturan nacin (ovaj drugi nije morao stati, cekati , krenuti), onda je mogao i uzvratiti istom mjerom,
to je sve sto hocu da kazem.
- insomnia78
#4257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bolan tu u pitanju izbor
Ako izlazis na trecem ili cetvrtom izlazu uzimas unutrasnju traku, nema tu izbora to su saobracajna pravila
Ako izlazis na trecem ili cetvrtom izlazu uzimas unutrasnju traku, nema tu izbora to su saobracajna pravila
- topcam
#4258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
od situacije, vremena i iz koje trake ulazim u kruzni rok.
- topcam
#4259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bolan ne bio.
-
530i
#4260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neispravno je to...topcam wrote:Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
- topcam
#4261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako gdje, u gradu sa najvise (i medju najstarijim) kruznih tokova na svijetu, mozda i nije. Ne brojim ove kruzne tokove unazad +30 godina.530i wrote:Neispravno je to...topcam wrote:Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
- seoBIH
#4262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti, dakako, kršiš pravila i trebali bi te kazniti. Ovo se odnosi na to kada vozis u BIH.topcam wrote:Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
-
530i
#4263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema to kako gdje, to važi i kod nas sa divlje ubačenim k. tokovima...a i tamo gdje su u orginalu i bili predviđeni. Prouči malo i pravila i praksu...vanjskom stranom ideš do prvog ili drugog izlaza, sve ostalo hvataš se unutrašnjosti k. toka...topcam wrote:Kako gdje, u gradu sa najvise (i medju najstarijim) kruznih tokova na svijetu, mozda i nije. Ne brojim ove kruzne tokove unazad +30 godina.530i wrote:Neispravno je to...topcam wrote:Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
- insomnia78
#4264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imas li ti kakav dokaz za totopcam wrote:Kako gdje, u gradu sa najvise (i medju najstarijim) kruznih tokova na svijetu, mozda i nije. Ne brojim ove kruzne tokove unazad +30 godina.530i wrote:Neispravno je to...topcam wrote:Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
Il to po sistemu ako nije zabranjeno onda je dozvoljeno?
I sto sebi komplikujes zivot, kad su guzve ti ulazis u unutrasnju pa se prestrojavas iako po zakonu ne moras?
- Danguba
#4265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tacnoinsomnia78 wrote:Vozac cija je putanja obiljezena zelenom linijom ima prednost ti njemu ulazis u traku i moras ga pustiti
s'tim sto crveni treba prije da se ubaci u desnu traku. odmah poslije njegovog(zelenog) prikljucka. sasvim dovoljno vremena da se presalta u desnu izlaznu traku.
- topcam
#4266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti mislis.seoBIH wrote:Ti, dakako, kršiš pravila i trebali bi te kazniti. Ovo se odnosi na to kada vozis u BIH.topcam wrote:Ja vozim unutrasnjim, bez obzira napustam li kruzni na prvom drugom, trecem, cetvrtom, ili petom izlazu, a nekad i desnu, sve zavisi
Nije da se falim, ali ti bi za pola sata u autu sa mnom zaspao ko beba.
Cak i da ne daj Boze imas traume, tipa.. smrskan glavni vratni prsljen kicme.
Gluho i daleko bilo.
Pa sad zamisli kakav sam vozac.
A fino ti pise "nekad i desnom", sve zavisi
- fidoremilienko
#4267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja tom situacijom ne kažem da ja imam prvenstvo da prođem. Logično je da on ide prvi. Ali ako ja vozim unutrašnjom i dam žmigavac da se prestrojim da izađem (kao na slici), nema potrebe za dodavanjem gasa. Zato i kažem, sad derem samo vanjskom, ha izlazio na prvi ili na četvrti.
A najcrnje u svemu tome je, kad te ovaj ne pusti, onda naiđe lik koji izlazi na trećem izlazu ali vozi vanjskom, pa se ti uključi
Pozdrav za ove pametnjakoviće, što prvo komentarišu a ne pročitaju do kraja.
A najcrnje u svemu tome je, kad te ovaj ne pusti, onda naiđe lik koji izlazi na trećem izlazu ali vozi vanjskom, pa se ti uključi
Pozdrav za ove pametnjakoviće, što prvo komentarišu a ne pročitaju do kraja.
- fidoremilienko
#4268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam da li si bio na ovom kružnom toku...ali u većini slučajeva je rizik. Jer ljudi čim te vide u unutrašnjoj odmah izlijeću. Ma šta u unutrašnjoj, čak i kad si u vanjskoj izlijeću. Tako da je zajebano izmanevrisati, rizično je kažem.Danguba wrote:tacnoinsomnia78 wrote:Vozac cija je putanja obiljezena zelenom linijom ima prednost ti njemu ulazis u traku i moras ga pustiti
s'tim sto crveni treba prije da se ubaci u desnu traku. odmah poslije njegovog(zelenog) prikljucka. sasvim dovoljno vremena da se presalta u desnu izlaznu traku.
Ali kao što ovaj forumaš reče, treba malo i kulture. Ako te neko pusti da se uključiš neometano, onda budi i ti čovjek i dopusti da se drugi uključi. Ali jok. Pa samo gledaj ti kružnog toka na ilidži
- seoBIH
#4269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fino ti pišem, da kršiš zakon. Ako ne kršiš, dokaži.
- fidoremilienko
#4270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje kršim zakon?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene je u Puli kaznila policija jer sam vozio vanjskom trakom i nisam pustio covjeka koji je htio izaci iz unutrasnje trake,jer se smatra ako sam u vanjskoj da izlazim odmah na prvom,a ja sam htio izaci na sljedecem izlazu. Sreca nije doslo do kontakta,a moglo je. Doduse,bilo je dvije izlazne trake i covjek je nisanio svoju. Laganih 150 kn u HR buđet,iako je moglo vise,ali su bili dobri i nagodni.
Last edited by mali_milojica on 29/03/2015 19:07, edited 2 times in total.
- insomnia78
#4272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne pustas ti nikog da se ukljuci, on ulazi u skroz razlicitu traku, vanjsku, dok ti vozis unutrasnjomfidoremilienko wrote:Ne znam da li si bio na ovom kružnom toku...ali u većini slučajeva je rizik. Jer ljudi čim te vide u unutrašnjoj odmah izlijeću. Ma šta u unutrašnjoj, čak i kad si u vanjskoj izlijeću. Tako da je zajebano izmanevrisati, rizično je kažem.Danguba wrote:tacnoinsomnia78 wrote:Vozac cija je putanja obiljezena zelenom linijom ima prednost ti njemu ulazis u traku i moras ga pustiti
Ali kao što ovaj forumaš reče, treba malo i kulture. Ako te neko pusti da se uključiš neometano, onda budi i ti čovjek i dopusti da se drugi uključi. Ali jok. Pa samo gledaj ti kružnog toka na ilidži![]()
gdje tramvaj presjeca
Svi u vanjskoj, još kad je gužva
![]()
![]()
Ti se pri izlasku iz kruznog toka moras prestrojiti u vanjsku traku i pri tome moras pustiti prednost vozilima koja su vec u toj traci
Ne vidim u cemu je problem
- topcam
#4273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda u tunguziji postoji to pravilo.insomnia78 wrote:Ne pustas ti nikog da se ukljuci, on ulazi u skroz razlicitu traku, vanjsku, dok ti vozis unutrasnjomfidoremilienko wrote:Ne znam da li si bio na ovom kružnom toku...ali u većini slučajeva je rizik. Jer ljudi čim te vide u unutrašnjoj odmah izlijeću. Ma šta u unutrašnjoj, čak i kad si u vanjskoj izlijeću. Tako da je zajebano izmanevrisati, rizično je kažem.Danguba wrote:
tacno
Ali kao što ovaj forumaš reče, treba malo i kulture. Ako te neko pusti da se uključiš neometano, onda budi i ti čovjek i dopusti da se drugi uključi. Ali jok. Pa samo gledaj ti kružnog toka na ilidži![]()
gdje tramvaj presjeca
![]()
![]()
Ti se pri izlasku iz kruznog toka moras prestrojiti u vanjsku traku i pri tome moras pustiti prednost vozilima koja su vec u toj traci
Ne vidim u cemu je problem
- Danguba
#4274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prije neki dan ovdje se skoro posvadjasmo jer se neki i dalje drze ''a sto bi te pustio''fidoremilienko wrote:Ne znam da li si bio na ovom kružnom toku...ali u većini slučajeva je rizik. Jer ljudi čim te vide u unutrašnjoj odmah izlijeću. Ma šta u unutrašnjoj, čak i kad si u vanjskoj izlijeću. Tako da je zajebano izmanevrisati, rizično je kažem.Danguba wrote: tacno
gdje tramvaj presjeca
![]()
![]()
- insomnia78
#4275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako ce u ovom slucaju, kada ne postoje dvije izlazne trake izaci iz unutrasnje, preskocice vanjsku?
I kad krizas vanjsku opet moras pustiti prednost vozilima koja su vec u vanjskoj
I kad krizas vanjsku opet moras pustiti prednost vozilima koja su vec u vanjskoj