Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
seoBIH wrote:Ovi sto likuju sa plinom nece dugo. Taman dok oni otplate investiciju plina, isti ce da skoci Povecanjem potraznje, cijena ce ici gore 100%.
bice garant uvijek plin duplo jeftiniji... nek benzin ode na 2.8.. plin ce bit max 1.3 ili 1.4 KM sto je opet extra povoljno za te uslove
seoBIH wrote:Ovi sto likuju sa plinom nece dugo. Taman dok oni otplate investiciju plina, isti ce da skoci Povecanjem potraznje, cijena ce ici gore 100%.
Tjesi se... Tako su isto po forumu pricu pricali i kada je benzin bio u opadanju, pa pade na 1.80-1.70KM, pa krenuse pamtenjakovici srat kako ce plinasi sebi sad gristi muda, a hop, plin pade na 70KF.
Ja sam vozio auto na plin dok je cijena plina bila i 1.25, sada kad se smanjio na 80kf sam prodao i kupio dizela, jer nije to to sa plinom nek prica ko sta hoce, ali u moju avliju plin vise nece sigurno
relax11 wrote:Ja sam vozio auto na plin dok je cijena plina bila i 1.25, sada kad se smanjio na 80kf sam prodao i kupio dizela, jer nije to to sa plinom nek prica ko sta hoce, ali u moju avliju plin vise nece sigurno
baci koje iskustvo i razlog zbog cega ?? Izuzmi samo to ako te zezalo nesto sto nije bilo dobro uradjeno od instalacije...
relax11 wrote:Ja sam vozio auto na plin dok je cijena plina bila i 1.25, sada kad se smanjio na 80kf sam prodao i kupio dizela, jer nije to to sa plinom nek prica ko sta hoce, ali u moju avliju plin vise nece sigurno
Sto to Sta je lose Sa plinom,.,
Vozio e550 na plinu,., I evo prije dva mjeseca imao udes izbio mu motor I ugradio mu se Sam 1,5dizel iz megana plin nije eksplodirao I ako Sam mljekara zguzvao zguza,.,
Kada se na tom motoru nije oshetilo to plin jer je isti cesto vozen na limitatoru,. Potrosnja bila Oki 20l, Stuckanja I toga nije bilo,., I da ona cijena razlika se osjeti,.,
baci koje iskustvo i razlog zbog cega ?? Izuzmi samo to ako te zezalo nesto sto nije bilo dobro uradjeno od instalacije...
i ja ga htjedoh pitat
otkud takav stav, kad svi lete da ga ugrade
Zavist je najgora ljudska osobina. Ja ne cuh jos da se neko zapalio ili eksplodirao u ovoj nasoj BiH, a dobro znamo sta sve raja vozi, neispravno, neatestirano, s polovnim bocama i instalacijama koje su ugradjivali ili sami sebi ili neki "Kunto i Panto".
Ovo "puknuce mi plin" je razmisljanje klasicnog bosanskog neobrazovanog neandrtalca.
Pravo je cudo onda kako Italijani, Holandjani, Poljaci, Svabe ne lete u zrak svako malo.
Sta mislis zasto postoje ogranicenja kretanja u odredjeni dio grada, ili podzemne garaze za plinase? No kako god, idemo u oftopic Sipaj sta hoces, ali nema potrebe da se naprdjujes i velicas svoju odluku ugradnje plina.
Sta mislis zasto postoje ogranicenja kretanja u odredjeni dio grada, ili podzemne garaze za plinase? No kako god, idemo u oftopic Sipaj sta hoces, ali nema potrebe da se naprdjujes i velicas svoju odluku ugradnje plina.
Kada ti instalaciju ugradjuju Kunto i Panto, sve je moguce (i nepropisno ugradjen elektricni bojler moze raznijeti pola kuce ). Medjutim, kada je sve propisno i atestovano, ne moze doci do bilo kakvih eksplozija.
Pola Evrope vozi na LPG, pojedini proizvodjaci imaju auta na fabricki LPG (Skoda, VW, DACIA...), i ti ces sad meni pricati kako je plin tempirana bomba.
Ne znam samo kako Sema911 ostade ziv. Sema, je li ti eksplodirao plin?
seoBIH wrote:Nemam ja nista protiv plina, posebno kada je ugradjen fabricki. Sve ostalo je rizik.
Rizik je zivjeti, rizik je uopce sjesti u auto, rizik je hodati ulicom, rizik je uzeti fen pa susiti kosu, rizik je kuhati rucak na sporetu bilo plinskom bilo elektricnom, pa cak i na "Smederevcu", rizik je letjeti avionom. Sve je u zivotu rizik.
Medjutim, ako je instalacija propisno ugradjena, od ovlastene osobe, i atestirana od ovlastene osobe, rizik nije nista veci nego svi gore navedeni rizici.
Hajde sad ostaj mi zdrav, odoh kruziti po carsiji, sta cu za 30 markica nego ne izlaziti iz auta.
Zavist je najgora ljudska osobina. Ja ne cuh jos da se neko zapalio ili eksplodirao u ovoj nasoj BiH, a dobro znamo sta sve raja vozi, neispravno, neatestirano, s polovnim bocama i instalacijama koje su ugradjivali ili sami sebi ili neki "Kunto i Panto".
Ovo "puknuce mi plin" je razmisljanje klasicnog bosanskog neobrazovanog neandrtalca.
Pravo je cudo onda kako Italijani, Holandjani, Poljaci, Svabe ne lete u zrak svako malo.
Taj video je zesci fake, ali ne mozes ti Bosnji dokazati.
Jest brate, plin puca i ko god ga ima vreba ga opasnost od eksplozije i pogibije. Upravo iz tih razloga Italija godisnje svojim gradjanima izdvoji oko 110 miliona eura kao podsticaj za ugradnju plina, valjda im je u interesu da imaju sto vise auto-bombi po gradovima.
Pogledaj vrata kuce.
Pogledaj opet vrata kuce, napuhala su se.
Pogledaj Hyundai i mjesto sa kojeg dolazi eksplozija i hajde se sad poklopi po usima.
Last edited by NediM17 on 02/06/2015 12:52, edited 1 time in total.
Samo za auto na 1:45 i 4:40 znamo sa sigurnoscu da ima plinsku instalaciju, sva ova ostala zapaljenja hladno moze uzrokovati i benzin. A kakva su to auta, realno trulje u koje je ko zna gdje i kako ugradjivao plin.
Uostalom je li mislis da benzin nikada nije uzrokovao pozar i eksploziju auta? Trazi malo po Youtube-u, vrti, vrti, mozes ti to!
Kao sto vec rekoh, Italija godisnje svojim gradjanima izdvoji oko 110 miliona eura kao podsticaj za ugradnju plina, valjda im je u interesu da imaju sto vise auto-bombi po gradovima. Sta mislis? Stvarno su ti Italijani budale, rizikuju zivote sebe, svoje djece i svojih sugradjana, jos drzava to stimulise, a ne prestaju letjeti u zrak.
Uostalom, sta se ja imam raspravljati sa likom kojem je nik Drvosjeca iz Dejcica, i koji jos vjerovatno nije mako dalje od Smederevca. Ja se grijem na plin 30 godina, vozim auto na plin, buraz mi vozi auto na plin, jaran mi vozi auto na plin i evo nas svi zivi i zdravi, nikad jos niko ne eksplodira od plina.
A posto vidim da te ocito pogodilo ovo novo dizanje cijene goriva, a uz to si primitivac i plina te strah, a plus si i drvosjeca, mozda da probas ovo?
P.S. Plin je tolika jeftinoca da dizela koji mi cucla 5-6l/100km vise haman i ne palim. A sad grizi(te) sebi jaja.
NediM17 wrote:Samo za auto na 1:45 i 4:40 znamo sa sigurnoscu da ima plinsku instalaciju, sva ova ostala zapaljenja hladno moze uzrokovati i benzin. A kakva su to auta, realno trulje u koje je ko zna gdje i kako ugradjivao plin.
Uostalom je li mislis da benzin nikada nije uzrokovao pozar i eksploziju auta? Trazi malo po Youtube-u, vrti, vrti, mozes ti to!
Kao sto vec rekoh, Italija godisnje svojim gradjanima izdvoji oko 110 miliona eura kao podsticaj za ugradnju plina, valjda im je u interesu da imaju sto vise auto-bombi po gradovima. Sta mislis? Stvarno su ti Italijani budale, rizikuju zivote sebe, svoje djece i svojih sugradjana, jos drzava to stimulise, a ne prestaju letjeti u zrak.
Uostalom, sta se ja imam raspravljati sa likom kojem je nik Drvosjeca iz Dejcica, i koji jos vjerovatno nije mako dalje od Smederevca. Ja se grijem na plin 30 godina, vozim auto na plin, buraz mi vozi auto na plin, jaran mi vozi auto na plin i evo nas svi zivi i zdravi, nikad jos niko ne eksplodira od plina.
A posto vidim da te ocito pogodilo ovo novo dizanje cijene goriva, a uz to si primitivac i plina te strah, a jos si uz to i drvosjeca, mozda da probas ovo?
Hehehe moj Nedime, al ti se dig'o pritisak ničim izazvan a to najbolje govori o tebi. A šta se kod nas vozi nego uglavnom trulje. Porediš uređenu Italiju i Austriju pa kod nas je to još divlji zapad po pitanju ugradnje i certifikacije plinskih instalacija. Da nema opasnosti ne bi bilo certifikata na zapadu i stroge kontrole.
Gorivo može biti i 5 maraka ja ću opet voziti, pravi pitu onaj što je naučio a ne onaj koji ima...kaže stara narodna. Jesam priznajem da sam primitivac i drvosječa, haj' ako si mangup sa mnom kamena s ramena?
Ne bih da remetim ovu vrlu raspravu, ali ima par godina, na tranzitu na ulazu u Sarajevo je izgorjela Jetta (ili Passat, neki wv je bio)....plin je bio u pitanju, neki lola iz Rogatice.
Tomahawk11 wrote:Ne bih da remetim ovu vrlu raspravu, ali ima par godina, na tranzitu na ulazu u Sarajevo je izgorjela Jetta (ili Passat, neki wv je bio)....plin je bio u pitanju, neki lola iz Rogatice.
Ma nemoguće, Nedim kaže da je to fake, ljubomora, primitivizam.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nedaj bože ovo. Novo auto, vjerovatno nov sistem.
Zašto rizikovati?
Ma daj Pa znaš li ti koja koncetracija plina (bilo kakvog) na otvorenom mora biti da izazove ovakvu eksploziju. Osim ako je naslov pogreršan pa je u pitanju CNG a ne LPG.
Najgora stvar sa LPG-em što se može desiti je da pušta boca i da se gepek recimo napuni plinom (mada malo vjerovatno jer za to postoji odušak na sredini boce i rupa u kroz koju plin može da iscuri van iz gepeka) pa da pri datom kontaktu varnica sa benzinske pumpe u rezrvoaru ili sa štop svjetala zapali smjesu a rezultat je u najgorem slučaju ovakav
A ovo se desi u 99% slučajeva
LPG u slučaju bušenja boce naglo mjenja stanje iz tečnog u plinovito što se odražava brzim isparenjem istog u atmosferu. Trebao bi da imaš baš uništenu bocu pa da kompletna eksplodira. Sve su i onako atestirane na puno veći pritisak nego pod kojim se nalaze.
Drugačije je stanje sa CNG instalacijama koje idu na zemni plin. Taj plin ide u boce pod pritiskom od cca 200 bara dok LPG ide na pritisku od maximalno 7,5 bara i kad boca od CNG eksplodira od vozila obično ostaju dva šarafa .
Tomahawk11 wrote:Ne bih da remetim ovu vrlu raspravu, ali ima par godina, na tranzitu na ulazu u Sarajevo je izgorjela Jetta (ili Passat, neki wv je bio)....plin je bio u pitanju, neki lola iz Rogatice.
Ma nemoguće, Nedim kaže da je to fake, ljubomora, primitivizam.
Da jeste. Vozilo je čovjek tek bio kupio od nekog lole sa ugrađenim plinom i vraćao se za Sarajevo uzrok požara je curenje benzina na sastavu elektro ventila...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nedaj bože ovo. Novo auto, vjerovatno nov sistem.
Zašto rizikovati?
Ma daj Pa znaš li ti koja koncetracija plina (bilo kakvog) na otvorenom mora biti da izazove ovakvu eksploziju. Osim ako je naslov pogreršan pa je u pitanju CNG a ne LPG.
Najgora stvar sa LPG-em što se može desiti je da pušta boca i da se gepek recimo napuni plinom (mada malo vjerovatno jer za to postoji odušak na sredini boce i rupa u kroz koju plin može da iscuri van iz gepeka) pa da pri datom kontaktu varnica sa benzinske pumpe u rezrvoaru ili sa štop svjetala zapali smjesu a rezultat je u najgorem slučaju ovakav
A ovo se desi u 99% slučajeva
LPG u slučaju bušenja boce naglo mjenja stanje iz tečnog u plinovito što se odražava brzim isparenjem istog u atmosferu. Trebao bi da imaš baš uništenu bocu pa da kompletna eksplodira. Sve su i onako atestirane na puno veći pritisak nego pod kojim se nalaze.
Drugačije je stanje sa CNG instalacijama koje idu na zemni plin. Taj plin ide u boce pod pritiskom od cca 200 bara dok LPG ide na pritisku od maximalno 7,5 bara i kad boca od CNG eksplodira od vozila obično ostaju dva šarafa .
Možda i nije, nemam pojma niti mi je to toliko bitno. Naletio sam slučajno na taj snimak pa sam sasvim dobronamjerno postavio. Neka svako sebi ugradi šta god želi, nuklearni reaktor, Ionski pogon, raketni, gorive ćelije ako žele.