Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4251 Re: Zeničani
U Banlozima 3 vagona iskočila, pošto živim u Tetovu napravim krug do dole biciklom često...jučer oko 6 bilo je puno ljudi dole, jutros sam išao oko 8 provozat se i dalje su stojali vagoni , stara mi radi u ŽFBIH pa kažu da ne smiju "naši" ništa poduzimati dok ne dođe ekipa iz RS i naprave svoj uviđaj zbog štete ili tako...sad ću otici još jedan krug da vidim je li se šta raščistilo.
- AfterTheFall
#4252 Re: Zeničani
Kad ulazis u Zenicu, kao da ulazis u Las Vegas, sve osvijetljeno. Ako ista mrzim, mrzim slabu rasvjetu u nekom gradu...Sve mozes obaviti i bez auta-ali ako bas hoces autom, nema problema sa magistralom , jer je obnovljena. Imamo stadion na kome su igrale vrhunske reprezentacije, jako kvalitetnu hranu na svakom cosku. Magicne ljude koji se brinu za prava ugrozenih ljudi, sportske skole, Kamberovice, kvalitetna drzavna obdanista, drzavne skole, Univerzitete , Kino-Multiplex Ekran, Gradsku biblioteku, Bosansko narodno pozoriste, Arenu...
Ne moze biti sve idealno , pa imamo i izvikani Mittal koji hrani par hiljada ljudi, ali ostale /ukljucujuci i te sto hrani-gusi smogom.
Imamo na zgradi displej koji pokazuje kakvo je zagadjenje, cisto radi orjentacije.
Imamo vrhunsku njegu za djecu u Djecijoj drzavnoj poluklinici, ali nazalost djeca koja napune 7 morali bi ici u Porodicnu ambulantu gdje se lijece i starije komsije ...
Ne zelim da zivim niti u jednom drugom gradu osim upravo ovdje, u Zenici!
Živjeli!
Ne moze biti sve idealno , pa imamo i izvikani Mittal koji hrani par hiljada ljudi, ali ostale /ukljucujuci i te sto hrani-gusi smogom.
Imamo na zgradi displej koji pokazuje kakvo je zagadjenje, cisto radi orjentacije.
Imamo vrhunsku njegu za djecu u Djecijoj drzavnoj poluklinici, ali nazalost djeca koja napune 7 morali bi ici u Porodicnu ambulantu gdje se lijece i starije komsije ...
Živjeli!
- cenecimoveocino
#4253 Re: Zeničani
Još kad bi promijenili vodu na bazenu u IndustriskojAfterTheFall wrote:Kad ulazis u Zenicu, kao da ulazis u Las Vegas, sve osvijetljeno. Ako ista mrzim, mrzim slabu rasvjetu u nekom gradu...Sve mozes obaviti i bez auta-ali ako bas hoces autom, nema problema sa magistralom , jer je obnovljena. Imamo stadion na kome su igrale vrhunske reprezentacije, jako kvalitetnu hranu na svakom cosku. Magicne ljude koji se brinu za prava ugrozenih ljudi, sportske skole, Kamberovice, kvalitetna drzavna obdanista, drzavne skole, Univerzitete , Kino-Multiplex Ekran, Gradsku biblioteku, Bosansko narodno pozoriste, Arenu...
Živjeli!
- Not My Idea
#4254 Re: Zeničani
Haj nastranu te magicne ljude
al gdje su ti coskovi s kvalitetnom hranom?
- AfterTheFall
#4255 Re: Zeničani
Hej imas tri doner kebab kuce u Ze u Titovoj Ulici jedna pored druge i kod turcina nije los ali preporucujem u Donner House-Odlicno a zdravije nego Pizza!
http://www.072info.com/novo-u-zenici-do ... lucajnost/
a ako volis u restoranu jesti, ima povoljno u Restoranu Maida na Bulevaru, do Muzeja -basta im je odmah pored Bosne i gleda na Kamberovice. Zajamcena kvaliteta
http://www.072info.com/novo-u-zenici-do ... lucajnost/
a ako volis u restoranu jesti, ima povoljno u Restoranu Maida na Bulevaru, do Muzeja -basta im je odmah pored Bosne i gleda na Kamberovice. Zajamcena kvaliteta
- Norm
#4256 Re: Zeničani
...pa gdje sam onda ja rodjen i gdje to ja zivim?AfterTheFall wrote:Kad ulazis u Zenicu, kao da ulazis u Las Vegas, sve osvijetljeno. Ako ista mrzim, mrzim slabu rasvjetu u nekom gradu...Sve mozes obaviti i bez auta-ali ako bas hoces autom, nema problema sa magistralom , jer je obnovljena. Imamo stadion na kome su igrale vrhunske reprezentacije, jako kvalitetnu hranu na svakom cosku. Magicne ljude? koji se brinu za prava ugrozenih ljudi, sportske skole, Kamberovice, kvalitetna drzavna obdanista, drzavne skole, Univerzitete , Kino-Multiplex Ekran, Gradsku biblioteku, Bosansko narodno pozoriste, Arenu...
Živjeli!
Imam troje djece i nemoj mi te SDA ideologije jer znam najbolje iz prve ruke kakva je to briga i njega...
I za sve to naravno hvala SDA.
Oj sudija j.... ti ma...
- AfterTheFall
#4257 Re: Zeničani
Norm, nisam stranacki opredjeljena.
Hvala na commment.
lp
Hvala na commment.
lp
- Norm
#4258 Re: Zeničani
...onda ocito nisi nikada zivjela u nekom drugom gradu...
L.P. i tebi.
L.P. i tebi.
- AfterTheFall
#4259 Re: Zeničani
Mnogo putovala jesam ali zivjela nisam , a i zasto bi? Nigdje nije sjajno, ali nemam nista od toga sto samo kukam i prenemazem se. Radim, privredjem u struci za koju sam se skolovala. Hvala Bogu zdrava sam i ja i moje dijete i moja porodica i to je nabitnije. Srecem mnogo siromasnih ljudi ali bore se.Norm wrote:...onda ocito nisi nikada zivjela u nekom drugom gradu...
L.P. i tebi.
Samo zdrav covjek je bogat covjek
I da, No place like Home i to gdje god otisli treba da zapamtimo-jer na svakom drugom mjestu smo samo stranci.
Zivio!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4260 Re: Zeničani
Pustite zenu da bude pozitivna 
-
Eborg
#4261 Re: Zeničani
Ja bih samo da se složim sa ovim prvim, čovjek kada ulazi u Zenicu kao da je New York.
A kad uđe, to je već druga priča. 
- Panzer_Daddy
#4262 Re: Zeničani
Las Vegas pa New York.....kako kome,meni najvise lici na Teheran 
-
Eborg
#4263 Re: Zeničani
Doduše, ima i ta mjesta. 
-
dezurni_ucenik
#4264 Re: Zeničani
Cim ti Zenicu gledas ko Las Vegas, garant si iz Puhovca,Smajica,Orahovice,Radinovica i slicnih mjesta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4265 Re: Zeničani
Dobro je da ne lici na Kabul, Tikrit, Halep ili Mogadisu 
-
Mustang1
#4266 Re: Zeničani
Gdje je onaj zubar da ga pitam nesto 
- kamen spoticanja
#4267 Re: Zeničani
Kaze se stomatologMustang1 wrote:Gdje je onaj zubar da ga pitam nesto
Hajd pitaj
- AfterTheFall
#4269 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Pustite zenu da bude pozitivna
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4270 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Kaze se stomatologMustang1 wrote:Gdje je onaj zubar da ga pitam nesto
Hajd pitaj
- _mufljuz_
#4271 Re: Zeničani
dezurni_ucenik wrote:Cim ti Zenicu gledas ko Las Vegas, garant si iz Puhovca,Smajica,Orahovice,Radinovica i slicnih mjesta.
- _mufljuz_
#4272 Re: Zeničani
ja kad god ulazim u ZE naravno sa sjeverne strane - mene podsjeti toliko intenzivno na film "Lovac na jelene" i onu njihovu celicanu gdje su skupa radili - njih 4-5 seljosa, provincijalaca, pravih dzibera u totalnoj sjebotini od "grada"...Panzer_Daddy wrote:Las Vegas pa New York.....kako kome,meni najvise lici na Teheran
cuj Vegas i Njujork
mozda bih i popusio da nisam bio u NY
a na FB su mi najjaci komentari tipa "najljepsi grade", "najbolji grad" - a svi se odjebali u dojclande, svecke, holandije
-
Eborg
#4273 Re: Zeničani
Sto ne mogu ovih putnika, sve pokvare. 
- AfterTheFall
#4274 Re: Zeničani
Znala sam da ce biti kometara na ovo-ulaz u Ze je kao Las Vegas.
Znam da mnogi to ne misle, ali pogledajte ulaze u druge gradove u BiH. Zatrasujuce.....
Znam da mnogi to ne misle, ali pogledajte ulaze u druge gradove u BiH. Zatrasujuce.....
- _mufljuz_
#4275 Re: Zeničani
pogledaj ti lutko film Lovac na jelene i sve ce ti se samo ka's'tiAfterTheFall wrote:Znala sam da ce biti kometara na ovo-ulaz u Ze je kao Las Vegas.![]()
zagarantovana doza depresije kad udjes u ZE - pogotovo 'vako jesen - zima
ponekad dobijem dojam da je po izgledu u vecer slican Pripyatu