Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Itsoktobealone wrote:Iako će Real uzeti i ligu i LP, mislim da je realno traziti dvojicu novih umjesto Benzeme i Bale-a. Benzema je vec odavno prestao biti relevantan a Bale je malo bolja verzija Sterlinga; više ranjen nego zdrav.
Benzema je već odavno zaslužio da bude bivši. Realu treba jedan rasni napadač koji će biti spreman zabiti svaki zicer, a ne da fula kao Benzema.
Tomahawk11 wrote:Ma sta jedno, 13 kopalja iznad
Sad krecu bajke.
Haj zdravo
Nećeš vjerovati, ali vise simpatišem Real.....ne mogu reći da navijam, jer smiješno je odavde navijati za klub koji nikad nisi gledao, mada neki tako misle, ali simpatisati je drugo...Ali pričajmo činjenicama, Messi je večeras ponovo imao šou, dva gola, drugi je baš odlika igrača koji je prevaga, na njemu crveni, opravdan..igrač utakmice bio ubjedljivo...
Sve stoji.
Hocemo li reci da Ronaldo nije igrac koji cesto donosi prevagu?
Ne zelim zapoceti novu raspravu CRvsMessi, stvarno. Valjda smo to prevazisli i prerasli.
E jebi ga sad ...Pa je li ja napisah igdje da Ronaldo nema pojma ...pa naravno da se i ona nadavao golova ko u priči, i u derbijima, i u LP, impozantna statistika, ali kad ih staviš na vagu, ovaj mali vise presudi u ovako bitnim utakmicama i vise je zajeban što bi rekli pojednostavljeno ....A za zadnje, slažem se, suluda je rasprava oko toga, ali samo da se razumijemo
Ja samo ne kontam zasto se uopste i vodi diskusija o tome ko je bolji igrac Messi ili Ronaldo? Barcelona mi je jedan od odvratnijih klubova a Real onako ni tamo ni vamo te stoga mogu biti objektivan i reci da je Messi bez dileme bolji fudbaler od Ronalda, uvijek je bio. Pusti ti sad to sto je Messi zabio dva gola a Ronaldo nula, Messi je igrac koji pravi razliku, utice na igru, taktiku zanemari dva gola zamisli da nije zabio nijedan opet je daleko najbolji igrac na utakmici. Dovoljan je jedan primjer kako je odma na pocetku driblingom izofirao Casemira natjerao ga na zuti karton do kraja poluvremena jos jednom i ovaj ga faulira i od tog momenta zna citav svijet da slijedeci put kad bude Messi protiv njega Casemiro dobija drugi zuti pa trener mora izvesti najvaznijeg igraca u defanzivi veznog reda. To je taj utjecaj na igru to je razlika koju pravi Messi a koju ne pravi Ronaldo. Ronaldo ovisi o golovima on pravi razliku samo kad zabije gol, nema uticaj na igru, Messi pokrece i nosi ekipu, Ronalo ne, on je samo egzekutor, vrhunski golgeter, vjerovatno najbolji koji se sjajno krece, otvara, zabija i nogom i glavom. Svako ko gleda objektivno na to poredjenje Messi je klasa iznad u odnosu na Ronalda, opet kazem ovo nije zbog vecerasnje tekme, jedna tekma gore dole.
Jednom se radja igrac poput Messija, jednom u miliona godina.
Zato, budimo sretni i privilegovani što živimo u eri tog ludaka, što ga možemo sad pratiti...jednom dana ce nam nedostajati - nebitno koji tim simpatisali.
Cak je i Mourinho (njegov arch enemy ) izjavio:
In a press conference Mourinho said: "Within five years, Messi will be 34. And we will all cry because he will be 34."
NajdraziVodjaa wrote:Ja samo ne kontam zasto se uopste i vodi diskusija o tome ko je bolji igrac Messi ili Ronaldo? Barcelona mi je jedan od odvratnijih klubova a Real onako ni tamo ni vamo te stoga mogu biti objektivan i reci da je Messi bez dileme bolji fudbaler od Ronalda, uvijek je bio. Pusti ti sad to sto je Messi zabio dva gola a Ronaldo nula, Messi je igrac koji pravi razliku, utice na igru, taktiku zanemari dva gola zamisli da nije zabio nijedan opet je daleko najbolji igrac na utakmici. Dovoljan je jedan primjer kako je odma na pocetku driblingom izofirao Casemira natjerao ga na zuti karton do kraja poluvremena jos jednom i ovaj ga faulira i od tog momenta zna citav svijet da slijedeci put kad bude Messi protiv njega Casemiro dobija drugi zuti pa trener mora izvesti najvaznijeg igraca u defanzivi veznog reda. To je taj utjecaj na igru to je razlika koju pravi Messi a koju ne pravi Ronaldo. Ronaldo ovisi o golovima on pravi razliku samo kad zabije gol, nema uticaj na igru, Messi pokrece i nosi ekipu, Ronalo ne, on je samo egzekutor, vrhunski golgeter, vjerovatno najbolji koji se sjajno krece, otvara, zabija i nogom i glavom. Svako ko gleda objektivno na to poredjenje Messi je klasa iznad u odnosu na Ronalda, opet kazem ovo nije zbog vecerasnje tekme, jedna tekma gore dole.
samo si zaboravio glumatanje, prenemaganje, iznudjivanje faulova i penala ....
Stvarno je kvarnjak ovaj Ramos.
Ronaldo vazda nevozan kad ga ne ide, promasio je onu jednu cistu loptu. Asensio ce biti pravi igrac ako ga ne uniste. Messi je vec dominirao na Santiagu pa nije cudo.
Nadzorna_ploca wrote:Stvarno je kvarnjak ovaj Ramos.
Ronaldo vazda nevozan kad ga ne ide, promasio je onu jednu cistu loptu. Asensio ce biti pravi igrac ako ga ne uniste. Messi je vec dominirao na Santiagu pa nije cudo.
Nije mi se svidjelo sto nije sutao u onoj prilici.
Ono je bas bilo bekovski.
Nadzorna_ploca wrote:Stvarno je kvarnjak ovaj Ramos.
Nije mi se svidjelo sto nije sutao u onoj prilici.
Ono je bas bilo bekovski.
Nisam gledao tekmu samo ove hajlajte, nema se vremena u Becu.
Ronaldo bi mahao da je puca i promasio, razumijem ja zasto je on dodao.
Uglavnom zrtvovati ovog malog radi Balea koji je bolnicar je los potez.
Last edited by Nadzorna_ploca on 24/04/2017 07:44, edited 1 time in total.
ovaj bale samo po doktorima hoda.... ubise ga povrede.... dobra utakmica, dobri golmani... mogao bi i ter stegen koji put na gol stati umjesto noera. ne bi svabe puno izgubili na golu ovom malom rotacijom
i ako ne volim ni jedne ni druge, drago mi je sto je barcelona pobijedila. takodjer je bilo puno gresaka sudija, i na jednoj i na drugoj strani (cini mi se vise u korist reala), sreca pa ni iz jedne greske nije pao gol. sve u svemu, dobra utakmica....
Odlicna tekma. Sanse se redale jedna za drugom. Jedino na pocetku sudija osteti Real za penal i Marcelu je morao crveni pokazati. Zato se Messi raspucao pa pokazao sta i kako.
Tromblon wrote:Odlicna tekma. Sanse se redale jedna za drugom. Jedino na pocetku sudija osteti Real za penal i Marcelu je morao crveni pokazati. Zato se Messi raspucao pa pokazao sta i kako.
Ako mislimo na istu situaciju, ono je meni izgledalo kao simuliranje Ronalda.
Marcelo gospodin za većinu iz katalonskog diva!
Dobili tekmu ko da su boga za mu*a uhvatili a jadna im majka kad ode Messi ili da mu se nedaj bože u skorije vrijeme šta desi.
Fajcion wrote:Marcelo gospodin za većinu iz katalonskog diva!
Dobili tekmu ko da su boga za mu*a uhvatili a jadna im majka kad ode Messi ili da mu se nedaj bože u skorije vrijeme šta desi.
Cuj gospodin
Prgavac obicni.
Kao sto pricas za Messija, isto vrijedi i za Ronalda ...