Bolje da izvucemo Belgijance posto nam odgovaraju kao ekipa a imaju i kompleks od bosanske reprezentacije.Opetja033 wrote:Ja cu od sveg srca navijati za Hrvate jer kako sam skontao (a mozda i grijesim) pobjedom ce medju nosioce u prvi sesir na SP. Radije bi njih nego Belgijance da izvucemo jer ce ovi imati strasnu repku. Osim naravno ako im se drzava ne raspadne do SP iduce godine.Idemedosumom wrote:Nesto kontam, hrvati ako pobijede Belgiju, opet ce zaostajati 2 boda. Sve su prilike da ce morati kroz baraz.
Izuzetno je interesantna grupa D, imaju i turci sanse za baraz.
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Havatar
#4251 Re: Kvalifikacije za SP 2014
- Šibicar
#4252 Re: Kvalifikacije za SP 2014
E jebiga sad,čuj kompleks. 
- Idemedosumom
#4253 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I ja bih prije volio Belgiju nego Hrvatsku. Imam osjecaj da mi imamo kompleks od svih repki s ovih prostora, izuzev Slovenije. Dok je Ciro s onakvim sastavom uspio nadigrati Belgiju u 2 utakmice, valjda bi to i Pape uspio
Volio bih da se Turska izbori za baraz. Zamislite Hrvatska-Turska ope u barazu
- Opetja033
#4254 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nije to ona ista Belgija vjeruj mi. Ni blizu. Vidjeces ih i u Brazilu. Imaju strasnu repku. Cak sta vise, mislim da su trenutno kvalitetniji od nas a Hrvate smatram slabijim od nas. Nema tu kompleksa vise. Nije ni nasa repka ona stara pa da koljena klecaju radi komsija (jer su objektivno bili kvalitetniji od nas, i jedni i drugi).Idemedosumom wrote:I ja bih prije volio Belgiju nego Hrvatsku. Imam osjecaj da mi imamo kompleks od svih repki s ovih prostora, izuzev Slovenije. Dok je Ciro s onakvim sastavom uspio nadigrati Belgiju u 2 utakmice, valjda bi to i Pape uspio![]()
- Havatar
#4255 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I dalje su im u sjecanju ona dva teska poraza a i njihov stil nam lezi i zbog toga bi nam bilo mnogo lakse sa njima i siguran sam da bi bili bolji od njihOpetja033 wrote:Nije to ona ista Belgija vjeruj mi. Ni blizu. Vidjeces ih i u Brazilu. Imaju strasnu repku. Cak sta vise, mislim da su trenutno kvalitetniji od nas a Hrvate smatram slabijim od nas. Nema tu kompleksa vise. Nije ni nasa repka ona stara pa da koljena klecaju radi komsija (jer su objektivno bili kvalitetniji od nas, i jedni i drugi).Idemedosumom wrote:I ja bih prije volio Belgiju nego Hrvatsku. Imam osjecaj da mi imamo kompleks od svih repki s ovih prostora, izuzev Slovenije. Dok je Ciro s onakvim sastavom uspio nadigrati Belgiju u 2 utakmice, valjda bi to i Pape uspio![]()
-
popokatepetl_com
#4256 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma ej oni se ni dan danas nisu oporavili od ta dva poraza, Hazardu, Lukakuu, Bentekeu, Vitselu, Felainiju, Curtoisu, Vermalenu je samo to na pameti. Ne budite smijesni kao i svako normalan uvijek bi prije uzeo da igramo sa Hrvatskom nego protiv jedne od trenutno najjacih a mozda i najtalentovanije reprezentacije na svijetu.
Kad nas je onaj Weiss onako unistio mogu misliti sta bi radio Hazard pa Miralas ili Mertens...
Kad nas je onaj Weiss onako unistio mogu misliti sta bi radio Hazard pa Miralas ili Mertens...
- Idemedosumom
#4257 Re: Kvalifikacije za SP 2014
@Opetja033
Ma dobro, to su sve nagađanja sad. Vrijeme ce pokazati da li je Belgija tako velika kao sto ti npr mislis, i da li je Hrvatska slabija od nas trenutno.
Razlika ondasnje i sadasnje Belgije moze lezati u novom selektoru i nekoj uigranosti. A sastav im je manje-vise isti (ovo sam i dokazao na jednoj drugoj temi). Ja zaista ne pamtim kad je ta Belgija nekoj "VELIKOJ" repki skinula skalp, ali nejse.
Nama ce aBd u Brazilu iz prvog sesira svakako doc jaka repka. Ja se samo nadam da cemo bit sretni pa da nas laksi protivnici iz ostalih sesira zapadnu.
Ma dobro, to su sve nagađanja sad. Vrijeme ce pokazati da li je Belgija tako velika kao sto ti npr mislis, i da li je Hrvatska slabija od nas trenutno.
Razlika ondasnje i sadasnje Belgije moze lezati u novom selektoru i nekoj uigranosti. A sastav im je manje-vise isti (ovo sam i dokazao na jednoj drugoj temi). Ja zaista ne pamtim kad je ta Belgija nekoj "VELIKOJ" repki skinula skalp, ali nejse.
Nama ce aBd u Brazilu iz prvog sesira svakako doc jaka repka. Ja se samo nadam da cemo bit sretni pa da nas laksi protivnici iz ostalih sesira zapadnu.
Last edited by Idemedosumom on 09/10/2013 18:02, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#4258 Re: Kvalifikacije za SP 2014
popokatepetl_com wrote:Ma ej oni se ni dan danas nisu oporavili od ta dva poraza, Hazardu, Lukakuu, Bentekeu, Vitselu, Felainiju, Curtoisu, Vermalenu je samo to na pameti. Ne budite smijesni kao i svako normalan uvijek bi prije uzeo da igramo sa Hrvatskom nego protiv jedne od trenutno najjacih a mozda i najtalentovanije reprezentacije na svijetu.
Dfinitivno su x3 puta bolji nego prije 2-3 godine,sumnjam da bi se dobro proveli protiv Belgijanaca...
- Havatar
#4259 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ovo boldirano ti nema veze sa istinom i njihova reprezentacija je najprecjenjenija na svijetu i nisu uopste toliko dobri posto sam ih gledao i protiv Hrvatske i protiv Srbije. Druga stvar njihov stil igre nam lezi a i protiv njih ne bi bilo niti onolikog pritiska kao protiv Slovaka niti bi oni igrali na isti nacin kao Slovaci niti bi ih nasi igraci potcijenili nego bi bili veoma motivisani .popokatepetl_com wrote:Ma ej oni se ni dan danas nisu oporavili od ta dva poraza, Hazardu, Lukakuu, Bentekeu, Vitselu, Felainiju, Curtoisu, Vermalenu je samo to na pameti. Ne budite smijesni kao i svako normalan uvijek bi prije uzeo da igramo sa Hrvatskom nego protiv jedne od trenutno najjacih a mozda i najtalentovanije reprezentacije na svijetu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4260 Re: Kvalifikacije za SP 2014
bježte ba s tom pričom .......ionako ćemo se mi jedini kvalificirati od svih ex-yu republika...neka sva 24 miliona bivših Jugoslavena navija za nas....raste nam automatizmom marketinški rejting i kolač
- vaučer
#4261 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mislim da će BIH direktno, Hrvatska u baraž (gdje ispada) i to je to.
- Havatar
#4262 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To bi bilo najbolje posto su Srbija ,Makedonija, Slovenija i Crna Gora vec ostale bez plasmana neke i bez teoretske sanse.vaučer wrote:Mislim da će BIH direktno, Hrvatska u baraž (gdje ispada) i to je to.
- insaneinthebrain
#4263 Re: Kvalifikacije za SP 2014
onda ce da nas na svjetskom prati cela jugoslavija i navija za nas 
- karanana
#4264 Re: Kvalifikacije za SP 2014
zasto mislite da bi srbi i hrvati navijali za nas?
navijamo li mi za njih kad su oni na prvenstvima a nas nema?
-
udrch
#4265 Re: Kvalifikacije za SP 2014
navijam ja u svakoj utakmici u kojoj igraju Hrvatska i Srbija..karanana wrote:zasto mislite da bi srbi i hrvati navijali za nas?
-
cindrlimindrli
#4266 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne ocekujem od njih da navijaju za nas, uopste me ne zanimaju. Ako nekad i pogledam nastupe hrvatske i srbijekaranana wrote:zasto mislite da bi srbi i hrvati navijali za nas?
ili me boli djon za ishod ili navijam da izgube, zavisi s kim igraju.
- Idemedosumom
#4267 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Svaka cast na iskrenosticindrlimindrli wrote:Ne ocekujem od njih da navijaju za nas, uopste me ne zanimaju. Ako nekad i pogledam nastupe hrvatske i srbijekaranana wrote:zasto mislite da bi srbi i hrvati navijali za nas?
ili me boli djon za ishod ili navijam da izgube, zavisi s kim igraju.
istog sam misljenja / stava
- Idemedosumom
#4268 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mislim da vecina tih sto navijaju i za nas, i za Hrvatsku i Srbiju nisu bas najiskreniji. Treba ih snimit u kuci dok gledaju utakmicu sami, tek tad se pravo lice pokaze
Naravno, cast izuzecima.
Naravno, cast izuzecima.
- Jack Be Nimble
#4269 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Posto mi je drustvo mjesovito obicno ako Hrvatska igra idemo kod Hrvata da gledamo i obrnuto. Ma da ove sada kvalifikacije su bile zanimljive, pogotovo meni jer sam mogao da sjedim sa strane i podjebavam oba naroda. Ja navikao da idem za svako SP/EP u kucu komsija kada igra njihova drzava, pa ako se sada plasiramo na SP na mene je red da budem prvi put domacin za vrijeme SP 
- Muhamed Đakmić
#4270 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja isto navijam za njih u većini slučajeva kad nas nema, pa me nazovite ako hoćete i budalom i kretenom. Jebiga, nije rezonski navijati za njih, ali šta mogu
Jedino uvijek navijam za Njemačku kad igra na prvenstvima, protiv koga god da igra. Bošnjački, još nemam gastarbajtera u familiji
I neukusno nas je porediti s Belgijom, a tragikomično misliti da oni imaju kompleks od nas. O njihovoj snazi najviše govore rezultati i klubovi gdje im sada igraju reprezentativci. Nisu slučajno, neovisno o utakmicama sa nama, završavali uvijek 4. ili niže u posljednjih nekoliko ciklusa (možda su nekad čvaknuli treće mjesto, ne znam), a sad odjednom prvi.
I neukusno nas je porediti s Belgijom, a tragikomično misliti da oni imaju kompleks od nas. O njihovoj snazi najviše govore rezultati i klubovi gdje im sada igraju reprezentativci. Nisu slučajno, neovisno o utakmicama sa nama, završavali uvijek 4. ili niže u posljednjih nekoliko ciklusa (možda su nekad čvaknuli treće mjesto, ne znam), a sad odjednom prvi.
- It_is_a_Leclerc
#4271 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kad igraju komšije, najiskrenije, navijam za njihov sraman poraz. Jer su osjećaji obostrani.
- Havatar
#4272 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I Belgija kao i Bosna treba da potvrdi da je stvarno kvalitetna a to je prvo da se kvalifikuju na svjetsko prvenstvo a onda da tamo pokazu da imaju kvalitet a sto se tice igraca oni su sad zasad samo talenti i jos se nezna da li ce biti najbolji igraci svijeta ili ce biti samo dobri i solidni igraci.Muhamed Đakmić wrote:Ja isto navijam za njih u većini slučajeva kad nas nema, pa me nazovite ako hoćete i budalom i kretenom. Jebiga, nije rezonski navijati za njih, ali šta moguJedino uvijek navijam za Njemačku kad igra na prvenstvima, protiv koga god da igra. Bošnjački, još nemam gastarbajtera u familiji
![]()
- Brkooo
#4273 Re: Kvalifikacije za SP 2014
It_is_a_Leclerc wrote:Kad igraju komšije, najiskrenije, navijam za njihov sraman poraz. Jer su osjećaji obostrani.
- SmokingMan
#4274 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Za komšije nikada navijati neću (posebno),niti Tursku,ni S.Arabiju,Iran,i ostale,mene samo isključivo iteresuje kako igramo mi.It_is_a_Leclerc wrote:Kad igraju komšije, najiskrenije, navijam za njihov sraman poraz. Jer su osjećaji obostrani.
-
zg2
#4275 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Šta god neki pisali ... mislim, da ovdje u HR, velika većina ljudi simpatizira BiH reprezentaciju.
I nikako nebi htjeli da se sastanemo u baražu; mislim da je to gotovo i nemoguće.
I nikako nebi htjeli da se sastanemo u baražu; mislim da je to gotovo i nemoguće.