Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimist wrote:Proizvodjaci guma preporucuju da se drzi propisanog pritiska za odredjeno vozilo, plus 5-10% preko dozvoljenog.
Sto ce reci ako je propisano npr 2.2, slobodno puhati gumu na 2.3 ili 2.4. Jer svaka guma vremenom pomalo gubi zrak.
tacno je da gubi zrak narocito zrak gubi guma starija od 6 godina jer je u fazi susenja… vruca guma uvjek dobije 0,2 -0,3 bara ali na vrucoj nista ne dirati...
proizvodjaci gume savjetuju da se guma pri prvom montiranju pumpa do maksimalnog i da se onda pritisak spusti do zeljenog a koji majstor u bosni ti slijedi savjet proizvodjaca gume a ni ja sam nisam tako radio...
mistek wrote:Ljetne gume, 205/55/16, ima li išta iole OK do 100-tinjak KM? Koliko mogu naći na netu, ove Hankook hvale obzirom na cijenu koja je tu negdje.
mistek wrote:Ljetne gume, 205/55/16, ima li išta iole OK do 100-tinjak KM? Koliko mogu naći na netu, ove Hankook hvale obzirom na cijenu koja je tu negdje.
Ma meni su zimske ok bile, doduse vozio jednu zimu
Prosle godine komso na tajgersima s novom sarom izadje kad su mnogo skuplje gume zapele. Za ovu godinu kupio Eskimo HP zimske, vidjecemo valjaju li.
Ljetne Tigar nisam vozio
Od ovih sto kolega trazi bih izbjegavao ove Eco gume, nevezano za brend. Nedavno mi je izbacilo 205 55 16 goodyear za 115KM cini mi se, ne znam samo koji model
Pitanje imam set Hankook ventus prime 3 guma na Toyoti Auris. Prošle godine kad sam se vraćao sa mora pukne guma, skinem stavim zamjensku i sve ok. U Sarajevu odnesem u Maju kažu kriva i felga, odem kod nekog Vuka vulkanizera u Lukavicu lik popravi gumu i felgu. Ubrzo došla zima sve 5. Ove godine kad sam ih opet u proljeće stavio primjetim intermitentni zvuk koji se javi od 100-120 km/h (otprilike čuje se jednom tokom svake revolucije gume, ili tako se meni čini). Nista ne vibrira, nema bubrega itd. Na netu malo gledao, kao moguće da se kojstrukcija gume poremetila (one žice razmakle). Problem je što nemam baš više povjerenja u tu gumu. Mislio sam sljedece godine mjenjati gume ali kontam da se ne igram da kupim 2 nove. Šta je vaše mišljenje?
Ma izdrzat ce jos 2 mjeseca ako si vec planirao za iducu godinu kupovat nove, eto guras citavo proljece i ljeto na takvoj gumi i nije bilo belaja
Ja bih je jedino prebacio nazad ako vec nije
Navodno kod Maje jos ima Hankook ventus prime 3, nesto manje od 105 KM i bolje od tog ne mozes kupiti u tom cjenovnom rangu.
Ja sam uzeo ovo ljeto savine intensa ljetne 205/60/16, nove naravno i zasad su OK.Vec par duzih i zahtjevnih puteva i dobro drze.
Vidjecemo ih poslje 2-3 sezone, uz redovno mjenjanje prednjih i zadnjih naravno.
Komad je kostao 102.5 KM
Trebo bi ove, ili one tamo, zime uzet i 4 zimske u tom cjenovnom rangu do 110 KM komad.
Vjerovatno opet SAVA.