Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zalizani
#4251 Re: Edin Džeko...
Kad se vec zahvaljuje, onda se mora halaliti pojedincima i grupama koji su Edina nazivali klocem u ranoj fazi njegove fudbalske karijere.
- USAblues
#4252 Re: Edin Džeko...
stranac2 wrote:Ovo sto smo danas mi Bosanci i Hercegovci dozivjeli tesko je opisati rijecima. Historijski sigurno je ovo ... u covjeku nadre milion nekih osjecanja prvo smijeh a onda bogami i oci malo zavlaze .
Najveci i najbolji predstavnik BH ne samo igrackim kvalitetima nego i ponasanjem na terenu !!!!!!
Sjaji dijamantu !!!!!!!![]()
![]()
-
Baudelaire
#4253 Re: Edin Džeko...
Dosta ba više zahvala svakom treneru. Otvorite temu svakom od njih pa se zahvaljujte. Hvala Edinu Džeki što je uvijek imao vjere u sebe i svoje mogućnosti, kad su mnogi sumnjali u njeg, i što je imao volje da samo mukotrpno radi i izdigne se iznad mahale i seljačkog mentaliteta. Sumnjalo nas je 90% u njeg, ja prvi, i sad me stid toga.
Sjećam se da sam neke 2005. ili 2006. godine pročitao u nekim dnevnim novinama članak o Džeki, kojeg su kao Česi zvali u reprezentaciju jer su u njemu vidjeli novog Kollera, a on rekao da čeka poziv iz BiH. Mislio sam u sebi, fino, ali nećeš ti nikad postati neka klasa, imamo mi Barbareza i Bolu ionako. Sad ne znam jel to tragično ili komično, znam samo da je Džeko kralj, i da će, ako ovim tempom nastavi, postati najbolji igrač sa ovih prostora svih vremena.
Sjećam se da sam neke 2005. ili 2006. godine pročitao u nekim dnevnim novinama članak o Džeki, kojeg su kao Česi zvali u reprezentaciju jer su u njemu vidjeli novog Kollera, a on rekao da čeka poziv iz BiH. Mislio sam u sebi, fino, ali nećeš ti nikad postati neka klasa, imamo mi Barbareza i Bolu ionako. Sad ne znam jel to tragično ili komično, znam samo da je Džeko kralj, i da će, ako ovim tempom nastavi, postati najbolji igrač sa ovih prostora svih vremena.
- lord blackadder
#4254 Re: Edin Džeko...
@baudelaire
Ma znam da si to odmah rekao, ali ja sam mu dao jos jednu priliku.
Da ne bude ishitreno. Mene zabrinjava sto Balotelli i Tevez nisu dobili ni minute. Iskreno me to brine. Nije problem sto ce Dzeko preskociti FA ili Carling cup, vec strahujem da bi ga mogao staviti na klupu u LP - pod isprikom toboznjeg umora. Vidjeccmo kako ce se Mancini snaci u toj rotaciji, koja neminovno mora doci.
Ovo je prekrasan dan. Ali moram priznati da me je Dzeko unervozio sa ona dva pokusaja na pocetku tekme. Onaj jedan pokusaj iskosa s 25 m, je mozda indikator da Dzeko puca od samopouzdanja (sto nije nuzno lose) ali svejedno je trebao biti racionalan. Ko zna sta bi bilo da nije procepio. Onaj vepar i Balo su vec bili poslati na zagrijavanje, a Mancini je bio vrlo nezadovoljan.
Elem da se vratim na Aguera. Nece on smjeti biti onako sebican. A Dzeko nek se nastavi dokazivat u svim statistikama. I asistencijom moze kupit navijace kao i golom.
U svakom slucaju, hvala Mensi na Nasriu, preporodio je i nas Bosance.
Puno je manje brige.
(Ocekujem link za downlaod cijele utakmice. Ovo je raritet za arhive. Poseban dan.)
Ma znam da si to odmah rekao, ali ja sam mu dao jos jednu priliku.
Ovo je prekrasan dan. Ali moram priznati da me je Dzeko unervozio sa ona dva pokusaja na pocetku tekme. Onaj jedan pokusaj iskosa s 25 m, je mozda indikator da Dzeko puca od samopouzdanja (sto nije nuzno lose) ali svejedno je trebao biti racionalan. Ko zna sta bi bilo da nije procepio. Onaj vepar i Balo su vec bili poslati na zagrijavanje, a Mancini je bio vrlo nezadovoljan.
Elem da se vratim na Aguera. Nece on smjeti biti onako sebican. A Dzeko nek se nastavi dokazivat u svim statistikama. I asistencijom moze kupit navijace kao i golom.
U svakom slucaju, hvala Mensi na Nasriu, preporodio je i nas Bosance.
(Ocekujem link za downlaod cijele utakmice. Ovo je raritet za arhive. Poseban dan.)
- lord blackadder
#4255 Re: Edin Džeko...
Ovo sam ja izjavio jos prosle godine. Ali bolje da se ne grana ta tema.Baudelaire wrote:ako ovim tempom nastavi, postati najbolji igrač sa ovih prostora svih vremena.
-
Baudelaire
#4257 Re: Edin Džeko...
Balotelli je meni gotivan jer je dobar jaran sa Džekom, ali onog hibrida vepra i štakora ( kako ga je jedan forumaš nazvao
) ne bih volio nigdje gledati. Nek završi karijeru da budemo rahat. Mancini neće smjeti rizikovati jer je grupa teška, a rizik je dirati u ovom momentu Džeku. Puno više šanse ima Aguero da odmori. A iskreno mislim da Mansour veze nema sa fudbalom, i da će od njeg dolaziti veliki pritisak na Mancinija da Džeko igra, čak i kad ovaj bude mislio da mu nije mjesto u timu. Kako god, on je sebi rezervisao mjesto za najmanje dva naredna kola u ligi među 11, i bude li u tim tekmama dao koji gol, mislim da je prvotimac do kraja sezone.
- Janjicar
#4258 Re: Edin Džeko...
Samo da nastavi ovako i da bude bez povreda i smijesi mu se mnogo dobrih stvari 
- just principe
#4259 Re: Edin Džeko...
http://www.matchhighlight.com/forums/vi ... 1108280016lord blackadder wrote:@baudelaire
Ma znam da si to odmah rekao, ali ja sam mu dao jos jednu priliku.Da ne bude ishitreno. Mene zabrinjava sto Balotelli i Tevez nisu dobili ni minute. Iskreno me to brine. Nije problem sto ce Dzeko preskociti FA ili Carling cup, vec strahujem da bi ga mogao staviti na klupu u LP - pod isprikom toboznjeg umora. Vidjeccmo kako ce se Mancini snaci u toj rotaciji, koja neminovno mora doci.
U svakom slucaju, hvala Mensi na Nasriu, preporodio je i nas Bosance.Puno je manje brige.
- just principe
- Gandalf
#4261 Re: Edin Džeko...
trcicu trceci wrote:
da mi je ovu sliku za avatara, ali ne moze prevelika
-
udrch
#4262 Re: Edin Džeko...
Gledam po komentarima na sarajevo-x ispod teksta o utakmici, na svaki pohvalan komentar o Džeki dođe skoro jedna negativan..
Došli ovi majorizirani i referendumaši da se makar na taj način poprave..
Došli ovi majorizirani i referendumaši da se makar na taj način poprave..
- drmadzija
-
udrch
#4264 Re: Edin Džeko...
A stvarno dobra slika, onako uoči bajrama ih je pravo lijepo vidjeti..trcicu trceci wrote:
da mi je ovu sliku za avatara, ali ne moze prevelika
- Sasvim_Obican
#4265 Re: Edin Džeko...
Sad će Asmir Begović da ga nahvali na twitteru 
- lord blackadder
#4266 Re: Edin Džeko...
Taj forumas sa simapticnim Roy Keanom na avatu, je moja malenkost.Baudelaire wrote:Balotelli je meni gotivan jer je dobar jaran sa Džekom, ali onog hibrida vepra i štakora ( kako ga je jedan forumaš nazvao).
back on topic
OooOOO Edin Dzekoooooo
@danke Just _Principe
- star(i)mo
#4267 Re: Edin Džeko...
Neka Mancini samo jednu tekmu dozvoli da igraju Agüero i Tevez zajedno... i bice mu jasno za sva vremena koliko je vrijedan jedan Edin Dzeko.
-
Baudelaire
#4268 Re: Edin Džeko...
Pretpostavljao sam da si Baron_Samedi, ali nisam bio sto posto siguran, pa reko da se ne prosipamlord blackadder wrote:Taj forumas sa simapticnim Roy Keanom na avatu, je moja malenkost.Baudelaire wrote:Balotelli je meni gotivan jer je dobar jaran sa Džekom, ali onog hibrida vepra i štakora ( kako ga je jedan forumaš nazvao).
![]()
Samo sma promjenio titulu iz barona u lorda. Nazalost, tada sam bio u nemilosti administracije zbog kritika Susicu. A i znao sam brutalno potkacit Dzekine kriticare, tj dusmane. Nadam da su ta vremena prosla.
back on topic
OooOOO Edin Dzekoooooo
@danke Just _Principe
-
udrch
#4269 Re: Edin Džeko...
Šta bi bilo da nisu postili on i Nasri..
-
shillen
#4270 Re: Edin Džeko...
i Yaya Toureudrch wrote:Šta bi bilo da nisu postili on i Nasri..
- O'zone
- Globalni moderator
#4271 Re: Edin Džeko...

Džekin četvrti iz ugla mreže prije nego što je poderana
- splend
#4272 Re: Edin Džeko...
sad kad zabije samo 2 gola na nekoj utakmici, ima da mu mane nalazimo
nije nas trebao navikavati na ovakve predstave. bolje jedan gol po tekmi, i svi zadovoljni
da ne zaboravimo, on na proljece tek pokazuje pravu vrijednost, ovo je tek zagrijavanje za ono sto nas ceka
ako je danas selektor bjelorusije gledao utakmicu, taj nece zaspati narednih 10 dana. nista mu nije bilo jasno
da ne zaboravimo, on na proljece tek pokazuje pravu vrijednost, ovo je tek zagrijavanje za ono sto nas ceka
ako je danas selektor bjelorusije gledao utakmicu, taj nece zaspati narednih 10 dana. nista mu nije bilo jasno
-
qay
-
Mustang1
#4274 Re: Edin Džeko...
Nasri je u prvom kadru bio sa zvakomudrch wrote:Šta bi bilo da nisu postili on i Nasri..
-
udrch
#4275 Re: Edin Džeko...
Pa postili su do utakmice, pa će "našiti" ko što rekla moja rahmetli nana..Bubalo1 wrote:Nasri je u prvom kadru bio sa zvakomudrch wrote:Šta bi bilo da nisu postili on i Nasri..