Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zalizani

#4251 Re: Edin Džeko...

Post by zalizani »

Kad se vec zahvaljuje, onda se mora halaliti pojedincima i grupama koji su Edina nazivali klocem u ranoj fazi njegove fudbalske karijere.
USAblues

#4252 Re: Edin Džeko...

Post by USAblues »

stranac2 wrote:Ovo sto smo danas mi Bosanci i Hercegovci dozivjeli tesko je opisati rijecima. Historijski sigurno je ovo ... u covjeku nadre milion nekih osjecanja prvo smijeh a onda bogami i oci malo zavlaze .

Najveci i najbolji predstavnik BH ne samo igrackim kvalitetima nego i ponasanjem na terenu !!!!!!

Sjaji dijamantu !!!!!!! :bih: :bih: :thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Baudelaire

#4253 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Dosta ba više zahvala svakom treneru. Otvorite temu svakom od njih pa se zahvaljujte. Hvala Edinu Džeki što je uvijek imao vjere u sebe i svoje mogućnosti, kad su mnogi sumnjali u njeg, i što je imao volje da samo mukotrpno radi i izdigne se iznad mahale i seljačkog mentaliteta. Sumnjalo nas je 90% u njeg, ja prvi, i sad me stid toga.

Sjećam se da sam neke 2005. ili 2006. godine pročitao u nekim dnevnim novinama članak o Džeki, kojeg su kao Česi zvali u reprezentaciju jer su u njemu vidjeli novog Kollera, a on rekao da čeka poziv iz BiH. Mislio sam u sebi, fino, ali nećeš ti nikad postati neka klasa, imamo mi Barbareza i Bolu ionako. Sad ne znam jel to tragično ili komično, znam samo da je Džeko kralj, i da će, ako ovim tempom nastavi, postati najbolji igrač sa ovih prostora svih vremena.
lord blackadder

#4254 Re: Edin Džeko...

Post by lord blackadder »

@baudelaire

Ma znam da si to odmah rekao, ali ja sam mu dao jos jednu priliku. :D Da ne bude ishitreno. Mene zabrinjava sto Balotelli i Tevez nisu dobili ni minute. Iskreno me to brine. Nije problem sto ce Dzeko preskociti FA ili Carling cup, vec strahujem da bi ga mogao staviti na klupu u LP - pod isprikom toboznjeg umora. Vidjeccmo kako ce se Mancini snaci u toj rotaciji, koja neminovno mora doci.

Ovo je prekrasan dan. Ali moram priznati da me je Dzeko unervozio sa ona dva pokusaja na pocetku tekme. Onaj jedan pokusaj iskosa s 25 m, je mozda indikator da Dzeko puca od samopouzdanja (sto nije nuzno lose) ali svejedno je trebao biti racionalan. Ko zna sta bi bilo da nije procepio. Onaj vepar i Balo su vec bili poslati na zagrijavanje, a Mancini je bio vrlo nezadovoljan.

Elem da se vratim na Aguera. Nece on smjeti biti onako sebican. A Dzeko nek se nastavi dokazivat u svim statistikama. I asistencijom moze kupit navijace kao i golom.

U svakom slucaju, hvala Mensi na Nasriu, preporodio je i nas Bosance. :D Puno je manje brige.

(Ocekujem link za downlaod cijele utakmice. Ovo je raritet za arhive. Poseban dan.)
lord blackadder

#4255 Re: Edin Džeko...

Baudelaire wrote:ako ovim tempom nastavi, postati najbolji igrač sa ovih prostora svih vremena.
Ovo sam ja izjavio jos prosle godine. Ali bolje da se ne grana ta tema. :D
Kinaski

#4256 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

Baudelaire

#4257 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Balotelli je meni gotivan jer je dobar jaran sa Džekom, ali onog hibrida vepra i štakora ( kako ga je jedan forumaš nazvao :D) ne bih volio nigdje gledati. Nek završi karijeru da budemo rahat. Mancini neće smjeti rizikovati jer je grupa teška, a rizik je dirati u ovom momentu Džeku. Puno više šanse ima Aguero da odmori. A iskreno mislim da Mansour veze nema sa fudbalom, i da će od njeg dolaziti veliki pritisak na Mancinija da Džeko igra, čak i kad ovaj bude mislio da mu nije mjesto u timu. Kako god, on je sebi rezervisao mjesto za najmanje dva naredna kola u ligi među 11, i bude li u tim tekmama dao koji gol, mislim da je prvotimac do kraja sezone.
Janjicar

#4258 Re: Edin Džeko...

Post by Janjicar »

Samo da nastavi ovako i da bude bez povreda i smijesi mu se mnogo dobrih stvari :)
just principe

#4259 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

lord blackadder wrote:@baudelaire

Ma znam da si to odmah rekao, ali ja sam mu dao jos jednu priliku. :D Da ne bude ishitreno. Mene zabrinjava sto Balotelli i Tevez nisu dobili ni minute. Iskreno me to brine. Nije problem sto ce Dzeko preskociti FA ili Carling cup, vec strahujem da bi ga mogao staviti na klupu u LP - pod isprikom toboznjeg umora. Vidjeccmo kako ce se Mancini snaci u toj rotaciji, koja neminovno mora doci.

Ovo je prekrasan dan. Ali moram priznati da me je Dzeko unervozio sa ona dva pokusaja na pocetku tekme. Onaj jedan pokusaj iskosa s 25 m, je mozda indikator da Dzeko puca od samopouzdanja (sto nije nuzno lose) ali svejedno je trebao biti racionalan. Ko zna sta bi bilo da nije procepio. Onaj vepar i Balo su vec bili poslati na zagrijavanje, a Mancini je bio vrlo nezadovoljan.

Elem da se vratim na Aguera. Nece on smjeti biti onako sebican. A Dzeko nek se nastavi dokazivat u svim statistikama. I asistencijom moze kupit navijace kao i golom.

U svakom slucaju, hvala Mensi na Nasriu, preporodio je i nas Bosance. :D Puno je manje brige.

(Ocekujem link za downlaod cijele utakmice. Ovo je raritet za arhive. Poseban dan.)
http://www.matchhighlight.com/forums/vi ... 1108280016
just principe

#4260 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

trcicu trceci wrote:Image
da mi je ovu sliku za avatara, ali ne moze prevelika

http://i.imm.io/8ANi.jpeg
Gandalf

#4261 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

:mrgreen: Nasri izgovara F word :D
udrch

#4262 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Gledam po komentarima na sarajevo-x ispod teksta o utakmici, na svaki pohvalan komentar o Džeki dođe skoro jedna negativan..
Došli ovi majorizirani i referendumaši da se makar na taj način poprave..
drmadzija

#4263 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

[…]
Last edited by drmadzija on 31/08/2022 00:10, edited 1 time in total.
udrch

#4264 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

A stvarno dobra slika, onako uoči bajrama ih je pravo lijepo vidjeti..
Sasvim_Obican

#4265 Re: Edin Džeko...

Post by Sasvim_Obican »

Sad će Asmir Begović da ga nahvali na twitteru :D
lord blackadder

#4266 Re: Edin Džeko...

Baudelaire wrote:Balotelli je meni gotivan jer je dobar jaran sa Džekom, ali onog hibrida vepra i štakora ( kako ga je jedan forumaš nazvao :D).
Taj forumas sa simapticnim Roy Keanom na avatu, je moja malenkost. :oops: :D Samo sma promjenio titulu iz barona u lorda. Nazalost, tada sam bio u nemilosti administracije zbog kritika Susicu. A i znao sam brutalno potkacit Dzekine kriticare, tj dusmane. Nadam da su ta vremena prosla.

back on topic

OooOOO Edin Dzekoooooo

@danke Just _Principe
star(i)mo

#4267 Re: Edin Džeko...

Post by star(i)mo »

Neka Mancini samo jednu tekmu dozvoli da igraju Agüero i Tevez zajedno... i bice mu jasno za sva vremena koliko je vrijedan jedan Edin Dzeko.
Baudelaire

#4268 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

lord blackadder wrote:
Baudelaire wrote:Balotelli je meni gotivan jer je dobar jaran sa Džekom, ali onog hibrida vepra i štakora ( kako ga je jedan forumaš nazvao :D).
Taj forumas sa simapticnim Roy Keanom na avatu, je moja malenkost. :oops: :D Samo sma promjenio titulu iz barona u lorda. Nazalost, tada sam bio u nemilosti administracije zbog kritika Susicu. A i znao sam brutalno potkacit Dzekine kriticare, tj dusmane. Nadam da su ta vremena prosla.

back on topic

OooOOO Edin Dzekoooooo

@danke Just _Principe
Pretpostavljao sam da si Baron_Samedi, ali nisam bio sto posto siguran, pa reko da se ne prosipam :D Joj rapsodije danas, inače svaki dan otvaram livescore, pratim sve fudbala na TV-u, danas ništa. Ništa me više ne interesuje, fudbal je interesantan samo kad igraju Sarajevo, reprezentacija i Džeko :D I definitivno ću od sad samo to i pratiti :D
udrch

#4269 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Šta bi bilo da nisu postili on i Nasri..
shillen

#4270 Re: Edin Džeko...

Post by shillen »

udrch wrote:Šta bi bilo da nisu postili on i Nasri..
i Yaya Toure :roll:
O'zone
Globalni moderator

#4271 Re: Edin Džeko...

Post by O'zone »

Image

Džekin četvrti iz ugla mreže prije nego što je poderana :mrgreen:
splend

#4272 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

sad kad zabije samo 2 gola na nekoj utakmici, ima da mu mane nalazimo :mrgreen: nije nas trebao navikavati na ovakve predstave. bolje jedan gol po tekmi, i svi zadovoljni :mrgreen:

da ne zaboravimo, on na proljece tek pokazuje pravu vrijednost, ovo je tek zagrijavanje za ono sto nas ceka :dance:

ako je danas selektor bjelorusije gledao utakmicu, taj nece zaspati narednih 10 dana. nista mu nije bilo jasno :lol:
qay

#4273 Re: Edin Džeko...

Post by qay »

Evo sta on Edin kaze na sve ovo:

http://mcfc.co.uk/
Mustang1

#4274 Re: Edin Džeko...

Post by Mustang1 »

Nasri je u prvom kadru bio sa zvakom :D
udrch

#4275 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Bubalo1 wrote:
Nasri je u prvom kadru bio sa zvakom :D
Pa postili su do utakmice, pa će "našiti" ko što rekla moja rahmetli nana..
Post Reply