Ma ne bih ga ni ja rasklapao zbog kablova. Žao mi je da kvarim komande i originalni izgled. Ovaj Yatour mi izgleda super. Može se u onaj pretinac ubaciti da ga i ne vidiš.spree wrote:i meni na scenicu 2 preskace ili jednostavno nece da ucita cd. predobro bi bilo naci nesto sto ima usb ili bluetooth, pa nakaciti na orginalni cd player radi tih komandi. zvucnici nisu nesto, ali su ok. ne bi vala mijenjao kablove taman sve ovako ostalo.
Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drunken tiger
#4251 Re: Renault Megane all about
- spree
#4252 Re: Renault Megane all about
evo sad sam editovao prosli post. i meni se cini super samo da mogu komande na volanu i da moze na cd player bez auxa.drunken tiger wrote:Ma ne bih ga ni ja rasklapao zbog kablova. Žao mi je da kvarim komande i originalni izgled. Ovaj Yatour mi izgleda super. Može se u onaj pretinac ubaciti da ga i ne vidiš.spree wrote:i meni na scenicu 2 preskace ili jednostavno nece da ucita cd. predobro bi bilo naci nesto sto ima usb ili bluetooth, pa nakaciti na orginalni cd player radi tih komandi. zvucnici nisu nesto, ali su ok. ne bi vala mijenjao kablove taman sve ovako ostalo.
- johntra
#4253 Re: Renault Megane all about
Nemaš potrebe za tim...ti si možda čuo da će ti se za 15 minuta bez akumulatora resetovati radio, odnosno tražit će ti kod, stakla će raditi van automatskog moda i tako...ugasi, izvadi, promijeni...ako stigneš za manje od 15 minuta.milann1971 wrote:kod zamjene sijalice lijeve na scenicu 2 treba vaditi akumulator, cuo sam da iz nekog razloga auto se ugasi i tako stoji 15 min pa se tek onda mijenja... je li patka?? ili ima smisla..? hvala
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- spree
#4254 Re: Renault Megane all about
ma nema uopste potrebe za skidanjem akumulatora. doduse ja sam nisam nikada mijenjao sijalicu, pa ne znam "napamet" kako ide jer se ne moze vidjeti nego se mora napipati, ali iole iskusniji mehanicar ce ti to uraditi za par sec. ako hoces moze u pp majstor koji je meni prije mjesec zamijenio.milann1971 wrote:kod zamjene sijalice lijeve na scenicu 2 treba vaditi akumulator, cuo sam da iz nekog razloga auto se ugasi i tako stoji 15 min pa se tek onda mijenja... je li patka?? ili ima smisla..? hvala
-
SHTEVELEC
#4255 Re: Renault Megane all about
Meni je i bio u pretincu, ugradio sam (skines originalni cd, spojis kabl i vratis, 3 minute posla, ja sam jos izbusio rupu kroz koju sam provuk'o kablic do pretinca)spree wrote:evo sad sam editovao prosli post. i meni se cini super samo da mogu komande na volanu i da moze na cd player bez auxa.drunken tiger wrote:Ma ne bih ga ni ja rasklapao zbog kablova. Žao mi je da kvarim komande i originalni izgled. Ovaj Yatour mi izgleda super. Može se u onaj pretinac ubaciti da ga i ne vidiš.spree wrote:i meni na scenicu 2 preskace ili jednostavno nece da ucita cd. predobro bi bilo naci nesto sto ima usb ili bluetooth, pa nakaciti na orginalni cd player radi tih komandi. zvucnici nisu nesto, ali su ok. ne bi vala mijenjao kablove taman sve ovako ostalo.
-
milann1971
#4256 Re: RE: Re: Renault Megane all about
pa moze pp ali otkud znas gdje zivim???? pa ja sam bio kod majstora koji radi franc auta pa je skidao akum.spree wrote:ma nema uopste potrebe za skidanjem akumulatora. doduse ja sam nisam nikada mijenjao sijalicu, pa ne znam "napamet" kako ide jer se ne moze vidjeti nego se mora napipati, ali iole iskusniji mehanicar ce ti to uraditi za par sec. ako hoces moze u pp majstor koji je meni prije mjesec zamijenio.milann1971 wrote:kod zamjene sijalice lijeve na scenicu 2 treba vaditi akumulator, cuo sam da iz nekog razloga auto se ugasi i tako stoji 15 min pa se tek onda mijenja... je li patka?? ili ima smisla..? hvala
- spree
#4257 Re: Renault Megane all about
ma dobro gdje staviti nije toliko ni bitno, nego da li ta spravica moze kontrolisati i dalje na volanu u smislu ubacis usb i prebacujes pjesme na onom tockicu? i da li moze na cd playeru koji nema aux, jer kod mene uopste nema aux modeaSHTEVELEC wrote: Meni je i bio u pretincu, ugradio sam (skines originalni cd, spojis kabl i vratis, 3 minute posla, ja sam jos izbusio rupu kroz koju sam provuk'o kablic do pretinca)
- spree
#4258 Re: RE: Re: Renault Megane all about
jbg nekako uvijek pretpostavim da su ljudi iz samilann1971 wrote: pa moze pp ali otkud znas gdje zivim???? pa ja sam bio kod majstora koji radi franc auta pa je skidao akum.
-
milann1971
#4259 Re: Renault Megane all about
hahaha hvala
-
SHTEVELEC
#4260 Re: Renault Megane all about
Da da, to je emulator cd changera, kada ga spojis (spaja se na poseban ulaz sa zadnje strane originalnog radija) dobijes opciju da prebacis na cd changer ulaz i onda tamo imas emulirano 6 cd-ova (1-6 s prednje strane cd-a). Uglavnom na usb se napravi 6 foldera (dobijes upute kako to treba da izgleda), u svakom moze bit' max 99 mp3 fajlova i to je to. Prebacujes na volanu kao da ti je spojen cd changer sa 6 cd-ova u njemuspree wrote:ma dobro gdje staviti nije toliko ni bitno, nego da li ta spravica moze kontrolisati i dalje na volanu u smislu ubacis usb i prebacujes pjesme na onom tockicu? i da li moze na cd playeru koji nema aux, jer kod mene uopste nema aux modeaSHTEVELEC wrote: Meni je i bio u pretincu, ugradio sam (skines originalni cd, spojis kabl i vratis, 3 minute posla, ja sam jos izbusio rupu kroz koju sam provuk'o kablic do pretinca)
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4261 Re: Renault Megane all about
Nije Megane u pitanju, da ne otvaram novu temu, radi se o Clio 2
Može li mi neko potvrditi specifikacije Alu felgi 14' koji bi odgovarale za Clio 2 ?
Ja znam da ide 4x100, 60,1mm centralna rupa, šta je još bitno tu ET, JOT ?
Može li mi neko potvrditi specifikacije Alu felgi 14' koji bi odgovarale za Clio 2 ?
Ja znam da ide 4x100, 60,1mm centralna rupa, šta je još bitno tu ET, JOT ?
-
dgL_
#4262 Re: Renault Megane all about
Da li je moguce na Meganu 2 zamjeniti cahure odnosbo piksne na letvi bez demontaze iste? Neki kazu da to moze da se uradi neki da ne moze... ? Imam lupanje na desnom tocku... Koje se cini mi se vremenom malo povecalo... Majstor kaze mozes voziti jos koliko hoces ali mene straaasno iritira... Da li stradaju te cahure u letvi sa obzirom da je na jednom tocku samo ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4263 Re: Renault Megane all about
plasticna cahura je obicno s desne strane,s lijeve strane je puz tako da nema potrebe za cahurom(za vozila s desnim volanom je obratno)na starijim autima se moze zamijeniti bez skidanja letve,ne bih znao moze li na meganu.
-
direstraits0078
#4264 Re: Renault Megane all about
Moze i na vozilu, neki to cak odrade za sat vremena.
http://www.ebay.com/itm/STEERING-RACK-E ... 1796382607
http://www.trackfocusdirect.com/shop/45 ... 97/7481443
http://www.ebay.com/itm/281912581558?ss ... 1555.l2649
-
dgL_
#4265 Re: Renault Megane all about
Znaci 99% da je ovo u pitanju i kod mene.. Nekad imam osjecaj kad na malo vecu rupu naletim lijevim tockom da opet u desnom nesto lupne... Majstor kaze letva kupi drugu mehanicka je nije skupa (cirka 150-180 KM) ali mi nije spominjao cauru a sad sam siguran da je do nje... Problem je sto niko nece da se zahebava oko ovoga jer ne moze naplatiti masno... Definitivno cu ovo vidjeti sad na proljece...direstraits0078 wrote:
Moze i na vozilu, neki to cak odrade za sat vremena.
http://www.ebay.com/itm/STEERING-RACK-E ... 1796382607
http://www.trackfocusdirect.com/shop/45 ... 97/7481443
Hvala puno direts i bitanga
-
direstraits0078
#4266 Re: Renault Megane all about
O da, naplati se relativno masno skidanje i postavljanje letve, a ista letva koju ti skinu se reparira, i ode nekom drugom, i tako ukrug. Mozes ovo i sam odraditi u DIY aranzmanu, ovaj alat koji vidis, napravis od obicne vjesalice, jedino sto treba skinuti sve da dodjes do dijela za zamjenu.
-
dgL_
#4267 Re: Renault Megane all about
Hvala puno.. Na proljece ide ovo...direstraits0078 wrote:O da, naplati se relativno masno skidanje i postavljanje letve, a ista letva koju ti skinu se reparira, i ode nekom drugom, i tako ukrug. Mozes ovo i sam odraditi u DIY aranzmanu, ovaj alat koji vidis, napravis od obicne vjesalice, jedino sto treba skinuti sve da dodjes do dijela za zamjenu.
- Warashii
#4268 Re: Renault Megane all about
I da paziš na spulu volana. Obrati dobro pažnju na poziciju volana kad budeš montirao letvu nazad. Ako ti spula već nije odapela.
- johntra
#4269 Re: Renault Megane all about
Je li imao ko iskustva sa skidanjem stakla sa vanjskog retrovizora? vidim da na nekim klipovima to pravo lako izgleda, a ja sam danas nešto pokušavao prema uputama sa foruma, ali ne ide mi baš...
imam problem sa desnim motorićem koji se non stop čuje, odnosno krči, kad otvorim retrovizore...zato hoću da vidim šta je u pitanju, ali prvo moram skinuti staklo...danas sam pokušavao lagano špahtlom odozgo, kad spustim staklo skroz dole, ali ne ide...strah me da ne polomim staklo...
inače, je li ko imao ovaj slučaj sa motorićem da krči? prije mi se to znalo manje dešavati, ali sam ga znao izvarati preko džojstika...sad krči non stop, pa retrovizore moram otvarati rukom...on radi, preklapa retrovizore, radi pomjeranje stakla, ali baš odvratno krči...
imam problem sa desnim motorićem koji se non stop čuje, odnosno krči, kad otvorim retrovizore...zato hoću da vidim šta je u pitanju, ali prvo moram skinuti staklo...danas sam pokušavao lagano špahtlom odozgo, kad spustim staklo skroz dole, ali ne ide...strah me da ne polomim staklo...
inače, je li ko imao ovaj slučaj sa motorićem da krči? prije mi se to znalo manje dešavati, ali sam ga znao izvarati preko džojstika...sad krči non stop, pa retrovizore moram otvarati rukom...on radi, preklapa retrovizore, radi pomjeranje stakla, ali baš odvratno krči...
-
preludezalude
#4270 Re: Renault Megane all about
Jesi li siguran da treba skidati ogledalo da bi dosao do motorica koji preklapa retrovizore?johntra wrote:Je li imao ko iskustva sa skidanjem stakla sa vanjskog retrovizora? vidim da na nekim klipovima to pravo lako izgleda, a ja sam danas nešto pokušavao prema uputama sa foruma, ali ne ide mi baš...
- basicm
#4271 Re: Renault Megane all about
Nije ti vrijeme za to, cekaj dok otopli, plastika puca na ovim temperaturama.
- johntra
#4272 Re: Renault Megane all about
Nema drugog načina, osim da se skida staklo...iza njega je motorić, u onom krugu, sa svim plastikama...
kad skinem staklo, onda ću imati bolji pristup, ovako idem samo na slijepo...
nervira me ovo, zato hoću što prije da završim...
-
preludezalude
#4273 Re: Renault Megane all about
Nisam siguran ali kad skines ogledalo mislim da neces imati pristup motoricu. Trebas skinuti oklop retrovizora da bi imao pristup motoricu. Cak i u onom krugu mozda nije motoric preklapanja retrovizora vec samo pomjeranja ogledala. Dobro to prostudiraj da ne napravis stetu bez veze.johntra wrote:Nema drugog načina, osim da se skida staklo...iza njega je motorić, u onom krugu, sa svim plastikama...
https://www.youtube.com/watch?v=Dmmzi1G9N4M
- johntra
#4274 Re: Renault Megane all about
Pa taj mehanizam me i zeza...motorić je OK, ali kad bi ga ostavio tako da radi, onda bi crkao brzo vjerovatno...mehanizam je vjerovatno problem, čitao sam da im se zna neka plastika polomiti, kao neki graničnik...
ovo je skidanje retrovizora, meni ne treba ovo, samo staklo...ima i video skidanje toga...
ovo je skidanje retrovizora, meni ne treba ovo, samo staklo...ima i video skidanje toga...
- johntra
#4275 Re: Renault Megane all about
eh eto, morao sam juče propustiti Želju da se poigram sa ovim retrovizorom...kako sam ja mislio da se radi o motoriću koji je iza stakla, skinuo sam staklo, a to je zaista lako...plus, skontao sam da mi je ogledalo od plastike, jer ga je vjetar otpuhao sa haube i nije se razbio...
tako, da ako neko skida staklo, da se ne brine da će polomiti isto...
elem, kad sam to uradio, skontao sam da mi radi motorić stakla, to je onaj plastični krug sa dva motorića unutra...te sam skontao da mi je otišao motor koji pomjera čitav retrovizor, odnosno preklapa ga...e da bi došli dotle mora se skinuti oklop, a ni to nije ništa komplikovano, ali budite pažljivi da ne puknu žabice istog...
moj problem je da je neko nekad vjerovatno udario retrovizor u kontrasmjeru, te da je graničnik u motoru napukao i vremenom je došlo do toga da je i čitav motor zaribao...znači, samo vrti u prazno kad je otvoren...uglavnom, ukinuo sam ga i sad tražim novi...
pitanje je, ima li se gdje to posebno kupiti ili moram kupiti čitav retrovizor...polovni su u prosjeku 50 KM, a kontam da zamijenim samo motorić...mada, poznavajući Renault dijelove vjerujem da je motor skuplji od čitavog polovnog retrovizora...
inače, postupak zamjene motora nije uopšte težak, doduše, mora se skinuti čitav, a za to se rastavi ona plastika u ćošku vrata iza koje je samo jedan šaraf i džek, te se skine čitav retrovizor sa nosačem, pa se kasnije rastavi i dođe do motora...
inače, ovo je video koji najlakše objašnjava kako skinuti staklo i stvarno je lako...
tako, da ako neko skida staklo, da se ne brine da će polomiti isto...
elem, kad sam to uradio, skontao sam da mi radi motorić stakla, to je onaj plastični krug sa dva motorića unutra...te sam skontao da mi je otišao motor koji pomjera čitav retrovizor, odnosno preklapa ga...e da bi došli dotle mora se skinuti oklop, a ni to nije ništa komplikovano, ali budite pažljivi da ne puknu žabice istog...
moj problem je da je neko nekad vjerovatno udario retrovizor u kontrasmjeru, te da je graničnik u motoru napukao i vremenom je došlo do toga da je i čitav motor zaribao...znači, samo vrti u prazno kad je otvoren...uglavnom, ukinuo sam ga i sad tražim novi...
pitanje je, ima li se gdje to posebno kupiti ili moram kupiti čitav retrovizor...polovni su u prosjeku 50 KM, a kontam da zamijenim samo motorić...mada, poznavajući Renault dijelove vjerujem da je motor skuplji od čitavog polovnog retrovizora...
inače, postupak zamjene motora nije uopšte težak, doduše, mora se skinuti čitav, a za to se rastavi ona plastika u ćošku vrata iza koje je samo jedan šaraf i džek, te se skine čitav retrovizor sa nosačem, pa se kasnije rastavi i dođe do motora...
inače, ovo je video koji najlakše objašnjava kako skinuti staklo i stvarno je lako...