pošto to nije tama bolje mi je da
What to wear???
Moderator: anex
- prilagodjena
#4251 Re: What to wear???
za hallux valgus treba imati genetske predispozicije plus uska i tvrda obuća u prednjem dijelu....ravna obuća nema baš puno veze s tim mada nije dobra inače

- suncica24
#4252 Re: What to wear???
Jeste i do genetskih predispozicija, ali jeste i do obuce. I to ne samo spicoka, nego, kako ispade... i do ravnih cipela zbog nacina oslanjanja (tako meni reklo...).prilagodjena wrote:za hallux valgus treba imati genetske predispozicije plus uska i tvrda obuća u prednjem dijelu....ravna obuća nema baš puno veze s tim mada nije dobra inače![]()
pošto to nije tama bolje mi je da![]()
![]()
Mada, osnovni problem i nije hallux. Osnovni problem je bio bol u listovima... koji je onda pratila deformacija.
I jedno i drugo je nestalo sa uloscima i uz mijenjanje vrste obuce
- prilagodjena
#4254 Re: What to wear???
ravne cipele imaju veze sa bolovima u listovima a hallux sa oblikom prednjeg dijela cipele ali nema smisla više da idemo u off...možemo nastaviti na pdf-u zdravljesuncica24 wrote:Jeste i do genetskih predispozicija, ali jeste i do obuce. I to ne samo spicoka, nego, kako ispade... i do ravnih cipela zbog nacina oslanjanja (tako meni reklo...).prilagodjena wrote:za hallux valgus treba imati genetske predispozicije plus uska i tvrda obuća u prednjem dijelu....ravna obuća nema baš puno veze s tim mada nije dobra inače![]()
pošto to nije tama bolje mi je da![]()
![]()
Mada, osnovni problem i nije hallux. Osnovni problem je bio bol u listovima... koji je onda pratila deformacija.
I jedno i drugo je nestalo sa uloscima i uz mijenjanje vrste obuce
- male_okice
#4255 Re: What to wear???
hadzinicasa wrote:hoću ja 'vake jedne srebrne.swirl wrote:Ma meni je jedini lijek za umornu nogu od stikle tzv. baletanke na preklop. Hodate u stiklama, noga se umori, samo se navuku ove baletanke![]()
sto je meni ovo izgledalo ruzno na pocetku reko ja ovo necu nikad obuti, ali dobijem jedne zlatne to je toliko udobno bilo barem meni da sam njih nosila apsolutno svugdje i konstantno, ne pamtim kad sam toliko udobnu obucu imala. a btw za one koje muce ravne cipele imaju oni mali uslosci u dm-u (i u konzumu sam vidjela) koji se podmetnu na mjesta koja "zuljaju" i problem rjesen.
- Not My Idea
#4256 Re: What to wear???
prelijepa je!Litotes wrote:in love
gdje ima ovako nesto?
- gladna sam
#4257 Re: What to wear???
swirl wrote:Ma meni je jedini lijek za umornu nogu od stikle tzv. baletanke na preklop. Hodate u stiklama, noga se umori, samo se navuku ove baletanke![]()
Zimi je malo veci problem, ali eto predevera se
Ja sam nekad davno vazda hodala u ravnim cipelama sandalama itd ( negdje do kraja srednje) a onda sam se docepala potpetica i prosto ne mogu bez njih (a ruku na srce znaju me noge zaboliti od hodnje i na stikli ali i u baletankama - jer i u jednim i u drugim setam trcim sprintam i tako to, nema razlike
- swirl
#4258 Re: What to wear???
Da, super su ove baletanke, medjutim, one nisu predvidjene za hodanje po cijeli dan, jer su vrlo tanke, a i donji dio im je jako tanak, tako da se od cjelodnevnog hodanja izlizu i poderu. 
- Nadinka
#4259 Re: What to wear???
Evo jedne lijepe teme,kombinacija i dorbih suknji 
http://malezensketeme.net/?p=23007
Tema o pastelnim bojama-kako ih nositi je vec spremna, sutra ce biti objavljena :*
http://malezensketeme.net/?p=23007
Tema o pastelnim bojama-kako ih nositi je vec spremna, sutra ce biti objavljena :*
- alica.k
#4260 Re: What to wear???

imal kod nas gdje kupit ovak nes...?
- swirl
#4261 Re: What to wear???
Pantalone ili cipele?alica.k wrote:
imal kod nas gdje kupit ovak nes...?
- alica.k
#4262 Re: What to wear???
ma ove farmerice sa cveeeeeeeeeeeeecem
- swirl
#4263 Re: What to wear???
Ja sam juce u H&M vidjela pantalone sa cvijecem, i pravo su mi se svidjele kako izgledaju na lutki, meni to ne bi stajalo, znam sigurno, ali tako dobro izgledaju, pa evo ti vidi, ako ti se svidjaju, da ti mozda neko kupi.alica.k wrote:ma ove farmerice sa cveeeeeeeeeeeeecem
http://www.hm.com/be/nl/product/97495?article=97495-H
- alica.k
#4264 Re: What to wear???
vidjela sam te!
btw vidi kako su na ovoj "lutki" skroz duge nogavice a na modelusi kapri
- swirl
#4265 Re: What to wear???
Pa to ti je zato sto su uglavnom na lutkama kratke nogealica.k wrote:vidjela sam te!
-
pin-up
#4266 Re: What to wear???
I ja sam si zacrtala ove cvijetne šarene farmerice ili pantole
ako ne nađem nikakve da valja, otići ću i odabrati materijal pa sašiti
Slatke su, i malo da se zamijeni onaj standard jednobojnih pantalona
- alica.k
#4267 Re: What to wear???
ista sam ti, jos od proslog ljeta...al ja bih bas nesto volila da su farmerice (po mogucnosti one tanje, za ljeta)pin-up wrote:I ja sam si zacrtala ove cvijetne šarene farmerice ili pantoleako ne nađem nikakve da valja, otići ću i odabrati materijal pa sašiti
- Lady Saray
#4268 Re: What to wear???
a gdje ima kupiti ovih u neseseru za tasnegladna sam wrote:swirl wrote:Ma meni je jedini lijek za umornu nogu od stikle tzv. baletanke na preklop. Hodate u stiklama, noga se umori, samo se navuku ove baletanke![]()
ove su super i vazda ih ljeti imam u tasni ako prigusti da samo zamjenim
![]()
- hadzinicasa
#4269 Re: What to wear???
ja imam ovakve jedne od prije 12 godina (nisam ih nosila
)
doduše pantalone su iz Garry Weber Taifun kolekcije, imala sam i sako negdje..... garant mi ostao kod krojača, kad sam nosila da mi suzi
doduše pantalone su iz Garry Weber Taifun kolekcije, imala sam i sako negdje..... garant mi ostao kod krojača, kad sam nosila da mi suzi
-
hocunecu
#4271 Re: What to wear???
cini mi se da sam u Alti vidjela, u prizmlju, mala radnja, galanterija i djidjeLady Saray wrote:a gdje ima kupiti ovih u neseseru za tasnegladna sam wrote:swirl wrote:Ma meni je jedini lijek za umornu nogu od stikle tzv. baletanke na preklop. Hodate u stiklama, noga se umori, samo se navuku ove baletanke![]()
ove su super i vazda ih ljeti imam u tasni ako prigusti da samo zamjenim
![]()
- hadzinicasa
#4272 Re: What to wear???
ahahahahahhahaha majke mi mile - eno ih na vrh ormara među posteljinom uredno složene*mima* wrote:prije 12 godina i nije nosila......sta je....zapale za ormar
-
*mima*
#4273 Re: What to wear???
evo narode........citajte........ovo nije prvi put......kupi i zaboravi........sad bih plakala.... 
- hadzinicasa
#4274 Re: What to wear???
a sako je kod krojača, ima čini mi se i 5-6 godina*mima* wrote:evo narode........citajte........ovo nije prvi put......kupi i zaboravi........sad bih plakala....
nikad nisam otišla po njega