Eh sad, nekad davno sam imao situaciju kad nisam bio zadovoljan da mi je prodavac rekao da posaljem nazad artikal i da ce mi vratiti novac, ali to su bile jeftinije stvari pa mi se nije dalo i jednostavno sam zaboravio na to. Isplati li se vracati ukoliko to zatrazi i ovaj prodavac? Kako to ide i je li sigurno? Slao sam neke sitnice ranije, ali ovo je malo vece.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- charrrmed
#4251 Re: eBay - Vaša iskustva
Danas mi je dosao jos jedan paket koji sam narucio, medjutim nisam zadovoljan. Bolje receno, narucio sam jedan proizvod a stigao je drugi - slican njemu. Vrijednost proizvoda je oko 70$, pa bas i ne bih tek tako to zanemario i zaboravio. Poslao sam mu poruku, da mi objasni. Prodavac ima nekoliko negativnih feedbackova (zanemarivo u odnosu na pozitivne), i vidim da su se ljudi nalazili u slicnoj situaciji kao i ja a izmedju ostalog su napisali da ne vraca cak ni dio novca 
Eh sad, nekad davno sam imao situaciju kad nisam bio zadovoljan da mi je prodavac rekao da posaljem nazad artikal i da ce mi vratiti novac, ali to su bile jeftinije stvari pa mi se nije dalo i jednostavno sam zaboravio na to. Isplati li se vracati ukoliko to zatrazi i ovaj prodavac? Kako to ide i je li sigurno? Slao sam neke sitnice ranije, ali ovo je malo vece.
- vješalica
#4252 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala ti na odg.KvaziExpert wrote:stavi feedback, pošalji poruku da je stiglo i da ti pošalje mail za uplatu (da ne tražiš koji je bio prošli put) i kad dođe item pošalji opet $1.5 (PayPal > send money)vješalica wrote:Meni stigla pošiljka iz Ćine poslata 1.12.2013,ja već iskala od selera nakon 40 dana da pošalje zamjenu(poslao drugi paket prije 6 dana),šta da radim kad dođe i ta druga pošiljka?![]()
Mislim 1,5 $ je vrijednost te sitnice....
Da li sad da mu stavim feedback i vratim taj 1,5$ i kako?
- zubi
#4253 Re: eBay - Vaša iskustva
ako budes morao vratiti robu, prodavac ti nece vratiti pare za troskove postarine... a znajuci nasu postu to je zara skupo... pa ti vidi sta ti se isplati a sta necharrrmed wrote:Danas mi je dosao jos jedan paket koji sam narucio, medjutim nisam zadovoljan. Bolje receno, narucio sam jedan proizvod a stigao je drugi - slican njemu. Vrijednost proizvoda je oko 70$, pa bas i ne bih tek tako to zanemario i zaboravio. Poslao sam mu poruku, da mi objasni. Prodavac ima nekoliko negativnih feedbackova (zanemarivo u odnosu na pozitivne), i vidim da su se ljudi nalazili u slicnoj situaciji kao i ja a izmedju ostalog su napisali da ne vraca cak ni dio novca
-
quarterback
#4254 Re: eBay - Vaša iskustva
zaboravi, moja prva transakcija na ebayu je bila usb stick (naletio levatcharrrmed wrote:Danas mi je dosao jos jedan paket koji sam narucio, medjutim nisam zadovoljan. Bolje receno, narucio sam jedan proizvod a stigao je drugi - slican njemu. Vrijednost proizvoda je oko 70$, pa bas i ne bih tek tako to zanemario i zaboravio. Poslao sam mu poruku, da mi objasni. Prodavac ima nekoliko negativnih feedbackova (zanemarivo u odnosu na pozitivne), i vidim da su se ljudi nalazili u slicnoj situaciji kao i ja a izmedju ostalog su napisali da ne vraca cak ni dio novca
- Kofer
#4255 Re: eBay - Vaša iskustva
Oni tako one memorijske kartice isto formatiraju.Bilo je slučajeva da memorijska od 64 gb bude 20$.Zapravo to prikazuje 64 gb,a uopće nema toliko memorije.Kinezi svašta uvaljuju,treba dobro paziti.quarterback wrote:zaboravi, moja prva transakcija na ebayu je bila usb stick (naletio levatcharrrmed wrote:Danas mi je dosao jos jedan paket koji sam narucio, medjutim nisam zadovoljan. Bolje receno, narucio sam jedan proizvod a stigao je drugi - slican njemu. Vrijednost proizvoda je oko 70$, pa bas i ne bih tek tako to zanemario i zaboravio. Poslao sam mu poruku, da mi objasni. Prodavac ima nekoliko negativnih feedbackova (zanemarivo u odnosu na pozitivne), i vidim da su se ljudi nalazili u slicnoj situaciji kao i ja a izmedju ostalog su napisali da ne vraca cak ni dio novca
Eh sad, nekad davno sam imao situaciju kad nisam bio zadovoljan da mi je prodavac rekao da posaljem nazad artikal i da ce mi vratiti novac, ali to su bile jeftinije stvari pa mi se nije dalo i jednostavno sam zaboravio na to. Isplati li se vracati ukoliko to zatrazi i ovaj prodavac? Kako to ide i je li sigurno? Slao sam neke sitnice ranije, ali ovo je malo vece.), cijena nesto oko 10$, ispostavilo se da je formatiran na 10x veci kapacitet od stvarnog, ali tada jos nisam znao za te folove, seller ljubazan pravo, samo ti nama posalji, mi cemo tebi vratiti pare, u posti mi rekli da mi je postarina recimo cijena sticka x 3
Last edited by Kofer on 16/01/2014 17:12, edited 1 time in total.
- Kofer
#4256 Re: eBay - Vaša iskustva
Može li link od toga prodavača?charrrmed wrote:Danas mi je dosao jos jedan paket koji sam narucio, medjutim nisam zadovoljan. Bolje receno, narucio sam jedan proizvod a stigao je drugi - slican njemu. Vrijednost proizvoda je oko 70$, pa bas i ne bih tek tako to zanemario i zaboravio. Poslao sam mu poruku, da mi objasni. Prodavac ima nekoliko negativnih feedbackova (zanemarivo u odnosu na pozitivne), i vidim da su se ljudi nalazili u slicnoj situaciji kao i ja a izmedju ostalog su napisali da ne vraca cak ni dio novca
-
Saka
#4257 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam nedavno naručio stvar vrijednosti od oko 100 KM, lik poslao pogrešnu veličinu i onda tražio da vratim i to sa tracking number (iako je on poslao bez tracking number) i to nakon što sam platio 50 KM carine, PDV-a i administrativnih i poštanskih troškova. Hem bi izgubio 50 KM hem još ko zna koliko za preporučenu poštarinu nazad, tako da bih bio u gubitku skoro kao i vrijednost robe.
Odbio sam i tražio partial refund, on nije dao, ja se žalio eBayu, eBay riješio u moju korist i dao mi partial refund od 50 KM, koliko sam i tražio.
Znači ako si platio carinu, PDV i administrativne troškove ne isplati ti se vraćati jer još moraš platiti poštarinu. Ako je njegova greška i poslao je ono što nisi tražio, traži partial refund. Ako ne da, otvori case i objasni situaciju, dobićeš dio para nazad.
Odbio sam i tražio partial refund, on nije dao, ja se žalio eBayu, eBay riješio u moju korist i dao mi partial refund od 50 KM, koliko sam i tražio.
Znači ako si platio carinu, PDV i administrativne troškove ne isplati ti se vraćati jer još moraš platiti poštarinu. Ako je njegova greška i poslao je ono što nisi tražio, traži partial refund. Ako ne da, otvori case i objasni situaciju, dobićeš dio para nazad.
- zdravo
#4258 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Meni je jucer dosla posiljka iz kine, poslana 22.12.2013.
Jutros sam podigao i sve OK
-
quarterback
#4259 Re: eBay - Vaša iskustva
ma ne kupujem vise takve stvari preko ebaya, ovo je bilo prije 4 godine, prvo sto sam kupio pa eto, sto kazu nek sva steta na tome ostane, nikad poslije nisam imao problema a bilo je preko 150 transakcijaKofer wrote: Oni tako one memorijske kartice isto formatiraju.Bilo je slučajeva da memorijska od 64 gb bude 20$.Zapravo to prikazuje 64 gb,a uopće nema toliko memorije.Kinezi svašta uvaljuju,treba dobro paziti.
-
quarterback
#4260 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
zdravo wrote:Meni je jucer dosla posiljka iz kine, poslana 22.12.2013.
-
Nermin_BH
#4261 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Doci ce, meni je jedna posiljka putovala pola godine.Hallucigenia wrote:Ja sam porucila nesto iz UK 4.12, shippano odmah dan poslije, nema tracking number i nikad mi nije stigao, pare vracene, a ja sam se davno pomirila da ga necu dobiti :-(aaa111 wrote:Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao
-
Nermin_BH
#4262 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Ta posiljka kad dodje reci postaru nek je vrati. Nemoj je otpakovati onda ces morati platiti shipping a ovako mislim da ce dzaba vratiti.vješalica wrote:Meni stigla pošiljka iz Ćine poslata 1.12.2013,ja već iskala od selera nakon 40 dana da pošalje zamjenu(poslao drugi paket prije 6 dana),šta da radim kad dođe i ta druga pošiljka?![]()
Mislim 1,5 $ je vrijednost te sitnice....
Da li sad da mu stavim feedback i vratim taj 1,5$ i kako?
@edit: Moja greška mislio da je vratila pare
Last edited by Nermin_BH on 16/01/2014 23:46, edited 1 time in total.
- _Reds_
#4263 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima nekoliko kineza koji prodaju kartice lazen od 32GB, ustvari su od 8GB.
Kada dodje kartica, javite mu i kazete da je fake i da cete ga prijaviti eBayu, i onda odmah vrati sve pare, a vi dobijete karticu od 8GB dzabe
.
Stvar je što on levati ljude tako da od 100 ljudi 2-3 samo provjere stvarni kapacitet te kartice kad je prime. Vecina cim dobije, ubaci,. vidi pise 32 GB, ono usper i ostavi mu pozitivan komentar.
Kada dodje kartica, javite mu i kazete da je fake i da cete ga prijaviti eBayu, i onda odmah vrati sve pare, a vi dobijete karticu od 8GB dzabe
Stvar je što on levati ljude tako da od 100 ljudi 2-3 samo provjere stvarni kapacitet te kartice kad je prime. Vecina cim dobije, ubaci,. vidi pise 32 GB, ono usper i ostavi mu pozitivan komentar.
- Scarface_
#4264 Re: eBay - Vaša iskustva
Znam i ja da je rok za zalbu 45 dana ali zaboravio sam za to i 50ti sam dan podnio zahtjev i ebay je to rijesio u moju korist.Jazzy.ba wrote:Rok za pokretanje casea je 45 dana od dana placanja, kakvih crnih 50 dana. I uvijek case otvarajte na Paypalu.
- charrrmed
#4265 Re: eBay - Vaša iskustva
@quarterback i @Saka - hvala vam na odgovoru, pretpostavljao sam da je tako. Vidjet cu kako ce ebay reagirati, nadam se u moju korist, bar sa partial refund
-
Nermin_BH
#4266 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam usb od 32 GB kupio na aukciji za 8$, naravno stvarni kapacitet je bio 2GB_Reds_ wrote:Ima nekoliko kineza koji prodaju kartice lazen od 32GB, ustvari su od 8GB.
Kada dodje kartica, javite mu i kazete da je fake i da cete ga prijaviti eBayu, i onda odmah vrati sve pare, a vi dobijete karticu od 8GB dzabe.
-
pathyeshme
#4267 Re: eBay - Vaša iskustva
Moraš.Dzontra Volta wrote:samo da na brzinu pitamMoram li imati otvoren paypal racun da bi mogao kupiti nesto na ebayu ili mogu preko svoje visa electron? HVALA
- Kofer
#4268 Re: eBay - Vaša iskustva
Hoće li mi cariniti predmet od 52 km?Ustvari predmet košta 48,alli paypalova provizija je 5 km.
- Filter
#4269 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
jucer dosla posiljka narucena 29.12... posiljke od 10.12 nigdjezdravo wrote:Meni je jucer dosla posiljka iz kine, poslana 22.12.2013.
jbga, cekam do subote... mrzim povlaciti case
sve made in prc
- Filter
#4270 Re: eBay - Vaša iskustva
paypal provizija? to ono kad vrse konverziju valute?Kofer wrote:Hoće li mi cariniti predmet od 52 km?Ustvari predmet košta 48,alli paypalova provizija je 5 km.
imas negdje kako to ukinuti
- omega369
#4271 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni stiglo ih hong konga, uredno 30 dana
ali sam zadovoljan
-
Nermin_BH
#4272 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Ne znam zasto to svi ne iskljuceFilter wrote:paypal provizija? to ono kad vrse konverziju valute?Kofer wrote:Hoće li mi cariniti predmet od 52 km?Ustvari predmet košta 48,alli paypalova provizija je 5 km.
imas negdje kako to ukinuti
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 9#p9250119
-
quarterback
#4273 Re: eBay - Vaša iskustva
ma jokKofer wrote:Hoće li mi cariniti predmet od 52 km?Ustvari predmet košta 48,alli paypalova provizija je 5 km.
- dinooh
#4274 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
i ja cekam od 10.12Filter wrote:jucer dosla posiljka narucena 29.12... posiljke od 10.12 nigdjezdravo wrote:Meni je jucer dosla posiljka iz kine, poslana 22.12.2013.
Jutros sam podigao i sve OK![]()
jbga, cekam do subote... mrzim povlaciti case![]()
sve made in prc
- capslock
#4275 Re: eBay - Vaša iskustva
pozdrav raja
da li je moguce otvoriti paypal i ebay acc ovdje u bih a kupovati na adresu u austriji?
Drugim rijecima da li automatski prodavac salje proizvod na adresu koju navedes na ebayu ili se mora napomeniti prodavac da salje tu i tu?
hvala na odgovoru
da li je moguce otvoriti paypal i ebay acc ovdje u bih a kupovati na adresu u austriji?
Drugim rijecima da li automatski prodavac salje proizvod na adresu koju navedes na ebayu ili se mora napomeniti prodavac da salje tu i tu?
hvala na odgovoru