Vidi Rovac,ne poredim ja ni Speju ni delboy-a ni nekog treceg,ja ovde pricam o mom i tvom prostoru,prostoru koji ja i ti grejemo a koji su iste kvadrature i slicne izolovanosti.rovac13 wrote:bokivr wrote:Znas i sam da delboy ima neki problem sa klimom i da tu def nesto nije u redu.
Evo danas ti je speja stavio na forum......da mu je klima kao kod mene potrosila od juce do danas za 24h ......6,8 kw.....idi sad tamo i njeg napadni...kako to![]()
Ista kvadratura,moj prostor bolje izolovan,tvoja stolarija za nijansu bolja na ovim temp (na nekim nizim mozda i veca razlika ali na ovim minimalna),ti Nocriom 85m2 ja sa tri FH-a i ti na 25C na celom spratu a ja 22C na celom spratu i ti potrosio na 2C min i 10C max 6.7kw ( i kako si uopste dosao do te cifre ako nemas merac) a ja na min 7c i 11C max 11.9kw i ti sad hoces ovde da mi kazes da je to tako i da si na roletnama ustedeo 5.2kw???
Ma daj..ne sporim tvoje znanje i iskustvo ali mislim da pausalno iznosis potrosnju u potpunosti,nijedan merac,nijedan dan analize...
Ja cu da ti dokumentujem (imam sve u excel tabeli)moju potrosnju struje po racunima i tu moze da se vidi da nijedan mesec za domacinstvo nije identican - nijedan. Nekad bojler vise radi ,nekad manje.
Nekad se vise kuva nekad manje...i da sad ne nabrajam vise, pa se iz toga moze zakljuciti da ti iz nijednog racuna nemozes sa sigurnoscu da kazes koliko si potrosio.
I recimo mogu da ti kazem da ti recimo prozivas Edgarda da on odredjeni prostor greje sa jednom klimom ti tvrdis da je to u domenu fantastike samo na drugom forumu,ne ovde.
Za mene je i to njegovo bilo nestvarno pa sam ga isto pitao kao i sad tebe,nema razlike