Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nabucco wrote:Ovaj prvi je valjda zbog toga sto ti se upalila rezerva, ne vidim drugo znacenje.. A drugi ovaj prekriženi krug je oznaka za prosjek...
Nije rezerva, skoro pola rezervara je bilo, za taj drugi sam skonto kasnije, nasao sam, ali za prvi ne mogu naci nigdje..uglavnom hvala na odgovoru
Prvi bi ti možda mogao biti da je detektovana voda u gorivu. Ima sličan znak pumpne stanice sa tri kapi sa desne strane i označava detektiranje vode u gorivu. To kod tebe je ona nozla za punjenje sa benzinske i par kapi...Provjeri i cep rezervoara što neko iznad reče možda je i do njega....
Hvala svima na odgovorima, otac jutros otjerao auto kod majstora na dijagnostiku, valjda je nesto do ulja, viskozitet ulja ili tako nesto, ne razumijem se bas u te stvari, zamijenice se ulje i to bi trebalo rijesiti problem
Kataklinger wrote:Koja je prednost ako se gume napušu azotom umjesto zrakom?
Napuho gumu sa zrakom koji sarži 78% azota ili onim koji sadrži 99% je haman pa ista stvar.. Jedino što se rijeđe pušu, jer azot ima vece molekule i ne izlazi tako lahko oko felge i manje je osjetljiv na vrijeme, te nece povecati pritisak gume lupam za 0.1bar ako citav dan stoji na suncu... A ovo da ces ustediti na gumama i gorivu i da ces u krivine uletati kao da imas bolid F1 su price za obdanište...
Kataklinger wrote:Koja je prednost ako se gume napušu azotom umjesto zrakom?
Glavna prednost koja se navodi je stabilniji pritisak.
Međutim, azot je teži i krući od zraka i više opterećuje ovjes, i ja zbog toga ne bih stavljao azot. Prijatelj mi je stavljao azot u svoje auto i imao je problem sa prednjim ležajevima, čak je morao mijenjati i glavčine naprijed.
Vidim ti neki put... A neki put ti nista ne vidim... Kanda da ces do mehanicara skoro...
Bio, i situacija je sljedeca. Kazu 80 % da je vodena, a 20 % lanac na bregastoj. E sad, ova prva varijanta je lakse i brze rjesiva, ali ako se ispostavi da nije ona, onda po njihovom misljenju, auto bi trebalo ostati u servisu namanje 4 dana da bi se sredio lanac i sve sto ide, al' mi je to malo previse vremena, jer mi je auto itekako potreban ovih dana, a opet taj problem moram rijesiti sto prije. Pa, da li je to realan period za zamjenu lanca, ako se pokaze da je do njega??? Pitam vas sve?!
Vidim ti neki put... A neki put ti nista ne vidim... Kanda da ces do mehanicara skoro...
Bio, i situacija je sljedeca. Kazu 80 % da je vodena, a 20 % lanac na bregastoj. E sad, ova prva varijanta je lakse i brze rjesiva, ali ako se ispostavi da nije ona, onda po njihovom misljenju, auto bi trebalo ostati u servisu namanje 4 dana da bi se sredio lanac i sve sto ide, al' mi je to malo previse vremena, jer mi je auto itekako potreban ovih dana, a opet taj problem moram rijesiti sto prije. Pa, da li je to realan period za zamjenu lanca, ako se pokaze da je do njega??? Pitam vas sve?!
Statisticki gledano dobra ti je situacija , samo gdje nadjose ove brojke. Samo nesto kontam nisi se trebao zamjerati bitangi, vjerovatno bi ti on to brze sredio .