rahmanjin wrote:
Poslije svih izjava Bajica posljednjih dana o Dodiku, Karadzicu, Srebrenici ti opet nastavljas sa istom propagandom. Znaci, po tvom su i Hverić, Dizdarević, Tanović, Mustafić....( namjerno navodim samo Bosnjake da ne bi napisao koga drugog da ga ne bi proglasio velikosrbinom, Dodikovim sljedbenikom, cetnikom... ) su takodje za velikosrpski projekat, za Dodika, ali ko biva oni to ne znaju jer ih je Bajic hipnotisao, izmanipulirao ili sta li vec.
Ti branis Ajanovica i njegove nacionalisticke i primitivne izjave. Fino mu je Bajic poceo objasnjavati o svojim tekstovima sta je mislio, cak je i Senad to poceo potvrdjivati, ali sa Ajanovicem nema razgovora, samo galama, i neke bobasticne price. Pa covjece, branis covjeka koji je u vecerasnjoj emisiji zloupotrijebio nevino ubijene momke od strane Skorpiona, i on se s njima poredi. Hej, jesi li svjestan koji je to najblaze receno neukus, nemoral.
Tacno je da je Krsmanovic pogrijesio sto je urucio plaketu ili odlicije ne znam sad tacno Maksimovicu, tu se slazemo, ali tu plaketu nije dodijelio Krsmanovic i njegova stranka, nego opcinsko vijece Foce u kojoj se ne pita Krsmanovic. Opet ponavljam morao je odbiti da mu dodijeli tu plaketu. Ali taj isti Krsmanovic je opet nesto uradio za tu Focu, za povratnike, skinuo je sa crne liste. Jasan je i direktan u obracunu sa Dodikom, njegovom politikom i u borbi zprotiv nacionalizma. Samo da te napomenem da tvoj Silajdzic kojeg ti ukivas u zvijezde je u koaliciji sa Dodikom i SNSD-om, da s njim pravi reforme policije. I opet mi je prihvatljiviji Krsmanovic nego Dodik, a tebi ocigledno obrnuto jer si za one koji su sa Dodikom.
Pusti suplju demagogiju,ja nemam sto braniti nekoga niti je Ajanovicu potrebna necija odbrana,smatram da je njihova svada naskodila objema strankama jer nista nisu rekli drugo osim svade i prepiranja sto je porazno i zali boze vrijeme i cirkus emisije,....Upadanje u rijec i otimanje vremena u emisijama je generalno problem svih gostiju to je stvar bontona kojeg gotovo niko nema od politicara,jer svi zele nesto vise da kazu i poruce,.....Ajanovic reaguje emotivno a to u politici ne prolazi,Bajic je ispao asshole jer je u zaru svade najvio kako ce doci u Tuzlu kao da mu pokaze da je faca a sam prizna da ne smije otici u Trebinje i svoje Rudo i stane na binu te se obrati svom narodu bez pancira i kacige,....
O cemu mi ovdje trunimo i gubimo vrijeme.Krsmanovic proziva kao sto radi i Bajic Srbe i Hrvate u SDP-u ponizno i uvredljivo nisko izjavama kako oni su beskicmenjac, prodane duse i da im se gade,dok Krsmanovic javno na BN izjavljuje kako je ponosan sto je gradonacelnik opstne koja je 98% srpska,Skidanje sankcija je bio cin prevare nakon sto je dojadilo jedenje korjenja i srbovanje i Karadzicevom Srbinju te se Krsmanovic dosjetio kako da prevari amerikance hvatanjem rijetko kojeg povratnickog maotrog bosnjackog dede u Foci da bi mu skinuli sankcije pricom kako je nekadasnji Karadzicev jursisnik postao koperativan iz interesa kao presvuceni kosompolita.
Dodjela odlicja od strane Krsmanovica Maksimovicu umjesto njegovog hapsenja i optuznice je ubijanje tih istih focanskih Bosnjaka po drugi put ovog puta Krsmanovicevom rukom cime je poslao poruko da nisu dobro dosli u njegovu (c)etnicki ocisvenu Focu,...Nemoj da mi podvaljujes Mustafice i druge Bosnjake NS-tranke.Bajic je kao Srbin bio duzan da reaguje i ustane javno protiv fasista i nacista iz svog naroda na jvnim skupovima im se obratiti. Za mene su Latic ,Bicakcic i slicni takode smece ali ne i stranacki lideri sto je drugi par cipela,.....
U fedealnom dijelu BiH Bajic glumi kosmopolitu nakon sto je pobjego iz svog rodnog Rudog,... ja sam sreman priuziti ruku iskrenim dobronamjernim ljudima sa mudima i kicmom ali ne onima koji mi ih prodaju pod bijele bubrege sto radi Bajic,pricom kako je on protiv Karadzica i Dodika ali cuva ostavstinu i kreira stranku koja cuva Karadziceva djela GTRS stom isto cini i sam Dodik,......
Zato ja kazem da je za BiH bolje da izaberu zombiji Dodika nego Krsmanovica jer ce Dodik unistiti ono sto je Dabic ostavio u amanet Dodiku,na ove moje izjave Bajicevac iza Kotranoviceva stita reaguej i skace kako on kaze da mu se gade moje zlocude zelje zbog izjava da je bolji izbor Dodika po BiH od njegapo,.......Ti si takode dio tog istog staba a men iskljucivo iteresuje BiH,..nisam ja Harosovac niti Mirnesovac,ja njih gledam kao na sluzbenike i servis BH gradana koji zvojim izjavama i poasanjem otvaraju oci da im se ne bi ponovila nova uspavanka i klanje koje Doidik priziva,.....Na drzavnom nivou je sasvim svejedno ko dode iz tog dijela BiH jer su sve stranke svih ovih godina u pet deka sto se tice velikosrpske politike samo je put i metod drugi,to je kao da biras pice izmedu Pepsija i Coca Cole,....
Svi smo mi prolazni i nebitni kao pojednici ali smo itekako bitni u kontekstu zajednicke borbe u suceljavanju nasih misljenja,.....Mrzim licimjernost,dvolicnost i kukavicluk kod ljudi poput Bajica,.....Mozda on ima dobru namjeru ali nacin kako to radi i prica je kontraproduktivno jer on svojom svadom i pricom samo razvaljuje svoju stranku ali on zeli da razvali i Mirnesovu stranku,......Oni su onim suceljavanjem ostali sa manje glasova nego sto su ih imali do emisije,.....
Mislim da je i Senad kriv jer ih je doveo da se samo svadaju nije niti jedno pitanje postvio i generalno on vise nije isti onaj Senad sa Hajata. Bakir sa svojom 60 minuta emisijom je dva koplja ispred njega,....Senada je Zukorlic takode ispreskakao,...a ovo vodenje suceljavanja Mirnesa i Bojana je potvrdio da je nespremno vidio emisiju,......