Nejasno je koji ga kurac onda branis kad je jasno zbog cega on postavlja te priceDozer wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje o "kolegi". Cekam jos.insomnia78 wrote: Pa eto vidis. U tolikom omjeru tesko je ne pogoditi i ponekog civila
A ovo gore je - cinjenica.
Medjutim, i kako vec rekoh - ta cinjenica u slucaju opsade Sarajeva ne znaci apsolutno nista, jer njima i jeste bio cilj pobiti sto vise muslimana, tako da je ta prica samo to - prica, kojom su pokusali opravdati ubijanje civila. Kao, to su bile slucajne zrtve.
Nisu, nego namjerne.
Sta je nejasno?
Snajperisti u Sarajevu..
- insomnia78
#4251 Re: Snajperisti u Sarajevu..
- insomnia78
#4252 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pa jasno ko dan. Nisu namjerno. 
- Dozer
#4253 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne branim njega, nego istinu.
A istina je da nije napisao ono za sta ste ga napali.
- Dozer
#4254 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne znam koliko je tebi godina i gdje si bio u ratu, ali meni nije nimalo smijesna ironija i sarkazam koji se ticu preko 10.000 ubijenih ovdje, od kojih sam mnoge i sam gledao kako ginu, a mnoge i poznavao...insomnia78 wrote:Pa jasno ko dan. Nisu namjerno.
-
junior3
#4255 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ovo je 100% tačno.Dozer wrote: Nisi mi odgovorio na pitanje o "kolegi". Cekam jos.
A ovo gore je - cinjenica.
Medjutim, i kako vec rekoh - ta cinjenica u slucaju opsade Sarajeva ne znaci apsolutno nista, jer njima i jeste bio cilj pobiti sto vise muslimana, tako da je ta prica samo to - prica, kojom su pokusali opravdati ubijanje civila. Kao, to su bile slucajne zrtve.
Nisu, nego namjerne.
Sta je nejasno?
Ali, isto tako, cinjenica je da su mogli pobiti jos minimalno 5x vise ljudi.
Pitanje je - zasto nisu? Ja tvrdim - radi multimilionskih talova s nasima. Ti misli sta hoces.
Hvala bogu pa ipak nije pobijeno više.
-
Fudo387
#4256 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ima mali uvod na nasem koji je kasnije potkrijepio nebulozama kanadskog oficira.Dozer wrote:Ne branim njega, nego istinu.
A to da su mogli pobiti 5 puta vise okaci macku o rep. Sve sto su u datim okolnostima mogli pobiti oni su i pobili. Za vise su im ipak trebale ugasene kamere stranih tv ekipa. Vojna intervencije je citav rat visila u zraku, govna su znala kad treba povuci rucnu.
Cuj teorije, komanda romanijskog korpusa dozivljavala nocne more zbog mogucih civilnih zrtava u Sarajevu?
Bolest.
- Dozer
#4257 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne lupetaj Fudo, ziv bio...
Da su htjeli, jos su u startu, kad su cak imali i podrsku MZ (presutnu, naravno) da zavrse "posao", mogli artiljerijom ravnati dio po dio grada. Nije da nisu imali cim.
Za mjesec dana su mogli zbrisati kompletna naselja, s bar 15-20% stanovnika istih. Saberi, pa ces vidjeti koliko je to ljudi.
A nisu. Naravno da su znali kad treba povuci rucnu, ali isto tako - i njima su bili dragi arapski milioni za koje su nam prodavali municiju da bi se moglo ratovati.
A ta njihova "opravdanja" i jesu bolest. Isto kao i bacanje "srpske nejaci lavovima u Pionirskoj" i sl. nebuloze.
Da su htjeli, jos su u startu, kad su cak imali i podrsku MZ (presutnu, naravno) da zavrse "posao", mogli artiljerijom ravnati dio po dio grada. Nije da nisu imali cim.
Za mjesec dana su mogli zbrisati kompletna naselja, s bar 15-20% stanovnika istih. Saberi, pa ces vidjeti koliko je to ljudi.
A nisu. Naravno da su znali kad treba povuci rucnu, ali isto tako - i njima su bili dragi arapski milioni za koje su nam prodavali municiju da bi se moglo ratovati.
A ta njihova "opravdanja" i jesu bolest. Isto kao i bacanje "srpske nejaci lavovima u Pionirskoj" i sl. nebuloze.
- thekupus
#4258 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Svaka im cast za humano ratovanje i veliko hvala sto nas nisu sve pobili

-
Fudo387
#4259 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kakve bolan arapske pare?
K'o biva dali im para da ispale tacnu kvotu granata, a da smo im platili vise oni ne bi nikako?
I jos mi nakon ovoga kazes, ne lupetaj.
Ti stvarno imas neke zaosinute teorije, jebes me ako si dobar.
K'o biva dali im para da ispale tacnu kvotu granata, a da smo im platili vise oni ne bi nikako?
-
PM72
#4260 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer wrote:Ne lupetaj Fudo, ziv bio...
Poslušajte malo šta pametan i iskusan čovjek govori.A naratovao sve više nego svi mi ostali.
- pirpa
#4261 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Nedavno sam bio na Poljinama na mjestu gdje su im bili ukopani topovi ili haubice i čisto čovjeka uhvati neka jeza kad vidi kako su Srbi imali većinu grada kao na dlanu... Onda mi bude i jasno zašto su im većinu punjenja bila pancirke i izjava Mladića od početka rata kad naređuje 'razvucite im pamet'Dozer wrote:Ne lupetaj Fudo, ziv bio...
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#4262 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Fudo387 wrote:Vojna intervencije je citav rat visila u zraku...

Ma daj ba, @Fudo, nemoj više svega ti... Znao sam ja da si ti meni smješan. Kad god te "čitam", ja se smijem
Pa jebo vas patak nezreli, zar je @Dozeraš jedini inteligentan čovjek ovdje? Pa jedini je on skont'o poentu moga posta. Jebo li vas i Galić i čitav SRK. Valjda to ide sa godinama (koje su pojeli skakavci), jebaji ga...
Poenta je CanBat UNPROFOR. A moje pitanje, koje sam htio postaviti naknadno, je:
Nakon MacKenzie-a, Frasera... Ko je sljedeći? Čitav CanBat? Čitav UNPROFOR? Boutros Boutros (ne ponavljam - čovjek se tako zvao) Ghali?
Ako su Srbi mogli platiti ovakva svjedočenja, gdje su naši novčanici bili? Ma, jebo ti nas
Last edited by Woody on 11/04/2017 13:53, edited 2 times in total.
- pirpa
#4263 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Tužno da pojedine više iritira izjava sudije u predmetu Galić, nego što ih iritiraju svjedočenja Delalica, delimustafica, pred haškim tribunalom...
- Dozer
#4264 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Fudo387 wrote:Kakve bolan arapske pare?
Ne Fudo, nema tu nista "ko biva". Nego su nasi tim parama od njih kupovali municiju i naoruzanje.
I nisu to nikakve teorije, nego cinjenicno stanje.
Hajde ovako - Kako bi ti objasnio, npr., primirje koje se desava u momentu kad vise nemas metaka, granata, nicega, a onda odjednom nakon 20-30 dana dobijes kamaru municije, zaduzujes dupli BK, a sva municija - PPU?
Hajjde, objasni mi ovo na taj tvoj neki "ko biva" nacin...
-
Fudo387
#4265 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Opet jos jedna u nizu budalastih teorija po kojoj su oni nama prodavali naoruzanje i municiju kako bi mogli ratovati sa nama. Pa jebemu sunce cime se drogirate?Dozer wrote:Fudo387 wrote:Kakve bolan arapske pare?
Ti stvarno imas neke zaosinute teorije, jebes me ako si dobar.![]()
Ne Fudo, nema tu nista "ko biva". Nego su nasi tim parama od njih kupovali municiju i naoruzanje.
I nisu to nikakve teorije, nego cinjenicno stanje.
Hajde ovako - Kako bi ti objasnio, npr., primirje koje se desava u momentu kad vise nemas metaka, granata, nicega, a onda odjednom nakon 20-30 dana dobijes kamaru municije, zaduzujes dupli BK, a sva municija - PPU?
Hajjde, objasni mi ovo na taj tvoj neki "ko biva" nacin...
Kao da se PPU municija nije mogla kupiti u Kini, Ukrajini, Tunguziji?
Cuj dobio sanduk PPU municije, i nema, gotovo, kupljena na Palama.
Nema sta, genije.
- Dozer
#4266 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Fudo387 wrote: Opet jos jedna u nizu budalastih teorija po kojoj su oni nama prodavali naoruzanje i municiju kako bi mogli ratovati sa nama. Pa jebemu sunce cime se drogirate?
Nema sta, genije.
Da vidimo koliko si "pametnih" sastavio u 1 post...
Cijela jedinica dobije PPU municiju, i to moja, i to po dupli BK odjednom, a ima i za kasnije, a tebi je to "sanduk PPU municije"... Cool...
PPU municija se pocetkom '93 mogla kupiti u Kini, Ukrajini, Tunguziji, a onda serbez, valjda cestom i u kamionima regularno uvesti u opkoljneo Sarajevo...? Hit!
Drz' se ti, genijalac, svoji Stihlovki. Batali pricu o stvarima o kojima nemas blage veze.
Last edited by Dozer on 11/04/2017 13:59, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#4268 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ne, nego je kupljena na Palama i oni sa kojima ratujes ti sve to dostavili da ih mozes ubijat.Dozer wrote:Fudo387 wrote: Opet jos jedna u nizu budalastih teorija po kojoj su oni nama prodavali naoruzanje i municiju kako bi mogli ratovati sa nama. Pa jebemu sunce cime se drogirate?
Nema sta, genije.![]()
Da vidimo koliko si "pametnih" sastavio u 1 post...
Cijela jedinica dobije PPU municiju, i to moja, i to po dupli BK odjednom, a ima i za kasnije, a tebi je to "sanduk PPU municije"... Cool...
PPU municija se pocetkom '93 mogla kupiti u Kini, Ukrajini, Tunguziji, a onda serbez, valjda cestom i u kamionima regularno uvesti u opkoljneo Sarajevo...? Hit!
Drz' se ti, genijalac, svoji Stihlovki. Batali pricu o stvarima o kojima nemas blage veze.
-
KENJAC
#4269 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Evo jos jednog glupog ( sta od mene ocekivati) pitanja, koje zadire u sferu urote i misterije izmedju dvije vojske.
Moze li mi ko od ovih sto sve znaju ( obzirom da ja nisam bio ni blizu prisutan) objasniti misteriju sutanja agresorskog oruzja onih dana kada se razracunavalo sa desetom i drugom brdskom ?
...ali bas ni jednog pucnja
!
Moze li mi ko od ovih sto sve znaju ( obzirom da ja nisam bio ni blizu prisutan) objasniti misteriju sutanja agresorskog oruzja onih dana kada se razracunavalo sa desetom i drugom brdskom ?
...ali bas ni jednog pucnja
- agent_zero
#4270 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Znam da se ponavljamDozer wrote:Izgleda...
Niko nece ni da cuje da nesto mozda nije bas onako kako mu je servirala vlast...
Zalosno.
A imperativ zrelog i slobodnog drustva jeste ciscenje ispred svojih vrata. Ali...predaleko smo svi mi u BiH od toga.
Nece ljudi u Sarajevu ni da cuju da su nam vodu zavrtali nasi (SDA), a kako bi pobudili sazaljenje i izazvali neke reakcije MZ. I, usput, dovukli arapske "bratske" donacije vrijedne milijarde... Danas svi vidimo kako se sve te pare peru. Hint: "Moze jedna vreca zlata i za mog sina Bakira?"
Ista stvar i sa strujom...
- Stari_Jarac
#4271 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Koliko se sjećam i kada je HVO razoružan, bilo je isto.KENJAC wrote:Evo jos jednog glupog ( sta od mene ocekivati) pitanja, koje zadire u sferu urote i misterije izmedju dvije vojske.
...ali bas ni jednog pucnja!
- agent_zero
#4272 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Da oprostite na riječniku, ali ne seri.insomnia78 wrote:A sta je po tebi vlast presutila? To da su srbi zbog specificnosti borbe u urbanom okruzenju slucajno ubili ponekog civila?Dozer wrote:Izgleda...
Niko nece ni da cuje da nesto mozda nije bas onako kako mu je servirala vlast...
Zalosno.
A imperativ zrelog i slobodnog drustva jeste ciscenje ispred svojih vrata. Ali...predaleko smo svi mi u BiH od toga.
Ono, jbg zamjenis dijete u narucju za vojnika. Desava se.
Je l' te makar malo sram?
Jeli tebe sram tako se obraćati forumašu koji je čitav rat, skupa sa PM-om proveo na prvim borbenim linijama?
- agent_zero
#4273 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dođe jedna ekipa i zasra temu i još svašta nagovori ljudima koji su cijeli rat proveli sa puškom u ruci 
- Dozer
#4274 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Plitko, cak i od tebe... Nije nam to sigrno prodavao neki narednik koji je onda predvodio upadnu grupu, nego oni koji su bili daleko iza linija...Fudo387 wrote: Ne, nego je kupljena na Palama i oni sa kojima ratujes ti sve to dostavili da ih mozes ubijat.
- Stari_Jarac
#4275 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Nije to ništa druže, rade oni to i uživoagent_zero wrote:Dođe jedna ekipa i zasra temu i još svašta nagovori ljudima koji su cijeli rat proveli sa puškom u ruci