Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nikad_vise wrote:
nebi se reklo kiky fahro je se kasno ukljucio sa svojom promocijom i pokusao se nametnuti za godinu dana..iako nije uspjeo isti je dobio 130 000 glasova..
sto se tice ovih izbora dovoljno je uradjeno i stranka je izasla na svoj prvi front..u naredne dvije godine ce se vjerovatno jako mnogo promovisati putem svojih medija i sledecim izborima se tek moze ocekivati neki ozbiljniji rezultat..jer nam i onako niko nije davao vise od 5% a mislim da smo postigli mnogo vise..
Ovaj rezultat ne govori nista, narod nije glasao za Fahru zbog uradjenih nego zbog obecanih
programa. SBB je upala u pravi cas, iskoristila nezadovoljstvo naroda i najvise glasova pokupila
opet preko ledja boraca i invalida, koje su njeni kandidati prije par mjeseci nahuskali da kamenuju
vladu FBiH. Zato, ovaj rezultat nije garant da se SBB ne bi politicki sunovratila kao sto se desilo sa
SzBiH ciji su veliki dio glasova i pokupili.
pa za koga je to jos narod glasao zbog uradjenih stvari ..SDP nebi imao potrebu ni postojati sve ove godine jer nisu vladali i mogli nesto da im se da glas,neg samo obecanja ured jedva neke dvije godine i nije tacno da je najvise preko boraca i invalida..borci i invalidi su 90% glasali SDA opet..fahrudina su vise podrzale mladje populacije nego borci..radio sam na izborima za ovu stranku i clan sam iste od osnivanja.. i vjeruj da bolje poznajem sitvaciju u istoj..borci,nane,i djedovi su i ove godine dovozeni od aktivista SDA,i SDP i istim su davali glasove..da nisam bio na birackim mjestima i gledao kako se radilo nebi ti govorio bezze..
neznam dali bi ijedna stranka glasa dobila da se glasa na osnovu uradjenog a ne obecanog
Čestitam gospodinu Radončiću i SBB na zbilja dobrim rezultatima. Imajmo u vidu da SBB postoji od kada je nastala i ova godina a ostvario je bolji rezultat od stranaka koje postoje 15 i 20 godina i koje su na vlasti i muzu državnu kasu.
pastirck wrote:Primjetno je da omalovazavas biracko tijelo; nane , dede, borce, invalide...
Svi oni su kao glasali za SDA i SDP, eto jedino ispade mladi glasali za Fahru.
Kazes da znas, jer si radio na birackom mjestu...kako si to zakljucio, na osnovu
otisaka prstiju ili ste imali spy camere....
ne omalozavam ja nista nego ti zelis da kazes kako je on izmanipulisao borce i slicno..a kako znam pa kako necu znati bio sam clan birackog odbora i cijeli dan tu prisutan..ne treba ti neka posebna pamet da na izbornom mjesto od 3500 ljudi ne vidis koga dovode tvoji prijatelji i poznanici,s kojim na pauzi pijes kafe i pricaju ti da su dobili 50-60 maraka za gorivo da dovlace ljude i slicno..
SDP je ove godine bio i organizovani..oni su danima isli od kuce do kuce i raspitivali se kakvo je raspolozenje i ko ce glasati za njih cak mi je nekoliko prijatelja imalo i liste papira sa imenima ljudi i brojevima telefona kao i sa rubrikom za + da se napise ko je dosao i ispostovao a oni koji nisu nazovu se da se pita kad ce doci i kad treba po njih ici..
al sve su to oky momci i jednostavno su iskoristili priliku da zarade sta i dizat popmu i slicna sranja sa zapisnikom bi bilo samo dodatno gubljenje vremena jer i onako cemo to sve zajedno cugnuti sto se zaradilo
nikad_vise wrote:
ne omalozavam ja nista nego ti zelis da kazes kako je on izmanipulisao borce i slicno..
Bicu decidniji, bio je to pokusaj manipulisanja. Smijesno je reci da Fahro nije
bio u politici; nije formalno ali je itekako bio prisutan. Kad je trebalo kroz novine
podrzavati lopovluk to je i radio zarad svojih interesa. Fahro je moralan i posten
k'o i kurva kraj Branderbuške kapije.
aha..pa slazem se da se sa fahrinom moralom kao i sa moralom svih politicara moze pod obrisati..to je prljavo zanimanje i nije ja moralne ljude..sto se tice samih politicara meni komsic izgleda jednostavno dobra dusa i moralna osoba..i to se moglo vidjeti i u emisiji 60 minuta nakon njegovog nastupa da je to prava ljudina..al politika cesto zahtjeva prljave ljude i muljatore jer ovi dobri uvijek najebu..al et zeljko se jos uvijek neda
Na prvom Kongresu SBB-a izabran je Glavni odbor, ali nije Predsjedništvo, niti je zvanično spominjano ko bi se mogao naći na izbornim listama. No, sudeći po do sada "izabranima" - sve poznatiji od poznatijeg profesor, doktor, ekonomista, pravnik... - Radončić će zaista imati teške dileme kome povjeriti "vlast" kad je osvoji ova "najjača stranka u Federaciji BiH" - bar tako zvanično tvrdi osnivač, a njegova glasnogovornica ponavlja. Ko su ti novi ljudi i nova snaga u SBB-u koja će BiH, odnosno Bošnjacima, donijeti bolju budućnost? Nezahvalno se baviti prognozama uoči izbora, kao što je nezahvalno predviđati ko će činiti novu vlast, ali sudeći po onome što se dosad zna o podršci pojedinaca koju ima Radončić, sastav njegove (eventualne) vlade ne bi mogao izgledati drugačije no ovako: Adnan Terzić, koji se na posljednjem Kongresu SDA kandidirao za predsjednika ove stranke i dobio - 19 glasova, s obzirom da jedini ima iskustvo mogao bi voditi Radončićevu vladu; ministar sigurnosti bi vjerojatno bio Naser Orić, idealan kandidat za ministra inozemnih poslova je dokazani Radončićev prijatelj Naser Keljmendi (prema dosjeima srbijanskog MUP-a jedan od vođa albanske mafije u regionu); sigurno je da boljeg kandidata za vanjsku trgovinu Radončić nema od Senada Šahinpašića Šaje, koji je svoje iskustvo u međunarodnoj trgovini stekao tokom ratnih godina kad je švercao oružje s parama koje su u BiH dolazile iz arapskih zemalja. Kao moguća ministrica socijalne politike spominje se aktuelna glasnogovornica koja se pokazala kao odan vojnik na svim zadacima koje je do sada šef postavio pred nju. Dževad Rađo, dokazani borac, koji po naređenju juriša i na Vladu, sigurno je zaslužio mjesto ministra odbrane. Mjesto ministra pravde, pardon šerijatskih pitanja, rezervirano je za (aktuelnog) reisa Mustafu Cerića, no kako njemu svakako ističe mandat, bit će na raspolaganju. Posljednji priključeni član Abdurahman Malkić pretendira na mjesto ministra za - sport... Dok bi za to vrijeme osnivač Radončić i dalje "sklapao" poslove s Miloradom Dodikom, Miroslavom Miškovićem, Veselinom Barovićem...
SDP nije imao hiljadu sarenih laza na obecanjima kao Fahro. Imali su efektan slogan...
Fahro je godinama u politici, vodio je jako prljavu i primitivnu kampanju. Blatio je koga treba i koga ne treba. Hvalio sebe. Sve odlike covjeka iz provincije. Prodavao se za velikom muslimana ne zna fatihe prouciti. Prodaje se za veliko intelektualca, nema ni titule, ni naucnih radova niti javnosto poznate biografije, koju uzgred receno krije ko zmija noge. Nadalje, nije drzavljanin BiH po rodjenju, pa mislim da bi i tu trebalo mijenjati izborni zakon i zabraniti ljudima koji nisu drzavljani BiH po rodjenju da se uopce kandiduju za predsjednistvo.
A najgora odlika od svih je da onim koji su mu dali vjetar u ledja pljuje u lice. Da je suncokret, i jednostavno osoba koja ne ulijeva povjerenje. Zao mi je, ali moram reci da Izetbegovic realno jeste bio najbolji kandidat za predsjednistvo.
Bicakcica je razapinjao, sad ga u dupe ljubi...
A to sto kazes za mlade, cinjenica dosta ljudi koje znam je prislo SBB, ali svi ti ljudi su iz kruga kojeg smatram primitivnijim i zatucanijim. Nisu puno knjige citali...jbg...
kiky wrote:sad bi ova tema mogla da okrene naslov u "fahrin praktični ispad iz politike" ...
nebi se reklo kiky fahro je se kasno ukljucio sa svojom promocijom i pokusao se nametnuti za godinu dana..iako nije uspjeo isti je dobio 130 000 glasova..
osim toga SBB nakon dosad prebrojanih glasova ima jako dobar rezultat za jednu stranku formiranu prije nekoliko mjeseci dana..tako da ovo uspste nije los rezultat..
sta vise sam se uvjeri ev
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovina -> 511 - IZBORNA JEDINICA 1
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 28087 24,16
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 23086 19,86
00028 DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 12216 10,51
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 9749 8,39
00882 STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 8483 7,30 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 7483 6,44
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 6791 5,84
512 - IZBORNA JEDINICA 2
0027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 45014 38,05
01206 HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 22559 19,07
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 14720 12,44
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 12792 10,81
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 7895 6,67 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 7489 6,33
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 4202 3,55
513 - IZBORNA JEDINICA 3
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 53754 28,33 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 34051 17,94
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 29979 15,80
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 21745 11,46
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 10147 5,35
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 6992 3,68
514 - IZBORNA JEDINICA 4
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 56935 24,48
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 52246 22,46 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 32864 14,13
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 26144 11,24
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 16672 7,17
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 14789 6,36
515 - IZBORNA JEDINICA 5
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 76204 35,73
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 47617 22,32 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 23919 11,21
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 13900 6,52
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 12161 5,70
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 8465 3,97
sto se tice ovih izbora dovoljno je uradjeno i stranka je izasla na svoj prvi front..u naredne dvije godine ce se vjerovatno jako mnogo promovisati putem svojih medija i sledecim izborima se tek moze ocekivati neki ozbiljniji rezultat..jer nam i onako niko nije davao vise od 5% a mislim da smo postigli mnogo vise..
ja se nadam da fahrina stranka neče opstat do sljedečih izbora tj.ona je formirana radi ovih izbora i pucala je na previsoko ...
fahro je bio ubijeđen da če bit predsjednik, kao i bagra mu koju je oko sebe okupio nadajuči se unosnim položajima kad fahro zasjedne, a, bogami, nadajuči se i mrvicama iz fahrinog novčanika ...
to nije bila stranka stvorena sa nekom ideološkom bazom nego iz interesa i takvo joj je i članstvo ...
sve prebjezi, lopovi, mutikaše, šibicari te ostalo bosansko političko smeče ...
al, imamo četeri godine da gledamo šta če bit pa ...
vidjet če mo ...
mg wrote:SDP nije imao hiljadu sarenih laza na obecanjima kao Fahro. Imali su efektan slogan...
Fahro je godinama u politici, vodio je jako prljavu i primitivnu kampanju. Blatio je koga treba i koga ne treba. Hvalio sebe. Sve odlike covjeka iz provincije. Prodavao se za velikom muslimana ne zna fatihe prouciti. Prodaje se za veliko intelektualca, nema ni titule, ni naucnih radova niti javnosto poznate biografije, koju uzgred receno krije ko zmija noge. Nadalje, nije drzavljanin BiH po rodjenju, pa mislim da bi i tu trebalo mijenjati izborni zakon i zabraniti ljudima koji nisu drzavljani BiH po rodjenju da se uopce kandiduju za predsjednistvo.
A najgora odlika od svih je da onim koji su mu dali vjetar u ledja pljuje u lice. Da je suncokret, i jednostavno osoba koja ne ulijeva povjerenje. Zao mi je, ali moram reci da Izetbegovic realno jeste bio najbolji kandidat za predsjednistvo.
A to sto kazes za mlade, cinjenica dosta ljudi koje znam je prislo SBB, ali svi ti ljudi su iz kruga kojeg smatram primitivnijim i zatucanijim. Nisu puno knjige citali...jbg...
Odakle ti uopce pravo da te mlade nazivas primitivnim i zatucanim i da nisu puno knjige citali? Da li je to moja prijateljica koja je zavrsila fakultet, koja ima dobar posao i koja je jako uspjesna u svom poslu i koja je jedna normalna osoba koju ne interesuju ni vjera, ni nacija primitivna i zatucana samo zato sto je pristupila SBB, jer je zeljela da se nesto u ovoj zemlji promjeni, da se skinu ove kriminalne vlasti, a takvim mladih je jako puno?. Dakle moja prijateljica i drugi mladi su morali glasati za SDP, pa bi onda bili pametni, obrazovani i lijepi ili mozda glasati za ove aktuelne vladajuce. Glasao sam na svim izborima za SDP, bio clan istog (sad zbog posla ne smijem biti clan niti jedne stranke) i meni ti mladi obrazovani ljudi koji su pristupili SBB i glasali za isti, jer su zeljeli da se nesto promjeni u ovoj zemlji nisu ni primitivni ni zatucani, naprotiv njima treba pruziti sansu da nesto urade za ovu zemlju.Prije ce biti primitivni i zatucani oni koji idalje glasaju za SDA, SBiH, HDZ, SNSD i sl, sto bi rekla moja prijateljica.
mg wrote:SDP nije imao hiljadu sarenih laza na obecanjima kao Fahro. Imali su efektan slogan...
Odakle ti uopce pravo da te mlade nazivas primitivnim i zatucanim i da nisu puno knjige citali? Da li je to moja prijateljica koja je zavrsila fakultet, koja ima dobar posao i koja je jako uspjesna u svom poslu i koja je jedna normalna osoba koju ne interesuju ni vjera, ni nacija primitivna i zatucana samo zato sto je pristupila SBB, jer je zeljela da se nesto u ovoj zemlji promjeni, da se skinu ove kriminalne vlasti, a takvim mladih je jako puno?. Dakle moja prijateljica i drugi mladi su morali glasati za SDP, pa bi onda bili pametni, obrazovani i lijepi ili mozda glasati za ove aktuelne vladajuce. Glasao sam na svim izborima za SDP, bio clan istog (sad zbog posla ne smijem biti clan niti jedne stranke) i meni ti mladi obrazovani ljudi koji su pristupili SBB i glasali za isti, jer su zeljeli da se nesto promjeni u ovoj zemlji nisu ni primitivni ni zatucani, naprotiv njima treba pruziti sansu da nesto urade za ovu zemlju.Prije ce biti primitivni i zatucani oni koji idalje glasaju za SDA, SBiH, HDZ, SNSD i sl, sto bi rekla moja prijateljica.
normnalno da su primitivni i glupi. kako bi ti drugacije nazvao mladu osobu koja u avazu ili letku procita da je sbb nova politicka snaga bla, bla, bla....
fahro je aktivni ucesnik i saucesnik svih zala u bosni, blizak je svim mogucim gansgsterskim grupama, saradnik je srbijanskih procetnickih tajkuna i po svemu sudeci udbe. osoba koja je na osnovu procitanog letka dala glas ovom srbijancu ili je mentalno retardirana ili je strani placenik i domaci izdajnik, ili je fahrina tetka.
kiky wrote:sad bi ova tema mogla da okrene naslov u "fahrin praktični ispad iz politike" ...
osim toga SBB nakon dosad prebrojanih glasova ima jako dobar rezultat za jednu stranku formiranu prije nekoliko mjeseci dana..tako da ovo uspste nije los rezultat..
sta vise sam se uvjeri ev
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovina -> 511 - IZBORNA JEDINICA 1
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 28087 24,16
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 23086 19,86
00028 DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 12216 10,51
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 9749 8,39
00882 STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 8483 7,30 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 7483 6,44
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 6791 5,84
512 - IZBORNA JEDINICA 2
0027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 45014 38,05
01206 HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 22559 19,07
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 14720 12,44
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 12792 10,81
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 7895 6,67 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 7489 6,33
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 4202 3,55
513 - IZBORNA JEDINICA 3
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 53754 28,33 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 34051 17,94
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 29979 15,80
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 21745 11,46
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 10147 5,35
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 6992 3,68
514 - IZBORNA JEDINICA 4
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 56935 24,48
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 52246 22,46 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 32864 14,13
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 26144 11,24
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 16672 7,17
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 14789 6,36
515 - IZBORNA JEDINICA 5
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 76204 35,73
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 47617 22,32 01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 23919 11,21
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 13900 6,52
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 12161 5,70
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 8465 3,97
ja se nadam da fahrina stranka neče opstat do sljedečih izbora tj.ona je formirana radi ovih izbora i pucala je na previsoko ...
fahro je bio ubijeđen da če bit predsjednik, kao i bagra mu koju je oko sebe okupio nadajuči se unosnim položajima kad fahro zasjedne, a, bogami, nadajuči se i mrvicama iz fahrinog novčanika ...
to nije bila stranka stvorena sa nekom ideološkom bazom nego iz interesa i takvo joj je i članstvo ...
sve prebjezi, lopovi, mutikaše, šibicari te ostalo bosansko političko smeče ...
al, imamo četeri godine da gledamo šta če bit pa ...
vidjet če mo ...
bingulesku wrote:Čestitam gospodinu Radončiću i SBB na zbilja dobrim rezultatima. Imajmo u vidu da SBB postoji od kada je nastala i ova godina a ostvario je bolji rezultat od stranaka koje postoje 15 i 20 godina i koje su na vlasti i muzu državnu kasu.
imajmo u vidu da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koju ti ovdje nicim izazvan podrzavas.
bingulesku wrote:Čestitam gospodinu Radončiću i SBB na zbilja dobrim rezultatima. Imajmo u vidu da SBB postoji od kada je nastala i ova godina a ostvario je bolji rezultat od stranaka koje postoje 15 i 20 godina i koje su na vlasti i muzu državnu kasu.
imajmo u vidu da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koju ti ovdje nicim izazvan podrzavas.
Imaj ti u vidu da se zbog ovakve izjeve leti sa foruma trajno ,jer je u pitanju 150.000-200.000 ljudi izmedju ostali tu su i borci,invalidi,penzioneri,obicne familije.P.S.Imas srecu sto ne znam kako se prijavljuje post moderatorima.
Imaj ti u vidu da se zbog ovakve izjeve leti sa foruma trajno ,jer je u pitanju 150.000-200.000 ljudi izmedju ostali tu su i borci,invalidi,penzioneri,obicne familije.P.S.Imas srecu sto ne znam kako se prijavljuje post moderatorima.
Naravno da se radi o kriminalnoj organizaciji i ne znam što se tu neko ima ljutiti kada se radi o notornoj činjenici Na ovim izborima su takvu kriminaliziranu antidemokratsku političku opciju podržali lakovjerni, potkupljivi i neuki a takvih ima u svakom narodu. Nadati se samo da će vam do slijedećih izbora doći iz guzice u glavu i da ćete uvidjeti kakvo zlo za ovu zemlju i ovaj narod ste podržali i da ćete u međuvremenu malo doći tobe.
A za komentarisanje rada moderacije nadam se da ćeš dobiti adekvatnan odgovor.
Pa sad, ovi drugi nisu ništa bolji u tom slučaju. Ovi su se pokazali vrlo sposobnim mada se tu radi kada su kandidati u pitanju o uposlenicima Avaza i satelit firmi
normnalno da su primitivni i glupi. kako bi ti drugacije nazvao mladu osobu koja u avazu ili letku procita da je sbb nova politicka snaga bla, bla, bla....
fahro je aktivni ucesnik i saucesnik svih zala u bosni, blizak je svim mogucim gansgsterskim grupama, saradnik je srbijanskih procetnickih tajkuna i po svemu sudeci udbe. osoba koja je na osnovu procitanog letka dala glas ovom srbijancu ili je mentalno retardirana ili je strani placenik i domaci izdajnik, ili je fahrina tetka.
imajmo u vidu da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koju ti ovdje nicim izazvan podrzavas.[/quote]
Imaj ti u vidu da se zbog ovakve izjeve leti sa foruma trajno ,jer je u pitanju 150.000-200.000 ljudi izmedju ostali tu su i borci,invalidi,penzioneri,obicne familije.P.S.Imas srecu sto ne znam kako se prijavljuje post moderatorima. [/quote]
Naravno da se radi o kriminalnoj organizaciji i ne znam što se tu neko ima ljutiti kada se radi o notornoj činjenici Na ovim izborima su takvu kriminaliziranu antidemokratsku političku opciju podržali lakovjerni, potkupljivi i neuki a takvih ima u svakom narodu. Nadati se samo da će vam do slijedećih izbora doći iz guzice u glavu i da ćete uvidjeti kakvo zlo za ovu zemlju i ovaj narod ste podržali i da ćete u međuvremenu malo doći tobe.
A za komentarisanje rada moderacije nadam se da ćeš dobiti adekvatnan odgovor. [/quote] Jel te neko nesto pitao il samo jedan post vise.
luckylaka wrote:imajmo u vidu da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koju ti ovdje nicim izazvan podrzavas.
Imaj ti u vidu da se zbog ovakve izjeve leti sa foruma trajno ,jer je u pitanju 150.000-200.000 ljudi izmedju ostali tu su i borci,invalidi,penzioneri,obicne familije.P.S.Imas srecu sto ne znam kako se prijavljuje post moderatorima. [/quote]
A za komentarisanje rada moderacije nadam se da ćeš dobiti adekvatnan odgovor. [/quote] Jel te neko nesto pitao il samo jedan post vise.[/quote]
Vidim da si navikao diskutovati na cenzurisanom avazovom forumu na kojem se dobiva ban za blaćenje lika i djela VELIKOG UTEMELJITELJA pa si se nafuro da bi neko ovdje trebao da čeka da ga neko nešto pita prije nego što komentariše. Na sreću ova zemlja ima puno više onih koji nisu spremni prodati se ili povjerovati u šuplja obećanja i podržati lopova i manipulanta kakav je Fahro. Zato se danas možemo ponositi da je ova zemlja podržala umjerene i progresivne evropske snage a ne desničarske medijske tajkune.
Nekada sam možda i imao nadu da će ovaj narod progledati, ali mu od sranja svakodnevnih čak i Fahro ispada spasioc i uspješan privrednik, nemam više ni riječi za opisati razočarenje u ovu državu i ljude.
Jedna stvar mi je jasna, Bošnjaci pate za svojim Dodikom, za voždom bogatunom koji će određivati kako se misli, čita i piše, koji će parirati onom krkanu preko entitetske linije i kojem će se diviti kada pođe graditi još veće palače na njihov račun da bi oni tamo preko crkli od zavisti jer mi imamo veću zgradu. Takav smo narod, feudalni kome treba gospodar teške ruke da bi njime upravljao i tada se narod najbolje osjeća, ne mora misliti samo radi dok ne crkneš usput gledajući u dvorce svog vladara.
Fahro nije dobio ono što je htio ali i ovo je previše...treba se dobro zabrinuti za svijest naroda. Nadam se da će Lagumdžija i Tihić biti principijelni i zakopati ovo nedonošče od stranke duboko pod zemlju i zabiti glogov kolac za svaki slučaj
Hendrix wrote:Nekada sam možda i imao nadu da će ovaj narod progledati, ali mu od sranja svakodnevnih čak i Fahro ispada spasioc i uspješan privrednik, nemam više ni riječi za opisati razočarenje u ovu državu i ljude.
Jedna stvar mi je jasna, Bošnjaci pate za svojim Dodikom, za voždom bogatunom koji će određivati kako se misli, čita i piše, koji će parirati onom krkanu preko entitetske linije i kojem će se diviti kada pođe graditi još veće palače na njihov račun da bi oni tamo preko crkli od zavisti jer mi imamo veću zgradu. Takav smo narod, feudalni kome treba gospodar teške ruke da bi njime upravljao i tada se narod najbolje osjeća, ne mora misliti samo radi dok ne crkneš usput gledajući u dvorce svog vladara.
Hendrix wrote:Nekada sam možda i imao nadu da će ovaj narod progledati, ali mu od sranja svakodnevnih čak i Fahro ispada spasioc i uspješan privrednik, nemam više ni riječi za opisati razočarenje u ovu državu i ljude.
Ako niste još imali prilike saznati informacije o rezultatima izbora Bošnjaci su na ovim izborima večinski podržali SDP. Dakle suočeni sa opcijom desničarsko nacionalističkom tajkunskom opcijom SBBa i socijaldemokratskom nenacionalnom opcijom SDPa Bošnjaci su održali lekciju iz demokratije ostalim građanima BiH koji su plebiscitarno glasali za radikalne nacionalističke opcije. Da Bošnjaci pate za svojim Dodikom valjda bi barem izabrali Fahru za predsjednika zato molim vas informišite se barem malo prije nego što počnete pisati po forumima.
Volio bih da mi neko iz SBB-a napiše koliko je njihovih kandidata ranije obavljalo određene političke funkcije? Koliko ih se, osim Utemeljitelja, prvi put kandidovalo? Koliko ja znam, dobar dio kadra je prebjegao iz SDA i SzBiH, što dovoljno govori o tim ljudima. Kako mogu nove snage biti ljudi koji su 4 ili 8 godina činili vlast, tipa Terzića?
Ako niste još imali prilike saznati informacije o rezultatima izbora Bošnjaci su na ovim izborima večinski podržali SDP. Dakle suočeni sa opcijom desničarsko nacionalističkom tajkunskom opcijom SBBa i socijaldemokratskom nenacionalnom opcijom SDPa Bošnjaci su održali lekciju iz demokratije ostalim građanima BiH koji su plebiscitarno glasali za radikalne nacionalističke opcije. Da Bošnjaci pate za svojim Dodikom valjda bi barem izabrali Fahru za predsjednika zato molim vas informišite se barem malo prije nego što počnete pisati po forumima.
Pa i sam sam glasao za SDP, ali post se odnosi kako sam shvatio na porazavajuci razultat izbora. Ne mogu da vjerujem da je Fahro dobio toliko glasova. je l' sad jasno?
statix wrote: Pa i sam sam glasao za SDP, ali post se odnosi kako sam shvatio na porazavajuci razultat izbora. Ne mogu da vjerujem da je Fahro dobio toliko glasova. je l' sad jasno?
Poslije ovakve 4 godine jalove vlasti i kampanje kakvu je imao čime napraviti Fahro uz podršku svojih medija i IZ čudo je da nije dobio i puno veću podršku. Ovako dobio je 15% glasova zavedenih, slijepih i pohlepnih Bošnjaka sa dna kace. Ništa što bi zasluživalo bilo kakve kritike demokratskog izbora. Poražavajuće bi bilo da su novi glasovi koje je dobio SDP otišli SBBu. Ovako ne znam za čime žališ i šta kritikuješ? Nek se SDP pobrine da u naredne 4 godine naprave ono za šta su dobili mandat i dobiće apsolutnu vlast. Ovako dobili su povjerenje na lijepe oči i ostaje da vidimo: you can talk the talk but can you walk the walk?