Bosmal, 27.02.2012 19:13
http://imageshack.us/photo/my-images/37/dsc0010qz.jpg
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa valjda je poenta u tome da dođu likovi i stave gajbe na očišćen parking. Ako @quasar nema pravo da stavi gajbu na mjesto koje je izlopatao, još manje ima pravo staviti gajbu na izlopatano mjesto guzonja/gotovan koji nije lopatao i došao na gotovo.Mahach wrote:Ne kontam. Jel placas ti to mjesto koje si otkopao? Ako placas onda je tvoja prica ok, ako ne placas koga bolan briga jesi ga ti otkopao ocistio itd. Kad napustis to mjesto ko god dodje prvi poslije tebe njegovo je.quasar wrote:U subotu navece sam zasao po parkingu i sve gajbe, stolice, kutije pokupio i bacio u hajfis koji je u smetljarniku od kojeg imam kljuc....
Na pocetku otkopavanja, prije 20 dana, je bilo korektno, nas nekoliko sto je iskopalo aute, uglavnom smo se vracali na ista mjesta, a stranaca nije bilo. Onda se odnekud pojavise nekakvi likovi sa gajbama i ja ti nadjem gajbu na mjestu koje sam ja izlopatao.
Ma ja, ali sta ja imam od toga sto njemu probusim gume ako svakih par dana moram i sam kupovati nove gume, staklo, retrovizore i slicno. I mene mnogi iznerviraju da bih ima najradije gume izbusio, ali pitanje je ima li covjek ista od toga i hoce li samo sebi jos gore napraviti.muz66 wrote:imas li i ti dvije ruke, palicu i sarafciger za gume?Ateista wrote:Jest', ali kad imas posla sa budalama ne znas hoce li ti i zbog toga sto si zvao pauka jednom razbiti staklo, probusiti gumu, ili ko zna sta jos gore.respo wrote:pauka zovni
uz njih mora doci i policajac pokazi tom policajcu da placas parking i rijeseno sve nek vozi govna i tako svaki put kad se parkira
Evo ovo sam htio reci. Prvo je jedan papak poceo zagradjivati i hajd, ne smeta, ko ga j. Mi ostali prakiramo gdje uhvatimo. Nije bio problem uglavnom jer smo podobro ocistili ulicu i skoro jednako mjesta ima kao i prije snijega.novi.dan.nova.nafaka wrote:Pa valjda je poenta u tome da dođu likovi i stave gajbe na očišćen parking. Ako @quasar nema pravo da stavi gajbu na mjesto koje je izlopatao, još manje ima pravo staviti gajbu na izlopatano mjesto guzonja/gotovan koji nije lopatao i došao na gotovo.Mahach wrote:Ne kontam. Jel placas ti to mjesto koje si otkopao? Ako placas onda je tvoja prica ok, ako ne placas koga bolan briga jesi ga ti otkopao ocistio itd. Kad napustis to mjesto ko god dodje prvi poslije tebe njegovo je.quasar wrote:U subotu navece sam zasao po parkingu i sve gajbe, stolice, kutije pokupio i bacio u hajfis koji je u smetljarniku od kojeg imam kljuc....
Na pocetku otkopavanja, prije 20 dana, je bilo korektno, nas nekoliko sto je iskopalo aute, uglavnom smo se vracali na ista mjesta, a stranaca nije bilo. Onda se odnekud pojavise nekakvi likovi sa gajbama i ja ti nadjem gajbu na mjestu koje sam ja izlopatao.
Pitanje je mozes li dokazati, sve i da si siguran kako dokazati ko je to uradio?respo wrote:pa fino ako se to desi ti prijavis tog i tog pocinioca i ne ide pod nn osoba i vidis dokle ce moci placati
Upravo sam to htio da kazem, jednom sam morao zvati hitnu i brze bih ja pjeske dosao nego sto su oni dosli.kredenac-ac wrote:poznanik wrote:Momci koji vrše službu osiguranja na glavnoj kapiji ulaza u bolnicu na Koševu nikad nisu vratili automobil u kojem se nalazila bolesna osoba, kakvu ti opisuješ, pa čak i mnoge zdrave propusti unutra. Samo dan-dva tako nisu radili i to u vrijeme najvišeg snijega, ali tada ni ova ulica i njeni trotoari nisu bili očišćeni od snijega. Inače, za prevoz bolesnih osoba treba koristiti službena bolnička ili druga medicinska vozila.kredenac-ac wrote:Zaista ima strasnih slika, bezobraznih ljudi i krajnje "nepismenih" vozaca... I sama sam vozac i sve ovo jako dobro znam...
Ipak, ne mogu a da ne kazem da sto se tice parkiranja pored bolnica, hitne pomoci i slicnih ustanova (na dusu onom ko to koristi i svoj seljakluk provodi), nikada ne mozete znati ko je u kakvoj frci bio i kakva ga je muka na to natjerala. Zamislite da vozite dijete/ majku/ oca/ zenu/ nebitno koga i da ta osoba ne moze hodati (krvari, poradja se, ima srcani ili bilo sta slicno) pa je morate prenijeti do bolnice... da li vam bas u tom momentu bilo da pameti da parkirate propisno i tacno kako treba pa makar to mjesto bilo 500m od bolnice ili negdje sto blize ulazu pa cete preparkirati cim prije...Opet kazem, na dusu onom ko takve situacije "koristi"
Dugo vremena u prometu je bio podzemni parking 50 m iznad glavne kapije. Danas je zatvoren, jer ga niko skoro ne koristi.
Respect za sve ostalo napisano, jer ovo za podzemni nisam stvarno znala, ali .... ne zelim bitiali se nadam da ti nikada nece zatrevati sluzbeno bolnicko ili drugo medicinsko vozilo jer ja pricam o situacijama u kojima je svaka sekunda bitna, a ne zive svi 100m od bolnice/hitne ili slicno, a iskustva sa hitnom i nisu bas tako divna kako ti se na prvu cini,...
jest mi drago što smo na istoj talasnojRidjobrki wrote:Gledam slike i čitam slučajeve i ne mogu vjerovati.
Žao mi je što vam to moram reći ali Banja Luka gdje trenutno živim je u ovom pogledu za Sarajevo otprilike ono što je Beč za Banju Luku.muha_sa wrote:jest mi drago što smo na istoj talasnojRidjobrki wrote:Gledam slike i čitam slučajeve i ne mogu vjerovati.![]()
ne mogu se nacudit--zaista.
babin_sin wrote:bio ja na Vlašiću nekad iza Nove godine, i sad na onoj maloj stazi ima onaj "put" preko staze i lik je fino parkirao ToyotuRAV4 skoro pa na stazu, (bilo mi mrsko da slikam)odnosno dobrim dijelom auto je na stazi, sigurno par metara. i sad, skijaši i oni sa sanjkama ne mogu bezbjedno da se spuštaju
dođe pandur na motornim sanjkama, a ovaj vlasnik auta izašao iz svoje vikendice malo da omete snijeg sa auta i pandur mu govori odmah makni auto, ne smije tu biti, a ovaj ga samo puta 0 i ode svojim poslom
auto ostalo gdje i bilo a pandur ništa, ni kazna ni ovo n ono... samo ode dalje
mislim, stvarno...
a za vikend u Zenici na bulevaru likovi parkirali svoje aute po trotoaru i otišli u kafic
kad dođoše panduri i sve ih odmah uslikaše i redom svima kazne, sve i jednom
i ovi skontaše da im se pišu kazne, izađoše vani, ali panduri im ne daju ni jednu da progovore, samo pišu... ovi se nešto ko bunili, ali panduri ne haju.. napisali su sigurno 10 kazni za pola sata..
Tačno takomuha_sa wrote:-da ikako mogu ušli bi za šank s autom.
mescini nema vise policijskih rotacija. npr. policija iz zenice u sarajevo na gostovanje 1 dan. i popise kazni ko ovi za mjesec dana.muha_sa wrote: hem malo poboljšali budžet hem bar malo vaspitno djelovali na kabadahije.Drugi put ce razmislit isplatili se tu auto ostavit.
-da ikako mogu ušli bi za šank s autom.
kad su cistili glavnu saobracajnicu pored Bosmala--komunalci došli sa 3 grtalice al nisu mogli od parkiranih auta ocistit--došo pauk i nekom odvuko a neko sam pomjerio autoFilter wrote:mescini nema vise policijskih rotacija. npr. policija iz zenice u sarajevo na gostovanje 1 dan. i popise kazni ko ovi za mjesec dana.muha_sa wrote: hem malo poboljšali budžet hem bar malo vaspitno djelovali na kabadahije.Drugi put ce razmislit isplatili se tu auto ostavit.
ebga, niti znaju ikoga, niti su u folu/talu. opleti misko... garant bi popravili budzet da mogu armanijeve kosulje nositi
Upravo tako - ja bih ovo proširio i na inspekcije. Moja mama npr. radi u jednoj lokalnoj radnji, gdje se vlasnik vrlo dobro zna sa inspektorima. Dođu ljudi na kaficu malo, a 7-8 neprijavlejnih radnika rinta...Filter wrote:mescini nema vise policijskih rotacija. npr. policija iz zenice u sarajevo na gostovanje 1 dan. i popise kazni ko ovi za mjesec dana.muha_sa wrote: hem malo poboljšali budžet hem bar malo vaspitno djelovali na kabadahije.Drugi put ce razmislit isplatili se tu auto ostavit.
ebga, niti znaju ikoga, niti su u folu/talu. opleti misko... garant bi popravili budzet da mogu armanijeve kosulje nositi
znam druze muha... dok dodjem od posla do kuce mogu napraviti listu dugu ko tariguz papir.muha_sa wrote: kad su cistili glavnu saobracajnicu pored Bosmala--komunalci došli sa 3 grtalice al nisu mogli od parkiranih auta ocistit--došo pauk i nekom odvuko a neko sam pomjerio autooni taman ocistili a drugi dodjoše i parkiraše se duž trolejbuske trase
ne parkiraše po dužini ulice vec poprijeko
policijska patrola prolazi,. ni habera a kamli kaznu da napiše
Kakva mahalska logika!!!!!girl wrote:ovaj pametnjakovic sto kaze koga briga jesi'l ti lopatao ko' dodje njegovo je? pa de ti meni objasni gdje da ja parkiram a muz i ja otkopali 2 mjesta pa nas nijedno ne saceka kad dodjemo kuci s posla jer su se gotovani kojima su auta bila u garazama 2 sedmice pojavili? sreca pa imam muza koji izgledom moze prestrasiti babine sinove, pa meni vise nece parkirati na mjesto. ali da parkiraju de mi ti objasni kako rijesitit taj problem, eto bas me zanima? znaci nije problem sa komsijama koje su zajedno s nama cistile , zna se ko je cistio koji dio, ali de mi objasni hocu'l ja ostavit na sred ceste jer ja nemam gdje a mjesto koje sam ocistila je zauet? Ma zagradila bih ga od huje i taksijem na posao otisla samo kad bi drugi od mene mogli proci cestom. btw isla sam trolejbusom na posao 15 dana kao sav normalan svijet kad je bilo najgore.
goranegoran16v wrote:
Kakva mahalska logika!!!!!
Pod 1, to sto si ti i co'ek u tebe cistili parking mjesta niste cistili nekom drugom i da bi vam se neko parkir'o nego prije svega da bi vi mogli ici negdje autom.
Pod 2, gdje si se ti parkirala kad si optisla ispred svoje zgrade (garant se ti i co'ek u tebe nosali lopate pa po gradu sebi lopatali gdje god ste isli)?
Pod 3, ako hoces da te uvijek ceka mjesto bujrum KRO Rad pa sebi zakupi mjesto uz rezervaciju i stubic (to mahalsko svojatanje tipa "ja otkopala" mores' macku i rep okacit')
Pod 4. kakva je logika da neko drzi 2 sedmice auto u garazi i onda ga odjednom pocne drzati na parkingu????
Pod 5. niko ti ne brani da zagradis, samo bi te taj pasjaluk mogao stajati narednih 40 KM i eventualnu stetu na autu ako naletis na hamsu slicnu sebi
Pod 5. Gabariti (muza) u rjesavanju parking pitanja su cist dokaz nevidjenog papanluka u nasem gradu. Sta bi bilo na je naisao na babinog sina koji je veci od njega???
Kakva mahalska logika!!!!
Tacno, izvinjenje za mahalu i mahalase u onom lijepom i pozitivnom smislu.muha_sa wrote:goranegoran16v wrote:
Kakva mahalska logika!!!!!
Pod 1, to sto si ti i co'ek u tebe cistili parking mjesta niste cistili nekom drugom i da bi vam se neko parkir'o nego prije svega da bi vi mogli ici negdje autom.
Pod 2, gdje si se ti parkirala kad si optisla ispred svoje zgrade (garant se ti i co'ek u tebe nosali lopate pa po gradu sebi lopatali gdje god ste isli)?
Pod 3, ako hoces da te uvijek ceka mjesto bujrum KRO Rad pa sebi zakupi mjesto uz rezervaciju i stubic (to mahalsko svojatanje tipa "ja otkopala" mores' macku i rep okacit')
Pod 4. kakva je logika da neko drzi 2 sedmice auto u garazi i onda ga odjednom pocne drzati na parkingu????
Pod 5. niko ti ne brani da zagradis, samo bi te taj pasjaluk mogao stajati narednih 40 KM i eventualnu stetu na autu ako naletis na hamsu slicnu sebi
Pod 5. Gabariti (muza) u rjesavanju parking pitanja su cist dokaz nevidjenog papanluka u nasem gradu. Sta bi bilo na je naisao na babinog sina koji je veci od njega???
Kakva mahalska logika!!!!sve si u pravu 100% samo mi ne poistevjecuj nešto ružno sa mahalom i mahalskom logikom.
-mogo bih ti satima pricat kako se pazilo na red i komšiluk u mahalama
ja sam očistio sebi parking, ostavio papir na kanafi razapet preko ulaza na "moje parking mjesto", ljubazno zamolio da mi se niko ne uvaljuje jer mi auto može zatrebati u po dana i u po noći i fakat niko se nije ni pokušao uvaliti, dakle ima i mnogo ljepših metoda od gajbi, kutija napunjenih snijegom, holandeza itd.goran16v wrote:Kakva mahalska logika!!!!!girl wrote:ovaj pametnjakovic sto kaze koga briga jesi'l ti lopatao ko' dodje njegovo je? pa de ti meni objasni gdje da ja parkiram a muz i ja otkopali 2 mjesta pa nas nijedno ne saceka kad dodjemo kuci s posla jer su se gotovani kojima su auta bila u garazama 2 sedmice pojavili? sreca pa imam muza koji izgledom moze prestrasiti babine sinove, pa meni vise nece parkirati na mjesto. ali da parkiraju de mi ti objasni kako rijesitit taj problem, eto bas me zanima? znaci nije problem sa komsijama koje su zajedno s nama cistile , zna se ko je cistio koji dio, ali de mi objasni hocu'l ja ostavit na sred ceste jer ja nemam gdje a mjesto koje sam ocistila je zauet? Ma zagradila bih ga od huje i taksijem na posao otisla samo kad bi drugi od mene mogli proci cestom. btw isla sam trolejbusom na posao 15 dana kao sav normalan svijet kad je bilo najgore.
Pod 1. to sto si ti i co'ek u tebe cistili parking mjesta niste cistili nekom drugom i da bi vam se neko parkir'o nego prije svega da bi vi mogli ici negdje autom.
Pod 2. gdje si se ti parkirala kad si optisla ispred svoje zgrade (garant se ti i co'ek u tebe nosali lopate pa po gradu sebi lopatali gdje god ste isli)?
Pod 3. ako hoces da te uvijek ceka mjesto bujrum KRO Rad pa sebi zakupi mjesto uz rezervaciju i stubic (to mahalsko svojatanje tipa "ja otkopala" mores' macku i rep okacit')
Pod 4. Ako ti predstavlja zadovoljstvo da parkiras iskljucivo na mjestu koje si ocistila, a neces to zadovoljstvo da platis - ne mrdaj auto
Pod 5. kakva je logika da neko drzi 2 sedmice auto u garazi i onda ga odjednom pocne drzati na parkingu????
Pod 6. ako si ljubomorna na ove sto imaju garazu i neces vise da cistis - kupite sebi po garazu
Pod 7. niko ti ne brani da zagradis, samo bi te taj pasjaluk mogao stajati narednih 40 KM i eventualnu stetu na autu ako naletis na hamsu slicnu sebi
Pod 8. Gabariti (muza) u rjesavanju parking pitanja su cist dokaz nevidjenog primitivizma i papanluka u nasem gradu. Sta bi bilo na je naisao na babinog sina koji je veci od njega???
Kakva mahalska logika!!!!
Pametnjakovic jer, za razliku od primitivaca, takodjer ocistio 2 auta, 1/3 parkinga ispred zgrade i kako civilizovanom covjeku dolikuje, nije mu palo na pamet niti da ostavi gajbu niti da se svadja ako mu se neko parkira.
Ljudi nikako da skontaju da oni nisu otkopali parking mjesto već svoje auto koje je tu stajalo.girl wrote:ovaj pametnjakovic sto kaze koga briga jesi'l ti lopatao ko' dodje njegovo je? pa de ti meni objasni gdje da ja parkiram a muz i ja otkopali 2 mjesta pa nas nijedno ne saceka kad dodjemo kuci s posla jer su se gotovani kojima su auta bila u garazama 2 sedmice pojavili? sreca pa imam muza koji izgledom moze prestrasiti babine sinove, pa meni vise nece parkirati na mjesto. ali da parkiraju de mi ti objasni kako rijesitit taj problem, eto bas me zanima? znaci nije problem sa komsijama koje su zajedno s nama cistile , zna se ko je cistio koji dio, ali de mi objasni hocu'l ja ostavit na sred ceste jer ja nemam gdje a mjesto koje sam ocistila je zauet? Ma zagradila bih ga od huje i taksijem na posao otisla samo kad bi drugi od mene mogli proci cestom. btw isla sam trolejbusom na posao 15 dana kao sav normalan svijet kad je bilo najgore.
baš takoduledudule wrote:Ljudi nikako da skontaju da oni nisu otkopali parking mjesto već svoje auto koje je tu stajalo.girl wrote:ovaj pametnjakovic sto kaze koga briga jesi'l ti lopatao ko' dodje njegovo je? pa de ti meni objasni gdje da ja parkiram a muz i ja otkopali 2 mjesta pa nas nijedno ne saceka kad dodjemo kuci s posla jer su se gotovani kojima su auta bila u garazama 2 sedmice pojavili? sreca pa imam muza koji izgledom moze prestrasiti babine sinove, pa meni vise nece parkirati na mjesto. ali da parkiraju de mi ti objasni kako rijesitit taj problem, eto bas me zanima? znaci nije problem sa komsijama koje su zajedno s nama cistile , zna se ko je cistio koji dio, ali de mi objasni hocu'l ja ostavit na sred ceste jer ja nemam gdje a mjesto koje sam ocistila je zauet? Ma zagradila bih ga od huje i taksijem na posao otisla samo kad bi drugi od mene mogli proci cestom. btw isla sam trolejbusom na posao 15 dana kao sav normalan svijet kad je bilo najgore.
Kad bi se tako gajbom zauzimala parking mjesta, mogao bih ja odmah zauzeti jedno u hladu za ljeta.