Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
osa

#4251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

greys wrote:Ni Hamasa ni Al Qaide ne bi bilo da nije bilo fasisticke politike Izraela prema Palestincima.Ekstremne situacije radjaju ekstremne pokrete.U ocaju,siromastvu,bijedi,osjecaju ponizenosti,u kojima zive Palestinci,samo se ekstremne politike i mogu roditi.
misliš, od čega onda nastaše, crvene brigade, bader-majnhof, talibani i mudžahedini u afganistanu, ira, eta i mnoge druge organizacije sličnog tipa....
callmethebreeeze

#4252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

osa wrote:

po tvom mišljenju bi izgleda bilo normalno dovesti ratne brodove na 12 nautičkih milja od ozemlja neke zemlje, napuniti cijevi i čekati povoljan trenutak, dotični svakako ne bi smjeli reagirati, jer si u međunarodnim vodama, smiješno....
ne znam šta ljudima nije jasno, izrael zbog svoje sigurnosti ne smije dopustiti ulazak u gazu brodovima, da si ti izraelac, bi li dopustio, ja vidiš ne bih...
ovo sto ti pises je vise nego bezobrazluk. koji crni ratni brodovi, ovo je humanitarna akcija, planirana i odobrena od strane evrope. na tim brodovima se nisu nalazili komandosi, vec politicari, pisci, humanitarci.
fuj.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

vs84sa wrote:pa izrael ce braniti svoje interese od japana do amerike ako osjeti u bilo kom smislu da su ugrozeni, kakve veze ima sto su medjunarodne vode, ako je bilo nekog sadrzaja na tim brodovima kao sto oni tvrde onda se to direktno tice drzave izrael i njih ne interesuje puno medjunarodno pravo, zaboravite tu pricu. sa druge strane zar nije hamas taj koji je dobio izbore ratnom retorikom i pricom o ratu sa izraelom i zar nisu oni ti koji su i zapoceli taj rat, jos uvijek su na vlasti koliko ja znam. zar nisu oni ti koji su rekli da ne zele nikakve pregovore, zar nisu oni ti koji su zavadili i sam palestinski narod? radikalne strane na jednoj i drugoj strani nece im nista dobro donijeti...
:shock:

Knjigu istorije u sake da ne lupetas...
osa

#4254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:
osa wrote:

po tvom mišljenju bi izgleda bilo normalno dovesti ratne brodove na 12 nautičkih milja od ozemlja neke zemlje, napuniti cijevi i čekati povoljan trenutak, dotični svakako ne bi smjeli reagirati, jer si u međunarodnim vodama, smiješno....
ne znam šta ljudima nije jasno, izrael zbog svoje sigurnosti ne smije dopustiti ulazak u gazu brodovima, da si ti izraelac, bi li dopustio, ja vidiš ne bih...
ovo sto ti pises je vise nego bezobrazluk. koji crni ratni brodovi, ovo je humanitarna akcija, planirana i odobrena od strane evrope. na tim brodovima se nisu nalazili komandosi, vec politicari, pisci, humanitarci.
fuj.
moj napis nema veze s ovim događajem, barem direktno, nego sa isticanjem međunarodnih voda kao nečeg u čemu si nedodirljiv, a to nije baš tako, sjeća li se netko rata u našim krajevima i zapljene hrvatskih brodova s oružjem od strane natoa, nećete vjerovati u međunarodnim vodama, nisu ih onda u svjetskoj a bogami i domaćoj javnosti zvali gusarima....
Vares City

#4255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vares City »

greys wrote:Ni Hamasa ni Al Qaide ne bi bilo da nije bilo fasisticke politike Izraela prema Palestincima.Ekstremne situacije radjaju ekstremne pokrete.U ocaju,siromastvu,bijedi,osjecaju ponizenosti,u kojima zive Palestinci,samo se ekstremne politike i mogu roditi.
:thumbup:
F.G.R.

#4256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by F.G.R. »

Sumpor wrote:Jadni su ti Palestinci, ali kad vidim ko ih podrzava dize mi se kosa na glavi, veliku vecinu bas briga za njih, nego preko njih hoce unistiti Izrael i isterati volju proislamistickih zemalja da jerusalimom zavladaju muslimani.

Izraelci su okrutni i zasluzuju kaznu, ali pretnje da ce ih unistiti kao sto su pokusali pre 30 godina...e takvi su jos gori.
Nomalno da ih treba unistiti jer su okupirali zemlju i maltretiraju palestince pola vijeka..bas kao i oni sto pisu ekavicom i sto su nas pokusali maltretirati i okupirati!
callmethebreeeze

#4257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

covjece, koji crni hrvatski brodovi sa oruzjem natoa... ovo je protivno medjunarodnom pravu. pa hoces li reci da si ti bolje upucen u ove stvari od ljudi, poput svedskog ministra vanjskih poslova i kompletne svjetske javnosti?!
haqqlberry

#4258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by haqqlberry »

Ako su svi židovi ko ovaj osa...

Kako je samo čovjek revnosan u odbrani istine. Ne skida se sa foruma. Sve za istinu.

Na platnom spisku mosada je naš osa...
callmethebreeeze

#4259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

F.G.R. wrote:
Sumpor wrote:Jadni su ti Palestinci, ali kad vidim ko ih podrzava dize mi se kosa na glavi, veliku vecinu bas briga za njih, nego preko njih hoce unistiti Izrael i isterati volju proislamistickih zemalja da jerusalimom zavladaju muslimani.

Izraelci su okrutni i zasluzuju kaznu, ali pretnje da ce ih unistiti kao sto su pokusali pre 30 godina...e takvi su jos gori.
Nomalno da ih treba unistiti jer su okupirali zemlju i maltretiraju palestince pola vijeka..bas kao i oni sto pisu ekavicom i sto su nas pokusali maltretirati i okupirati!
djelomicno i zbog ovakvih stavova izrael se i ponasa kako se ponasa.
:-) :-) :-)
colt

#4260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by colt »

osa wrote:
colt wrote:Da ba OSA, odlaprdaj matereti. Dosadan si ko proljev . .

Ti podjebavas ovdje . . .

ne čitaj postove koji te iritiraju, uživaj u razmjeni mišljenja s istomišljenicima, ako je to moguće....
Ne iritiraš me, ali ti fakat pojma nemas. Tebi se neke stvari ne mogu ni nacrtati da bi ti se objasnilo
Imas VL. Pun fasista kao ti. Prikljuci im se i opleti.
greys

#4261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

osa wrote:
misliš, od čega onda nastaše, crvene brigade, bader-majnhof, talibani i mudžahedini u afganistanu, ira, eta i mnoge druge organizacije sličnog tipa....
Hamas i Al-Qaida su nastale kao anti-izraelske organizacije.Al-Qaida je napala Ameriku upravo zbog njihove podrske Izraelu.
F.G.R.

#4262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by F.G.R. »

callmethebreeeze wrote:
F.G.R. wrote:

Kakvih?
callmethebreeeze

#4263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

greys wrote:
osa wrote:
Hamas i Al-Qaida su nastale kao anti-izraelske organizacije.Al-Qaida je napala Ameriku upravo zbog njihove podrske Izraelu.
ja koliko znam osama je poceo palestinu spominjati tek kad mu je pocelo goriti pod nogama. palestinci su njima, kao i mnogim drugima, bili samo moneta za potkusurivanje.
Tvrtko II Kotromanić

#4264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

BarbaDue wrote: Sto, ja kao moderator ne mogu imati svoje misljenje...mogu druze, jer na ovoj temi nisam moderator, obican sam forumas bas kao i ti.

Pitanje: Dokle ide bezobrazluk Izraleske drzave???
ici ce dok god jevrejski lobi drzi SAD, dakle jos dugo dugo vremena; nama ostaju izgleda samo protesti i te nekakve online peticije, plus za one koji imaju nesto novca i vremena humanitarne akcije poput ove danasnje (neuspjele :sad: )...
zalosno je stvarno sta se desava palestinskom narodu, zalosna i pomalo morbidna situacija u gazi koja podsjeca na geta koje su nacisti pravili za jevreje tokom II svj rata..
danas izgleda (globalno govoreci) se ne smije reci nista protiv cionisticke tvorevine i te politike.. odmah te pocnu smatrati za antisemitu ili nesto slicno..
al sto je najgore sa ovakvim potezima Izraela svakim danom postajem sve vise anticionista i ponekad, koliko god me to stid bilo priznati i koliko se god time gadim sam sebi, mi se cini kad Arapi ne bi bili Semiti ja bih bio definitivno antisemit.. ali onda shvatim da u Izraelu postoji znatan broj Jevreja, gradjana Izraela kojima se takodjer gadi ova cionisticka politika pa mi se onda stvori neka nada da bi upravo oni mogli promijeniti nesto u politici svoje drzave i donijeti mir Palestincima i cijelom Bliskom istoku..
mada, ta nada je svakim danom, svakoj kapi krvi ubijenog PAlestinca sve manja.... :sad:

moje konacno pitanje je : Da li MI mozemo nesto uraditi?
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 31/05/2010 23:15, edited 1 time in total.
sansun

#4265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sansun »

Smijesno je sto ti ne vidiš razliku između vojnog i humanitarnog broda.
Kada budeš shvatio da se ova situacija ne sagledava samo kroz oči Izraelaca tada ćeš shvatiti da tebi dosta toga nije bilo jasno.
BarbaDue

#4266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

callmethebreeeze wrote:
F.G.R. wrote:

Ma kakvih stavova, prema njima se treba odnositi upravo onako kako se oni odnose prema svima.

P.S: Vidis vise nisam moderator...Izrael je ipak jak ko zemlja :shock: :? njegovi kraci su jako dugi :shock:
callmethebreeeze

#4267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

F.G.R. wrote:
Kakvih?
pozivanje na masivno unistenje rijetko kad vodi ka dobru. pogotovo ako si pripadnik naroda koji je vijekovima proganjan i kojeg je jedan ciko s ruznim brkovima pokusao unistiti prije nesto vise od pola vijeka.
bogoljub

#4268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Ko je sve bio na brodu?

Iz više od 50 zemalja svijeta, aktivisti humanitarci!

Prije polaska na put predstavnici internacionalnih organizacija koji su u isto vrijeme i putnici ovog broda, održali su kratak govor. Među njima je vrijedno spomenuti Šejha Rajida Salaha, vođu islamskog pokreta iz Kudsa, poznatog borca za oslobađanje Kudsa koji se zahvalio Turskom narodu na čelu sa predsjednikom Erdoganom rekavši da bi on trebao biti primjer i ostalim predsjednicima arapskih zemalja!
Predstavnica koja je govorila u ime muslimana iz Bahrejna i Kuvajta saopštila je onima koji su govorili „bolesni čovjek“ da je on opet stao na noge i da se Ummet ponovo ujedinio i sjetio svoje snage muslimanskog bratstva!

Među putnicima je i veliki biskup iz Vatikana ... koji je istjeran iz Palestine prije četrdesetak godina. Izjavio je da je jako uzbuđen što će nakon tolikih godina imati priliku da opet vidi svoj zavičaj!
U brodu je također i novinarka Caoimhe Butterly, poznata kao "Cueeva", iz pokreta „Electronic intifada“, koja je sebe žrtvovala za borbu za potlačene u svijetu, inače, prijateljica poznatog borca za ljudska prava u Palestini, amerikanke Rachel Corrie koja je pogažena od strane izraelskih buldožera 2003. god. Dala je izjavu u kojoj stoji: „Ovom akcijom želimo razbiti šutnju svijeta jer je Gaza kao otvoreni zatvor gdje ne stiže ni hrana, ni lijek, ni voda. Ispred očiju svijeta se vrši genocid! Zaustavljanje ovog genocida treba da bude obaveza svih plemenitih ljudi.“ (slika)
Izrael kao država je ovu akciju pratio s prijetnjama, dok je u brodu koji je krenuo čak njihov parlament iz Demokratske stranke iz Izraela koji se protivi stavu Izraela prema Palestini, te su prvi put počele diskusije naroda Izraela zašto je Izrael uveo embargo narodu Gazze i zašto želi spriječiti ovu humanitarnu akciju?
F.G.R.

#4269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by F.G.R. »

callmethebreeeze wrote:
F.G.R. wrote:
Kakvih?
pozivanje na masivno unistenje rijetko kad vodi ka dobru. pogotovo ako si pripadnik naroda koji je vijekovima proganjan i kojeg je jedan ciko s ruznim brkovima pokusao unistiti prije nesto vise od pola vijeka.
Pa oni pokusavaju istrijebiti palestince vec 50 godina!
Znaci, oko za oko, istrijebiti Izrael, protjerati ih sa okupirane zemlje ili sl.
Sumpor

#4270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

F.G.R. wrote:

Mozemo da se pozivamo na istoriju, onda cemo doci i do vremena Judeje, Starog i Novog zaveta...i hriscanstvo i islam su proistekli iz jevrejskih knjiga...

Ali to nije pravi put, treba gledati sadasnjost i buducnost, pokusati napraviti dugorocan mir, a to se nece postici ni ovakvim izraelskim ponasanjem, niti bombasima samoubicama, i pretnjom da Izrael treba sravniti.
osa

#4271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:
greys wrote:
osa wrote:
ja koliko znam osama je poceo palestinu spominjati tek kad mu je pocelo goriti pod nogama. palestinci su njima, kao i mnogim drugima, bili samo moneta za potkusurivanje.
apsolutno, točno...
Sumpor

#4272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

F.G.R. wrote:

Nista si ti ne razlikujes od onih koji su te pokusali unistiti, to je ta ista logika, svako ima neke izgovore da bi opravdao svoju neljudskost, a ti ovakvim recenicama se stavljas u istu ravan sa zlocincima.
osa

#4273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:covjece, koji crni hrvatski brodovi sa oruzjem natoa... ovo je protivno medjunarodnom pravu. pa hoces li reci da si ti bolje upucen u ove stvari od ljudi, poput svedskog ministra vanjskih poslova i kompletne svjetske javnosti?!
reci, da li su smjeli u međunarodnim vodama, zaplijeniti hrvatske brodove i njihov teret....
greys

#4274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

callmethebreeeze wrote:
Grijesis...naravno,ne mislim da je Osama nekih borac za prava Palestinaca,ali on je od samog pocetka borbu protiv Izraela koristio za mobilizovanje ratnika.
vs84sa

#4275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
vs84sa wrote:pa izrael ce braniti svoje interese od japana do amerike ako osjeti u bilo kom smislu da su ugrozeni, kakve veze ima sto su medjunarodne vode, ako je bilo nekog sadrzaja na tim brodovima kao sto oni tvrde onda se to direktno tice drzave izrael i njih ne interesuje puno medjunarodno pravo, zaboravite tu pricu. sa druge strane zar nije hamas taj koji je dobio izbore ratnom retorikom i pricom o ratu sa izraelom i zar nisu oni ti koji su i zapoceli taj rat, jos uvijek su na vlasti koliko ja znam. zar nisu oni ti koji su rekli da ne zele nikakve pregovore, zar nisu oni ti koji su zavadili i sam palestinski narod? radikalne strane na jednoj i drugoj strani nece im nista dobro donijeti...
:shock:

Knjigu istorije u sake da ne lupetas...
posto vidim da si ti nacitan imas li mi preporucit neku literaturu ili samo tako lupetas...
Locked