Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#4251 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Ovdje je izgleda *ebo lud zbunjenog, zbunjen normalnog, normalan nenormalnog, itd....

Oslobodjenje od jucer na istu temu kaze:
Nakon deblokade poslovnih računa BH Airlinesa, nacionalni avio prijevoznik BiH nastavlja s operacijama s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... du-letenja

Pa ti budi pametan... :? :-)
smolsvoje

#4252 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

Normalno da ne mozes vjerovati nikome. Avaz je ovaj put malo pretjerao. Nije mi jasno o cemu se radi. Kompanija je proslu godinu zavrsila po prvi put sa preko 700.000 KM u pozitivi (?!?) i treba je se rijesiti pod hitno. I to kada fakticki Vlada FBiH i ne postoji. Jedni pricaju da je to sto Fahro hoce da napravi avio kompaniju ( pa nije valjda toliko lud) a drugi kazu da je ovo dio osvete pilotima BHA koji su odbili pozive AVIO TRANSA da predju kod Fahre. Samo nije mi jasno na cemu bi letili ili bi opet radili u operativnom centru u Tesanjskoj na krovu Avaza. Ili mozda na krovu Radon plaze ali tamo malo teze jer se operativni svake minute okrece oko svoje ose.
Ja mislim da ce dolaskom drugog aviona iz Njemacke sve biti u redu sa letovima. Jer, SKopje ima mikro klima ...
drndalo

#4253 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

700 kKM u pozitivi ? Otkud ti ta informacija ? Mislim da za tako nesto nema ni teoretske sansone... Posebno nakon sto su turci odvukli A319, i broj putnika se vise nego prepolovio... Plus je barem 3-4 mjeseca barem jedan ATR bio u Njemackoj, sto na servisu, sto zapljenjen dok se ne plati racun za servis...

Ne podcjenjuj megalomaniju "osnivaca"... :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#4254 Re: Avio kompanije all about

Post by muzicar_iz_parka »

smolsvoje wrote:Normalno da ne mozes vjerovati nikome. Avaz je ovaj put malo pretjerao. Nije mi jasno o cemu se radi. Kompanija je proslu godinu zavrsila po prvi put sa preko 700.000 KM u pozitivi (?!?) i treba je se rijesiti pod hitno. I to kada fakticki Vlada FBiH i ne postoji. Jedni pricaju da je to sto Fahro hoce da napravi avio kompaniju ( pa nije valjda toliko lud) a drugi kazu da je ovo dio osvete pilotima BHA koji su odbili pozive AVIO TRANSA da predju kod Fahre. Samo nije mi jasno na cemu bi letili ili bi opet radili u operativnom centru u Tesanjskoj na krovu Avaza. Ili mozda na krovu Radon plaze ali tamo malo teze jer se operativni svake minute okrece oko svoje ose.
Ja mislim da ce dolaskom drugog aviona iz Njemacke sve biti u redu sa letovima. Jer, SKopje ima mikro klima ...
Fahro je prodaje svoj privatni avion, ne vjerujem da on tu ima nekih interesa niti ozbiljnih planova osnivanja avio kompanije.
Kakva je to imalo ozbiljna kompanija koja ima samo dva aviona, vidjeli su Turci kolike su perspektive, zato su i digli ruke od svega.
drndalo

#4255 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Mi na svu srecu ne znamo sto su se tacno turci i "nasi" zakacili, jer bismo se vjerovatno jako nasekirali kada bismo culi prave "logicne" razloge obiju strana... :x

A perspektive su tako lose da je TK uveo drugu dnevnu liniju za SJJ barem 4x sedmicno, a PGS je uveo potpuno novu liniju sa 4x sedmicno, a trazili su vec povecanje na 7x sedmicno...
Miki123

#4256 Re: Avio kompanije all about

Post by Miki123 »

Letim Turskih Airlinesom iz Sarajeva za SAD i samo je presjedanje u Istanbulu. Interesuje me da li u istanbulu moram čekati prtljag ili će on sam biti prebačen na let za USA? Zovem ih na onaj broj ne javljaju se... :x

ovo mi je bitno jer mi je od slijetanja u istanbulu do polijetanja samo 1:30 h i ne bih da se zajebavam sa prtljagom, ako će sama ići u novi avion.. isto tako, ne bih gologuz da hodam po USA :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4257 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

Miki123 wrote:Letim Turskih Airlinesom iz Sarajeva za SAD i samo je presjedanje u Istanbulu. Interesuje me da li u istanbulu moram čekati prtljag ili će on sam biti prebačen na let za USA? Zovem ih na onaj broj ne javljaju se... :x

ovo mi je bitno jer mi je od slijetanja u istanbulu do polijetanja samo 1:30 h i ne bih da se zajebavam sa prtljagom, ako će sama ići u novi avion.. isto tako, ne bih gologuz da hodam po USA :D
Ako su uvezani letovi (tj. ako je jedna karta, a ne dvije odvojene), onda ćeš prtljag pokupiti kad stigneš u SAD.
drndalo

#4258 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Upravo tako, predas je u SJJ, i vidis je u AmeriKi... Mozda bi ti drugacije bilo da letis onim letom kada imas cca. 19 sati vremena do presjedanja, ovako ne brigaj...
Miki123

#4259 Re: Avio kompanije all about

Post by Miki123 »

Ok. hvala.
iceman ze

#4260 Re: Avio kompanije all about

Post by iceman ze »

GaRGa wrote:
iceman ze wrote:Neka preporuka za transfer sa aerodroma u Istanbulu(Sabiha, SAW) do Sultan Ahmeta i sa Antalya aerodroma (AYT) do hotela cca. 20 km. Agencija mi trazila 340 KM za oba transfera, nisam mogao prihvatiti te troskove, tako da trazim nacin u privatnom aranzmanu.

Nesto kontam, da rentam auto, ne moze me doci 340 KM.... :D

rent a car ni slucajno u turskoj, bolje ti je plati taksi nego da najebes sa rent a car-om
To je bilo vise ironicno receno, mada cu se raspitati, oko cijena rentacara.
P308

#4261 Re: Avio kompanije all about

Post by P308 »

..
Kona__

#4262 Re: Avio kompanije all about

Post by Kona__ »

@iceman ze u kojem mjestu u antaliji je hotel? mi smo se prebacili do hotela lokalnim busom, malo se tesko snaci ima milion nekakvih buseva sa aerodroma pa pogledaj koja je tacno ulica da se mozes sporazumjeti sa vozacem, inace te karte su maks 5 try.. ne sjecam se tacno..
Sa Sabihe se nisam prebacivala, ali ima organizovan prijevoz do Ataturk apt-a sigurno (cca 10€), a sa Ataturka mozes na metro do zeytinburnu, tu predjes na tramvaj do sultanahmeta.. (mislim da su karte oko 2,5 try (cca 2 km) ali imas nesto sto se zove instabulkart ako vas je dvoje isplati vam se, "puni" se na stanici oboje prolazite na karticu i karte su jeftinije..
manki

#4263 Re: Avio kompanije all about

Post by manki »

MUSTULUK! Wizz Air pocinje da leti iz Tuzle za Malme (SWE) od 31 maja, 2x sedmicno, ponedeljkom i petkom, karte se vec sad mogu rezervisati na njihovoj stranici! :thumbup: :bih:
bambina78

#4264 Re: Avio kompanije all about

Post by bambina78 »

Jest mustuluk, svaka cast, led je probijen, povratne vec od 55 eura :thumbup:
manki

#4265 Re: Avio kompanije all about

Post by manki »

New non-stop service to Tuzla from Malmö Airport
2013-03-28, kl. 14:29
Malmö Airport can now offer an additional non-stop service in Europe. Beginning May 31, Wizz Air will fly to Tuzla, Bosnia-Herzegovina, twice a week. Tuzla is the sixteenth international destination that travellers can reach directly with regular flights from Malmö Airport.

Tuzla, Bosnia-Herzegovina's third largest city, is located approximately 120 kilometers north of the capital, Sarajevo. The region around the city has nearly 500,000 inhabitants.

"We are very pleased that Wizz Air is opening another route from Malmö Airport. There is a demand for travel to the region and thanks to the non-stop service to Tuzla we can now offer our passengers a convenient way to travel as a tourist or to visit friends and family," says Peter Weinhandl, airport director at Malmö airport.

Tuzla is Wizz Air's seventh non-stop service from Malmö Airport. The other destinations are Belgrade, Budapest, Gdansk, Katowice, Skopje and Warsaw.

Wizz Air will fly to Tuzla from Malmö Airport twice a week, on Mondays and Fridays. The aircraft is an Airbus A320 which can accommodate 180 passengers.
:thumbup: :bih:
drndalo

#4266 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Super za Tuzlu, nek' je nesto vise krenulo...
akcija007

#4268 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

super, nadam se da ce avio kompanije iz Sarajeva oboriti cijene na letovima za Kopenhagen
Franjo Kluz

#4270 Re: Avio kompanije all about

Post by Franjo Kluz »

bambina78 wrote:Jest mustuluk, svaka cast, led je probijen, povratne vec od 55 eura :thumbup:
Daj boze da ovo proradi, ovo je ko grom iz vedra neba. Iskreno da vam kazem , Tuzla mi je bila tek na trecem mjestu za potencijalno otvaranje saobracaja. Logicno je bilo da se krene iz Mostara ili Banja Luke ali nikako iz Tuzle. Tuzla je uvijek gravitirala Beogradu i nije se bas osjetila potreba za avio linijom. Sjecam se pokusaja za Frankfurt , eto recimo neko srediste u Evropi ali corak, nula bodova, kasnije je bio pokusaj letova za Dubai pa opet nula bodova. Cudi me i Wizz air da je tek tako otvorio Malme , sto nije neka druga destinacija jer Malme je skoro pokriven (ne zbog BH Airlinesa) nego zbog Norwegiana koji pocinje letove za Copenhagen negdje u junu 2013. Jedno vrijeme su putnici iz Tuzle isli za Osijek u RH medjutim i taj se pokusaj Ryan Aira zavrsio neslavno. Tuzlanski aerodrom , po meni, moze jedino biti sabirni kargo centar za ovaj dio Evrope. I to sa uspjehom. Znam da su turci jedno vrijeme planirali iskoristiti potencijal Tuzle imajuci u vidu sve benefite koje mogu ostvariti saradnjom sa jednim od jacih kantona u BH i blizinom auto ceste. Koliko ima, ne vise od 50 km do Orasja mislim ?!? A onda puko pravac i lijevo i desno.
Po citanju ove vijesti, odmah sam isao na Wiyzz stranicu i odmah uocio staru Avazovu boljku (pausalno pisanje) u pitanju je cijena jednog pravca od 54.00KM plus jos nesto malo, a ne povratne. Povratna iznosi 65.97 EUR (130.00 KM) plus jos nesto malo davanja. Super cijena nema sta !
Morales

#4271 Re: Avio kompanije all about

Post by Morales »

Ma bezveze linija iskreno, koji ce nam kurac Malme...ionako wizzair nema neki veliki broj linija iz Malmea...beze skroz, al hajd bolje ista nego nista.
muha_sa

#4272 Re: Avio kompanije all about

Post by muha_sa »

Morales wrote:Ma bezveze linija iskreno, koji ce nam kurac Malme...ionako wizzair nema neki veliki broj linija iz Malmea...beze skroz, al hajd bolje ista nego nista.
kako što ce :? išo sam iz BG za Malme--krcat avion u oba pravca--90 % putnika iz BiH.
manki

#4273 Re: Avio kompanije all about

Post by manki »

muha_sa wrote:
Morales wrote:Ma bezveze linija iskreno, koji ce nam kurac Malme...ionako wizzair nema neki veliki broj linija iz Malmea...beze skroz, al hajd bolje ista nego nista.
kako što ce :? išo sam iz BG za Malme--krcat avion u oba pravca--90 % putnika iz BiH.
Upravo! :thumbup:

Neka sam se na putu za Malme rijesio Beograda konacno :bih:
muha_sa

#4274 Re: Avio kompanije all about

Post by muha_sa »

manki wrote:
muha_sa wrote:
Upravo! :thumbup:

Neka sam se na putu za Malme rijesio Beograda konacno :bih:
vala baš :) a nek se i moj unuk riješio naših smradova i cirkusa od linije Kopenhagen-Sarajevo--hem avion drnda, hem putovanje vjecnost hem nikad nisi siguran hoce li jal nece letit taj dan :lol:

jest da nije za :lol: al :-)
Morales

#4275 Re: Avio kompanije all about

Post by Morales »

muha_sa wrote:
Ma ok Muha za dijasporu, al za nas obicne smrtnike nije nesto ova linija realno...
Post Reply