FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#4251 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

JThomas wrote:ne, oni su tu titulu uzeli "u inat svima" :D
jel to gotovo primirje? sve necu da se javljam, al vidim strumfici se opet nafurali da navijaju za nesto vise od bivseg dugogodisnjeg drugoligasa koji vec sezonama tabiri u donjem dijelu tabele.

halo strumfici, trznite se iz snova :)
JThomas

#4252 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

oho ti se kad te sanja vlaisavljević vidi kako se izražavaš.

lik zatrpava temu glupostima i neistinama, pola svih postova mu govori o suđenju na željinim utakmicama, lik prati željine utakmice k'o da mu stari igra za želju...i kako da vam čovjek ne odgovori?
Neelix

#4253 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

nisam citao njegove postove, priznajem :D vidjeh ovo od nikad_izvini, i tvoj neuspjeli pokusaj shukanja :D pa reko da napisem i ja koju, kad se vec prozivamo :P
JThomas

#4254 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

ajd ti lijepo u skokovima na svoju temu. liku glavna preokupacija u životu suđenje na željinim tekmama, piše takve nebuloze da je to dramatično, i kad ga prozoveš da laže, sad to ne valja, pa je došlo i pojačanje...

da ste bogdu tako disciplinovani i u odlascima na stadion, gdje bi vam kraj bio.
Mohamad Sissoko

#4255 Re: FK Zeljeznicar

Post by Mohamad Sissoko »

hello ,ja sam iz Tuzle ,navijam za Zelju,samo da se javim huahah
Charuga
Globalni moderator

#4256 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Osim: Ako budemo kilavi kao što nekad znamo biti, neće valjati

No­go­me­ta­ši Že­lje­zni­ča­ra će u prvoj uta­kmi­ci 1/4 fi­na­la Ku­pa BiH, na sta­di­onu Grba­vi­ca od 17 sa­ti, sna­ge od­mje­ri­ti sa Ru­da­rom iz Pri­je­do­ra.

- Ko god ka­že da smo bo­lji pro­ti­vnik, va­ra se. Igra­li smo s nji­ma u 7. ko­lu prven­stva na do­ma­ćem te­re­nu 1:1, što do­vo­ljno go­vo­ri o kva­li­te­tu nji­ho­vog ti­ma. Ci­je­la li­ga je tu ne­gdje u «pet de­ka». Ako na­me­tne­mo svo­ju igru, bu­de­mo ras­trča­ni po te­re­nu i zai­gra­mo agre­si­vno, mi­slim da ne bi tre­ba­li ima­ti ve­li­kih pro­ble­ma da do­đe­mo do po­bje­de. Ako bu­de­mo ki­la­vi kao što ne­kad zna­mo bi­ti, ne­će va­lja­ti - ka­zao je Amar Osim, šef stru­čnog šta­ba Že­lje­zni­ča­ra.

Osim se os­vrnuo i na uta­kmi­ce u prven­stvu.

- Odi­gra­no je 11 uta­kmi­ca, a mi smo ne­gdje na do­njoj gra­ni­ci ka­da su bo­do­vi u pi­ta­nju. Fa­le nam upra­vo ta dva bo­da iz su­sre­ta sa Ru­da­rom. Da smo ih osvo­ji­li, bi­li bi u pu­no bo­ljoj si­tu­aci­ji. Uko­li­ko na po­lu­se­zo­ni bu­de­mo me­đu pet prvo­pla­si­ra­nih ti­mo­va, bit će do­bro.

Pre­ma po­slje­dnjim in­for­ma­ci­ja­ma tre­ner Ru­da­ra Dar­ko Nes­to­ro­vić bi mo­ga po­če­ti meč s kom­bi­no­va­nim sas­ta­vom.

- Ma ka­kakv kom­bi­no­va­ni sas­tav, ta­kvi su naj­go­ri, ima­ju naj­vi­še mo­ti­va!

Pre­ma ri­je­či­ma Osi­ma igra­či su u do­broj for­mi, a ra­zlo­zog lo­ših igra «pla­vih» na do­ma­ćem te­re­nu je loš te­ren.

- Po­je­din­ci su se fi­zi­čki ve­oma is­crpi­li. Ma­lo kru­pni­ji i te­ži igra­či sla­bo se sna­la­ze na ta­kvom te­re­nu. Ka­da is­trči­te pet-šest du­ži­na na ova­kvom te­re­nu ka­kav je u po­slje­dnje vri­je­me, to je ot­pri­li­ke kao onih 20 u nor­mal­nim uslo­vi­ma - obja­snio je Amar Osim.

Mi­lan Ću­lum im dva žu­ta kar­to­na i ne­će bi­ti u kom­bi­na­ci­ji za da­naš­nji su­sret, dok je Di­no Mu­ha­re­mo­vić po­vri­je­đen.

M. D.

Me­šić: Dva go­la vi­ška

- Vi­dje­li smo u prven­stvu o ka­kvoj se eki­pi ra­di. Oni će se bra­ni­ti, igrat će na svo­joj po­lo­vi­ni. Bit će nam po­tre­ban gol na sa­mom po­čet­ku uta­kmi­ce, i ako uspi­je­mo, mi­slim da će oni pas­ti. Bio bih za­do­vo­ljan uko­li­ko po­bje­di­mo sa dva go­la ra­zli­ke, odno­sno 2:0. Že­li­mo što bo­lje re­zul­ta­te, ka­ko u Ku­pu, ta­ko i u prven­stvu, s tim da u prven­stvu ima vre­me­na za po­pra­vni, dok u Ku­pu ne­ma - ka­zao je Sa­njin Me­šić ko­man­dant Že­lji­ne od­bra­ne.

SAN.BA

Novinar koji kao prati sport a nema pojma da nije Sanjin Mešić ... :roll:
mrtva kokoš

#4257 Re: FK Zeljeznicar

Post by mrtva kokoš »

izgleda nisu kilavi, 34 minut zeljo golovima stanica i bekrica vodi 2:0
igrac rudara dobio crveni...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4258 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

Jel' vam to sudi Dominikovic opet.... :D :run:
Utokkha

#4259 Re: FK Zeljeznicar

Post by Utokkha »

3:0 (90. min Bučan).
Charuga
Globalni moderator

#4260 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ko god da je sudio isto bi bilo jer igraci Rudara nisu uputili ni jedan ozbiljan sut za 90 minuta.

Sta reci o utakmici .. Jedni napadali a drugi se branili svo vrijeme. Cak su igraci Rudara zadrzavali vrijeme i na 2:0 ali eto, potrefi se da je Sejo imao cist sut i pogodio. Sve u svemu, nista specijalno. Nadat je se prolazu protiv Rudara pa ako bude kakvih pojacanja na polusezoni MOZDA i finalu, sve zavisi koga izvucemo.
nikad_izvini

#4261 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Željo je VODIO 2:0 prije isključenja. Lik je dobio drugi karton jer je, meni se čini, Serdarevića čupao za dres jedno pet-šest metara. Do tada, Rudar nije prišao GOLU niti su imali ŠUT po golu. Za ove nam zaista nije trebalo nikakvo navlačenje. Rutinski catrija.

Vidim da se maleni plaho sekiraju za nas. Sreća pa su se tako bunili kada im je sudija svirao penale u Mostaru :D :run: Ko o čemu............jah
Adi_vp

#4262 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

-LIBERO- wrote:Jel' vam to sudi Dominikovic opet.... :D :run:
Jok Sandor Pul se vratio :run:
LSD

#4263 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Ne znam jeste li primjetili da mi teže i gore igramo kad imamo igraca više :shock: :? :x ...cim nam se protivnik zabunkeriše i kad moramo mi konstantno napadati,onda je belaj...pocne neka nenormalna kombinatorika,pametovanje,peglanje lopte,prebacivanje sa jedne na drugu stranu,maximalna potrošnja energije a ucinaka nikakav.
Ali eto da ne serem puno...pobjedili smo 3-0 sasvim zasluženo i to je najbitnije :thumbup: ,ali ponajprije zbog katastrofalnog Rudara koji uopšte nije ni pomišljao da napada...u prevenstvenoj utakmici su nam na foru zabili gol i onda opet bunker i tu je opet belaj,cim nam protivnik složi bunker mi se gubimo na terenu...ne znamo igrati sa igracem više...nevjerovatno je da smo mnogo ucinkovitiji kad igramo 11 protiv 11 :shock: .
salle_eh1986

#4264 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Igra Rudara klasični buker pogotovo u drugom poluvremenu. Rezultat potpuno zaslužen, čak bih rekao i nerealan. Da je Alen dao bar jedan od tri stopostotne prilike koje je imao bilo bi to puno više ali eto dosta i 3-0, jer je moglo biti i 2-0. Ovako možemo na izlet u Prijedor. :D
ultima_palabra

#4265 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Volim što smo zabili onaj treći samo zbog onog lika iz Rudara koji je nako ofirno sjeo u 16ercu, pa onda kad su nosila došla, sišao sa njih. Ali ostadoše u toj akciji sa 9 igrača, i primiše ga :lol:
Onaj centaršut Alena za Stanića mi je potez sezone do sada :thumbup: Ali je zato kasnije tri šanse mrtve promašio
veljaca

#4266 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Rutinska pobjeda ..... Vracamo se na stare staze slave .... Ima ova ekipa materijala za to ....
Prodje Rudar losije od Veleza u Kupu ( ali ce rezultat na kraju biti isti - ISPADANJE ) ... :D
babuka zgembo

#4267 Re: FK Zeljeznicar

Post by babuka zgembo »

ova informacija je 100% tacna i 100% provjerena:
Sinoc je na utakmici na Grbavici vidjen Nijaz Gracić, iz najuzeg rukovodstva zelje ponudjeno mu je da preuzme zelju, odnosno da bude predsjednik zelje, i da u narednu sezonu zeljo i olimpik budu fuzionisani, odnosno da udju u narednu sezonu kao jedan klub. Koliko sam upucen, a vjerujte da sam itekako upucen Gracic nije o0dbacio ovu ideju, te je razgovore o fuzionisanju ova dva kluba prolongirao za decembar, odnosno za prvenstvenu pauzu!
ultima_palabra

#4268 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

:lol: I shall say this only once :-D
Vidio sam ga i ja, a da možda nije bio tu zato što Olimpik igra sa Željom u nedjelju?
Rekao bih ti s kim se Olimpik može "fuzionisati" ali dobiću ban 8-)
slucajan

#4269 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

Kako će se zvati?
ŽELJEZNI OLIMPIK
ili još zvučnije i moćnije
OLIMPIČNI ŽELJEZNIČAR
salle_eh1986

#4270 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

slucajan wrote:Kako će se zvati?
ŽELJEZNI OLIMPIK
OLIMPIČNI ŽELJEZNIČAR
Ma jok biće to nešto kao Olympigue Lyonn. :D u tom fazonu
slucajan

#4271 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

salle_eh1986 wrote:
slucajan wrote:Kako će se zvati?
ŽELJEZNI OLIMPIK
OLIMPIČNI ŽELJEZNIČAR
Ma jok biće to nešto kao Olympigue Lyonn. :D u tom fazonu
Cool :thumbup:
tazmaniaBAN

#4272 Re: FK Zeljeznicar

Post by tazmaniaBAN »

babuka zgembo wrote:ova informacija je 100% tacna i 100% provjerena:
Sinoc je na utakmici na Grbavici vidjen Nijaz Gracić, iz najuzeg rukovodstva zelje ponudjeno mu je da preuzme zelju, odnosno da bude predsjednik zelje, i da u narednu sezonu zeljo i olimpik budu fuzionisani, odnosno da udju u narednu sezonu kao jedan klub. Koliko sam upucen, a vjerujte da sam itekako upucen Gracic nije o0dbacio ovu ideju, te je razgovore o fuzionisanju ova dva kluba prolongirao za decembar, odnosno za prvenstvenu pauzu!

:-) :lol: :roll: :-) :lol: :roll: :run:

DAJTE MU BAN!
babuka zgembo

#4273 Re: FK Zeljeznicar

Post by babuka zgembo »

:D :D :D :D :D
ma niko nije rekao da bi se mijenjalo ime. Vjerovatno se ide na opciju da se Želji pridodaju igrači Olimpika (bar oni kvalitetniji), te da Gracić preuzme funkciju predsjednika. Kazem Vam informacija je 100 % provjerena. Nisam neki balavac da iznosim nagadjanja. Sinoc je doslo do prvog kontakta nakon utakmice, a prema informacijama koje imam nastavak razgovora je u decembru. Zivi bili pa vidjeli. Mislim da i sama ideja nije uopste toliko losa i suluda koliko se cini u prvi mah.
Charuga
Globalni moderator

#4274 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

babuka zgembo wrote::D :D :D :D :D
ma niko nije rekao da bi se mijenjalo ime. Vjerovatno se ide na opciju da se Želji pridodaju igrači Olimpika (bar oni kvalitetniji), te da Gracić preuzme funkciju predsjednika. Kazem Vam informacija je 100 % provjerena. Nisam neki balavac da iznosim nagadjanja. Sinoc je doslo do prvog kontakta nakon utakmice, a prema informacijama koje imam nastavak razgovora je u decembru. Zivi bili pa vidjeli. Mislim da i sama ideja nije uopste toliko losa i suluda koliko se cini u prvi mah.
Ono sto si prvi put napisao i ovo sad nisu ni blizu informacije. Fuzija je jedno a prelazak igraca iz jedne ekipe u drugu zajedno sa njihovim predjsjednikom je drugo. Druga stvar je sta bi onda jadni i napaceni Zujo bio u slucaju da Gracic bude predsjednik? Znas li ti koliko se on hudnik borio za tu poziciju? I kako u tom slucaju da on sebi ukrade jos koju par .. :)
Jahta

#4275 Re: FK Zeljeznicar

Post by Jahta »

E svašta će kod nas čut'. Bar nikad nije dosadno kad je Željo u pitanju. Ko zna šta se frajerima mota po glavi. Nikad ne reci nikad.
Post Reply