Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tuzla111

#4251 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata. :izet: :izet: :izet:
BTW ako je neko zainteresovan vecina stanova je vec prodata.
Od petka otisla dva stana koje sam ja gledao od 58 kvadrata.
Haris.ba

#4252 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Nek je tebi sa srecom.

Sad samo valja docekati da dodju do 18 sprata. :D

Koliko je kvadrat na kraju?
james28

#4253 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata. :izet: :izet: :izet:
ja opet kažem novo je super, ali je ponestalo dobrih lokacija, a lokacija se plaća više od samog stana, sva dobra mjesta su već izgrađena, nema se više gdje gradit, Sa Tower ću vidjet kad naprave, btw kako već sve prodano nije zgrada ni izronila iz zemlje :?
james28

#4254 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:Opet se por3de stare zgrade sa novom gradnjom.
po toj logici jarane najbolje ti je na Stupu, tamo su ti sve novi stanovi, ali ti treba helikopter do grada, zabačeno u pm
james28

#4255 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

VladaFBiH wrote:
james28 wrote:
Tuzla111 wrote:Oko spratnosti.
Ja pitao dosta agenata, najteze se prodaju stanovi u prizemlju..
Ima veze i ko kupuje stanove, al ako pricamo o modernim neboderima to su vecinom mladji ljudi koji kupuju i nema nikakve veze jel 5ti ili 15ti sprat jer ti moras u lift kako god. Vecinom ima vise od jednog lifta i s obzirom da su zgrade nove ne kvare se tako cesto.
a šta ako izbije požar, liftovi se pokvare, nestane struje, razmišlja li iko ovdje malo dublje hebo ga miš
požarno stepenište? - koliko znam svi ga neboderi poslije 70 i neke imaju a oni stariji su svakako "odron"
većina nebodera ima 2 ili čak 3 lifta tako da je šansa da svi nisu u funkciji minimalna
ako nestane struje - šta ćeš raditi kući svakako :)
gdje si ti vidio požarno stepenište na neboderu od 20+ spratova majke ti, imaš opciju lasta odozgo i fino na glavu
seoBIH

#4256 Re: Cijene stanova All about

Post by seoBIH »

james28 wrote: sve ja to rekoh, evo šta da recimo požar izbije što nije nerealno, haj ti sine sa 20 sprata silazi, jedino lasta odozgo :lol: , ali je problem što ljudi ne gledaju dalje od nosa, u budućnost, Bgm ko da će taj stan koristiti tri godine pa onda uzet novi, nego eto nek je pogled, hoće ti bit drag taj pogled kad dođeš tamo do 60., 70. godine uff
Boze argumenata. Cuj ako bude pozar, pa ako bude pozar SVI SU UGROZENI. Sta ako izbije pozar na prvom spratu i dodje do petog, a stanovi od 8 sprata imaju minimalnu stetu? Starost? Pa ako ne budem mogao, prodat cu stan i kupiti vikendicu negdje van grada.

Kakvu mi ulogu igra spratnost ako dobijem jos troje djece i stan premal?

Ne kazem da spratnost nije bitna, ali propustiti dobar stan zbog spratnosti je suludo.

Kupujem trenutno, gledam 10 godina unaprijed, ali ne i 30-40.
Haris.ba

#4257 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Pa ima li Sa tower plafonske prskalice protiv pozara?
gidra

#4258 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

Jel' misliš da nema kvalitetnije starogradnje od novogradnje?
Tuzla111

#4259 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

gidra wrote:
Jel' misliš da nema kvalitetnije starogradnje od novogradnje?
Sigurno da ima.
Tuzla111

#4260 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
po toj logici jarane najbolje ti je na Stupu, tamo su ti sve novi stanovi, ali ti treba helikopter do grada, zabačeno u pm
Argument je bio naravno ako su stanovi na istoj lokaciji. Ja nikako nisam povezan sa Ilidzom i nemam tamo nekretnina al mi se svidja kako se tamo sve gradi i napreduje.
Tuzla111

#4261 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
Tuzla111 wrote:Tito uvjerio raju da je njegovo sve najbolje tako da ove starije generacije misle da njihovi stanovi koje su dobili dzaba vrijede isto kao i novogradnja. Ja bogami sebi rezervisao stan u sa-toweru na 18 spratu, gleda na M Dvor. 59 kvadrata. :izet: :izet: :izet:
ja opet kažem novo je super, ali je ponestalo dobrih lokacija, a lokacija se plaća više od samog stana, sva dobra mjesta su već izgrađena, nema se više gdje gradit, Sa Tower ću vidjet kad naprave, btw kako već sve prodano nije zgrada ni izronila iz zemlje :?
Slazem se da je lokacija najbitnija. Nije dzaba na Otoci, bez uvr3de, kvadrat ispod 2 hiljade a sa tower je od 2600 a importanne je 4k. Siguno ce i sa tower ici blizu 4k nakon izgradnje a vec sad su neki stanovi po 3k po kvadratu
Tuzla111

#4262 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Haris.ba wrote:Nek je tebi sa srecom.

Cijena kvadrata pocinje od 2600KM pa do 3000. Popust 10% ako platis puni iznos odmah. Ukljucen pdv i kupatilo opremljeno, biras keramiku i podove. Sve u svemu ja kad sam izracunao koliko bi me stari stan dosao da ga tako opremim ispadne isto a bar znam da sam u novoj zgradi. Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.
Tuzla111

#4263 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.
Tuzla111

#4264 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Najveci je problem u zemlji. Kad se izadje iznad zemlje ide to sve brze. Ugovorom se obavezuju da zavrse do jula 2019. Nakon tog svaki mjesec placaju oko 500KM ako kasne.
DaffyDuck

#4265 Re: Cijene stanova All about

Post by DaffyDuck »

Tuzla111 wrote:
james28 wrote:
Tuzla111 wrote:Treba mi hitno misljenje kakvi su oni zeleni neboderi pored Vilsonovog.
možda sam dosadan al kani se zelenih nebodera, oni su u ratu totalno stradali, i nikad se to ne može do kraja obnovit, konstrukcija je ista, predlažem žute nebodere odmah blizu tih, stanovi su vrh, jaran mi tamo živi tako da znam o čemu pričam
Jos da dodam da sam od nekih ljudi cuo, koji nemaju razloga da lazu, da su ti neboderi radjeni sasvim OK. Cak su im cijevi (voda, kanalizacija) sve radjene prije 10tak godina, tesko da se koja druga zgrada na Grbavici moze pohvaliti istim.Al svako ima svoje. Beton ne gori btw.
Kakvog su onda kvaliteta sve one druge zgrade po Grbavici gdje se nadogradjivalo po 1-2 sprata koja nisu nikad planirana u originalnom projektu. Da ne idem u dubinu tog problema sad i da ne sirim temu.
http://cdn.brzevijesti.ba/storage/2014/ ... iewOrg.jpg
O ovim neboderima sam ti govorila u postu prije. Dvije vrste stanova kvdrature oko 50 i 72. Neboderi su gorili, tako da su morali biti renovirani- skroz.
Lokacija je super, pogled vrijedi cijene stana. Samo gledaj spratnost, da nije prenisko zbog Miljacke, smrada, musica i sl...
amar36

#4266 Re: Cijene stanova All about

Post by amar36 »

james28 wrote:
Tuzla111 wrote:Oko spratnosti.
Ja pitao dosta agenata, najteze se prodaju stanovi u prizemlju..
Ima veze i ko kupuje stanove, al ako pricamo o modernim neboderima to su vecinom mladji ljudi koji kupuju i nema nikakve veze jel 5ti ili 15ti sprat jer ti moras u lift kako god. Vecinom ima vise od jednog lifta i s obzirom da su zgrade nove ne kvare se tako cesto.
a šta ako izbije požar, liftovi se pokvare, nestane struje, razmišlja li iko ovdje malo dublje hebo ga miš
Što se uvijek o crnjaku razmišlja haha :-) :-)

To su situacije koje doživi manje od 10% ljudi u najgoroj računici...
Tuzla111

#4267 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

DaffyDuck wrote:
Tuzla111 wrote:
james28 wrote: možda sam dosadan al kani se zelenih nebodera, oni su u ratu totalno stradali, i nikad se to ne može do kraja obnovit, konstrukcija je ista, predlažem žute nebodere odmah blizu tih, stanovi su vrh, jaran mi tamo živi tako da znam o čemu pričam
Jos da dodam da sam od nekih ljudi cuo, koji nemaju razloga da lazu, da su ti neboderi radjeni sasvim OK. Cak su im cijevi (voda, kanalizacija) sve radjene prije 10tak godina, tesko da se koja druga zgrada na Grbavici moze pohvaliti istim.Al svako ima svoje. Beton ne gori btw.
Kakvog su onda kvaliteta sve one druge zgrade po Grbavici gdje se nadogradjivalo po 1-2 sprata koja nisu nikad planirana u originalnom projektu. Da ne idem u dubinu tog problema sad i da ne sirim temu.
http://cdn.brzevijesti.ba/storage/2014/ ... iewOrg.jpg
O ovim neboderima sam ti govorila u postu prije. Dvije vrste stanova kvdrature oko 50 i 72. Neboderi su gorili, tako da su morali biti renovirani- skroz.
Lokacija je super, pogled vrijedi cijene stana. Samo gledaj spratnost, da nije prenisko zbog Miljacke, smrada, musica i sl...
Da je bio visocije vrijedio bi zbog pogleda al lift bi bio premal. Onako neboderi su zaista lijepi i haustor je top al mislim da prodavac misli da moze dobiti vise pa je povukao stan i prodaje(meni je rekao da je prodao i da je dobio "vise" para :-) :-) )
agent_zero

#4268 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

HAVANA wrote:E u lorisu nisu. :D
Kod vas su maltene nanovo sve radili, zna se kako je prošao loris u ratu, tako da su instalacije/priključci sigurno bolji nego u zgradama koje se nisu od datuma gradnje "renovirale".
agent_zero

#4269 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

james28 wrote:
gdje si ti vidio požarno stepenište na neboderu od 20+ spratova majke ti, imaš opciju lasta odozgo i fino na glavu
Ima nebodera sa požarnim stepeništem. Prvi koji mi pada napamet je onaj neboder u pofalićima, iza domoda.

A sad jeli to u funkciji i kako, to je već priča za sebe.
agent_zero

#4270 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

Tuzla111 wrote:
Haris.ba wrote:Nek je tebi sa srecom.

Cijena kvadrata pocinje od 2600KM pa do 3000. Popust 10% ako platis puni iznos odmah. Ukljucen pdv i kupatilo opremljeno, biras keramiku i podove. Sve u svemu ja kad sam izracunao koliko bi me stari stan dosao da ga tako opremim ispadne isto a bar znam da sam u novoj zgradi. Centralno grijanje se placa po potrosnji a s obzorim da mi je stan u sredini to je veliki plus.
Jbt, a kad se sjetim njihovih foluški na početku priče i sa početnim cijenama kvadrata od 1800KM :-)
VladaFBiH

#4271 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

james28 wrote:
VladaFBiH wrote:
svaki neboder izgrađen poslije 1973-5 (ne znam godinu sada tačno) ima požarno stepenište koje je "negorivo" i fizički odvojivo (metalna vrata) od ostatka zgrade - za ove poslijeratne zgrade ne znam da li imaju i PP aparate a kamoli stepenište
VladaFBiH

#4272 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Tuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.
znači ostali jedino stanovi koji će imati pogled (pod uslovom da ne sruše hitnu :) ) - RP je za onaj dio kolaps i ako se nešto ne promijeni biće zgrade nagurane kao Tibra Stup.

btw. Mene je RP odbio od lokacije i zgrade odavno... još ako ga budu mijenjali u pogledu spratnosti (a već jesu za Sa Tower) tek onda sve ode u neku stvar
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4273 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

svi izgleda kupuju :D
ali ja znam ko ne :sax:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4274 Re: Cijene stanova All about

Post by Tomahawk11 »

Zato ti imaš vikendicu.
Tuzla111

#4275 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

agent_zero wrote:
james28 wrote:
Ima nebodera sa požarnim stepeništem. Prvi koji mi pada napamet je onaj neboder u pofalićima, iza domoda.

A sad jeli to u funkciji i kako, to je već priča za sebe.
hahahhahaa Tu ti je na svakom spratu sebi raja napravila ostavu. Tu fakat drzava treba nesto da uradi povodom tog pitanja.
Post Reply