ima ovdje @ Telemach nick, potraži na temi i pitaj preko PP jesu li dostupni kod tebe, otiđi na njihov forum i tamo pitaj...CollegeGunner wrote:Moze li se negdje vidjeti gdje je dostupan Telemach? Ovaj HS sve gori i gori.
HS kablovska
Moderator: anex
- anonimnaosoba
#4251 Re: HS kablovska
- Mirnnes
#4252 Re: HS kablovska
Na HS-u koristim paket KID 8. Ukupna cijena mi je 39.90KM, od toga oko 11KM za KTV i 28KM za internet, čini mi se.
Zna li neko kako tačno ide raspodjela ovog iznosa od 39.90KM na internet+kablovska+digitalna, za paket KID8?
Da li pri raspodjeli ide određeni iznos na digitalnu, a određeni na kablovsku TV?
Hvala
Zna li neko kako tačno ide raspodjela ovog iznosa od 39.90KM na internet+kablovska+digitalna, za paket KID8?
Da li pri raspodjeli ide određeni iznos na digitalnu, a određeni na kablovsku TV?
Hvala
-
kakaljin
#4253 Re: HS kablovska
Mirnnes wrote:Na HS-u koristim paket KID 8. Ukupna cijena mi je 39.90KM, od toga oko 11KM za KTV i 28KM za internet, čini mi se.
Hvala
To ti je cijena paketa,
ja npr placam analognu i digitalnu 25 KM tj, 11,5 + 13,5
sve ti na njihovoj stranci pise
-
bosnian1873
#4254 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,
Od ponedjeljka, 27.08.2012, OBN TV počinje sa emitiranjem turske serije “Sulejman Veličanstveni” u terminu od 20:00 do 21:00. U istom terminu serija će se emitirati i na Hrvatskoj RTL Televiziji, koja kao i OBN ima pravo emitiranja serije, ali samo i isključivo na teritoriju Hrvatske, stoga smo dužni da svakim radnim danom, u periodu od 20:00 do 22:00, kao i u repriznom terminu od 13:00 do 15:00, zatamnjujemo signal RTL Televizije. Nadamo se da ćete uvažiti ove izmjene u distribuciji programa.
Vaša kablovska televizija HS
sa njihovog sajta
Od ponedjeljka, 27.08.2012, OBN TV počinje sa emitiranjem turske serije “Sulejman Veličanstveni” u terminu od 20:00 do 21:00. U istom terminu serija će se emitirati i na Hrvatskoj RTL Televiziji, koja kao i OBN ima pravo emitiranja serije, ali samo i isključivo na teritoriju Hrvatske, stoga smo dužni da svakim radnim danom, u periodu od 20:00 do 22:00, kao i u repriznom terminu od 13:00 do 15:00, zatamnjujemo signal RTL Televizije. Nadamo se da ćete uvažiti ove izmjene u distribuciji programa.
sa njihovog sajta
-
kakaljin
#4255 Re: HS kablovska
HRTL nemaju pravo zatamljivati jer korisnici placaju taj kanal extra u dodatnom paketu zvani digitalna televizija. treba se zaliti raku da preispitaju uopste onda legalnost HRTL-a u HS kablovskoj jer je on svrstan kao extra kanal koji se dodatno placa nije u osnovnoj analognoj semibosnian1873 wrote:Poštovani korisnici,
sa njihovog sajta
- Tiger 033
#4256 Re: HS kablovska
Ocemu to ovi!!!Jbte kakva je ovo ba "drzava" oni fol zatamnjuju u Sarajevu... a u Mostaru,Zenici ,Kiseljaku i ostalim gradovima BiH regularno gledajubosnian1873 wrote:Poštovani korisnici,
sa njihovog sajta
"naTabanu.com i Sultanova Družba vam predstavljaju najavu za novu sezonu Sulejmana Velicanstvenog"
-
The Realist
#4257 Re: HS kablovska
Zna li iko, ima li kakve naznake za proširenje TV šeme?
-
manki
#4258 Re: HS kablovska
Samo da se pozalim da sam prisiljen da ukljucim sebi digitalnu HS i internet njihov nakon sto sam se preselio na Grbavicu, jer ocito nema ovdje ni Telemachova ni LOL-ova dostupnost.

- chakany
#4259 Re: HS kablovska
U mjesecu septembru 2012. godine je tacno deset godina od osnivanja KATV HS.
Cika Enese, zelimo Vam puno uspjeha, u nadi da cete nam uvesti novih kanala
P.S. I nemojte nam uvoditi šund kanale, nego one fine, kvalitetne iz regiona.
Cika Enese, zelimo Vam puno uspjeha, u nadi da cete nam uvesti novih kanala
- biserna zvoncica
#4260 Re: HS kablovska
ovo GOVNO o kablovske jos koristim jer nemam drugi izbor. strasno je sta nam radi,koliko nas ponizava taj vlasnik.izbor tv kana je bljakav, osmisljen kao da smo svi ruralci.za koji dan cu naci nacina da se odjavim i ovu moru od kablovske za sva vremena zaboravim.
sretni su oni koji imaju logosoft.
- biserna zvoncica
#4261 Re: HS kablovska
iz koje si ti nahije???? ti si zasluzio ovakvu KATV HS, uvijek se na vrijeme prepoznatechakany wrote:U mjesecu septembru 2012. godine je tacno deset godina od osnivanja KATV HS.
Cika Enese, zelimo Vam puno uspjeha, u nadi da cete nam uvesti novih kanala![]()
-
The Realist
#4262 Re: HS kablovska
Izbor kanal nije sjajan, ali nije baš toliko loš, pogotovo na digitalnoj, mada mi je i analogna podnošljiva. Druga stvar što uvijek želimo bolje (logično), no, nije baš da im ništa nevaljabiserna zvoncica wrote:ovo GOVNO o kablovske jos koristim jer nemam drugi izbor. strasno je sta nam radi,koliko nas ponizava taj vlasnik.izbor tv kana je bljakav, osmisljen kao da smo svi ruralci.za koji dan cu naci nacina da se odjavim i ovu moru od kablovske za sva vremena zaboravim.![]()
-
The Realist
#4263 Re: HS kablovska
Jedan dobar muzički (strani, jer ima već Hayat Music, koji je dobar sa ovom domaćom muzikom, samo me nervira što nemam sliku, jer samo na HD ima slika), te jedno dva filmska.chakany wrote:U mjesecu septembru 2012. godine je tacno deset godina od osnivanja KATV HS.
Cika Enese, zelimo Vam puno uspjeha, u nadi da cete nam uvesti novih kanala![]()
Što se sporta tiče, teško možemo više tražiti. Sportklub neće uvesti, jedino da Arena HR bude i na ovoj digitalnoj, ne samo HD.
-
The Realist
#4264 Re: HS kablovska
Imaš BHT, uzmi njih onda.manki wrote:Samo da se pozalim da sam prisiljen da ukljucim sebi digitalnu HS i internet njihov nakon sto sam se preselio na Grbavicu, jer ocito nema ovdje ni Telemachova ni LOL-ova dostupnost.![]()
![]()
- vivax
#4265 Re: HS kablovska
Neka uvede ESPN sport ili sky sports...kao da je sport klub jedini sportski kanal..pa da mi korisnici budemo uskraceni za sportsa desavanja..Ove arene prenose neke nebitne lige..zanimljiviji sport na bht-u nego na arenama.
-
The Realist
#4266 Re: HS kablovska
Uh, Sky bi bio vrh, ali šta bi gledali tu? Prem ne bi sigurno, jer oni prodaju strana prava, također ne možeš ništa drugo, ako neko drugi ima prava za ovaj region.vivax wrote:Neka uvede ESPN sport ili sky sports...kao da je sport klub jedini sportski kanal..pa da mi korisnici budemo uskraceni za sportsa desavanja..Ove arene prenose neke nebitne lige..zanimljiviji sport na bht-u nego na arenama.
- vivax
#4267 Re: HS kablovska
Ne vjerujem da iko ima prava za ovaj region sto se tice sky sportsa,mene licno sto se tice ne mora biti na domacim jezicima,neka bude i na ruskom.Ima milion jos drugih tv kuca koje imaju sportske kanale.Al jazira npr. Vjerovatno nece da se potrude malo oko toga,gube dosta korisnika radi neka 2 kanala.Bas neki dan Telemach dosao u ulicu i pola se ulice prebaci sa hs-a na telemach.Radi tog sport kluba.Cak je kod ovih i skuplja kablovska oko 15 km mjesecno.The Realist wrote:Uh, Sky bi bio vrh, ali šta bi gledali tu? Prem ne bi sigurno, jer oni prodaju strana prava, također ne možeš ništa drugo, ako neko drugi ima prava za ovaj region.vivax wrote:Neka uvede ESPN sport ili sky sports...kao da je sport klub jedini sportski kanal..pa da mi korisnici budemo uskraceni za sportsa desavanja..Ove arene prenose neke nebitne lige..zanimljiviji sport na bht-u nego na arenama.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- mirnisan
#4268 Re: HS kablovska
da trazimo od al jazeere ,ti ludjaci bas sve prenose.pratim ih putem satelita,prenose bas sve iole zanimljivo.to sta prica ni meni nije bas vazno.bitno mi je da gledam ono sto me zanima.vivax wrote:Ne vjerujem da iko ima prava za ovaj region sto se tice sky sportsa,mene licno sto se tice ne mora biti na domacim jezicima,neka bude i na ruskom.Ima milion jos drugih tv kuca koje imaju sportske kanale.Al jazira npr. Vjerovatno nece da se potrude malo oko toga,gube dosta korisnika radi neka 2 kanala.Bas neki dan Telemach dosao u ulicu i pola se ulice prebaci sa hs-a na telemach.Radi tog sport kluba.Cak je kod ovih i skuplja kablovska oko 15 km mjesecno.The Realist wrote:Uh, Sky bi bio vrh, ali šta bi gledali tu? Prem ne bi sigurno, jer oni prodaju strana prava, također ne možeš ništa drugo, ako neko drugi ima prava za ovaj region.vivax wrote:Neka uvede ESPN sport ili sky sports...kao da je sport klub jedini sportski kanal..pa da mi korisnici budemo uskraceni za sportsa desavanja..Ove arene prenose neke nebitne lige..zanimljiviji sport na bht-u nego na arenama.
kad gledam tekmu na nasim kanalima obavezno iskljucim ton,komantari nasih sportskih novinara nisu slusljivi.ono je cisti debilizam.vazi za sve tv kuce u bih.(mozda marjan da je izuzetak)
- mirnisan
#4269 Re: HS kablovska
tv kanali nisu losi,VEC SU OCAJNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIThe Realist wrote:Izbor kanal nije sjajan, ali nije baš toliko loš, pogotovo na digitalnoj, mada mi je i analogna podnošljiva. Druga stvar što uvijek želimo bolje (logično), no, nije baš da im ništa nevaljabiserna zvoncica wrote:ovo GOVNO o kablovske jos koristim jer nemam drugi izbor. strasno je sta nam radi,koliko nas ponizava taj vlasnik.izbor tv kana je bljakav, osmisljen kao da smo svi ruralci.za koji dan cu naci nacina da se odjavim i ovu moru od kablovske za sva vremena zaboravim.![]()
sretni su oni koji imaju logosoft..
na logosoftu stalno uvode nove kanale,od sportskih do onih koji emituju filmove i serije(sa prevodom naravno).
kad je hs zadnji put pocastila svoje pretplatnike i osvjezila program?
A,DA TV IGMAN
- vivax
#4270 Re: HS kablovska
Iskreno najvise bi i volio da je al jazirin sportski program, jer upravo oni prenose sve zivo.Ili ima onaj program premierleague.Tu je samo premier liga.Ocito da niko nema nekog interesa da popravi izbor kanala, pa sta fali ,neka podigne cijenu,ali nek se zna da valja.da trazimo od al jazeere ,ti ludjaci bas sve prenose.pratim ih putem satelita,prenose bas sve iole zanimljivo.to sta prica ni meni nije bas vazno.bitno mi je da gledam ono sto me zanima.
kad gledam tekmu na nasim kanalima obavezno iskljucim ton,komantari nasih sportskih novinara nisu slusljivi.ono je cisti debilizam.vazi za sve tv kuce u bih.(mozda marjan da je izuzetak)
-
The Realist
#4271 Re: HS kablovska
Mislim da ne smiju. Ako je za ovo područje Sportklub otkupio paket, te utakmice niko ovdje ne smije prenositi. OK, ako ti preko satelita nešto možeš uhvatiti, to je druga stvar, ali i to se uglavnom ilegalno radi (mislim), dok bi operateri morali to zatamnjivati.vivax wrote: Ne vjerujem da iko ima prava za ovaj region sto se tice sky sportsa,mene licno sto se tice ne mora biti na domacim jezicima,neka bude i na ruskom.Ima milion jos drugih tv kuca koje imaju sportske kanale.Al jazira npr. Vjerovatno nece da se potrude malo oko toga,gube dosta korisnika radi neka 2 kanala.Bas neki dan Telemach dosao u ulicu i pola se ulice prebaci sa hs-a na telemach.Radi tog sport kluba.Cak je kod ovih i skuplja kablovska oko 15 km mjesecno.
-
The Realist
#4272 Re: HS kablovska
Dobro, tvoje mišljenje, ja mislim da ima dobrih kanala, no, nema ih dovoljno.mirnisan wrote: tv kanali nisu losi,VEC SU OCAJNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
na logosoftu stalno uvode nove kanale,od sportskih do onih koji emituju filmove i serije(sa prevodom naravno).
kad je hs zadnji put pocastila svoje pretplatnike i osvjezila program?
A,DA TV IGMAN![]()
Da slabo uvode nešto novo, to je istina i definitivno bi trebali povećati ponudu, zato i pitam stalno da li se šta planira, no, kako stvari stoje, to ih baš i ne zanima.
-
rizibizi
#4273 Re: HS kablovska
Ja iskreno analognu i ne gledam, imam modul i kad upalim tv prvo su mi digitalni kanali pa tamo negdje analogni. Ponuda je malo je reci kriza, iskreno kad imam vremena prije cu downloadati i pogledati neki film ili seriju nego sto cu uzeti i vrtiti kanale na TV-u. LOL ima u mojoj ulici, ali nisu mi ni oni nista specijalno, jednom sam se informisao kad sam htio mjenjati HS, da bi imao iste kanale na dva TV-a treba mi "milja" maraka i doplati ovo, doplati ono ako cu vec placati toliko para bolje mi je satelitsku postaviti. Telemach imam kod par prijatelja i iskreno prije neko vece u prici saltam kanale, saltam, jesam brat bratu nasao 5-6 kanala onako na prvu da se ima sta gledati, filmovi, serije, muzika, dokumentarci fina ponuda kanala (da sad neko ne bi poceo pametovati ima to i na HS-u samo su kod ovih drugih puno kvalitetniji kanali sa boljim i novijim sadrzajem). Iskreno jedine dvije stvari zbog kojih sam jos uvijek na HS-u su CI modul jer nemam nikakvih risivera, kablova i ostalog oko TV-a i to sto mi je mrsko ganjati se sa papirologijom, odjavi, prijavi, cekaj majstore i sl. Ustvari ima jos jedna, ne bih na LOL ili Telekom, cekam jedino Telemach.
-
The Realist
#4274 Re: HS kablovska
Iskreno, uvijek bih prije na LOL, nego Telemach, no, što se tiče programske šeme i filmova, pa to niko ne može pratiti.
Dokle god mi možemo ovako skidati filmove, naravno da to nam niko ne može ponuditi. Eventualno serije, ali i to je teško, jer bi morale ovdje biti isti dan, ili sutradan, a poslije je već kasno.
Mene zanima da ima ovih edukativnih, jer to rijetko skidam, muzika (i tu je HS tanak, barem sa onim što ja želim), te nešto za razonodu od filmova i serija, ali ništa specijalno, jer to ionako skidam sebi.
Sport znam šta mogu imati i ako Arena ne otkupi prava za Premiership sada, teško će bolje biti, ali sa druge strane, ja volim više ENG komentatore i dok mogu streamove hvatati, to mi je OK.
No, ovo je moje lično mišljenje, a svjestan sam da ima mnogo ljudi koji ovo ne znaju, te je njima ipak potrebno da ima sve na TV-u (tj. u sklopu programa) i zato HS mora poraditi na ponudi.
Dokle god mi možemo ovako skidati filmove, naravno da to nam niko ne može ponuditi. Eventualno serije, ali i to je teško, jer bi morale ovdje biti isti dan, ili sutradan, a poslije je već kasno.
Mene zanima da ima ovih edukativnih, jer to rijetko skidam, muzika (i tu je HS tanak, barem sa onim što ja želim), te nešto za razonodu od filmova i serija, ali ništa specijalno, jer to ionako skidam sebi.
Sport znam šta mogu imati i ako Arena ne otkupi prava za Premiership sada, teško će bolje biti, ali sa druge strane, ja volim više ENG komentatore i dok mogu streamove hvatati, to mi je OK.
No, ovo je moje lično mišljenje, a svjestan sam da ima mnogo ljudi koji ovo ne znaju, te je njima ipak potrebno da ima sve na TV-u (tj. u sklopu programa) i zato HS mora poraditi na ponudi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4275 Re: HS kablovska
Posto znam da ima uposlenika HS-a koji citaju ovu temu, samo da posaljem apel da vide sta je sa prevodom na TLC-u, jer je od jucer nestao.
Hvala.
Hvala.