Biciklom kroz Sarajevo
- _Reds_
#4251 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Halali mi, ali tacno volim sto sam odrstaao u ovom dielu grada u kojem jesam. Bara znam svako naselje u gradu, pa i dobar dio ulica.
Poznajem jos takvih dosta "carsijanera" koja ime je dalje od Marindvora Španska sela. Treba ima navigacija da dođu na Ilidzu.
Meni je to licno bruka i sramota, da ne poznajem koliko toliko grad u kojem sam se rodio, odrastao i zivim, ali svako ima svoje.
Poznajem jos takvih dosta "carsijanera" koja ime je dalje od Marindvora Španska sela. Treba ima navigacija da dođu na Ilidzu.
Meni je to licno bruka i sramota, da ne poznajem koliko toliko grad u kojem sam se rodio, odrastao i zivim, ali svako ima svoje.
- cappy_tempo
#4252 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja znam par ljudi koji zive u novom sarajevu,novi grad pa ne znaju gdje je katedrala_Reds_ wrote:Halali mi, ali tacno volim sto sam odrstaao u ovom dielu grada u kojem jesam. Bara znam svako naselje u gradu, pa i dobar dio ulica.
- JoeyTribbiani
#4253 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cappy_tempo wrote:ja znam par ljudi koji zive u novom sarajevu,novi grad pa ne znaju gdje je katedrala_Reds_ wrote:Halali mi, ali tacno volim sto sam odrstaao u ovom dielu grada u kojem jesam. Bara znam svako naselje u gradu, pa i dobar dio ulica.
Meni je to licno bruka i sramota, da ne poznajem koliko toliko grad u kojem sam se rodio, odrastao i zivim, ali svako ima svoje..
a fakat...ne znam koji su gori. Pa ako ništa, bajkom možeš sve fino obić' i skontat. Kako sam se ja voz'o (dok mi ga nisu maznuli), zajebo sam taksiste kako sam ulice popamtio
šime.sparina wrote:kako si smotana jesi ko klupkomaximilijana wrote:
pa jest zanimljivo samo ne bih da me auto pregazi.. smotana sam
zanima me trasa do kozje cuprije...imas li topografsku kartu mozda?![]()
![]()
![]()
bolje auto da te pregazi nego da ti cukice naprave čeku
![]()
carsijanerka a ne zna kako doci do kozje cuprijezanimljivo
![]()
nemam topografiju, moze na dvolisnicu, mapiram ti rukom
Code: Select all
http://www.mtb.ba/sarajevo-kozija-cuprija/-
maximilijana
#4254 Re: Biciklom kroz Sarajevo
znam ja Ilidzu..i Sa mi jeste dalje od M.dvora.. samo sam imala neki strah kako bajkom voziti..ne volim previse po cesti da vozim...
al posto vidim da je ovdje previse tolerancije bolje da se ni ne javljam vise na ovu temu
a vi decki uzivajte

al posto vidim da je ovdje previse tolerancije bolje da se ni ne javljam vise na ovu temu
-
donja_crtica
#4255 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ovo je
a) tema o biciklizmu,
b) zagnjivanju curice na bajku
c) poznavanje zavicaja?
a) tema o biciklizmu,
b) zagnjivanju curice na bajku
c) poznavanje zavicaja?
- duspi
#4256 Re: Biciklom kroz Sarajevo
fino se igrajte djeco 
opet jedno pitanje za ove s više staža: obzirom da se često nema onoliko slobodnog vremena koliko bih želio, kakvu bi turu preporučili kao neku brzinsku varijantu za poslije posla?
otprilike bi me zanimalo nešto što se može izvesti u sat i po - dva, neka gradska tura, da ima malo i brda i ravnice, da je bar 10 - 15 km
opet jedno pitanje za ove s više staža: obzirom da se često nema onoliko slobodnog vremena koliko bih želio, kakvu bi turu preporučili kao neku brzinsku varijantu za poslije posla?
otprilike bi me zanimalo nešto što se može izvesti u sat i po - dva, neka gradska tura, da ima malo i brda i ravnice, da je bar 10 - 15 km
-
donja_crtica
#4257 Re: Biciklom kroz Sarajevo
duspi wrote:fino se igrajte djeco
Hum ili Zmajevac.
- duspi
#4258 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hum sounds fun
kuda se ide gore uopšte? hahaha
-
donja_crtica
#4259 Re: Biciklom kroz Sarajevo
duspi wrote:hum sounds funkuda se ide gore uopšte? hahaha
Kraj fabrike duhana i uzbrdo
-
donja_crtica
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4261 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Koliko je zahtjevna tura?donja_crtica wrote:duspi wrote:hum sounds funkuda se ide gore uopšte? hahaha
Kraj fabrike duhana i uzbrdoNa jednom ili dva mjesta mozes pogrijesiti i idi lijevo
-
donja_crtica
#4262 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa ja sam lose kondicije + viska kila ali do gore sam uz jedan kraci odmor (2,3 minute) uzletio. Lakse je od Zmajevca i Trebevica, nema jakih uspona. Po meni najlaksa brdska tura u blizini.rashtiman wrote:Koliko je zahtjevna tura?donja_crtica wrote:duspi wrote:hum sounds funkuda se ide gore uopšte? hahaha
Kraj fabrike duhana i uzbrdoNa jednom ili dva mjesta mozes pogrijesiti i idi lijevo
-
maximilijana
- duspi
#4264 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to odlično zvuči, hvaladonja_crtica wrote: ...
Pa ja sam lose kondicije + viska kila ali do gore sam uz jedan kraci odmor (2,3 minute) uzletio. Lakse je od Zmajevca i Trebevica, nema jakih uspona. Po meni najlaksa brdska tura u blizini.
- cappy_tempo
#4265 Re: Biciklom kroz Sarajevo
po kartama sto sam gledao kod plavog granapa ima da se skrene desno sa glavne ceste i da se skrati jedan dio,a izadje se poslije mjesne zajednice na glavnu cestu. sad koliko je to brdo nemam pojma ali po karti se cini krace 
-
donja_crtica
#4266 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kod granapa 100% lijevocappy_tempo wrote:po kartama sto sam gledao kod plavog granapa ima da se skrene desno sa glavne ceste i da se skrati jedan dio,a izadje se poslije mjesne zajednice na glavnu cestu. sad koliko je to brdo nemam pojma ali po karti se cini krace
- cappy_tempo
#4267 Re: Biciklom kroz Sarajevo
lijevo i ide se glavnom cestom, znam to nego ima neka cesta desno da se ide i po kartama je kao krace ali ne znam kakvo je brdodonja_crtica wrote:Kod granapa 100% lijevocappy_tempo wrote:po kartama sto sam gledao kod plavog granapa ima da se skrene desno sa glavne ceste i da se skrati jedan dio,a izadje se poslije mjesne zajednice na glavnu cestu. sad koliko je to brdo nemam pojma ali po karti se cini krace
-
Bosnian1980
#4268 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nemoj traziti puno precica kada ides uzbrdo. Mogu ti zaciniti cijelu turu da ti sve izadje na nos 
Isao prekjucer na Hum - lijevo pored plavog granapa
Isao prekjucer na Hum - lijevo pored plavog granapa
- cappy_tempo
#4269 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kakva je situacija na humu? ima li se gdje sjesti,odmoriti,saobracaj,djeca,zivotinje kakve?
jebiga svaki dan ga sa prozora gledam,a nikad da se nakanim ispedalati do gore 
-
amelinoo
#4270 Re: Biciklom kroz Sarajevo
neka dobra iphone gps aplikacija, koja bilježi rutu i te zafrkancije??
- hamalalija
#4271 Re: Biciklom kroz Sarajevo
endomondo za android mozda sad moze i na druge OSamelinoo wrote:neka dobra iphone gps aplikacija, koja bilježi rutu i te zafrkancije??
- duspi
#4272 Re: Biciklom kroz Sarajevo
koliko znam endomondo ne bilježi visinsku razliku? prati tip aktivnosti, brzinu, rutu, kalorije itd, ali mislim da ne evidentira uspone / nizbrdice (bar ona fri verzija?) što samim tim sve ostale podatke dovodi u pitanjehamalalija wrote:endomondo za android mozda sad moze i na druge OSamelinoo wrote:neka dobra iphone gps aplikacija, koja bilježi rutu i te zafrkancije??
ili sam je pobrkao s nekom drugom aplikacijom
- cappy_tempo
#4273 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sto sam govorio za onu kraticu pored plavog granapa eh ni slucajno ne idite
. pitam ja jednog sto zivi gore kakvo je brdo i drzite se vi glavne ceste 
- HaHaHa2
#4274 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ako je to ovaj putcappy_tempo wrote:sto sam govorio za onu kraticu pored plavog granapa eh ni slucajno ne idite. pitam ja jednog sto zivi gore kakvo je brdo i drzite se vi glavne ceste

- duspi
#4275 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jel neko raspoložen za turu do huma oko pola 6? ispalio me jaran upravo