Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_Reds_

#4251 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

Halali mi, ali tacno volim sto sam odrstaao u ovom dielu grada u kojem jesam. Bara znam svako naselje u gradu, pa i dobar dio ulica.
Poznajem jos takvih dosta "carsijanera" koja ime je dalje od Marindvora Španska sela. Treba ima navigacija da dođu na Ilidzu.

Meni je to licno bruka i sramota, da ne poznajem koliko toliko grad u kojem sam se rodio, odrastao i zivim, ali svako ima svoje.
cappy_tempo

#4252 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

_Reds_ wrote:Halali mi, ali tacno volim sto sam odrstaao u ovom dielu grada u kojem jesam. Bara znam svako naselje u gradu, pa i dobar dio ulica.
Poznajem jos takvih dosta "carsijanera" koja ime je dalje od Marindvora Španska sela. Treba ima navigacija da dođu na Ilidzu.

Meni je to licno bruka i sramota, da ne poznajem koliko toliko grad u kojem sam se rodio, odrastao i zivim, ali svako ima svoje.
ja znam par ljudi koji zive u novom sarajevu,novi grad pa ne znaju gdje je katedrala :mrgreen: .
JoeyTribbiani

#4253 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by JoeyTribbiani »

cappy_tempo wrote:
_Reds_ wrote:Halali mi, ali tacno volim sto sam odrstaao u ovom dielu grada u kojem jesam. Bara znam svako naselje u gradu, pa i dobar dio ulica.

ja znam par ljudi koji zive u novom sarajevu,novi grad pa ne znaju gdje je katedrala :mrgreen: .

a fakat...ne znam koji su gori. Pa ako ništa, bajkom možeš sve fino obić' i skontat. Kako sam se ja voz'o (dok mi ga nisu maznuli), zajebo sam taksiste kako sam ulice popamtio :D.
šime.sparina wrote:
maximilijana wrote:
pa jest zanimljivo samo ne bih da me auto pregazi.. smotana sam :P

zanima me trasa do kozje cuprije...imas li topografsku kartu mozda? :D :D :D
kako si smotana jesi ko klupko :P :D bolje auto da te pregazi nego da ti cukice naprave čeku :mrgreen:

carsijanerka a ne zna kako doci do kozje cuprije :mrgreen: zanimljivo :D

nemam topografiju, moze na dvolisnicu, mapiram ti rukom :lol:

Code: Select all

http://www.mtb.ba/sarajevo-kozija-cuprija/
Šime you are out :mrgreen:
maximilijana

#4254 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

znam ja Ilidzu..i Sa mi jeste dalje od M.dvora.. samo sam imala neki strah kako bajkom voziti..ne volim previse po cesti da vozim...
al posto vidim da je ovdje previse tolerancije bolje da se ni ne javljam vise na ovu temu :) a vi decki uzivajte :D :D :D
:run: :run: :run:
donja_crtica

#4255 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

Ovo je
a) tema o biciklizmu,
b) zagnjivanju curice na bajku
c) poznavanje zavicaja?
duspi

#4256 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

fino se igrajte djeco :D

opet jedno pitanje za ove s više staža: obzirom da se često nema onoliko slobodnog vremena koliko bih želio, kakvu bi turu preporučili kao neku brzinsku varijantu za poslije posla?

otprilike bi me zanimalo nešto što se može izvesti u sat i po - dva, neka gradska tura, da ima malo i brda i ravnice, da je bar 10 - 15 km
donja_crtica

#4257 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

duspi wrote:fino se igrajte djeco :D

opet jedno pitanje za ove s više staža: obzirom da se često nema onoliko slobodnog vremena koliko bih želio, kakvu bi turu preporučili kao neku brzinsku varijantu za poslije posla?

otprilike bi me zanimalo nešto što se može izvesti u sat i po - dva, neka gradska tura, da ima malo i brda i ravnice, da je bar 10 - 15 km

Hum ili Zmajevac.
duspi

#4258 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

hum sounds fun :D kuda se ide gore uopšte? hahaha
donja_crtica

#4259 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

duspi wrote:hum sounds fun :D kuda se ide gore uopšte? hahaha

Kraj fabrike duhana i uzbrdo :) Na jednom ili dva mjesta mozes pogrijesiti i idi lijevo :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4261 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

donja_crtica wrote:

Kraj fabrike duhana i uzbrdo :) Na jednom ili dva mjesta mozes pogrijesiti i idi lijevo :D
Koliko je zahtjevna tura?
donja_crtica

#4262 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

rashtiman wrote:
donja_crtica wrote:

Koliko je zahtjevna tura?
Pa ja sam lose kondicije + viska kila ali do gore sam uz jedan kraci odmor (2,3 minute) uzletio. Lakse je od Zmajevca i Trebevica, nema jakih uspona. Po meni najlaksa brdska tura u blizini.
duspi

#4264 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

donja_crtica wrote: ...

Pa ja sam lose kondicije + viska kila ali do gore sam uz jedan kraci odmor (2,3 minute) uzletio. Lakse je od Zmajevca i Trebevica, nema jakih uspona. Po meni najlaksa brdska tura u blizini.
to odlično zvuči, hvala :)
cappy_tempo

#4265 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

po kartama sto sam gledao kod plavog granapa ima da se skrene desno sa glavne ceste i da se skrati jedan dio,a izadje se poslije mjesne zajednice na glavnu cestu. sad koliko je to brdo nemam pojma ali po karti se cini krace :D
donja_crtica

#4266 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

cappy_tempo wrote:po kartama sto sam gledao kod plavog granapa ima da se skrene desno sa glavne ceste i da se skrati jedan dio,a izadje se poslije mjesne zajednice na glavnu cestu. sad koliko je to brdo nemam pojma ali po karti se cini krace :D
Kod granapa 100% lijevo :)
cappy_tempo

#4267 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

donja_crtica wrote:
cappy_tempo wrote:po kartama sto sam gledao kod plavog granapa ima da se skrene desno sa glavne ceste i da se skrati jedan dio,a izadje se poslije mjesne zajednice na glavnu cestu. sad koliko je to brdo nemam pojma ali po karti se cini krace :D
Kod granapa 100% lijevo :)
lijevo i ide se glavnom cestom, znam to nego ima neka cesta desno da se ide i po kartama je kao krace ali ne znam kakvo je brdo :D . po google earthu ako se glavnom cestom ide onda izadje 2km od FDS-a,a ako se kod plavog granapa ode desno ovom ulicicom onda je 1.30km. racunao sam samo do kraja te ulicice,a ne do vrha :D
Bosnian1980

#4268 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Bosnian1980 »

Nemoj traziti puno precica kada ides uzbrdo. Mogu ti zaciniti cijelu turu da ti sve izadje na nos :)
Isao prekjucer na Hum - lijevo pored plavog granapa :)
cappy_tempo

#4269 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

kakva je situacija na humu? ima li se gdje sjesti,odmoriti,saobracaj,djeca,zivotinje kakve? :D jebiga svaki dan ga sa prozora gledam,a nikad da se nakanim ispedalati do gore :D
amelinoo

#4270 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amelinoo »

neka dobra iphone gps aplikacija, koja bilježi rutu i te zafrkancije??
hamalalija

#4271 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hamalalija »

amelinoo wrote:neka dobra iphone gps aplikacija, koja bilježi rutu i te zafrkancije??
endomondo za android mozda sad moze i na druge OS
duspi

#4272 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

hamalalija wrote:
amelinoo wrote:neka dobra iphone gps aplikacija, koja bilježi rutu i te zafrkancije??
endomondo za android mozda sad moze i na druge OS
koliko znam endomondo ne bilježi visinsku razliku? prati tip aktivnosti, brzinu, rutu, kalorije itd, ali mislim da ne evidentira uspone / nizbrdice (bar ona fri verzija?) što samim tim sve ostale podatke dovodi u pitanje

ili sam je pobrkao s nekom drugom aplikacijom :D
cappy_tempo

#4273 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

sto sam govorio za onu kraticu pored plavog granapa eh ni slucajno ne idite :mrgreen: . pitam ja jednog sto zivi gore kakvo je brdo i drzite se vi glavne ceste :mrgreen:
HaHaHa2

#4274 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by HaHaHa2 »

cappy_tempo wrote:sto sam govorio za onu kraticu pored plavog granapa eh ni slucajno ne idite :mrgreen: . pitam ja jednog sto zivi gore kakvo je brdo i drzite se vi glavne ceste :mrgreen:
ako je to ovaj put :D pa tu i auto u prvoj jedva izadje :D :D :D

Image
duspi

#4275 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

jel neko raspoložen za turu do huma oko pola 6? ispalio me jaran upravo :D
Post Reply