Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#4251 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

evo mene wrote:Naša posla. Harun Mahmutović-Igor Stojanović=Dino Konaković=propast!
Što se može vidjeti iz neuspjeha naših kadetskih, juniorskih i ženskih reprezentacija.

I stvarno je ušljiva ova tema na kojoj se takmičite ko će jače i sočnije pljunuti ono u što ste se kleli, samo zato jer smo izgubili dvije utakmice.. HALO !?!??!?!? U kojem momentu ste vi sebi umislili da smo mi Sjedinjene Američke Faking Države, pa da ne smijemo ni od koga izgubiti ?! ?! ?! :shock:
jasko_ba

#4252 Re: Reprezentacija BiH

Post by jasko_ba »

It_is_a_Leclerc wrote:
evo mene wrote:Naša posla. Harun Mahmutović-Igor Stojanović=Dino Konaković=propast!
Što se može vidjeti iz neuspjeha naših kadetskih, juniorskih i ženskih reprezentacija.

I stvarno je ušljiva ova tema na kojoj se takmičite ko će jače i sočnije pljunuti ono u što ste se kleli, samo zato jer smo izgubili dvije utakmice.. HALO !?!??!?!? U kojem momentu ste vi sebi umislili da smo mi Sjedinjene Američke Faking Države, pa da ne smijemo ni od koga izgubiti ?! ?! ?! :shock:
Eno i Safeta tjeraju sto smo izgubili od SAD-a. Genijalci smo najveci, samo kod nas. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4253 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Kad smo harali u pripremnim utakmicama, na prvenstvu bi nas vazda kantali. Valjda sad bude obrnuto :D
Salu na stranu, stvarno neko shvata ozbiljno ove pripremne utakmice?! :-)
dječak sa šibicama

#4254 Re: Reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ma pripremao se on.... dao covjek ultimatum "ili Djordjevic ili ja".

Meni Acino ponasanje smrdi na nesto slicno, samo treba imati damu, kako igrati bez Mirze.

Valjda ce nesto srediti, bilo bi steta da odu na EP onako reda radi jer eto ovaj ne voli onog, onaj ovog.

i ivković izabrao đorđevića?
Ne vec nije zelio izabrati jednog, i Drazen se povukao. Petro je bio dosta prgav covjek, a ni Djordjevicu nije mane.

Ako postoje snesuglasice na relaciji Aco Mirza, a ocito postoje, bolje da to rijese na vrijeme.
Altsa

#4255 Re: Reprezentacija BiH

Post by Altsa »

KS BiH radi veoma dobro...stvorio je odlicne uslove za pripreme svih selekcija i ne moze im se nista prigovoriti...druga stvar su meduljudski odnosi u reprezentaciji gdje uvijek ima problema zbog jednih te istih ljudi...teletovic jeste dobar igrac al je ufurana zvijezda koji misli da citava ekipa mora da se prilagodava njemu a ne on ekipi...ako je tako u ekipi onda mozemo samo ocekivati na EP da cemo biti kanta za napucavanje...sto znaci jos jedno razocaravajuce EP...i uvijek ista prica il imamo nesposobno selektora il su neka sranja u ekipi i sve se svede na kraju na propast a mi navijaci cupamu kosu i nerviramo se...e jebe mi se vise za njih 8-)
Comrad

#4256 Re: Reprezentacija BiH

Post by Comrad »

Pa meni bas izgleda da su se neke stvari pomjerile u KS. Napokon se kvalitetno radi sa kadetima i juniorima, ti momci ce sutra doci u A selekciju, ne moze se pita od govana pravit. Moraju se stvarati igraci, a da bi imao kvalitetne seniore, sigurno to neces uraditi sa klincima koji kubure po nekakvim ZLJ B evropskim prvenstvima.

Napokon su to shvatili i to je odlicna stvar. Krenulo se malo ozbiljnije i sa marketingom, dresovi, prodaja opreme to su sve dobre stvari, koje nismo imali ranije. I to uopste nije neka topla voda, zasto to nije uradjeno ranije ne znam. Znam da prije nikad nije bilo dovoljno novca, kad god su isli na pripreme uvijek je falilo. Koliko sam sad upratio, niko nikad nije spomenuo finansije, dakle i tu se nesto promjenilo.

Ovo su pripremne utakmice i ne bi ja davao toliki znacaj. Ali cinjenica je da mi nemamo skoka u napadu, ako to ne popravimo, samo nekom srecom mozemo dobiti nekoga. Jer ako ti imas 1 skok u napadu, a protivnik 10+ ne vidim sta te moze spasiti poraza, jedino neke sulude serije trica i sl. Ali to je lutrija. Protivnik ima 10 napada viska, neka realizira 50% pusa si. Uvijek smo imali s tim skokovima u napadu problema i bas mi je cudno da se nekako nije radilo na tome, nadam se eto da ce se to popraviti. A pogotovo sada su nam vazni ti skokovi, jer se kod Ace igra brze, vise se sutira i ne smiju se tek tako gubiti lopte.

:bih: :bih: :bih:
dječak sa šibicama

#4257 Re: Reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Latvija solidna ekipa, ali nema im dva najjaca igraca, Bertansa iz Partizana i NBA igraca Biedrinsa.

Prangijaju izvana, nisu posebno dobri ispod kosa, ali imaju dobru timsku igru, nisu slucajno nakantali Ruse 20 razlike neki dan. Hrvatska ih je jeste dobila 15 razlike, i bila dosta bolja, ali imala je i Latvija periode gdje je bila bolja, posebno na presingu po cijelom terenu, tad su cak i bili u vodstvu kos dva razlike.
Puno trica ispucaju, tipicna balticka skola kosarke. Ali daleko su oni od Litve, recimo. Kvalitetom.
MOSALJOZE

#4258 Re: Reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Mogao sam izabrati turnire u Mađarskoj, ili dovesti Švedsku i bildati samopouzdanje. Nisam to želio već sam se opredijelio za jake protivnike kako bismo što spremniji dočekali prvenstvo.
Čovjek je sve objasnio.Da se mi zavaravamo nekim rezultatima to nam ne treba nego treba što jače protivnike kako bi vidio sve mane tima.
lajkujMe

#4259 Re: Reprezentacija BiH

Post by lajkujMe »

Comrad wrote:Pa meni bas izgleda da su se neke stvari pomjerile u KS. Napokon se kvalitetno radi sa kadetima i juniorima, ti momci ce sutra doci u A selekciju, ne moze se pita od govana pravit. Moraju se stvarati igraci, a da bi imao kvalitetne seniore, sigurno to neces uraditi sa klincima koji kubure po nekakvim ZLJ B evropskim prvenstvima.

Napokon su to shvatili i to je odlicna stvar. Krenulo se malo ozbiljnije i sa marketingom, dresovi, prodaja opreme to su sve dobre stvari, koje nismo imali ranije. I to uopste nije neka topla voda, zasto to nije uradjeno ranije ne znam. Znam da prije nikad nije bilo dovoljno novca, kad god su isli na pripreme uvijek je falilo. Koliko sam sad upratio, niko nikad nije spomenuo finansije, dakle i tu se nesto promjenilo.

Ovo su pripremne utakmice i ne bi ja davao toliki znacaj. Ali cinjenica je da mi nemamo skoka u napadu, ako to ne popravimo, samo nekom srecom mozemo dobiti nekoga. Jer ako ti imas 1 skok u napadu, a protivnik 10+ ne vidim sta te moze spasiti poraza, jedino neke sulude serije trica i sl. Ali to je lutrija. Protivnik ima 10 napada viska, neka realizira 50% pusa si. Uvijek smo imali s tim skokovima u napadu problema i bas mi je cudno da se nekako nije radilo na tome, nadam se eto da ce se to popraviti. A pogotovo sada su nam vazni ti skokovi, jer se kod Ace igra brze, vise se sutira i ne smiju se tek tako gubiti lopte.

:bih: :bih: :bih:
To se treba zahvaliti Harunu jer covjek je masina i stvarno voli kosarku i svoj posao i maksimalno se trudi s svojim timom da poboljsa Savez i reprezentacije.
A sto se tice mladjih uzrasta najvise se treba zahvaliti OKK Sparsi, jer stvarno ulazu ogromne novce (bez da ima neke fajde od toga), imaju vrhunske uvjete i trenere.
BHF_Manijak

#4260 Re: Reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

It_is_a_Leclerc wrote:

Ma lik je dezurni pljuvac po svemu i svakome, treba ga ba odjebat sa foruma za sva vremena. Pod milim Bogom njemu niko ne valja, svi su qrac samo je on nesto! Ovakva sorta je najgore nesto za drustvo, crn likovima zivot, bez imalo bijele boje, pa onda jebu sve zivo okolo i zagadjuju!
denimb

#4261 Re: Reprezentacija BiH

Post by denimb »

Već smo se prilagodili i činjenici da ćemo na EP-u igrati utakmice u 14:30 sati, te smo u tom smislu prilagodili i svoje treninge.
A termina i k. tamam za radni narod...nigdje nisam prispio :-?
bruce lee

#4262 Re: AW: Reprezentacija BiH

Post by bruce lee »

BHF_Manijak wrote:
Ma lik je dezurni pljuvac po svemu i svakome, treba ga ba odjebat sa foruma za sva vremena. Pod milim Bogom njemu niko ne valja, svi su qrac samo je on nesto! Ovakva sorta je najgore nesto za drustvo, crn likovima zivot, bez imalo bijele boje, pa onda jebu sve zivo okolo i zagadjuju!
to je to.

http://www.youtube.com/watch?v=f797eI3pMeI
enrike

#4263 Re: Reprezentacija BiH

Post by enrike »

http://www.bhbasket.ba/?p=9289

Dobro ovaj Damir kaže pri dnu komentara
Comrad

#4264 Re: Reprezentacija BiH

Post by Comrad »

denimb wrote:
Već smo se prilagodili i činjenici da ćemo na EP-u igrati utakmice u 14:30 sati, te smo u tom smislu prilagodili i svoje treninge.
Nije sve tako sivo. :wink:
I ja radim i bas sam gledao termine, mogu se odgledati 3 tekme ako ti je normalno radno vrijeme :)

05.09 čet 17.45 vs Srbija
08.09 ned 14.30 vs Makedonija
09.09 pon 17.45 vs Litvanija

Protiv CG i Latvije se igra radnim danima u 14.30.
zlajapravaraja

#4265 Re: Reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

enrike wrote:http://www.bhbasket.ba/?p=9289

Dobro ovaj Damir kaže pri dnu komentara
Trebaju napravit mali road-trip negdje na more, bez kosarke, i neka se obavezno jednu noc ponapijaju i izbudalasaju do mile volje.

Bit' ce to u redu.
House

#4266 Re: Reprezentacija BiH

Post by House »

Kad pocinje blamiranje u njemackoj ? :D
denimb

#4267 Re: Reprezentacija BiH

Post by denimb »

Comrad wrote:
denimb wrote:
Nije sve tako sivo. :wink:
I ja radim i bas sam gledao termine, mogu se odgledati 3 tekme ako ti je normalno radno vrijeme :)

05.09 čet 17.45 vs Srbija
08.09 ned 14.30 vs Makedonija
09.09 pon 17.45 vs Litvanija

Protiv CG i Latvije se igra radnim danima u 14.30.
:thumbup:

Super ,bolje ista nego nista, nije mi problem za to radnim danima, ali fula pola utakmice dok s posla dođem :D
MOSALJOZE

#4270 Re: Reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Zar ovaj Halilović nije otpao?
kakavdanakneiskustvu

#4271 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

MOSALJOZE wrote:
Zar ovaj Halilović nije otpao?

izgleda da je on otpao a šutalo nije
matematicar_teski

#4272 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

nacionalni kljuc odradio svoje :zzzz:
Tvrtko II Kotromanić

#4273 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

matematicar_teski wrote:nacionalni kljuc odradio svoje :zzzz:
hajd ubaci jos koji crnjak i siri jos malo negativnu energiju pred EP
Brat

#4274 Re: Reprezentacija BiH

Post by Brat »

Je l' te dosta? Prešao sa Halimića na nacionalni ključ? Gori si spamer od "vrhunskog" novinara.
Last edited by Brat on 23/08/2013 15:02, edited 1 time in total.
matematicar_teski

#4275 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

Brat wrote:
Je l' te dosta? Prešao sa Halimića na nacionalni ključ? Gori sam spamer od "vrhunskog" novinara.
reci da nije gura nakog andriju i onog flopa iz sirokog persica samo da se kazu imamo i mi hrvata u reprezentaciji
Post Reply