MrRango wrote:Ljudi ajde ako nije problem da mi samo malo pojasnite neke stvari u vezi otvaranja računa i paypal povezivanja.
Znam da mi treba Visa Electron kartica da bi mogao povezati račun sa paypalom, da li sa tom karticom mogu i normalno podizati novac sa bankomata i placati u prodavnicama na POS uredjajima normalno, primate normalne uplate na račun, nisam do sada nikada imao nikakav račun u banci, tako da me nije ni zanimalo.
Koja banka je najpovoljnija sto se tice troskova i provizija, citao sam na forumu da npr. Raiffeisen naplacuje dodatnih 1% u odredjenim stranim valutama, medjutim ta tema je stara nekih 4 godine. Da li je taj slucaj promijenjen i kako sad stoji.
Uglavnom neke osnovne stvari me interesuju, jer medju 175 stranica ove teme mi je tesko pronaci prave i korisne informacije koje me interesuju.
Gdje je najpovoljnije otvoriti račun u kojoj banci, neki uslovi poslovanja koji su vazni i korisno znati..
Uglavnom bi koristio paypal za online naručivanje, ne bih imao nekih uplata na svoj paypal račun, ali ko zna, mozda nekad u budunosti se nesto promijeni, tako da bolje mozda i tu opciju uzeti odma.
sa svakom karticom možeš normalno koristiti bankomate i plaćati na POS. Ovo je u suštini samo dodatna mogućnost korištenja kartice. RF i sad naplaćuje tih 1%, i naći ćeš povoljnijih banaka što se tiče kursa dolara. Vođenje račune je 1,99 u RF i Unicredit (s tim da Unicredit više ne izdaje Visu), za Intesu su na njihovoj temi pisali da je sad 2,50, ali ne znam kako dalje stoje s naknadama i provizijama.
Visa je inače za nas ovdje jedina opcija ako primaš novac. Ako samo planiraš kupovati, može i mastercard. Ali kako i sam kažeš, možda se i to promjeni, s te strane ti je bolje uzeti Visu