Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#4251 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Reuf-Refko wrote:ovako, pise da traje 21 dan, al mozes oznaciti kao da je isporuka procesuirana, pretpostavljam da ce u tome slucaju on dobi poruku da potvrdi taj status i onda mozes imati raspolozivo brze, ako se ne varam 7 dana...
nije 7 dana , već 7 sekundi ( u RF banci)

kada su ti pare u pending statusu, oznacis transakciju kao "processed" ili "shipped", i zamolis pošiljaoca da "potvrdi prijem robe" za nevedenu transakciju... pare ti legnu onda odmah... ako to ne uradis cekas 21 dan... isplata na raiffeisen karticu je instant... za uni kredit banku, jedan dan
Last edited by victom on 01/03/2021 05:55, edited 2 times in total.
victom

#4252 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

perfect_guy wrote:hoću da povežem Visu i dobijem: This card is not accepted. Please use a different card.

do čega može biti?
do kartice ili banke.. RF i UNI rade 100%
victom

#4253 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Paypal je pun tehničkih grešaka.... malo malo, nešto zeznu i moram ih zvati ili pisati... posebno od kad su se prebacili na novi softver.
perfect_guy

#4254 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

victom wrote:
perfect_guy wrote:hoću da povežem Visu i dobijem: This card is not accepted. Please use a different card.

do čega može biti?
do kartice ili banke.. RF i UNI rade 100%
poslao sam paypalu i čekam odgovor, a sutra ću se raspitati i u banci
Reuf-Refko

#4255 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Reuf-Refko »

victom wrote:
Reuf-Refko wrote:ovako, pise da traje 21 dan, al mozes oznaciti kao da je isporuka procesuirana, pretpostavljam da ce u tome slucaju on dobi poruku da potvrdi taj status i onda mozes imati raspolozivo brze, ako se ne varam 7 dana...

kada su ti pare u pending statusu, oznacis transakciju kao "processed" ili "shipped", i zamolis pošiljaoca da "potvrdi prijem robe" za nevedenu transakciju... pare ti legnu onda odmah... ako to ne uradis cekas 21 dan... isplata na raiffeisen karticu je instant... za uni kredit banku, jedan dan
e sad mi je akceptirao, pa stoji na balansu, hoce li mi banka uzeti proviziju ako idem na withdraw, posto su mi vec uzeli proviziju kad sam naplatio, oko 5%...I koliko ce mi uzeti banka :D. Da li mogu cekati to ciscenje racuna pa da mi isplate bez provizije...hvala
kabal1337

#4256 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kabal1337 »

do čega može biti?
Koja je banka I jesi li rijesio problem ?
perfect_guy

#4257 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

kabal1337 wrote:
Koja je banka I jesi li rijesio problem ?
riješio s novom karticom u drugoj banci. Ova prva kartica (odnosno banka) ne može online
Patriotska_Liga

#4258 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Patriotska_Liga »

Koja je prva, a koja druga banka, ako nije problem da kažeš? Hvala.
perfect_guy

#4259 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

Bor i RF
_Astra_

#4260 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Astra_ »

victom wrote:

Kad withdraw-lujes na Raifu, legne odmah? Bez obzira na doba dana?
Kod Ucredita bar jedan radni dan( a ako u subotu recimo u 15h withdrawlujes - u utorak su tu pare).
Mayhem

#4261 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mayhem »

koja RF kartica prilazi za paypal? i moze li ijedna druga banka, tj kartica?
almir90

#4262 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Ako ćeš primati pare, onda samo VISA, nije bitna banka. Ako samo kupuješ, može i Mastercard.
perfect_guy

#4263 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

bitna je i banka, Bor banka ne može (moguće onda i druge manje banke)
almir90

#4264 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

perfect_guy wrote:bitna je i banka, Bor banka ne može (moguće onda i druge manje banke)
Nisam to znao, ja imam račun u Sparkasse.
Mayhem

#4265 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mayhem »

ali mora biti visa, ne visa electron?
almir90

#4266 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Mayhem wrote:ali mora biti visa, ne visa electron?
Kod mene na kartici piše VISA Electron.
Mayhem

#4267 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mayhem »

aha, a da li si morao nesto posebno aktivirati? pokusavam nesto naplatiti preko te vise electron tj paypala, ali ne ide :)
almir90

#4268 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Mayhem wrote:aha, a da li si morao nesto posebno aktivirati? pokusavam nesto naplatiti preko te vise electron tj paypala, ali ne ide :)
Pa kad napraviš račun na PayPal, moraš čekati par dana da ti u banku dođe verifikacijski kod (koje kasnije uneseš na PayPal-u), i kad to potvrdiš možeš primati uplate.
Mayhem

#4269 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mayhem »

hmm, zanimljivo, mislim da mi to nikad nije stiglo tj do sada sam samo placala time i nisam imala problema. hvala, raspitacu se onda u banci jos...
MrRango

#4270 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrRango »

Ljudi ajde ako nije problem da mi samo malo pojasnite neke stvari u vezi otvaranja računa i paypal povezivanja.
Znam da mi treba Visa Electron kartica da bi mogao povezati račun sa paypalom, da li sa tom karticom mogu i normalno podizati novac sa bankomata i placati u prodavnicama na POS uredjajima normalno, primate normalne uplate na račun, nisam do sada nikada imao nikakav račun u banci, tako da me nije ni zanimalo.

Koja banka je najpovoljnija sto se tice troskova i provizija, citao sam na forumu da npr. Raiffeisen naplacuje dodatnih 1% u odredjenim stranim valutama, medjutim ta tema je stara nekih 4 godine. Da li je taj slucaj promijenjen i kako sad stoji.
Uglavnom neke osnovne stvari me interesuju, jer medju 175 stranica ove teme mi je tesko pronaci prave i korisne informacije koje me interesuju.

Gdje je najpovoljnije otvoriti račun u kojoj banci, neki uslovi poslovanja koji su vazni i korisno znati..
Uglavnom bi koristio paypal za online naručivanje, ne bih imao nekih uplata na svoj paypal račun, ali ko zna, mozda nekad u budunosti se nesto promijeni, tako da bolje mozda i tu opciju uzeti odma.
quarterback

#4271 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

MrRango wrote:
imas ovdje neke osnovne stvari

http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... 81292.html
perfect_guy

#4272 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

MrRango wrote:Ljudi ajde ako nije problem da mi samo malo pojasnite neke stvari u vezi otvaranja računa i paypal povezivanja.
Znam da mi treba Visa Electron kartica da bi mogao povezati račun sa paypalom, da li sa tom karticom mogu i normalno podizati novac sa bankomata i placati u prodavnicama na POS uredjajima normalno, primate normalne uplate na račun, nisam do sada nikada imao nikakav račun u banci, tako da me nije ni zanimalo.

Koja banka je najpovoljnija sto se tice troskova i provizija, citao sam na forumu da npr. Raiffeisen naplacuje dodatnih 1% u odredjenim stranim valutama, medjutim ta tema je stara nekih 4 godine. Da li je taj slucaj promijenjen i kako sad stoji.
Uglavnom neke osnovne stvari me interesuju, jer medju 175 stranica ove teme mi je tesko pronaci prave i korisne informacije koje me interesuju.

Gdje je najpovoljnije otvoriti račun u kojoj banci, neki uslovi poslovanja koji su vazni i korisno znati..
Uglavnom bi koristio paypal za online naručivanje, ne bih imao nekih uplata na svoj paypal račun, ali ko zna, mozda nekad u budunosti se nesto promijeni, tako da bolje mozda i tu opciju uzeti odma.
sa svakom karticom možeš normalno koristiti bankomate i plaćati na POS. Ovo je u suštini samo dodatna mogućnost korištenja kartice. RF i sad naplaćuje tih 1%, i naći ćeš povoljnijih banaka što se tiče kursa dolara. Vođenje račune je 1,99 u RF i Unicredit (s tim da Unicredit više ne izdaje Visu), za Intesu su na njihovoj temi pisali da je sad 2,50, ali ne znam kako dalje stoje s naknadama i provizijama.
Visa je inače za nas ovdje jedina opcija ako primaš novac. Ako samo planiraš kupovati, može i mastercard. Ali kako i sam kažeš, možda se i to promjeni, s te strane ti je bolje uzeti Visu
jahh

#4273 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jahh »

Nedavno otvorih u BOR banci racun (i Visa electron karticu), i nece da se doda kartica na PayPal. Je li neko imao slicnih problema? Koristim PayPal vec 9 godina, sve uredno..
quarterback

#4274 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

jahh wrote:Nedavno otvorih u BOR banci racun (i Visa electron karticu), i nece da se doda kartica na PayPal. Je li neko imao slicnih problema? Koristim PayPal vec 9 godina, sve uredno..
samo imanje vise electron ne podrazumjeva da ce raditi, ja sam prije imao nurko visa electron i nije mogla na pp
perfect_guy

#4275 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

jahh wrote:Nedavno otvorih u BOR banci racun (i Visa electron karticu), i nece da se doda kartica na PayPal. Je li neko imao slicnih problema? Koristim PayPal vec 9 godina, sve uredno..
ista stvar. Evo šta oni kažu:
Image
Post Reply