Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Atticus Finch
#4251 Re: Serie A
''Siamo ridicoli'' (cit. Crudeli)

- Zatamnjena stakla
#4253 Re: Serie A
Vozdrica 
- DonVito
#4254 Re: Serie A
Ozbiljan tim koji hladno primi 4 komada za 1h je sve osim ozbiljnog tima..
Ako Berluskoni ne odriješi kesicu tj. ne kupi par pokemona na zimu čisto sumnjam da ce biti i u top 13 na kraju sezone.
Smiješan je i ovaj pokušaj od trenera, tačnije trenerčić kojeg i Zeman otrese ko balu.
Ako Berluskoni ne odriješi kesicu tj. ne kupi par pokemona na zimu čisto sumnjam da ce biti i u top 13 na kraju sezone.
Smiješan je i ovaj pokušaj od trenera, tačnije trenerčić kojeg i Zeman otrese ko balu.
- ultima_palabra
#4255 Re: Serie A
Nema Roma nikakav sistem, ho-ruk igra nije sistem. Svaka ekipa se nekad prilagodi protivniku, to nije slabost. A Zeman nije odjednom postao dobar trener nakon 30 godinaSarajevo1946 wrote:Sistem opet. Roma i Juve imaju neki sistem, ne prilagođavaju se nijednom protivniku nego igraju svoju igru i to se na kraju splati. Ove ekipe poput Intera, Milana, Napolija, Lazija mogu kratkoročno nešto ostvariti, na duže staze je to sve talašika. Nije dovoljno samo pokupovati igrače bez neke vizije i cilja kako to radi Inter.
A s obzirom koliko su Moratti, Berlusconi, de Laurentis i Lotito spremni ulagati i mijenjati iz korijena politiku vođenja kluba, mogao bi Juventus postati dominantan u narednih par godina, uz Romu kao jedinog ozbiljnijeg konkurenta.
Juve je daleko ispred svih, kao što sam i govorio na početku sezone... imaju dobar žrijeb i u Evropi, pa bi mogli daleko dogurati iako mislim da im fali iskustva da bi napali trofej LP.
Milan trenutno jeste odron, ali mislim da pametno rade na duže staze... već su izbacili 2 igrača koja će ih nositi narednih 10 godina, ako ih bude još onda bi uz malo ulaganja mogli za koju godinu da se vrate na vrh.
Lazio, Napoli, Fiorentina su ekipe koje se nekako dovijaju u ovom kokuzluku i slažu solidne ekipe za talijanske prilike. Kroz kakva su sranja prošli zadnjih 10 godina, njihovi navijači mogu biti zadovoljni sadašnjim stanjem.
- Muhamed Đakmić
#4256 Re: Serie A
Znam, ali Roma je svejedno ozbiljnija već ove sezone od gotovo svih rivala za Ligu prvaka. Ne znam jesi im vidio ekipu, onoliko potencijala haman da ni Juventus nema.ultima_palabra wrote:Nema Roma nikakav sistem, ho-ruk igra nije sistem. Svaka ekipa se nekad prilagodi protivniku, to nije slabost. A Zeman nije odjednom postao dobar trener nakon 30 godinaSarajevo1946 wrote:Sistem opet. Roma i Juve imaju neki sistem, ne prilagođavaju se nijednom protivniku nego igraju svoju igru i to se na kraju splati. Ove ekipe poput Intera, Milana, Napolija, Lazija mogu kratkoročno nešto ostvariti, na duže staze je to sve talašika. Nije dovoljno samo pokupovati igrače bez neke vizije i cilja kako to radi Inter.
A s obzirom koliko su Moratti, Berlusconi, de Laurentis i Lotito spremni ulagati i mijenjati iz korijena politiku vođenja kluba, mogao bi Juventus postati dominantan u narednih par godina, uz Romu kao jedinog ozbiljnijeg konkurenta.6-7.mjesto im je mjera.
Juve je daleko ispred svih, kao što sam i govorio na početku sezone... imaju dobar žrijeb i u Evropi, pa bi mogli daleko dogurati iako mislim da im fali iskustva da bi napali trofej LP.
Milan trenutno jeste odron, ali mislim da pametno rade na duže staze... već su izbacili 2 igrača koja će ih nositi narednih 10 godina, ako ih bude još onda bi uz malo ulaganja mogli za koju godinu da se vrate na vrh.
Lazio, Napoli, Fiorentina su ekipe koje se nekako dovijaju u ovom kokuzluku i slažu solidne ekipe za talijanske prilike. Kroz kakva su sranja prošli zadnjih 10 godina, njihovi navijači mogu biti zadovoljni sadašnjim stanjem.
Inter mi se čini u najgoroj poziciji. Moratti je tvrdoglav sa defanzivno orijentisanim trenerima, pa i ono malo potencijanih budućih zvijezda u Interu će da uništi.
- Bianconeri1988
#4257 Re: Serie A
Fiorentina je najozbiljnija ekipa za drugo mjesto, pa onda dolaze Napoli, Lazio, inter, Roma i Milan.
Roma nema kontinuiteta u igrama, sljedeće kolo će od Napolija primiti par komada jer Zeman nikad nije postavio odbranu, a igra napadački, a to je ono što najviše odgovara Mazzarijevoj ekipi. Sinoć da je Milan prvi gol zabio samo 10 minuta ranije vrlo je moguće da bi i izjednačio do kraja.
Roma nema kontinuiteta u igrama, sljedeće kolo će od Napolija primiti par komada jer Zeman nikad nije postavio odbranu, a igra napadački, a to je ono što najviše odgovara Mazzarijevoj ekipi. Sinoć da je Milan prvi gol zabio samo 10 minuta ranije vrlo je moguće da bi i izjednačio do kraja.
- ultima_palabra
#4258 Re: Serie A
Ma ne znam... forsiraju dosta mladih igrača, ali osim Pjanića i Lamele nisam vidio neki potencijal u njima.
I ovo što Bianconeri kaže... Fiorentina igra isto napadački, ali ima neke odgovornosti u igri.
I ovo što Bianconeri kaže... Fiorentina igra isto napadački, ali ima neke odgovornosti u igri.
- DonVito
#4259 Re: Serie A
Napoli te ekipice jede za doručak.
- hypko_nurko
#4260 Re: Serie A
vremenska prognoza za italiju, sibirska hladnoca zahvatila apeninski poluotok

- Muhamed Đakmić
#4261 Re: Serie A
Montella jeste ekspert za Zemana, to ne sporim. Vjerujem da će preuzeti bolji klub u budućnosti, možda baš Romu.
- Point.
#4262 Re: Serie A
Roma najozbiljniji kandidat za drugu poziciju? Jest al u malinama. Roma nema kontinuitet u igrama, mogu zabiti Milanu 3 komada al mogu primiti od Bologne isto toliko. Osim Pjanica. Lamele i onog brazilca Marcosa kako se zove ja nevidim potencijal za velike stvari. Bradley, Tadtidis (kako se zove ovaj grk), Piris, su prosjek kojeg mozes naci i u Genovi. Zeman nije trener koji donosi svojim ekipama titule, to je valjda dokazao u dosadasnjoj karijeri.
Inter je toplo-hladno ekipa, Fiorentina ima potencijal dok Milana ne smatram nesto ozbiljno ove sezone. Napoli je u jebu zbog Cannavara, ako dovedu odlicnu zamjenu naravno da su tu.
Sto se tice "moga" Lazija, oni su nekako u sjeni ali kupe se bobe. Svidja mi se sto je Petkovic trener koji je poceo sa ho-ruk sistemom dok nije dobio po usima od Napolija i Catanije. Nakon toga je naucio lekciju da se moras prilagoditi protivniku, pa je defanzivno odigro protiv Juventusa, Sampdorije, Bologne i bodovi su tu. Ako se nadje kakva solidna zamjena za njemackog panzera Klosea, Lazio bi mogo dogurati daleko ove sezone.
Inter je toplo-hladno ekipa, Fiorentina ima potencijal dok Milana ne smatram nesto ozbiljno ove sezone. Napoli je u jebu zbog Cannavara, ako dovedu odlicnu zamjenu naravno da su tu.
Sto se tice "moga" Lazija, oni su nekako u sjeni ali kupe se bobe. Svidja mi se sto je Petkovic trener koji je poceo sa ho-ruk sistemom dok nije dobio po usima od Napolija i Catanije. Nakon toga je naucio lekciju da se moras prilagoditi protivniku, pa je defanzivno odigro protiv Juventusa, Sampdorije, Bologne i bodovi su tu. Ako se nadje kakva solidna zamjena za njemackog panzera Klosea, Lazio bi mogo dogurati daleko ove sezone.
- Romanista 101%
#4263 Re: Serie A
Sarajevo1946 wrote:Montella jeste ekspert za Zemana, to ne sporim. Vjerujem da će preuzeti bolji klub u budućnosti, možda baš Romu.
kad je ekspert sto primi 4 komada od tog istog Zemana prije par kola?
- MOSALJOZE
#4264 Re: Serie A
ali moras priznat zadnjih 5 utakmica roma je strašno odigralaPoint. wrote:Roma najozbiljniji kandidat za drugu poziciju? Jest al u malinama. Roma nema kontinuitet u igrama, mogu zabiti Milanu 3 komada al mogu primiti od Bologne isto toliko. Osim Pjanica. Lamele i onog brazilca Marcosa kako se zove ja nevidim potencijal za velike stvari. Bradley, Tadtidis (kako se zove ovaj grk), Piris, su prosjek kojeg mozes naci i u Genovi. Zeman nije trener koji donosi svojim ekipama titule, to je valjda dokazao u dosadasnjoj karijeri.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4265 Re: Serie A
nek su kozak, konko, biava, lulic fudbalske velicine i legitimni kandidati za drugo mjesto pa nek sve gori 
- ultima_palabra
#4266 Re: Serie A
Pa treću godinu zaredom su ispred Rominih "talenata"... da ne govorimo o redovnom tarabljenju u derbijimaAdmir_1984 wrote:nek su kozak, konko, biava, lulic fudbalske velicine i legitimni kandidati za drugo mjesto pa nek sve gori
- Point.
#4267 Re: Serie A
O pa dzesi Admire kuco stara?Admir_1984 wrote:nek su kozak, konko, biava, lulic fudbalske velicine i legitimni kandidati za drugo mjesto pa nek sve gori
Pa evo i treca godina dodje a Kozak, Biava, Lulic i drustvo su ispred Rominog american way projekta. Derbije necu ni da spominjem.
- Muhamed Đakmić
#4268 Re: Serie A
Pa jedna utakmica nije mjerilo, a i treba pogledati stanje na tabeli. Ekspert u smislu da je spreman prilagoditi se igri protivnika. Zeman je idiot što na 4-2 protiv Milana neće da povuče cijelu ekipu iza lopte i samo je izbija do posljednjeg zvižduka sudije. Ja znam da vi volite pravdati Zemanlandiu i fol neko uzbuđenje, ali meni je to što on radi klasični idiotizam.Romanista 101% wrote:Sarajevo1946 wrote:Montella jeste ekspert za Zemana, to ne sporim. Vjerujem da će preuzeti bolji klub u budućnosti, možda baš Romu.
kad je ekspert sto primi 4 komada od tog istog Zemana prije par kola?
-
juventus
#4269 Re: Serie A
Tek pola sezone, a već se samo o kandidatima za drugu poziciju priča...to je fino... 
- Bianconeri1988
#4270 Re: Serie A
Ko razumije italijanski nek pogleda ovaj video.
http://www.metacafe.com/watch/9605463/n ... rect=1#_=_
http://www.metacafe.com/watch/9605463/n ... rect=1#_=_
- DonVito
#4271 Re: Serie A
Serie A je iz godine u godinu sve slabija, stadioni iz ere Musolini su prazni..
- htcxone
#4272 Re: Serie A
DonVito wrote:Serie A je iz godine u godinu sve slabija, stadioni iz ere Musolini su prazni..
- DonVito
#4273 Re: Serie A
De Laurentiis non molla Cavani
"Ho detto no a 55 milioni"
Šef

http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/N ... 7833.shtml
- Atticus Finch
#4274 Re: Serie A
Ko ponudi te pare? Ajde ba, doduše nisam ni mislio da si ti ozbiljan forumaš, al' jbg, odvadi malo. Zna producet biznis, neće valjda reći da je odbio 20 mil. 
- DonVito
#4275 Re: Serie A
Napiši šta hoćeš i da laže ovo i ono.Atticus Finch wrote:Ko ponudi te pare? Ajde ba, doduše nisam ni mislio da si ti ozbiljan forumaš, al' jbg, odvadi malo. Zna producet biznis, neće valjda reći da je odbio 20 mil.
Šef zna