Aha, drugarsku kritiku je dobila od Osmanagica u emisiji Face To Facekekec wrote: Zena se usprotivila na pocetku, NEGIRALA.
A zatim vjerovatno dobila "drugarsku kritiku"
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- Lace
naravno...i treba je istrazitiizbjeglica_iz_besmisla wrote:1. Sta se bolan raspravljate?Treba ih pustiti da kopaju,pa da se vidi ima li ista.Barem ce se tako pokazati ko je u pravu.Vi svojim prepucavanjem na ovom forumu necete moci nista promjeniti.Vrijeme i iskopavanja ce pokazati ko ima ispravno misljenje.
2.Panonsko more se prostiralo na teritoriju citave Panonske nizije i ipak je moguce da je dopiralo i do Visokog.Na vrhu jednog brda(vecem od Visocice) pored jednog grada u sjevernoj BiH nadjeni su ostaci nekavog pristanista za camce ili brodove.Slicna stvar se nalazi i u susjednoj opcini tog grada.To mi je pricao jedan prijatelj koji zivi gore i on je te price cuo jos prije destak godina.
3.Sto se tice tog Vuka Bacanovica,ja njegove izjave ne bih uzimao zaozbiljno.Raspitajte se malo kod njegovih kolega o njemu,pa cete dobiti interesantne informacije.Vjerujte mi da su tacne.
4.Po mom misljenju sanse da tu postoji piramida su 50-50
5.U svakom slucaju historija BiH je jos uvijek nedovoljno istrazena i sigurno ce nam iduce decenije donijeti brojna zanimljiva otkrica o historiji nase JEDNE I JEDINE.
-
Legolas
buhahahahahahahhahhahah.. srednjovjekovne halke koje su služile pastirima da bi jedni drugima lakše doturili hranu su dokaz postojanja "mora".... buhahaahahahahahahahahahahahah. "Civlizacija se širila sa juga"... i to je kao neko novo otkriće.... buhahahahaahahahahahahha... buhahahaahahaha. Hajde, molim te, downloduj sebi ovu knjigu i pročitaj je, ajd, 'leba ti, nemoj da umrem od smjeha:Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba. Otapanjem leda I nivo vode se podigao. Tada je veci dio danasnje Bosne I Hercegovine bio sastavljen sa Jadranskim basenom. Dokaz tome su mnogobrojne halke na vrhovima planina koje mozemo naci u nasoj zemlji. Civilizacija u evropi se sirila sa juga prema sjeveru, a ne obratno.
Ali o tome ce Fondacije vec govoriti u skorom periodu, a mogu i ja na ovom forumu.
Title: Ancient Europe 8000 B.C.-A.D.1000: Encyclopedia of the Barbarian World
Author: Peter Bogucki
Publisher: Charles Scribner's Sons
Publication Date: 2003-12
Number Of Pages: 1143
http://www.ebooksclub.org/?module=showB ... _offset=75
"majušni blento" je najprije onaj ko govori o posljednjem ledenom dobu, a da pojma nema ni kada je ta glacijala bila i kakva je konfiguracija ovog terena tada bila. Svo stanovništvo Evrope i Balkana, pa prema tome i Bosne i Hercegovine je miješanog porijekla i ni jedna od političkih nacija konstituisanih na Balkanu na osnovu vjeroispovjesti u 19. st., ne može tvrditi da ima ekskluzivan kontinuitet sa arhaičnim identitetima bilo kojih od njegovih stanovnika pa bili to paleolićani, neolitski doseljenici sa bliskog istoka, indoevropski pre-Iiliri, Iliri, Kelti, Goti ili docniji Sloveni. Ti, bez analize svog y hromozoma ne možeš imati pojma ko su bili tvoji preci prije 10, 20 ili 30 000 godina. I meni ne smeta ničije porijeklo. Naprotiv, uživam u raznolkosti čovječanstva i sretan sam što je tako. Ti izmišljene piramide koristiš za nacionalističku propagandu i samoisticanje, a da o osnovnim historijskim činjenicama veze nemaš. Podsjećaš na one koji tvrde da su upravo Srbi sagradili civilizaciju Lepenskog Vira, zbog toga što u tom kraju preovladava sličan antropološki tip kao u neolitu. Kakve to veze sa današnjom narodnošću, kulturom i jezikom ima veze, jasno je samo takvima poput njih ili tebe.Nema mi nista sladje nego kad im pogodim “zicu”. Laughing Ovaj cak poceo i urlikat. Pa da nismo to potomci …”pra - slavena” mozda? Jeli, majusni blento Roll . A to ko biva tebi smeta sto se smatram potomkom “pra – ilira”? Pa kakav je to rasizam I nacionalizam?
Kakve veze imaju bilo koja današnja ili srednjovjekovna narodnosna, odnosno nacionalna imena sa antropološkim porijeklom? Bugari su, npr. porijeklom uglavnom nekadašnji Tračani, danas govore južnoslovenskim jezikom, a nose ime turkijskih Bugara koji su ih pokorili u krajem VII st. i asimilirali se. A ti lijepo u bliblioteku, pa nauči kako se formiraju narodi i nacije. I današnji Srbi i današnji Hrvati i današnji Bošnjaci su mješavine svih naroda koji su protutnjali ovim prostorima, ali je niz istorijsko-kulturno-vjerskih činilaca doveo do formiranja ovih etnosa u političkom smislu, kakav postoji danas, što sa paleolitom i ondašnjim lovcima-sakupljačima ili neolitskim poljoprivrednicima nema amabaš nikakve veze., osim, eventualno antropološke. A dugoročniju antropološku vezu svi imamo i sa prvim modernim Homo Sapiensima koji su napustili Afriku prije kojih 100 000 godina. Cijelo čovječanstvo ima jedan izvor, što bi ljudima trebala biti poruka bratstva. No, evo ti, pa barem ovo pročitaš i riješiš se tog rasnog suprematizma: http://en.wikipedia.org/wiki/Single-origin_hypothesisPa hajde, reci mi ime autora I naziv literature? Ili jos bolje, ti nam reci kojeg smo mi porijekla, a kojeg su srbi I hrvati? (ne katolici I pravoslavci, vec srbi I hrvati)
Last edited by Legolas on 18/04/2006 20:43, edited 4 times in total.
-
ILIR_
To ti je to!!!!! Tooooooo!cernica wrote:
Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba. Otapanjem leda I nivo vode se podigao. Tada je veci dio danasnje Bosne I Hercegovine bio sastavljen sa Jadranskim basenom. Dokaz tome su mnogobrojne halke na vrhovima planina koje mozemo naci u nasoj zemlji. Civilizacija u evropi se sirila sa juga prema sjeveru, a ne obratno.
Ali o tome ce Fondacije vec govoriti u skorom periodu, a mogu i ja na ovom forumu.
-
cernica
Novi milenij donosi I nove naucne discipline. Medju njima je I antropoloska genetika koja dosad najpreciznije odredjuje starost I kretanje pojedinih nacija na planeti.kekec wrote: Cernica, strasni strucnjak za ledeno doba.
U Evropi su postojale tri ljudske oaze tokom zadnjeg ledenog doba: Baski (stari 55 000 godina), Sjeverni Balkan (Bosna I Jadranski bazen sa staroscu od 27 000 godina) I Ukrajinsko-Zakavkaski region. Gotovo polovina stanovnistva Bosne I Hrvatske ima direktne pretke u pra-ilirima,
Led se poceo otapati prije otprilike 8 – 9 000 godina.
Istina je da se kultura u evropi, nakon kraja ledenog doba, sirila sa balkana prema sjeveru, a ne obratno.
-
ClonedAgain
DON'T BELIEVE THE HYPE
Odoh ja čitati...
Sretna vam svima...i "internet revolucionarima" koji rješavaju probleme tamo gdje se ne mogu riješiti...i ljudima koji prerano skaču od radosti...
Odoh ja čitati...
Sretna vam svima...i "internet revolucionarima" koji rješavaju probleme tamo gdje se ne mogu riješiti...i ljudima koji prerano skaču od radosti...
-
izbjeglica_iz_besmisla
Ja sam rekao da se raspitate.Necu da prenosim traceve o drugima.Ako te interesuje,raspitaj se.Ko pita,taj ne skitaLegolas wrote:Baš da čujem kakve..Sto se tice tog Vuka Bacanovica,ja njegove izjave ne bih uzimao zaozbiljno.Raspitajte se malo kod njegovih kolega o njemu,pa cete dobiti interesantne informacije.Vjerujte mi da su tacne.![]()
![]()
-
Legolas
S obzirom da o meni govoriš, i s obzirom da govoriš ljudima da vjeruju u ispravnost toga ("tračeva") što čuju, budi konkretan. Nemam šta da krijem. Ili mi reci, u lice, ako obraza imaš. Kako bijedno.Necu da prenosim traceve o drugima.
Last edited by Legolas on 18/04/2006 01:11, edited 1 time in total.
- Fair Life
Skoro da sam bio spreman prihvatiti "zdravo za gotovo" tvrdnju pojedinaca koje sam slusao kad su pricali da je za te halke vezivao konja Kraljevic Marko, kao ono usput, kad ga put nanese.cernica wrote:Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba. Otapanjem leda I nivo vode se podigao. Tada je veci dio danasnje Bosne I Hercegovine bio sastavljen sa Jadranskim basenom. Dokaz tome su mnogobrojne halke na vrhovima planina koje mozemo naci u nasoj zemlji. Civilizacija u evropi se sirila sa juga prema sjeveru, a ne obratno.
Danas me ubjediste da su za te halke vezivani prailirski ledolomci.
-
Legolas
A piramide je sagradio Rastko Nemanjić, kad se ono beeeeeeše zamonašio i postao sveti SavaSkoro da sam bio spreman prihvatiti "zdravo za gotovo" tvrdnju pojedinaca koje sam slusao kad su pricali da je za te halke vezivao konja Kraljevic Marko, kao ono usput, kad ga put nanese.
-
izbjeglica_iz_besmisla
Ja ti kazem idi njih pitaj.Ja o ovome necu da diskutujem dalje.Nisam ti ja kriv sto tvoje kolege imaju lose misljenje o tebi.A 100% im vjerujem sta su pricali o tebi,jer i ovdje imas slicne ispade.Legolas wrote:S obzirom da o meni govoriš, i s obzirom da govoriš ljudima da vjeruju u ispravnost toga ("tračeva") što čuju, budi konkretan. Nemam šta da krijem. Ili mi reci, u lice, ako obraza imaš. Kako bijedno.Necu da prenosim traceve o drugima.
-
Legolas
cccccc... kako bijedno. Prvo nešto započneš a ne smiješ da dovršiš.izbjeglica_iz_besmisla wrote:Ja ti kazem idi njih pitaj.Ja o ovome necu da diskutujem dalje.Nisam ti ja kriv sto tvoje kolege imaju lose misljenje o tebi.A 100% im vjerujem sta su pricali o tebi,jer i ovdje imas slicne ispade.Legolas wrote:S obzirom da o meni govoriš, i s obzirom da govoriš ljudima da vjeruju u ispravnost toga ("tračeva") što čuju, budi konkretan. Nemam šta da krijem. Ili mi reci, u lice, ako obraza imaš. Kako bijedno.Necu da prenosim traceve o drugima.
Ako imaš obraza iznesi pred sviju to što si čuo. Ja nemam šta da krijem. Savjest mi je čista, jer sam uvijek govorio ono što mislim, a ulizivao se nisam nikome. A ako grupica ljudi koji razmišljaju slično cernici imaju loše mišljenje o meni, pa, šta je tu čudno? Još bi se zabrinuo da takvi o meni dobro govore.
-
Shoshana
E, vidim, sad su naucili da treba otici obrisati stare "dokaze" posto se bas ne uklapaju sa novima... Medjutim, sto neko vec rece, internet sve pamti
Na primjer, jedan od starih dokaza da je u pitanju piramida moze se procitati ovdje (obrati paznju na 45 stepeni)http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... TopStories
i ovdje
http://72.14.203.104/search?q=cache:fes ... =clnk&cd=1
i ovdje
http://www.breakingnews.ie/2006/04/14/story254237.html ...
A, evo, vidim danas kazu 60 stepeni? Rekli geodeti
Na primjer, jedan od starih dokaza da je u pitanju piramida moze se procitati ovdje (obrati paznju na 45 stepeni)http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... TopStories
i ovdje
http://72.14.203.104/search?q=cache:fes ... =clnk&cd=1
i ovdje
http://www.breakingnews.ie/2006/04/14/story254237.html ...
A, evo, vidim danas kazu 60 stepeni? Rekli geodeti
-
El-Baklawa
mene samo zanima...ako iskopaju piramidu...hoce li pljuvaci sa ove teme iz moralnih razloga samonicijativno zabanovat se...?
tnx:oops:
(prije svih mislim na prenja,iako ne pratim ovu vasu sapunicu, znam da sta god treba popljuvat da je on kolovodja)
ako budete u pravu ...primite izvinjenje...al' u protivnom...znate vec
tnx:oops:
(prije svih mislim na prenja,iako ne pratim ovu vasu sapunicu, znam da sta god treba popljuvat da je on kolovodja)
ako budete u pravu ...primite izvinjenje...al' u protivnom...znate vec
-
El-Baklawa
podno jablanickog...ILIR_ wrote:Atlantida. Pronadjena.
-
ILIR_
17.04.2006 (14:34)
INDEPENDENT CONFIRMATION OF THE EXISTENCE OF PYRAMIDS
VISOKO, April 17 (FENA) – The third day of work in search of the Bosnian Pyramid of the Sun has come with an independent confirmation of the thesis of the pyramid’s existence, the Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation stated on Monday.
“The BiH Survey Bureau has analysed the dimensions of the north face of the Bosnian Pyramid of the Sun. The configuration of the pyramid matches that of the design of the Cheop’s pyramid in Egypt.
The Visoko Municipality Land Registry Office has provided independent confirmation that the Bosnian Pyramids of the Sun, Moon and Dragon form a same-sided triangle (equilateral).
This fascinating news confirms the impressive precision of the ancient builders, the Foundation stated on Monday.
Economic Advisor to the Egyptian Embassy Maged Mosleh is the first foreign diplomat to visit the Bosnian Pyramid of the Sun. He offered training in the field of pyramids and archaeology for young BiH experts in Egypt.
Representatives of the leading international media have also visited Visocica. A steady flow of visitors from BiH and abroad continue to visit this site.
(Fena) jc
INDEPENDENT CONFIRMATION OF THE EXISTENCE OF PYRAMIDS
VISOKO, April 17 (FENA) – The third day of work in search of the Bosnian Pyramid of the Sun has come with an independent confirmation of the thesis of the pyramid’s existence, the Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation stated on Monday.
“The BiH Survey Bureau has analysed the dimensions of the north face of the Bosnian Pyramid of the Sun. The configuration of the pyramid matches that of the design of the Cheop’s pyramid in Egypt.
The Visoko Municipality Land Registry Office has provided independent confirmation that the Bosnian Pyramids of the Sun, Moon and Dragon form a same-sided triangle (equilateral).
This fascinating news confirms the impressive precision of the ancient builders, the Foundation stated on Monday.
Economic Advisor to the Egyptian Embassy Maged Mosleh is the first foreign diplomat to visit the Bosnian Pyramid of the Sun. He offered training in the field of pyramids and archaeology for young BiH experts in Egypt.
Representatives of the leading international media have also visited Visocica. A steady flow of visitors from BiH and abroad continue to visit this site.
(Fena) jc
-
ILIR_
(Turizam
)
MSNBC
Is Bosnian hill actually an ancient pyramid?
The first tourists are already arriving.
Dirk Wientges, 39, from Rosenheim, Germany, discovered the story about the possible pyramid on the Internet and brought his family over Easter to Visoko.
"We were curious. This is a beautiful country, and I would be happy for it if it would prove this is true. For once one can see Bosnia being mentioned in media in a positive light," he said.
http://www.msnbc.msn.com/id/12320566/
MSNBC
Is Bosnian hill actually an ancient pyramid?
The first tourists are already arriving.
Dirk Wientges, 39, from Rosenheim, Germany, discovered the story about the possible pyramid on the Internet and brought his family over Easter to Visoko.
"We were curious. This is a beautiful country, and I would be happy for it if it would prove this is true. For once one can see Bosnia being mentioned in media in a positive light," he said.
http://www.msnbc.msn.com/id/12320566/
-
AenemA
Ja mislim da je ljude uhvatila neka manija pa vise ne vjeruju u ono sto je stvarno nego u ono sto hoce da vjeruju. Citajuci novinske clanke i izjave kojekakvih eksperata zadnjih par dana, stvarno sam se par put nasmijao fino....
- jednakostranicni trougao ne odstupa cak ni minutu - pa kako su ta brda oko Visokog zasiljena te se mogu spojiti sa tri linije i formirati uglove koji ne odstupaju ni minutu od 60 stepeni???
- neke duzine stranica od 365 m - to ispade da ima i neko znacenje...pa jel se gospoda zapitala kada se metar prvi put pojavio kao mjerna jedinica...???
- o imenina da i ne govorim - cuj piramida sunca,mjeseca,pa i nekakvog zmaja...jebo te ali tip ima mastu...svaka mu cast, izgleda da je zajebao Koperfilda...
- jednakostranicni trougao ne odstupa cak ni minutu - pa kako su ta brda oko Visokog zasiljena te se mogu spojiti sa tri linije i formirati uglove koji ne odstupaju ni minutu od 60 stepeni???
- neke duzine stranica od 365 m - to ispade da ima i neko znacenje...pa jel se gospoda zapitala kada se metar prvi put pojavio kao mjerna jedinica...???
- o imenina da i ne govorim - cuj piramida sunca,mjeseca,pa i nekakvog zmaja...jebo te ali tip ima mastu...svaka mu cast, izgleda da je zajebao Koperfilda...
-
Mirsad_ZE
Moja prababa mi je na samrti pricala staru legendu o te tri piramide. I rekala je da se ispod te tri piramide krije neprocjenjivo blago i kada se ono pronadje kao sto kaze legenda tada ce se sva tri naroda u Bosni ujediniti. I siromastvo ce biti iskorjenjeno, i Bosna ce postati zemlja u kojoj ce svako zeliti zivjeti i imati njen pasos. A onda jednoga dana doce jedan politicar iz reda jednog od tri naroda i.... tada je prababa umrla pa neznam sta ce se desiti dalje.
-
ludost
bosanski primitivizam i renesansa - tragikomedija u nastavcima
I
II

Baraba i kulturocid - novi TV reality show, samo za patriote
I
Reče on koji je za riječ nekropola do jučer mislio da znači neka teška neizlječiva boleščina. Ispek'o bosanskohercegovačku arheologiju na Googleu. Za Pavu Anđelića čuo; zakleo bi se da je to onaj jedan fudbaler.hrasno38 wrote:Jedna od najvaznijih cinjenica je sto tu postoji ocito nekakvo arheolosko nalaziste a da niko toliko godina nije mrdnuo prstom da ustanovi sta je to tu. Osmanagic je jednostavno stvorio svoju teoriju, ulozio i svoje pare, dobio pare i od drzave i od sponzora i zapoceo sa dokazivanjem. Ko prije djevojci njemu djevojka kaze stara poslovica. Sada se javljaju silni strucnjaci da kazu da je tu nekropola, stari grad i ne znam ti ja sta. Pa gdje ste do sada bili????????????????? Tolike godine to tu stoji i niko nista. Niko od ovih ovdje filozova ni slovo nije napisao o bilo kakvoj teoriji Visocice prije nego je dosao Osmanagic a sad odjednom svi sve znaju.
II

Baraba i kulturocid - novi TV reality show, samo za patriote