Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4251 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

fin rukopis
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4252 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

jel ovo snimanje imanentno svakom dogadjaju
ili bi bilo vise akcije da ne snimaju
vjecito pitanje
SmokingMan

#4253 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

"The most moral delivery"

Image
Sanjarko

#4254 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Citam odvajaju Palestinske muskarce od ostatka populacije, kazu navodno u koncentracione logore, sad ko vjeruje u sta itd.
anelsol

#4255 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

Tuga i jad

melac

#4256 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by melac »

Sanjarko wrote: 21/10/2024 17:32 Citam odvajaju Palestinske muskarce od ostatka populacije, kazu navodno u koncentracione logore, sad ko vjeruje u sta itd.
Sve to smo imali kod nacista, samo sada kroz duzi vremenski period.

Za malog hitlera je ovo sada konacno rjesenje palestinskog pitanja, samo jos da napisa mein kampf pas mu mater.
JovicSA

#4258 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

To im je jedino što im doslovno ne mogu uzeti, borba. Sve ostalo su im uzeli, od zemlje do dostojanstva. Neka je Svevišnji sa ovim borcima za svoju slobodu i svoju zemlju.
alijagoro

#4259 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

JovicSA wrote: 21/10/2024 20:06
To im je jedino što im doslovno ne mogu uzeti, borba. Sve ostalo su im uzeli, od zemlje do dostojanstva. Neka je Svevišnji sa ovim borcima za svoju slobodu i svoju zemlju.
Amin,oni na zapadnoj obali,nek se ubiju,bolje nisu ni zasluzili
anelsol

#4260 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

melac wrote: 21/10/2024 20:03
Sanjarko wrote: 21/10/2024 17:32 Citam odvajaju Palestinske muskarce od ostatka populacije, kazu navodno u koncentracione logore, sad ko vjeruje u sta itd.

Za malog hitlera je ovo sada konacno rjesenje palestinskog pitanja, samo jos da napisa mein kampf pas mu mater.
Zaista je nevjerovatno da gledamo uživo genocid nad jednim narodom. Gledajući ove slike iživljavanja nad civilima, često mi padne na pamet da li se ti Jevreji/Cionisti koji vrše genocid nad Palestincima ikada sjete onoga što se njihovom narodu desilo u Varšavskom getu, i stratištima širom Evrope za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Kako je moguće da narod koji je bio proganjan od strane nacista, sada radi skoro isto to što su i njima radili? Kako je moguće da u tim jadnim Palestincima ne vide sebe prije 80 godina?

Kakonke moguće da Izraelci koji nisu zadrti Cionisti, a sigurno ima takvih, ne dižu glas protiv zločina koji uživo gledamo?

Kako moguće da je svjet postao tako jebeno ravnodušan u odnosu na patnje toga naroda? Zar svima nije jasno da se radi o najgorem mogućem zločinačkom režimu koji već godinama zloupotrebljava vlastite žrtve prozivajući svakoga ko digne glas protiv njih antisemitima.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4261 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

anelsol wrote: 21/10/2024 21:16

Zaista je nevjerovatno da gledamo uživo genocid nad jednim narodom. Gledajući ove slike iživljavanja nad civilima, često mi padne na pamet da li se ti Jevreji/Cionisti koji vrše genocid nad Palestincima ikada sjete onoga što se njihovom narodu desilo u Varšavskom getu, i stratištima širom Evrope za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Kako je moguće da narod koji je bio proganjan od strane nacista, sada radi skoro isto to što su i njima radili? Kako je moguće da u tim jadnim Palestincima ne vide sebe prije 80 godina?

Kakonke moguće da Izraelci koji nisu zadrti Cionisti, a sigurno ima takvih, ne dižu glas protiv zločina koji uživo gledamo?
Mislim da je na to pitanje dao jedan irski rabin. Cionizam je suprotan od judaizma. Ni jednu vrijednost Judaizma cionizam ne podržava osim ikonografije. Judaizam čuva uspomenu na holokaust, a cionizam je koristi za dnevnu (zlo)upotrebu. Zato imaš ortodoksne Jevreje koji protestvuju protv genocida nad palestincima, neki su i životom platili svoje stavove. Iako su im metode pacifističke mora se priznati da imaju petlje jer nije lako stati na crtu ovom radikalizmu koji podržavaju vlade skoro svih zapadnih zemalja.
JovicSA

#4262 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

Težak dan za izraelske trupe: Desetine vojnika ranjeno u sukobima na više frontova
Dao Bog da im svaki bude barem duplo gori.

Btw. postoji li neki Kytab Hezbolah u Iraku?
dembele

#4263 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dembele »

Ginu IDF nacisti, ali žešća cenzura. Došlo se u fazu da treba čizmom krenuti na prave vojnike a ne samo rokati po civilima. Pješadija obična rinaka i plačipičke.
Sanjarko

#4264 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Ma kruzi prica i videi da je ubijeno u Gazi oko 300 000 Palestinaca, a da je moguce cak i do oko pola miliona, kazem u sta sad ko vjeruje, odavno MM ja nesto nevjerujem oko ovoga, cak mi i ona vakcinacija masovna oko 650 000 Palestinske djece radi jednog slucaja polija smrdi.
melac

#4266 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by melac »

Kako moguće da je svjet postao tako jebeno ravnodušan u odnosu na patnje toga naroda? Zar svima nije jasno da se radi o najgorem mogućem zločinačkom režimu koji već godinama zloupotrebljava vlastite žrtve prozivajući svakoga ko digne glas protiv njih antisemitima.
A reakcija onih koji mogu nesto promijeniti je mlaka do nikakva, sto je jos gore.
Neko je ovdje postavio izjavu od prezivjelog iz Holokausta, gdje pravi poredjenje sa ponasenjem danasnjeg Izraela i nacista u dehumanizaciji prvo sebe da bi mogli biti krvolocni a poslije i palestinaca/ zidova da ih mogu tamaniti ( namjerno upotrijebljena rijec da prikaze kako i dozviljavaju iste ).
Tako da po svoj prilici ne znaju oni nista, odnosno zaboravili su. Meni se nekad vise cini sta je sve covjek spreman raditi da ostane na vlasti, pa cak i zavaliti cijeli svoj narod, dugorocno, kao sto radi bibi, a slicno gledamo i sa putaljom u Ukrajini. Jedina razlika je sto se ukrajinci imaju prilike ravnopravno suprostaviti.

Ako pogledamo masakr na narodom Masalita koji se odvijao uporedo sa genocidom u Gazi, sa slicnim razmjerima zlocina, a koje niko i ne spominje ni na jedan dan, a o Gazi se barem pise i dize prasina, iako ne pomaze onima koji su u Gazi, ali uz nadu da ce pomoci uskoro. O ovim jadnicima iz Masalit plemena niko ni mukajet, a kolju ih Sudanci kao da nema sutra.

A opet kada pogledas statisticki zadnja 3 desetljeca su najmanje krvolocna u pogledu ratova, sukoba i ubijanja. Tako da mozda ovo u Gazi je previse emotivno jer gledas ubijanja djece, gdje djeca ostaju sirocadi gdje se nacisticka stoka izivljava nad nemocnim i cak nad mrtvim tijelima Palestinaca onda ne mozes biti ravnodusan kao oni koji to rade.
Ne znam, nadam se da ce zavrsiti sutra, a ne znam ni koji je prijedlog da se smire strasti i koje ta sila da ih pomiri.
rimano

#4267 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by rimano »

Snajperistima zato nije muka, ne gledaju izbliza
Spoiler
Show
Ne znam da li je neki stari snimak ili ne
Altair_SA

#4268 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Altair_SA »

Prošlo je dosta od WW2 i ovaj današnji Izrael i njegovi stanovnici nemaju ništa sa tim Jevrejima koji su tada bukvalno istrijebljivani.

Pratim jednog Palestinskog aktivistu na Instagramu, absorberyt mu je nick. Čovjek putem youtube live ulazi random na izraelske youtube kanale i tu ulazi u priču sa običnim izraelcima od tinejdžera do starijih ljudi... Ja sam bukvalno frapiran količinom mržnje prema palestincima, bukvalno ih smatraju nižom vrstom ljudi koje sve treba istrijebiti, djecu ma sve... Vojnici koji otvoreno govore o tome koliko su djece ubili i to govore s ponosom i nevjerojatnom mržnjom prema palestincima. Tinejdžeri koji otvoreno govore kako sve u Gazi treba pobiti, a onda se u toj nekoj učionici priključuje nastavnik koji priča istu priču i kako su to sve teroristi koje sve treba pobiti... otvoreno i javno na taj način govore neki vojnici, nastavnici, djeca, obični ljudi 😐
Tu shvatiš odakle potiče sva ta mržnja, iz kuće, iz škole...

Užasna zemlja koja će se udaviti u svojoj mržnji... Jebo ono, i kod nas ima svega, ali brate Izrael je užasan... Nevjerojatno koga zapad podržava, a opet kad bolje skontam i ne čudi me
JovicSA

#4269 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

@Altair Nije to ništa. Imao sam priliku prije par godina biti par dana sa kršćanima iz Betlehema i informacije iz prve ruke koje prenose su frapantne i mi ovo što dobijemo na vijestima ili nekim kanalima je mali dio onoga što se dešava već 80 godina dole.
mehoxy

#4270 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mehoxy »

Nisam siguran da ih ima previse. Jevreji koji se ne slazu sa politikom cionizma se nisu ni doseljavali u Izrael ili se nisu tamo zadrzali.
Porodice Foht

#4271 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Porodice Foht »

"Izraelske vlasti planiraju koristiti tijelo ubijenog lidera Hamasa Yahye Sinwara kao dio pregovora za puštanje talaca koje drži ova palestinska grupa u Gazi, više izvora iz Izraela je reklo CNN-u."

Eto, na ovo sam i ciljao kad sam pitao sta ce Jevreji s tijelom Sinwara.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4272 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Porodice Foht wrote: 22/10/2024 10:24 "Izraelske vlasti planiraju koristiti tijelo ubijenog lidera Hamasa Yahye Sinwara kao dio pregovora za puštanje talaca koje drži ova palestinska grupa u Gazi, više izvora iz Izraela je reklo CNN-u."

Eto, na ovo sam i ciljao kad sam pitao sta ce Jevreji s tijelom Sinwara.
Gamad su rijetko viđena. Prekucali su i Hitlera.
Timscho

#4274 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Timscho »

Izrael nesumnjivo lažira podatke o svojim gubicima. Kako o ljudstvu tako i o tehnici. Ovo su svakodnevni snimci iz Jabalia, a takođe i iz drugih dijelova Gaze. Priča o raspadu otpora traje već 9 mjeseci jednako je netačna kao i prije 9 mjeseci. Jedino u čemu uspijevaju je brutalno bombardovanje civila. Ja vjerujem da to Netanjahuu ii odgovara, pobiti što više ljudi bez cilja da obavezno zavladaju tim prostorom. A s obzirom da ga niko ne sprječava, ovo bi moglo još dugo trajati.
alijagoro

#4275 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Timscho wrote: 22/10/2024 16:52
Izrael nesumnjivo lažira podatke o svojim gubicima. Kako o ljudstvu tako i o tehnici. Ovo su svakodnevni snimci iz Jabalia, a takođe i iz drugih dijelova Gaze. Priča o raspadu otpora traje već 9 mjeseci jednako je netačna kao i prije 9 mjeseci. Jedino u čemu uspijevaju je brutalno bombardovanje civila. Ja vjerujem da to Netanjahuu ii odgovara, pobiti što više ljudi bez cilja da obavezno zavladaju tim prostorom. A s obzirom da ga niko ne sprječava, ovo bi moglo još dugo trajati.
Razbijen im mit o nepobjedivosti,sreca pa imaju zapadne genocidase sa podrskom,to ih izvlaci.
Post Reply