Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
Novak20

#4251 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Novak20 »

geoxx wrote: 01/04/2022 23:13
Novak20 wrote: 01/04/2022 22:38

Zato ih Milanović neće odlikovati.

S druge strane, što su trebali ovi u Bihaću ? Ginuti za, danas se vidi, bošnjačke interese k'o kamikaze ?
HVO Bihac je bio rasporedjen iskljucivo na linijama ispred sela koja su bila dominantno hrvatska, podrucja podno Pljesevice. Iskljucivo. Ako je tvoj sud da je odbrana tog podrucja borba za bosnjacke interese, sta da se radi. Ima nas svakakvih.
Ako je tvoj sud da je HVO Bihać pucao u zrak, dogovorno predavao svoje položaje VRS i da je trebao napadati Bošnjake iz APZB, točno i ja mogu reći da nas ima svakakvih.

Osim ako ti nisi bio u tom Bihačkom HVO pa svjedočiš iz prve ruke.
HVO Bihac je uz prethodne dogovore predavao svoje polozaje VRS-su na nacin da se ispuca koji metak u zrak, baci koja bomba, nakon cega se jedni povuku, drugi preuzmu polozaj tako da ispadne da je polozaj izgubljen u borbi. Da, postojali su takvi dogovori. Postojao je i mirovni pakt sa APZB.

Koliko je to odbrambena politika, neka historija sudi.
Grean

#4252 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Grean »

Za tjedan dana u Mostaru će, kako je rekao, sinovima Hercegovine i Bosne prenijeti pozdrave pripadnika Hrvatske vojske jer, poručio je, "mi smo dvije države - mi poštujemo tuđe i drugo, ali u ratu to je bilo jedno". "Tko god to ne priznaje ili ne vidi, slabo vidi ili ne želi vidjeti", zaključio je Milanović te još jednom gardistima čestitao njihov dan.
Kakav bolid :mrgreen: ovi se godinama upinju da se operu od agresije na BiH i UZP-a a on im bjanko potpisa da su bili "jedno".

Mislim Milanko, nista novo za nas, znamo koliko i za Srbiju, samo sto si ti prvi koji to ne kamuflira.

I kazu kako je nepravedno sto je Hrvatska osudjena za agresiju na BiH. Pa predsjednik ih demantira.
geoxx

#4253 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by geoxx »

8-)
Novak20 wrote: 01/04/2022 23:30
geoxx wrote: 01/04/2022 23:13

HVO Bihac je bio rasporedjen iskljucivo na linijama ispred sela koja su bila dominantno hrvatska, podrucja podno Pljesevice. Iskljucivo. Ako je tvoj sud da je odbrana tog podrucja borba za bosnjacke interese, sta da se radi. Ima nas svakakvih.
Ako je tvoj sud da je HVO Bihać pucao u zrak, dogovorno predavao svoje položaje VRS i da je trebao napadati Bošnjake iz APZB, točno i ja mogu reći da nas ima svakakvih.

Osim ako ti nisi bio u tom Bihačkom HVO pa svjedočiš iz prve ruke.
HVO Bihac je uz prethodne dogovore predavao svoje polozaje VRS-su na nacin da se ispuca koji metak u zrak, baci koja bomba, nakon cega se jedni povuku, drugi preuzmu polozaj tako da ispadne da je polozaj izgubljen u borbi. Da, postojali su takvi dogovori. Postojao je i mirovni pakt sa APZB.

Koliko je to odbrambena politika, neka historija sudi.
To nije moj sud, to su cinjenice. I ne kaze niko da su trebali ginuti na autonomiji. Ali da vodstvo tog HVO-a u vidu Vlade Santica u Zagrebu otvoreno staje na stranu Fikreta Abdica i uz to politiku V Korpusa naziva teroristickom - ljigavo. A sutra na posao u stab HVOa u samom centru Bihaca. Minimum minimuma je diplomatski se solidarisati, ako nista. Ipak su odnosi bihackih Hrvata i Bosnjaka oduvijek bili ljudski.
Novak20

#4254 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Novak20 »

Izgleda da je nekima previše povezati tri smislene rečenice jedne misli jer izaberu samo ono što im se sviđa da lakše lažu i petljaju.
Novak20

#4255 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Novak20 »

geoxx wrote: 01/04/2022 23:59 8-)

To nije moj sud, to su cinjenice. I ne kaze niko da su trebali ginuti na autonomiji. Ali da vodstvo tog HVO-a u vidu Vlade Santica u Zagrebu otvoreno staje na stranu Fikreta Abdica i uz to politiku V Korpusa naziva teroristickom - ljigavo. A sutra na posao u stab HVOa u samom centru Bihaca. Minimum minimuma je diplomatski se solidarisati, ako nista. Ipak su odnosi bihackih Hrvata i Bosnjaka oduvijek bili ljudski.
Jah, mrtva usta ne govore. Je li tako ?
bingov buraz

#4256 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by bingov buraz »

Peta kolona,ćao.
geoxx

#4257 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by geoxx »

8-)
Novak20 wrote: 02/04/2022 00:01
geoxx wrote: 01/04/2022 23:59

Jah, mrtva usta ne govore. Je li tako ?
Zadokumentovano. Pravac youtube.
vee-jay

#4258 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by vee-jay »

Svaki put kada ova gromada od morona izjavi neku glupost u vezi Ukrajine i Putlera -- a mi pozelimo da se ponadamo da je barem ovaj put u pravu -- sutradan nas probudi istina.
Milanović: U ruskoj invaziji nema zvjerstava kakvih je bilo u Domovinskom ratu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/milanov ... /220331140
duh_sa_sjekirom

#4259 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by duh_sa_sjekirom »

Šta znači sila...
Milanče prijeti da će rasturiti EU ako nastavi da moralizira

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 53182.aspx

:lol:
skafiskafsnjak

#4260 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skafiskafsnjak »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 11:30 Šta znači sila...

Nisi dobro procitao.... Rasturit ce svi ako nastave..itd itd.
duh_sa_sjekirom

#4261 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

skafiskafsnjak wrote: 04/04/2022 11:33
duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 11:30 Šta znači sila...

U tom rasturanju se on slabo šta pita niti je takav vizionar da može predvidjeti u kom pravcu će ići EU
Pa nije EU folklorno društvo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4262 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

u toj EU se izgleda niko ništa ne pita

koji je smisao eu
u lovi?
zakonima?

nemanja drugog cilja pa ajmo u eu?
skafiskafsnjak

#4263 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skafiskafsnjak »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 11:37
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2022 11:33

U tom rasturanju se on slabo šta pita niti je takav vizionar da može predvidjeti u kom pravcu će ići EU
Samo sam komentarisao da nisi dobro procitao :mrgreen:
Rekao je ako nastave to raditi, sami ce rasturiti EU...a ne da ce on nesto rasturiti....
duh_sa_sjekirom

#4264 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

skafiskafsnjak wrote: 04/04/2022 11:45
duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 11:37
Samo sam komentarisao da nisi dobro procitao :mrgreen:
Rekao je ako nastave to raditi, sami ce rasturiti EU...a ne da ce on nesto rasturiti....
Znam, ali sam i pojasnio kakva je njegova uloga i pozicija otprilike, bilo da je rastura on sam ili da je rasturaju svi
:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4265 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

VIDEO Milanović: Ukrajina nije demokratska država
Zoran Milanović dao je izjavu za medije. Komentirao je rat u Ukrajini, kazao je da Ukrajina nije demokratska zemlja.

ruska pudlica laje li laje...
duh_sa_sjekirom

#4266 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

I da Bakir vrati priznanje koje mu je babo dobio od slobodarske hvo vojske... :D
Da ne bi hrabrih bojovnika hvo-a, ne bi ni Bosne bilo, veli nam milanče :lol:
Znali neko na čemu je ovaj lik?

Ne može rošavi sroljo bez BiH...ali mu nema u Sa :D
Truba

#4267 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

nek sroljo vrati ordenje srolji
duh_sa_sjekirom

#4268 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

I ja sam za to da mu ga vrati...
Da je kod mene, ja bih ga dao sakupljačima sekundarnih sirovina :D
Truba

#4269 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

strah me glasovati za njega jer uvijek za luzere dam glas :|
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4270 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

Predsjedniče Republike Hrvatske Milanoviću,

U gornjem naslovu ne obraćamo Vam se sa poštovani, cijenjeni i sl. jer Vi to ne zaslužujete. Vi kažete da Sarajevo nastupa drsko i pokvareno i sami svojoj Hrvatskoj i građanima Hrvatske tovarite na leđa stigmu zločinaca. Niko iz Bosne i Hercegovine Vašoj Hrvatskoj ne spočitava kako je zločinac. Loša politika Franje Tuđmana, vrlo često tokom rata bila je zločinačka i zbog toga je u Haškom tribunalu presuđena za Udruženi zločinački poduhvat zajedno sa vodstvom svog projekta u pokušaju tzv. Herceg Bosne.

Ako ne pamtite, da Vas podsjetimo, personalno su u presudi pobrojani Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko za izvršioce tog nedjela. Mi bivši logoraši tzv. Herceg Bosne uvijek smo govorili i govoriti ćemo da presuda za UZP nije, ne može i nikada neće biti presuda Hrvatima već jednoj zloj i naopakoj politici u vremenima koje su kreirali zločasti ljudi.

Za Vas zaista vrijedi stara izreka: ”čega se pametan stidi time se budala ponosi”. U aktuelnom vremenu Vi sijete sjeme starog/novog zla i svojom politikom za interese svog ljubimca Dodika i drugih bjelosvjetskih ublehaša i jarana želite sve učiniti da Bosna i Hercegovina bude izbrisana sa mape i pod cijenu da svoje građane uvalite u novi problem. Malo morgen Zoki.

Biti osuđen za UZP i uz to odbraniti Bosnu i Hercegovinu nekako se ne slaže Predsjedniče. Znamo mi jako dobro što je dogovoreno u Karađorđevu između Franje i Slobe, a potom po njihovom nalogu u Gratzu 1992. godine između Bobana i Karadžića. Predlažemo Vam da dođete u Mostar početkom juna/lipnja kada veterani HVO obilježavaju ”Lipanjske zore” kao vitešku realizaciju dogovora iz Gratza.

Od prvog dana svog predsjednikovanja Hrvatskom, kako na unutranjem tako i vanjskom planu, djelujete kao najveća svađalica zbog koje Vam se svi smiju u domovini i inostranstvu, pa na Vaš račun prave šprdnje u stilu da ste jutros ”na bijelom i sl”. Nas bivše logoraše Mostara uopće ne interesira da li ste na bijelom, nego što radite. Sve radite loše i uništavate rejting Hrvatske kojeg je sa mukom u svijetu deset godina gradio Vaš prethodnik i prijatelj Stjepan Mesić kojem ne možete ni cipele čistite, a kamoli biti državnikom. Sve činite da Hrvatsku vratite u vrijeme kada su u svijetu govorili da sa hrvatske dalekovidnice (HTV) možete čuti samo jednu jedinu tačnu vijest koja se zove vremenska prognoza. Srećom Hrvatska ima mnogo pametnog svijeta pa Vam to neće poći za rukom.

Naš savjet je dok Vam još traje mandat da ne pominjete Bosnu i Hercegovinu jer tamo, po Vama, žive prljavi i smrdljivi Bošnjaci koji ne znaju koristiti sapun, a kamoli parfem, koji su drski i pokvareni i zašto da imate želučane probleme zbog Bosne i Hercegovine i mrskih Bošnjaka. Time ćete sebe i svekoliku javnost u BiH i Hrvatskoj učiniti sretnim. Na narednim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Bošnjaci iz BiH sa putovnicom susjedne R Hrvatske glasati će za kandidata HDZ-a, jer ste ih Vi iznevjerili ovaj put.

I na kraju zaključujemo ”Zorane ,ti ništa ne znaš o Bosni i Hercegovini, sjedi jedan", navodi se u saopćenju logoraša.
PolaHko se otkrivaju aferimi rOšljavog o vezi sa ruskim olirgasima.
istra_hr

#4271 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by istra_hr »

pici wrote: 04/04/2022 20:31 Predsjedniče Republike Hrvatske Milanoviću,

Za Vas zaista vrijedi stara izreka: ”čega se pametan stidi time se budala ponosi”.

Od prvog dana svog predsjednikovanja Hrvatskom, kako na unutranjem tako i vanjskom planu, djelujete kao najveća svađalica zbog koje Vam se svi smiju u domovini i inostranstvu, pa na Vaš račun prave šprdnje u stilu da ste jutros ”na bijelom i sl”.
:thumbup: :thumbup:
duh_sa_sjekirom

#4272 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Usprkos svemu što je do sad rekao i uradio protiv BiH, milanče je i dalje najpopularniji političar u Hr...
Pa vi vidite sad...
istra_hr

#4273 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by istra_hr »

Da - među idiotima je popularan
a, na žalost, takvih je puno 8)
vee-jay

#4274 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by vee-jay »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 20:43 Usprkos svemu što je do sad rekao i uradio protiv BiH, milanče je i dalje najpopularniji političar u Hr...
Pa vi vidite sad...
I Vucic i Orban su pobijedili.
Piaty

#4275 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Piaty »

Meni je Dodik nekako gospodin za ovog tzv precjenika. Nekako za Dodika znam da se zajebaje ali ovog nista ne kontam a i nekakav antipatican
Post Reply