Ilegalni migranti u BiH
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4251 Re: Migranti u BiH
mit papiren bite
- seln
#4252 Re: Migranti u BiH
Daj, saraj i ti. Imas li neki post koji nije desnicarski i antiimigrantski?Black swan wrote:dajte ba šarajte malo
uvezite koga iz venecuele i tamo je ratna zona
I to pripadnik naroda migranata par excellence.
-
biscanka2
#4253 Re: Migranti u BiH
Migranti i dalje dolaze u Bihać
Mojusk.ba
19.09.2018. u 07:49
Migranti i dalje nastavljaju svoj pohod ka Unsko-sanskom kantonu.
Kako javlja portal Usn.ba više od 300 migranta prošlog vikenda došlo je u Unsko-sanski kanton (USK). Prema procjenama MUP-a, trenutno se u Bihaću nalazi do 2700 migranata, dok ih je od janura evidentirano 6800, najviše u Bihaću čak 5700. Do tih podataka došlo se redovnim kontrolama, ali MUP kao ni druge institucije, nema stvaran broj migranata koji se trenutno nalaze u USK.
Studenti iz Krajine koji su na studiju u Sarajevu, pričaju da su nedavno tokom jednog od dolazaka kući u Bihać, morali odustati od dvije autobusne linije zbog autobusa koji su bili krcati migrantima koji su se zaputili u Krajinu.
Mojusk.ba
19.09.2018. u 07:49
Migranti i dalje nastavljaju svoj pohod ka Unsko-sanskom kantonu.
Kako javlja portal Usn.ba više od 300 migranta prošlog vikenda došlo je u Unsko-sanski kanton (USK). Prema procjenama MUP-a, trenutno se u Bihaću nalazi do 2700 migranata, dok ih je od janura evidentirano 6800, najviše u Bihaću čak 5700. Do tih podataka došlo se redovnim kontrolama, ali MUP kao ni druge institucije, nema stvaran broj migranata koji se trenutno nalaze u USK.
Studenti iz Krajine koji su na studiju u Sarajevu, pričaju da su nedavno tokom jednog od dolazaka kući u Bihać, morali odustati od dvije autobusne linije zbog autobusa koji su bili krcati migrantima koji su se zaputili u Krajinu.
- sadie_forever
#4254 Re: Migranti u BiH
pa koliko ce ih dolaziti vise na zapad? i kud bas bosnu da otkriju kao prolaznu rutu 
- CPT
#4255 Re: Migranti u BiH
Ne vjeruj sve sto procitas na netu... Pogotovo kad je cilj (privlacenje klikova) ocigledan.sadie_forever wrote:pa koliko ce ih dolaziti vise na zapad? i kud bas bosnu da otkriju kao prolaznu rutu
https://www.slobodnaevropa.org/a/29484475.html
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#4256 Re: Migranti u BiH
odlično, onda pošalji tih zapadnih para kojim će se to sve obezbjediti.sadie_forever wrote:Imam jer zivim na zapadu...i izbjeglice smjeste u cemtar .osiguraju hranu odjecu sve..a sta smo mi? Nista..i onda se zalimo sto ljudi moraju nekako da se snadju.vjeruj i njima je Bosne preko glave i zele daljebiscanka2 wrote:sadie_forever wrote:Jao kako smo mi fasisticki narod to je nevjerovatno,pa sta bi tek da nam je kao u jednoj Svedskoj ili Danskoj? kod nas ljudi dosli cisto u prolazu,ne zele da ostanu i zele sto prije da idu dalje i opet ih lafo ne mozete
Na zapadu dolaze da ostanu pa opet su ljud politicki korektni,ma nije ovo dzaba BalkanNemas ti pojma sta se na zapadu desava.
![]()
Vjerujem da ako bolje proguglas,ces naci raznih reportaza o lokacijama i boravku izbjeglica, pocevsi od Italije,Spanije,Francuske,Grcke - to samo gdje su reporteri na razne nacine uspjeli skrivenim kamerama lokacije pronaci.
Pa, mislim upravo u Svedskoj, javljaju kako su sad pred izbore zabrinuti, da radikalne
stranke na izborima ne pobjede.Znaci narod je s tom politikom nezadovoljan a i oni
su ulaz za izbjeglice stopirali (ako nesto na pritisak EU i prime to je sasvim simbolicno).
Tebi i takvim poput tebe trebalo bi njih par grupa u komsiluk strpati.
Za nedelju dana otvorila bi ti nama ovdje novu temu pod nazivom "pomazite narode
ovo se izdrzati nemoze".![]()
Al haj, nek si ti nama ocitala.
centre, hranu, odjeću sve ti to lijepo tako zapadnjački organizuj u BiH.
- CPT
#4257 Re: Migranti u BiH
Zapad vec salje pare kad ti je vec to toliko vazno.Impressum wrote:centre, hranu, odjeću sve ti to lijepo tako zapadnjački organizuj u BiH.
Da ne klikas previse, jedna od donacija:
https://www.rferl.org/a/european-commis ... 78783.html
The European Commission says it will provide Bosnia-Herzegovina with 1.5 million euros ($1.8 million) to help it cope with an influx of refugees and migrants crossing its borders on their way to Western Europe.
The European Union's aid commissioner, Christos Stylianides, on June 7 said the aid is intended to help the Balkan nation deal with migrants' "basic needs and provide emergency shelter, food and health assistance, as well as protection."
- CPT
#4258 Re: Migranti u BiH
EC gives EUR six million for Bosnia to manage migrant crisis
http://ba.n1info.com/a278467/English/NE ... risis.html
http://ba.n1info.com/a278467/English/NE ... risis.html
- CPT
#4259 Re: Migranti u BiH
CEB provides IOM with a €1 million grant from its Migrant and Refugee Fund (MRF) for a reception facility in Bosnia and Herzegovina
https://coebank.org/en/news-and-publica ... rzegovina/
https://coebank.org/en/news-and-publica ... rzegovina/
-
kiligonzales
#4260 Re: Migranti u BiH
Neka ih. Doce kroz BiH i proci. Svi su oni rezultat necije loše politike od ovih iz ratnih zona do ovih ekonomskih.
Upoznao sam ih do sad oko desetak, prvi kojeg sam upoznao je bio opozicionar u Iranu, inzinjer informatike, pobjegao iskljucivo iz politickih razloga, kaze nebi se dobro proveo da je ostao. Ako laze on lazem i ja. Kaze ima brata u Njemackoj i cilj mu do njega doci.
Drugi Pakistanac, zelja mu bila doci u Evropu, godinu dana putovo od svoje zemlje do BiH, s njim upoznam i ostatak neke grupe njih ukupno oko 7, mahom Afganistanci i Pakistanci. Iz nekog bi razloga u Italiju.
Još sam sreo i upoznao migrantnkinju sto kraj Begove je jedno vrijeme prodavala tespihe. Malo je i naucila naš.
Meni ih je zao kao i svih ljudi ovdje koji BiH napustaju iz iskljucivo ekonomskih razloga, samo sto neko ode na sigurno, a neko ko migranti spava pod vedrim nebom i kad to vidim bude mi ih toliko zao jer ne mogu svima pomoci. Svaka im cast treba volja jaka da se prevale toliki kilometri, najcesce pjesice da bi se doslo do necega sto oni smatraju ispunjenjem svojih zelja, a to je odlazak u EU.
Upoznao sam ih do sad oko desetak, prvi kojeg sam upoznao je bio opozicionar u Iranu, inzinjer informatike, pobjegao iskljucivo iz politickih razloga, kaze nebi se dobro proveo da je ostao. Ako laze on lazem i ja. Kaze ima brata u Njemackoj i cilj mu do njega doci.
Drugi Pakistanac, zelja mu bila doci u Evropu, godinu dana putovo od svoje zemlje do BiH, s njim upoznam i ostatak neke grupe njih ukupno oko 7, mahom Afganistanci i Pakistanci. Iz nekog bi razloga u Italiju.
Još sam sreo i upoznao migrantnkinju sto kraj Begove je jedno vrijeme prodavala tespihe. Malo je i naucila naš.
Meni ih je zao kao i svih ljudi ovdje koji BiH napustaju iz iskljucivo ekonomskih razloga, samo sto neko ode na sigurno, a neko ko migranti spava pod vedrim nebom i kad to vidim bude mi ih toliko zao jer ne mogu svima pomoci. Svaka im cast treba volja jaka da se prevale toliki kilometri, najcesce pjesice da bi se doslo do necega sto oni smatraju ispunjenjem svojih zelja, a to je odlazak u EU.
-
kiligonzales
#4261 Re: Migranti u BiH
Ovi nasi da su pametni i uvezli bi malo tudje inteligencije, pa i iz Venecule. U Svecka sam se cesto vozio tahijem sa jednom doktoricom iz Venecuele kad sam gore obitavo prije 8 godina na nekom visemjesecnom izletu.Black swan wrote:dajte ba šarajte malo
uvezite koga iz venecuele i tamo je ratna zona
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#4262 Re: Migranti u BiH
fulio si poentuCPT wrote:Zapad vec salje pare kad ti je vec to toliko vazno.Impressum wrote:centre, hranu, odjeću sve ti to lijepo tako zapadnjački organizuj u BiH.
The European Commission says it will provide Bosnia-Herzegovina with 1.5 million euros ($1.8 million) to help it cope with an influx of refugees and migrants crossing its borders on their way to Western Europe.
The European Union's aid commissioner, Christos Stylianides, on June 7 said the aid is intended to help the Balkan nation deal with migrants' "basic needs and provide emergency shelter, food and health assistance, as well as protection."
ona sa zapada govori kako će se rješavati kriza u BiH
kako su oni pobogu tamo humani itd
- CPT
#4263 Re: Migranti u BiH
Kriza "u BIH" ce se rjesevati sa Zapada. To nije kriza ili problem (samo) BiH. I malo manje generalizacije. Usput, Zapad je primio nekoliko mio ljudi i pokriva troskove za vecinu ostalih.Impressum wrote:fulio si poentuCPT wrote:Zapad vec salje pare kad ti je vec to toliko vazno.Impressum wrote:centre, hranu, odjeću sve ti to lijepo tako zapadnjački organizuj u BiH.
ona sa zapada govori kako će se rješavati kriza u BiH
kako su oni pobogu tamo humani itd
-
biscanka2
#4264 Re: Migranti u BiH
VIDEO| Bihać: Nadzorne kamere snimile pokušaj ulaska migranta u privatnu kuću
abc.ba
19.09.2018. u 10:12
Sinoć su u Bihaću nadzorne kamere postavljene na privatnoj kući zabilježile pokušaj ulaska migranta u istu.
Kako saznajemo migrant je pozvonio na ulazna vrata porodične kuće, a nakon što je vlasnica otvorila vrata od straha je vrisnula. Na svu sreću u kući je bio i muž koji je istog odmah otjerao.
Nezvanično migrant je “bio u potrazi za smještajem” iako je upitno šta bi se desilo da je kuća bila prazna ili da se pred njim možda našao neko nemoćniji.
Činjenica je da se zbog većeg priliva migranata Bišćani osjećaju sve nesigurnijim, a na pomisao da je zima skoro pred vratima u glavama stanovnika ovog grada bude se slike najcrnjeg scenarija.
Nakon mnogih balkanskih država koje su se već suočile sa ovom krizom trenutno je fokus iste na Bosni i Hercegovini, tačnije njeni zapadnim gradovima Bihaću i Velikoj Kladuši u kojim borave na hiljade njih.
Državna vlast koja je trebala biti strateški spremna na ove scenarije, ili barem pokušati naći rješenje problema kad se već desio pokazala se neefikasnom, tačnije nepostojećom.
Trenutno su gradovi Bihać i Kladuša koji su već financijski i materijalno opustošeni, prepušteni sami sebi da se nose sa ovom globalnim problemom.
abc.ba
Sinoć su u Bihaću nadzorne kamere postavljene na privatnoj kući zabilježile pokušaj ulaska migranta u istu.
Kako saznajemo migrant je pozvonio na ulazna vrata porodične kuće, a nakon što je vlasnica otvorila vrata od straha je vrisnula. Na svu sreću u kući je bio i muž koji je istog odmah otjerao.
Nezvanično migrant je “bio u potrazi za smještajem” iako je upitno šta bi se desilo da je kuća bila prazna ili da se pred njim možda našao neko nemoćniji.
Činjenica je da se zbog većeg priliva migranata Bišćani osjećaju sve nesigurnijim, a na pomisao da je zima skoro pred vratima u glavama stanovnika ovog grada bude se slike najcrnjeg scenarija.
Nakon mnogih balkanskih država koje su se već suočile sa ovom krizom trenutno je fokus iste na Bosni i Hercegovini, tačnije njeni zapadnim gradovima Bihaću i Velikoj Kladuši u kojim borave na hiljade njih.
Državna vlast koja je trebala biti strateški spremna na ove scenarije, ili barem pokušati naći rješenje problema kad se već desio pokazala se neefikasnom, tačnije nepostojećom.
Trenutno su gradovi Bihać i Kladuša koji su već financijski i materijalno opustošeni, prepušteni sami sebi da se nose sa ovom globalnim problemom.
- CPT
#4265 Re: Migranti u BiH
moglo si dodati video da se vidi o kakvoj lazi se radi:biscanka2 wrote:VIDEO| Bihać: Nadzorne kamere snimile pokušaj ulaska migranta u privatnu kuću
abc.ba
momak sa picem (limenkom) u ruci proseta do (pune) kuce, pozvoni, vjerovatno nesto pita i ode... TRAGEDIJA!
- O'zone
- Globalni moderator
-
Nivelacija
#4267 Re: Migranti u BiH
Rjesenje
Nabaviti 10 lavova
Svakog migranta prestupnika, silovatelja, bodaca nozem, pljackasa baciti lavovima.
Nabaviti 10 lavova
Svakog migranta prestupnika, silovatelja, bodaca nozem, pljackasa baciti lavovima.
- irac300
#4268 Re: Migranti u BiH
Opet došlo do nesuglasica između budućih doktora i inžinjera, čakija radila. Inače, juče gledam u Tuzli, jedna grupa ide južnom magistralom, njih 6,7, jedna žena među njima.
- CPT
#4269 Re: Migranti u BiH
Ma ja... znas da kod merhametli Balkanaca toga nema. Pogotovo cakija. Ko pregleda Crnu kroniku moze pomisliti da cakije bas i nisu najveci problem al eto.irac300 wrote:Opet došlo do nesuglasica između budućih doktora i inžinjera, čakija radila. Inače, juče gledam u Tuzli, jedna grupa ide južnom magistralom, njih 6,7, jedna žena među njima.
- irac300
#4270 Re: Migranti u BiH
Izumire čakija kod nas, a i da nije tako, koji će mi k**** ova bagra sa istoka da mi uvozi ono što već imamo.CPT wrote:Ma ja... znas da kod merhametli Balkanaca toga nema. Pogotovo cakija. Ko pregleda Crnu kroniku moze pomisliti da cakije bas i nisu najveci problem al eto.irac300 wrote:Opet došlo do nesuglasica između budućih doktora i inžinjera, čakija radila. Inače, juče gledam u Tuzli, jedna grupa ide južnom magistralom, njih 6,7, jedna žena među njima.
-
Seyfo
#4271 Re: Migranti u BiH
Ti ljudi fakat ne znaju kakve su zime u Bosni. Možda su prethodnu zimu proveli u Grčkoj ili Turskoj. A još uvijek dolaze a ide zima.
- CPT
#4272 Re: Migranti u BiH
Ma ja, kod nas modernije rucne bombe i slicno. Btw, kako mislis da na Zapadu gledaju na ljude iz BiH?irac300 wrote:Izumire čakija kod nas, a i da nije tako, koji će mi k**** ova bagra sa istoka da mi uvozi ono što već imamo.CPT wrote:Ma ja... znas da kod merhametli Balkanaca toga nema. Pogotovo cakija. Ko pregleda Crnu kroniku moze pomisliti da cakije bas i nisu najveci problem al eto.irac300 wrote:Opet došlo do nesuglasica između budućih doktora i inžinjera, čakija radila. Inače, juče gledam u Tuzli, jedna grupa ide južnom magistralom, njih 6,7, jedna žena među njima.
- CPT
#4273 Re: Migranti u BiH
Oni nemaju telefona i nisu culi za internet, vremenske progonoze, itd. Broj se smanjiva (kao sto se je i prosle i godine). Do zive ce vecina ovih ljudi nestati prema Zapadu.Seyfo wrote:Ti ljudi fakat ne znaju kakve su zime u Bosni. Možda su prethodnu zimu proveli u Grčkoj ili Turskoj. A još uvijek dolaze a ide zima.
-
Seyfo
#4274 Re: Migranti u BiH
Abd, nadam se da si u pravu. Ali se bojim da će ipak ostati određen broj koji će morati biti zbrinut tokom zime.
- insomnia78
#4275 Re: Migranti u BiH
Budel te makar malo stid prenositi ovakve gluposti?biscanka2 wrote:VIDEO| Bihać: Nadzorne kamere snimile pokušaj ulaska migranta u privatnu kuću
abc.ba