Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
HardcoreMX

#4251 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Fatos morganis,je li ti to iz vlastitog iskustva?Eto te,haman ćeš i penziju zaraditi. :lol:
Pa za to vrijeme fakat da ti je nos mogao i do Tokija narasti.Pogodi ja.Što ti je intuicija. :lol:
fatamorgana

#4252 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:Fatos morganis,je li ti to iz vlastitog iskustva?Eto te,haman ćeš i penziju zaraditi. :lol:
Pa za to vrijeme fakat da ti je nos mogao i do Tokija narasti.Pogodi ja.Što ti je intuicija. :lol:
Ja nisam mijenjao nickove za razliku od tebe a i niko me nije štitio od banovića! :wink:
Zaitsev

#4253 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Za ove mjerne jedinice, ima logično objašnjenje: Ako uzmemo u obzir da je Allah sveznajući, on je znao da će se, nakon što se posljednji put obratio čovječanstvu, metar izmisliti pa je shodno tome ukomponovao u Knjigu mudru numeričku vrijednost i atomski broj elemenata sa brojem harfova i ajeta te tako dao neoboriv argument upućenima i onima koji znaju slušati, kao i dokaz da je On sve to (Sve ovo ja... :D) Tačno je znao da će se PSE početi "pojavljivati" i slagati nekih 1200 godina nakon što on to iznese u Knjizi mudroj, kao i da će se nekih 1100 godina nakon toga metar definisati kao deset-milioniti dio dužine od pola do ekvatora, a nedugo nakon toga, nekih 1300 godina poslije, kao dužina koju svjetlost u vakuumu pređe za zamalo tristo-milioniti dio sekunde.

Logično!
Last edited by Zaitsev on 16/12/2016 00:59, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#4254 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@Fatos Morganis
Vjernik sam,ali tebi ništa ne vjerujem. :lol:
A i narodna poslovica kaže da se obrati pažnja ko ti govori,tj.prebacuje,a ne šta.Jer to što je rekao njega opisuje. :D
A i moja vjera kaže da ti nećeš vjerovati što ja vjerujem niti ću ja vjerovati što ti vjeruješ. :D
Dozer

#4255 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:Vidiš da sam bio u pravu.
Ha?! :shock:
Dozer

#4256 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:@"r-faruk"
-U tebe se izgleda procesor brzo pregrije,ponavljaš jedno te isto ili si neki stariji model.To je zaključak,a alaudiram na tvoju konstataciju da ne postoji ego,ali nisi odgovorio čak ni na banalno pitanje da li si ti onda robot ako nemaš ego.Pošto ne odgovaraš,onda drugačije se ne može konstatovati. :D Ignore je za slabiće i kmečavce,a knjiga ima, samo što ih ti izgleda ne znaš ni po naslovima navesti,a kamoli šta konkretno i objektivno odgovoriti.Nećeš valjda vječno u magli ostati.
Mojne vise "alaudirati", ziv bio :-D

P.S. Jel' se ovo ti i Smrle dogovarate kad koji da pise? Jer, kad on pise - tebe nema. I obratno :D
shbc

#4257 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by shbc »

Opet izignorisao... Sok i nevjerica :shock: :lol:

E Smrcak, Smrcak... Zar ti ne poliras te argumente sa mnogo jacim od nas? Kako to da ti onda niko ne objasni sto ta tvoja programiranja Kur'ana veze s mozgom nemaju? Ja sam prosto sokiran... :mrgreen:

Ali nema veze, napisi ti opet kako mi ne mozemo da osporimo tvoje dokaze. Ulijecemo k'o padobranci u minsko polje. Dje ce ko s tobom. Veliki ucenjak, ti i Naik. A pri tom jos i majstor za elektriku i kompjutere. Inzinjer elektrotehnike koji ne zna razliku izmedju numerologije i matematike, kome je 5 najlogicnija sredina od 10. Biolog koji ne zna da nema svako zivo bice muski i zenski spol, pa cak ni u jednoj jedinki oba reproduktivna organa. Ekonomista koji misli da marza i kamata ni u cemu nisu slicne. Poliglota koji ni svoj jezik ne poznaje kako treba, ali se razmece arapskim i engleskim.

Nema sta Smrle, svestran si. U tome sto ni o cemu pojma nemas.
Dozer

#4258 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

On i HCMX - 2 oka u glavi :D
foton

#4259 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by foton »

Smrcak15 wrote:
NASA stranica
http://solarsystem.nasa.gov/galleries/t ... -interiors
The core below the mantle begins at a depth of around 5100 kilometers,

http://scienceline.ucsb.edu/getkey.php?key=4654
The border between the outer core and the inner core is about 5,100 km below the surface of the Earth.

Encyclopedia britannica
http://www.britannica.com/place/Earth/The-interior
A small, central part of the core, however, below a depth of about 5,100 km (3,200 miles), is solid iron.
around, about, about, mozemo u krug kao u roundabout-u...

Ako pogledas tacnija mjerenja bez tog around i about, vidjeces da je realna vrijednost bliza 5150km, a opet i to varira od mjesta do mjesta po najmanje 10km. I opet, da li ima neko izdanje koje postuje "imperial units", ili se ravnamo samo po SI?
r_faruk

#4260 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by r_faruk »

Nema sta Smrle, svestran si. U tome sto ni o cemu pojma nemas.
:D :thumbup:

dobra :)

hardcore, evo vidio sam sta si napisao... nadji neko dijete pa ga pitaj ovakve gluposti...
nisam znao da stari procesori ponavljaju jedno te isto zato sto su stari, slazem se da se mogu pregrijati, ali sa vama i ovim nivoom diskusije se ne mogu ni ugrijati....

niko nije ni rekao da ne postoji ego, opet izvlacis svoje zakljucke, a koji ukazuju da nisi u stanju da razmisljas otvoreno i bez ogranicenja... ne nisam robot (ako ti je to pitanje i treba ti dgovor na ovakvo pitanje, jebi ga, eto ti ga)...
gore je neko postavio interesantan citat, radije bih imao pitanja na koja nema odgovara nego odgovore koje ne smijem propitivati..... nema logike jelda!

ignore je odlican za ljude kao sto ste vi, ali vi ne jebete zivu silu pa kada ste ignorisani onda napadate fizicki... neko rece da je spreman da pogine na ovom putu (valjda alahovom sta li, ne znam)... bilo je podavno...

sve u svemu odmori se covjek kada vas malo ignorise, jer ko bi odgovarao na sva pitanja na koje smo dobijali odgovore u cetvrtom i petom razredu osnovne skole...
kerima1

#4261 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by kerima1 »

Dozer wrote:On i HCMX - 2 oka u glavi :D
Ne izrazavaju se isto, niti im je gramatika slicna.
belfy

#4262 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

ev za Slicicu dana:
Image
Dozer

#4263 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

kerima1 wrote:
Dozer wrote:On i HCMX - 2 oka u glavi :D
Ne izrazavaju se isto, niti im je gramatika slicna.
Ma znam. Kazem radi mentalnog sklopa :D
broj dva

#4264 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by broj dva »

foton wrote:
Smrcak15 wrote:
ovo tebi losa poveznica

od pocetka Kurana do ajeta o zeljezu u suri zeljezo, ima 5100 ajeta, od povrsine do do tvrde zeljezne jezgre 5100km
Rizikujuci da nepotrebno a svjesno udjem u besmislenu diskusiju, ipak moram primijetiti da je jezgro na dubini od oko 5150km (zavisno gdje stojimo) a ne na 5100km, kao i da jezgro cine zeljezo i nikl. Dodacu i da sama jedinica metar, a time i kilometar, nije tako stara (oko 220 godina), a nije ni jedina jedinica za duzinu, pa je pitanje, ako racunamo u jardima ili stopama, ili palcima ili laktovima (ili nesto izmedju), da li to znaci da dubina jezgra varira? Ili je kilometar svetiji nego sto smo do sada mislili? A da ne govorimo o tome da kad neko zeli da kaze kako je Zemljina jezgra na dubini od 5150km, onda to tako valjda i napise. I ne znam zasto je to i relevantno i bitno - zeljezo se nalazi i na manjim dubinama...

Meni ovo, dakle, jeste losa ili nikakva poveznica. Ja bih mozda nasao i bolju za dva dana "numerologisanja" :-)

Ovim dajem skroman doprinos Smrcku u poliranju njegovih argumenata.
---
Sveznajuci i svemoguci je znao da cemo koristiti metricki sistem jos i prije velikog praska tako da te to ne treba iznenaditi.
Vidis kako se sve da objasniti uz malo dobre volje i magije :D
HardcoreMX

#4265 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote: Ha?! :shock:
-Rek'o hotijo si (je l' ono 'vako ti pišeš?) na ekavici pa si skont'o da si se preš'o ,ali nisi znao kako da pravilno napišeš.Razumijem ja tebe,nije lako paziti na tudji pravopis,a pri tome još i na svoj izgovor pa još uz to i osobni pravopis.A kad bi još pazio na greške ovih „ateista“ pa nigdje te ne bi bilo.Potpuno te razumijem.
P.S.pssst,obrati pažnju na @Fatos Morganisa,uzima ti posao lektora.Kači se na svaku kvakicu,zarez,na veliko i na malo,kopira tebe,u tačkicu te slijedi. :lol:
Dozer wrote:
HardcoreMX wrote:@"r-faruk"
-U tebe se izgleda procesor brzo pregrije,ponavljaš jedno te isto ili si neki stariji model.To je zaključak,a alaudiram na tvoju konstataciju da ne postoji ego,ali nisi odgovorio čak ni na banalno pitanje da li si ti onda robot ako nemaš ego.Pošto ne odgovaraš,onda drugačije se ne može konstatovati. :D Ignore je za slabiće i kmečavce,a knjiga ima, samo što ih ti izgleda ne znaš ni po naslovima navesti,a kamoli šta konkretno i objektivno odgovoriti.Nećeš valjda vječno u magli ostati.
Mojne vise "alaudirati", ziv bio :-D
P.S. Jel' se ovo ti i Smrle dogovarate kad koji da pise? Jer, kad on pise - tebe nema. I obratno :D
-Pa može i „implicirati“,ako tebi više odgovara pa da ti impliciram onda, da mi recimo sad strašno implicira da se ponekad transformiraš u ovog „r-faruk“,ili si ti njegov pisar pa odgovaraš umjesto njega.Analogno tvojim zaključkom,biće ipak da ste se dogovorili kad će koji da piše.Imaš i ti pametni stvari. :lol:
foton wrote: around, about, about, mozemo u krug kao u roundabout-u...
Ako pogledas tacnija mjerenja bez tog around i about, vidjeces da je realna vrijednost bliza 5150km, a opet i to varira od mjesta do mjesta po najmanje 10km. I opet, da li ima neko izdanje koje postuje "imperial units", ili se ravnamo samo po SI?
-Ma uzeo te lopatom,djabe around,around....rondaš. :lol:
r_faruk wrote: hardcore, evo vidio sam sta si napisao... nadji neko dijete pa ga pitaj ovakve gluposti...
nisam znao da stari procesori ponavljaju jedno te isto zato sto su stari, slazem se da se mogu pregrijati, ali sa vama i ovim nivoom diskusije se ne mogu ni ugrijati....
niko nije ni rekao da ne postoji ego, opet izvlacis svoje zakljucke, a koji ukazuju da nisi u stanju da razmisljas otvoreno i bez ogranicenja... ne nisam robot (ako ti je to pitanje i treba ti dgovor na ovakvo pitanje, jebi ga, eto ti ga)...
sve u svemu odmori se covjek kada vas malo ignorise, jer ko bi odgovarao na sva pitanja na koje smo dobijali odgovore u cetvrtom i petom razredu osnovne skole...
-Pa zar ti nisi nešto kao stavio na „ignore“,otkud tebe? :lol: A inače baš očajno lažeš,pogledaj ovo,npr.u vezi ego,šta si rekao...
r_faruk wrote:ako radim sta dobroga, kako si rekao, radim zato sto je to ispravno... i tu sva prica zavrsava, ne postoji nikakav ego.

Ili ti je to posljedica starog „čipa“,ne mogu nikako da ne pomislim da nisi ipak neki starinski robot. :lol: Četvrti i peti razred osnovne je iza tebe,ma uspjećeš ti i tekući šesti.
Dozer wrote: Ma znam. Kazem radi mentalnog sklopa :D
-Bolje imati sklop nego mentalni oklop kao ti.
-Ne dopire do tebe glas razuma ni pod razno.
:D
belfy wrote:ev za Slicicu dana:
Ova se sličica tjedna sjajno uklapa u nastavak na tvoju. :D
Image
belfy

#4266 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

ovo moram prebaciti na Viceve:
HardcoreMX wrote:-Pa može i „implicirati“,ako tebi više odgovara pa da ti impliciram onda, da mi recimo sad strašno implicira da se ponekad transformiraš u ovog „r-faruk“,ili si ti njegov pisar pa odgovaraš umjesto njega.
jer je nakon toliko vremena jos uvijek tesko pogledati definiciju te rijeci i saznati istu. no, nije da se ne moze koristiti i ofrlje...

a sada i na Racunare povodom Slicice dana (a ne tjedna):
HardcoreMX wrote:
belfy wrote:ev za Slicicu dana:
Ova se sličica tjedna sjajno uklapa u nastavak na tvoju. :D
Image
OCR mi opet ne radi kako treba. ispisuje mi da postoji slika koja bi trebala biti u korelaciji sa nekom drugom, ali da nema nikakve veze sa istom. pa me interesuje da li je moguce da slika nije u redu ili je onaj koji je postavljao pogresno postavio?
HardcoreMX

#4267 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@blefy
Opet blefiraš! :roll:
Pa kad ne kontaš ni svoju sličicu,kako ćeš onda moju.Nisam ti ja kriv što si bježao sa časova engleskog.Doduše, može biti i da je do grešaka u tvom deduktivnom rasudjivanju.Ili oboje?!Hm.Sad je mnogo jasnije,zašto je tvoj "ocr" konstantno u kvaru. :D :lol:
-I daj više prebacuj viceve,samo pričaš,a nigdje ih.
belfy

#4268 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

opet na Racunare, samo za prave strucnjake:
HardcoreMX wrote:@blefy
Opet blefiraš! :roll:
Pa kad ne kontaš ni svoju sličicu,kako ćeš onda moju.Nisam ti ja kriv što si bježao sa časova engleskog.Doduše, može biti i da je do grešaka u tvom deduktivnom rasudjivanju.Ili oboje?!Hm.Sad je mnogo jasnije,zašto je tvoj "ocr" konstantno u kvaru. :D :lol:
-I daj više prebacuj viceve,samo pričaš,a nigdje ih.
OCR mi izbacuje da ovdje nema slike, pa mi nije jasno zasto mi izbacuje obavjestenje da neko treba update humora i indukcije umjesto dedukcije. googlao sam i trazio rjesenje na mnogim forumima, ali nisam nasao odgovor, pa se nadam da neko ovdje ima savjet kako rijesiti ovaj problem. hvala.

P.S. takodjer mi pise da OCR ne prepoznaje humor. da li je to tacno?
HardcoreMX

#4269 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@blefy
Bježao si ti haman i sa časova informatike. :lol:
belfy

#4270 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

evo opet na Slicicu dana misli jednog poznatog covjeka:
Image
HardcoreMX

#4271 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (Kur'an: At-Tawba 65.)
shbc

#4272 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by shbc »

HardcoreMX wrote:A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (Kur'an: At-Tawba 65.)
Jesmo. Pa sta? :mrgreen:
Smrcak15

#4273 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
HardcoreMX wrote:A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (Kur'an: At-Tawba 65.)
Jesmo. Pa sta? :mrgreen:
ma nista :roll:

Allah ti odgovara iz Kur'ana:

54. I povratite se Gospodaru svome i pokorite mu se prije nego što vam kazna dođe, - poslije vam niko neće u pomoć priskočiti.
55. I slijedite ono najljepše, ono što vam Gospodar vaš objavljuje, prije nego što vam iznenada kazna dođe, za čiji dolazak nećete znati,
56. da čovjek ne bi uzviknuo: "Teško meni, koliko sam samo dužnosti prema Allahu propustio, čak sam se i izrugivao!"
gost_84

#4274 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by gost_84 »

Sto se tice ovog tipa Refka ocigledno je svojim pisanjem pokazao ko je i sta je.Musliman nije vec okorjeli kafir.Kao primjer medju mnogima koje navode naucnici nemuslimani jeste nastanak svemira ili bing bang i tvrde da nije bilo tehnologije u 7 stoljecu da se istrazi svemir pa kako je Muhammed mogao znati te stvari ili primjer faze nastanka covjeka od samog zaceca itd itd.A Allah nek ponizi lazove i licemjere.amin
gost_84

#4275 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by gost_84 »

I nek ti je prijatna vatra tebi i slicnima zajedno sa putinom,asadom i ostalom sortom kafira a Allah nek uputi iskrene.aminVidjet cemo na ono svijetu da li ces moci tako da pricas a vidjet cemo i sve ove silnike i zulumcare na vlasti da li ce imati tada vojsku i toliko oruzje kada budu vjecno kaznjavani kaznom koju ljudski um nemoze pojmiti.
Locked