Upravo to.Bez ikakvih supljih prica.Taman nas cetvorica bila,jebaji ga.Osjecam se tako i nikako drugacije.Cim me neko pocne nesta ubjedjivati ...odma mi na vrh jezika ona nabijem te na qrac i tebe i te tvoje ,koji god bili...madner wrote: covjek se treba izjasniti kako se osjeca.
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- HAVANA
#4251 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- Drvosjeca iz Dejcica
#4252 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Neki nikad to neće skontati. Lakše im je vjerovati da će Bošnjak opet noHati Titine slike.L u c i f e r wrote:pa onda mi nije jasno šta ima neko nekog ovde ubjeđivati da je budala ili nacionalista ili mudžahedin što se izjasnio kao bošnjak, a bio bi kao cool da je bosanacmadner wrote:Cuj kondicionala, covjek se treba izjasniti kako se osjeca.
ne fakat, ova priča je stvarno bezze
prosvijetlite brate na bl i hb forumu forumu kojeg bh hrvata ili srbina da treba da se izjašnjava kao bosanac![]()
ja vam govorim da je glupi merhametli Musliman nestao, a da je nastao vrlo jeben boošnjo koji se ne da baš tako lahko prevesti žedan preko vode, i to su rezultati popisa upravo pokazali
-
Novak20
#4253 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
HAVANA wrote:Upravo to.Bez ikakvih supljih prica.Taman nas cetvorica bila,jebaji ga.Osjecam se tako i nikako drugacije.Cim me neko pocne nesta ubjedjivati ...odma mi na vrh jezika ona nabijem te na qrac i tebe i te tvoje ,koji god bili...madner wrote: covjek se treba izjasniti kako se osjeca.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4254 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vama čovjek treba crtati da je bosanstvo Bošnjačko-islamska ujdurma još od 1991. godine?Novak20 wrote:HAVANA wrote:Upravo to.Bez ikakvih supljih prica.Taman nas cetvorica bila,jebaji ga.Osjecam se tako i nikako drugacije.Cim me neko pocne nesta ubjedjivati ...odma mi na vrh jezika ona nabijem te na qrac i tebe i te tvoje ,koji god bili...madner wrote: covjek se treba izjasniti kako se osjeca.
- Prpa.ba
#4255 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Lako nam je za ipak patriotski orijentisane Bosance, Bosno-Hercegovce, Dzedaje i sl. Jednostavno ne treba ulaziti u diskusije sa njihovom ljutom podgrupom dok ne prezale da njihova intelektualno i kosmopolitski superiorna opcija nije prevladala ili ostvarila iole relevantan procenat. Nesto slicno kao glasaci SDPDFNS-a nakon izbora kada nazivaju ostatak stanovnistva ovcama i torovskom stokom.Point. wrote:Vidi ovo, pripadnik 1% naziva 50,11% takozvani?![]()
Vise niste ni pateticni, postajete zalosni.
-
Novak20
#4256 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A slušaj. Šta me briga. Još se sjećam čije su zastave bile zavezane 1991. Trebali smo do sada biti kao Švicarska. Valjda nismo zbog 1% Bosanaca.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vama čovjek treba crtati da je bosanstvo Bošnjačko-islamska ujdurma još od 1991. godine?Novak20 wrote:HAVANA wrote: Upravo to.Bez ikakvih supljih prica.Taman nas cetvorica bila,jebaji ga.Osjecam se tako i nikako drugacije.Cim me neko pocne nesta ubjedjivati ...odma mi na vrh jezika ona nabijem te na qrac i tebe i te tvoje ,koji god bili...
- Gojeni H
#4257 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
HAVANA wrote:Upravo to.Bez ikakvih supljih prica.Taman nas cetvorica bila,jebaji ga.Osjecam se tako i nikako drugacije.Cim me neko pocne nesta ubjedjivati ...odma mi na vrh jezika ona nabijem te na qrac i tebe i te tvoje ,koji god bili...madner wrote: covjek se treba izjasniti kako se osjeca.
- Gojeni H
#4258 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bacaj ga lavovima!Drvosjeca iz Dejcica wrote:
"Odjednom se traže kumulativni podaci da bi se poslala vijest svijetu kako je to islamska država, kako bi se prikupile islamske zemlje da brane svoju islamsku državu u Evropi. To je priča, vjerovali vi to ili ne! Pa nisu ni Francuzi vjerovali kada su nama ovdje odsijecali glave da će se i njima to dešavati. A evo, dešava se", kaže Dodik.
Lavovi, jest gadno al' postupaj po naredjenju!
- Drvosjeca iz Dejcica
#4259 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
To je drugi par cipela jer zastave su vezale sve tri strane za marketinške potrebe rušenja komunista i "komunizma" na ovim prostorima.Novak20 wrote: A slušaj. Šta me briga. Još se sjećam čije su zastave bile zavezane 1991. Trebali smo do sada biti kao Švicarska. Valjda nismo zbog 1% Bosanaca.
PreCednik vam lijepo napiše direktivu i vi opet po svom.
-
dezurni_ucenik
#4260 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Steta sto nema vise na youtube clipa gdje Risto Djogo prikazuje Sarajevo kao "dzamahariju". Za one sto se boje toga, eto samo da znate ko je u proslosti dijelio takvo misljenje sa vama.
-
Novak20
#4261 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nemoj me persirati.Drvosjeca iz Dejcica wrote:To je drugi par cipela jer zastave su vezale sve tri strane za marketinške potrbe rušenja komunista i "komunizma" na ovim prostorima.Novak20 wrote: A slušaj. Šta me briga. Još se sjećam čije su zastave bile zavezane 1991. Trebali smo do sada biti kao Švicarska. Valjda nismo zbog 1% Bosanaca.![]()
-
Bodkin
#4262 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma ne budi lud bolan. Pokrenuce ga jedino ako bosnjaci budu pravili bosnjacku drzavu i to iz ocaja, mada i to ako se poklope neke stvari na globalnom planu.Gojeni H wrote:Realno je za ocekivati da postotak Bosnjaka i dalje raste. On ce vjerovatno veoma brzo dostici broj od 60%. Bosnjaci ce morati definisati sta znaci biti Bosnjak i u kakvoj zajednici zele zivjeti ... inace i dalje rahat patnja.Bodkin wrote:Ali generalno ocekujem u iducih 10-20 godina izmedju 55-60% bosnjaka u drzavi.
Hrvati su se odavno usutili ali premalo ih je svakako.
Srbi ce jednog dana da zahvale svojim vodjama sto su ih sveli na nacionalnu manjinu forsiranjem mrznje prena svemu bosanskom. Ne znam ima li iko u evropi bolju instotucionalnu zastitu od rs-a ali to nije dosta. Nego forsiraju politiku sukoba i konfrontacije. Ali sta drugo ocekivati od majkicke i slavuja. Kapaciteti za rostilja, a ne vodjenja drzave. Ko ih jebe kad idu za takvima
Hrvati - vjerovatno dalje opadanje broja ali ne tako naglo kao sto je to bilo od 90-ih do sada.
Srbi - sami pali, sami se ubili. Mislim da ce ponovo pokrenuti rat u trenutku kada njihov broj padne ispod 25%, ali to ce naravno zavisiti da li imaju cime (prvenstveno mislim na Srbiju).
Ali generalno su bosnjaci postali treca strana u drzavi. Posto nema kohezivne sile u drzavi, bosna i moze opstati samo kao suma tri dijela. To ne mora znaciti teritorijalno da moraju biti tri entiteta ili slicno ali institucionalna zastita mora postojati
- skupljac_zeljeza
#4263 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Još to Dodik lijepo i plastično pojasnio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vama čovjek treba crtati da je bosanstvo Bošnjačko-islamska ujdurma još od 1991. godine?
Šta će to biti pa se Galijašević još nije oglasio?
-
155_mm
#4264 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
[/b][/size]SkyLimit wrote:Brčko 18 hiljada Srba po onim popisu pred rat, a sad po ovom zadnjem 28 hiljada.
Svojevremeno je Alija I. poslao pismo Carlu Bildtu i Leightonu Smithu(komadant IFOR - a) u kojem je stajalo:
[quote]
Srbi nemaju pravo da svoje nesretne sunarodnike, koje su bez ikakvog opravdanog razloga pokrenuli iz njihovih domova, nastanjuju u grad Brčko...
...Njihovo nastanjivanje u Brčko predstavlja dvostruku povredu Dejtonskog dogovora.
Želim vas uvjeriti u našu odlučnost da naša prava koja se tiču grada Brčkog - osiguramo.
I Srbi povlače strateške poteze. Sa istočne strane se na Brčko nadovezuju Bijeljina, Ugljevik, Lopare i Zvornik, danas homogen prostor sa 150 000 Srba, a još se naslanjaju na granicu sa Srbijom. A u samom Brčkom kako sam već napisao 28 000 Srba. A s druge strane vreba Banja Luka.
Nemojte zaboraviti da je u vojno - strateškom smislu Brčko najvažnije područje u državi, ko drži Brčko drži i Bosnu i Hercegovinu.[/quote]
pa svi povlace strateske poteze. ili barem to sebi umisljaju. inace sasvim slucajno se u kasarni u tuzli nalazi najveci dio ispravnog oklopa i tenkova OS BiH sve sa posadama.
inace pored brckog strateski znacajno je onih nekoliko brda od gorazda do granice sa crnom gorom. sa te dvije tacke se manji enitet dovodi u vrlo losu poziciju. a za totalnu blokadu je dovoljno jos zastiti povratnike u doboju, zvorniku i Srebrenici. znaci nikakva jurisanja za romaniju ili banjaluku kako neki prizeljkuju da bi u ocima hriscanske europe bili zrtve pomahnitalih muslimana.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4265 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ja mislim da su njega uhvatili i snimili u nekoj sado-mazo pozi sa muškarcem (ne daj bože sa maloljetnom osobomSarajmen wrote:Čeka suđenje Mahmuljinu pa da oplete po mudzahedinima, domaćim i onim koje su nam poslali.skupljac_zeljeza wrote: Šta će to biti pa se Galijašević još nije oglasio?
-
Bodkin
#4266 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vezite ih opet za ovce koje glasaju za iste stranke od prije 30 godina. Stranke koje su vas provele kroz rat i najgoru bijedu od 1950e. Sta je problem?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To je drugi par cipela jer zastave su vezale sve tri strane za marketinške potrebe rušenja komunista i "komunizma" na ovim prostorima.Novak20 wrote: A slušaj. Šta me briga. Još se sjećam čije su zastave bile zavezane 1991. Trebali smo do sada biti kao Švicarska. Valjda nismo zbog 1% Bosanaca.![]()
-
dezurni_ucenik
#4267 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Izjasnio se ko Bosnjak pa mu ofirno sad komentarisatiskupljac_zeljeza wrote: Šta će to biti pa se Galijašević još nije oglasio?
- Drvosjeca iz Dejcica
#4268 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A slušaj, vjerovao ili ne moja izborna opcija SDA (općenito nacionalne stranke) nikada nije bila. Do prije par godina sam razmišljao isto kao ti ali onda skontaš da nikoga ne možeš silom natjerati da glasa za ovog ili onog bez obzira koliko tvoj motiv bio dobar i progresivan. Ja sam već napisao da bih volio da smo politički dosadna zemlja kao Norveška pa da na izborima 60% ljudi izabere neku stranku koja se zalaže za očuvanje okoline, zaštitu bilja, čiste rijeke...itd. Jebioga, želje su jedno, stvarnost drugo.Bodkin wrote:Vezite ih opet za ovce koje glasaju za iste stranke od prije 30 godina. Stranke koje su vas provele kroz rat i najgoru bijedu od 1950e. Sta je problem?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To je drugi par cipela jer zastave su vezale sve tri strane za marketinške potrebe rušenja komunista i "komunizma" na ovim prostorima.Novak20 wrote: A slušaj. Šta me briga. Još se sjećam čije su zastave bile zavezane 1991. Trebali smo do sada biti kao Švicarska. Valjda nismo zbog 1% Bosanaca.![]()
Moje pisanje o preCedniku je više sarkastično, ako slučajno nisi primjetio, ali se čudim tolikoj količini frustracije prema Bošnjacima koji su kompatibilni sa Bosancima k'o med i mlijeko.
- General War
#4269 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tako je samo po navici...jos malo pa njemcimO k3 wrote:Kada se u banjaluci i širokome bude izjašnjavalo 3% Bosanaca , onda cu se i ja izjasniti kao Bosanac
- Gojeni H
#4270 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sto duzi mir to manje sanse da Srbija moze bilo sta uraditi, jer vrijeme ne igra za Srbiju. Iz onakvog drustva bjeze i cetnici.Bodkin wrote: Ma ne budi lud bolan. Pokrenuce ga jedino ako bosnjaci budu pravili bosnjacku drzavu i to iz ocaja, mada i to ako se poklope neke stvari na globalnom planu.
Ali generalno su bosnjaci postali treca strana u drzavi. Posto nema kohezivne sile u drzavi, bosna i moze opstati samo kao suma tri dijela. To ne mora znaciti teritorijalno da moraju biti tri entiteta ili slicno ali institucionalna zastita mora postojati
Medjutim, ukoliko pogledamo historiju,a ona jeste uciteljica zivota, Srbija tradiocionalno koristi svako vece pomjeranje na medjunarodnoj sceni za pokusaj dobijanja vise teritorija. Njima jos niko nije javio da to vise nije u trendu i da pamet pobjedjuje.
Institucionalna zastita vec postoji, odnosno ta "zastita" je najveci problem za funkcionisanje drzave.
Moc mora biti rasporedjena na sto siri dio drustva (to je u redu), ali mora i biti dovoljno centralizovana inace postaje Somalija sa svojim klanovima.
Kod nas od demokratije imamo samo izbor nacelnika. Sve ostalo je veoma slicno komunistickom jednopartijskom sistemu.
DakleM, kada se bude direktno glasalo za ljude (a ne partije) koje partije mogu nominirati, kada budemo odlucivali o glavnom sudiji, tuziocu i policijskom komesaru kantona, onda ce pitanje zastite Srba, Jevreja, itd., biti irelevantna.
Ukratko, moc ne moze biti u rukama begova i vozdova, vec mora biti rasprostranjena.
Ovo zahtijeva krupne promjene i odricanja onih koji drze vlast. A niko se vlasti nije odrekao a da nije bio natjeran.
Demokratija dozvoljava mirno natjerivanje.
- General War
#4271 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bolje vi provjerite novcanike, cim on ppcinje sa ustaljenim guslanjem, znaj da negdje pare odoseDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dodik: Objavljivanjem rezultata popisa Bošnjaci od BiH prave islamsku državu![]()
Na pitanje da li zaista vjeruje da bi muslimani u BiH pravili islamsku državu, Dodik je objasnio da to nema veze sa vjerovanjem i ukazao da je neobično što neko insistira da bude većina na popisu u BiH kao složenoj zajedničkoj državnoj zajednici dvije države - Republike Srpske i Federacije BiH.
"Odjednom se traže kumulativni podaci da bi se poslala vijest svijetu kako je to islamska država, kako bi se prikupile islamske zemlje da brane svoju islamsku državu u Evropi. To je priča, vjerovali vi to ili ne! Pa nisu ni Francuzi vjerovali kada su nama ovdje odsijecali glave da će se i njima to dešavati. A evo, dešava se", kaže Dodik.![]()
![]()
PreCednik osporava i popis iz 1991. godine.Predsjednik Republike Srpske objasnio je da je popis u BiH bio problem i 1991. godine, kao i da se i poslije rata pokušavalo "po muslimanskim nazorima" proglasiti BiH njihovom zemljom kroz stvaranje nove nacije - bosanske, u koju bi se "preveli" i Srbi i Hrvati.
Taze friško...a ovi tzv. Bosanci na forumu svoje frustracije okrenuli ka Bošnjacima. Nadrealno!
- Gojeni H
#4272 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nikad niko nece srusiti SDA s takvim razmisljanjem.Bodkin wrote:Vezite ih opet za ovce koje glasaju za iste stranke od prije 30 godina. Stranke koje su vas provele kroz rat i najgoru bijedu od 1950e. Sta je problem?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To je drugi par cipela jer zastave su vezale sve tri strane za marketinške potrebe rušenja komunista i "komunizma" na ovim prostorima.Novak20 wrote: A slušaj. Šta me briga. Još se sjećam čije su zastave bile zavezane 1991. Trebali smo do sada biti kao Švicarska. Valjda nismo zbog 1% Bosanaca.![]()
Ne moze narod biti kriv!
Ne mogu Britanci biti krivi sto su izglasali Brexit. Valjda je kriv onaj idiot Korbin sto je bio zaduzen da narod ubijedi da to nije dobro za UK?
Valjda neko mora natjerati one idiote da popuste sa egoizmima velicine Konjuh planine pa da oforme siroku koaliciju koja moze nesto uraditi protiv one posasti?
- Alfons Kauders
#4273 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne mora, i vjerovatno ne moze.Gojeni H wrote:Nikad niko nece srusiti SDA s takvim razmisljanjem.Bodkin wrote:Vezite ih opet za ovce koje glasaju za iste stranke od prije 30 godina. Stranke koje su vas provele kroz rat i najgoru bijedu od 1950e. Sta je problem?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To je drugi par cipela jer zastave su vezale sve tri strane za marketinške potrebe rušenja komunista i "komunizma" na ovim prostorima.![]()
Ne moze narod biti kriv!
Ne mogu Britanci biti krivi sto su izglasali Brexit. Valjda je kriv onaj idiot Korbin sto je bio zaduzen da narod ubijedi da to nije dobro za UK?
Valjda neko mora natjerati one idiote da popuste sa egoizmima velicine Konjuh planine pa da oforme siroku koaliciju koja moze nesto uraditi protiv one posasti?
Tuzla ce ove godine dobiti nacelnika iz SDA, prvi put u istoriji.
Zahvaljujuci SDP, DF i slicnim strankama (a DF cak i navija da u TZ prodje pomenudi kandidat SDA-SBB).
Posto ne glasam za SDA/SBB, a opoziciji je prioritet da uceraju jedni drugima i svake godine naprave 2-3 nove stranke, odlucio sam da vise nikako ne glasam. Nema svrhe.
Isto savjetujem svima koji nisu spremni glasati za SDA ili SBB.
Mislim da je to jedini nacin da se opozicija dovede u red - da im uskratimo nas glas, pa da dodju tobe kad padnu ispod praga. U trenutnoj situaciji, glas za SDP, DF, NS i slicne stranke je gubljenje vremena, plus je i kontraproduktivno, jer ce neminovno voditi do daljeg cijepanja opozicije. Jebiga, kad vide da svaki put mogu dobiti 3-6% glasova na politici ratovanja protiv drugih opozicionih stranaka umjesto na borbi protiv vlasti, onda nemaju poticaj da se ujedine.
-
L u c i f e r
#4274 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ima on cca 2500 razloga mjesečnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislim da su njega uhvatili i snimili u nekoj sado-mazo pozi sa muškarcem (ne daj bože sa maloljetnom osobomSarajmen wrote:Čeka suđenje Mahmuljinu pa da oplete po mudzahedinima, domaćim i onim koje su nam poslali.skupljac_zeljeza wrote: Šta će to biti pa se Galijašević još nije oglasio?) pa ga sada ucjenjuju jer drugačije ne mogu da objasnim njegov govor i ponašanje.
- mO k3
#4275 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta da ti kažem na ovo , kako ti nedosadi guslati ???General War wrote:Tako je samo po navici...jos malo pa njemcimO k3 wrote:Kada se u banjaluci i širokome bude izjašnjavalo 3% Bosanaca , onda cu se i ja izjasniti kao Bosanac