Imali su vala ovi na Ciglanama konja ko u pričiL u c i f e r wrote:da su imali dovoljno konjskih snagaKoshpa wrote:Danas sudara ko u prici
izvukli bi se

Al nije pomoglo....
Imali su vala ovi na Ciglanama konja ko u pričiL u c i f e r wrote:da su imali dovoljno konjskih snagaKoshpa wrote:Danas sudara ko u prici
izvukli bi se

Zena i auta,nije ni cudo sto smo sjebanivješalica wrote:slaba su to kola,nemaju ni svi zajedno 40 magaraca
Dovoljna su bila dva. Ma, dovoljan je jedan. Za volanom.vješalica wrote:slaba su to kola,nemaju ni svi zajedno 40 magaraca
Tovara sa konjskom snagom....konj je pametan kakvi su oviHAVANA wrote:Najgore kad spojis konja s konjskom snagom,a jos ubijedjen da zna...
Postoji li neko ko vozi iskljucivo po ogranicenjima???Tercius wrote:Za sve one koji misle da su pametniji od onih sto odredjuju ogranicenja brzine.
Nije uopste to poenta, poenta je da je svako 3ce auto puno sofera koji misle da su pametniji od onih koji su potrosili 10 godina svog zivota u citanju strucne literature o saobracaju i potroslili jos 10 primjenjujuci to u praxi.Pa kad zakuca u banderu e onda ide sindrom bosnjakluka, vidi nam vatrogasaca i qurca vidi nam hitne vidi nam policije, helem svi su redom krivi osim papka za volanom.mario001 wrote: Postoji li neko ko vozi iskljucivo po ogranicenjima???
Moj prvi post se odnosio na to da je za otvorenu cestu, u nasim uslovima, najbolji motori 2.0. i jaci.Tercius wrote:Nije uopste to poenta, poenta je da je svako 3ce auto puno sofera koji misle da su pametniji od onih koji su potrosili 10 godina svog zivota u citanju strucne literature o saobracaju i potroslili jos 10 primjenjujuci to u praxi.Pa kad zakuca u banderu e onda ide sindrom bosnjakluka, vidi nam vatrogasaca i qurca vidi nam hitne vidi nam policije, helem svi su redom krivi osim papka za volanom.mario001 wrote: Postoji li neko ko vozi iskljucivo po ogranicenjima???
Puko tako jednom pravac par kilometara, napolju 48 stepeni, ogranicenje 20 km/h, prvom nemoguce voziti u drugoj hoce da se ugasi i padam na radar na 22...i dan danas mi nije jasan taj znak al vjerujem da ima neki podebel razlog...mario001 wrote:Moj prvi post se odnosio na to da je za otvorenu cestu, u nasim uslovima, najbolji motori 2.0. i jaci.Tercius wrote:Nije uopste to poenta, poenta je da je svako 3ce auto puno sofera koji misle da su pametniji od onih koji su potrosili 10 godina svog zivota u citanju strucne literature o saobracaju i potroslili jos 10 primjenjujuci to u praxi.Pa kad zakuca u banderu e onda ide sindrom bosnjakluka, vidi nam vatrogasaca i qurca vidi nam hitne vidi nam policije, helem svi su redom krivi osim papka za volanom.mario001 wrote: Postoji li neko ko vozi iskljucivo po ogranicenjima???
To su moja iskustva i ja stojim iza toga, u gradu se ponasam u skladu sa saobracajnom kulturom, van grada vozim kako uslovi dozvoljavaju, uglavnom na granici ogranicenja ili preko, pazeci na sebe i ostale ucesnike u saobracaju.
Imam alarm za te radare, ali znao sam tako pasti na 62 ili 75...Puko tako jednom pravac par kilometara, napolju 48 stepeni, ogranicenje 20 km/h, prvom nemoguce voziti u drugoj hoce da se ugasi i padam na radar na 22...i dan danas mi nije jasan taj znak al vjerujem da ima neki podebel razlog...
da, u dozvoljenim okvirima, do 10 na sat prekomario001 wrote:Postoji li neko ko vozi iskljucivo po ogranicenjima???
bosanski brod kod rafinerije doleTercius wrote: Puko tako jednom pravac par kilometara, napolju 48 stepeni, ogranicenje 20 km/h, prvom nemoguce voziti u drugoj hoce da se ugasi i padam na radar na 22...i dan danas mi nije jasan taj znak al vjerujem da ima neki podebel razlog...
Ima li neko ko je studirao saobraćajni fakultet? Ne mogu da nađem teku (bilo je to 1980-ih, skripte tada nisu korišteneTercius wrote:Nije uopste to poenta, poenta je da je svako 3ce auto puno sofera koji misle da su pametniji od onih koji su potrosili 10 godina svog zivota u citanju strucne literature o saobracaju i potroslili jos 10 primjenjujuci to u praxi.Pa kad zakuca u banderu e onda ide sindrom bosnjakluka, vidi nam vatrogasaca i qurca vidi nam hitne vidi nam policije, helem svi su redom krivi osim papka za volanom.mario001 wrote: Postoji li neko ko vozi iskljucivo po ogranicenjima???
Naravno, i jos sam tvrdio da vise KS uvijek dobro dodje na cesti, svako ko prelazi puno kilometara godisnje zna sta to znaciTomahawk11 wrote:Po gradu vozim. Na otvorenom, autoputu se zna debelo prekoraciti. Opet, naidjem na naseljeno mjesto, gledam da ne predjem vise od 10 od ogranicenja.
Dole je 40 cini mi sejao_situacije wrote:bosanski brod kod rafinerije doleTercius wrote: Puko tako jednom pravac par kilometara, napolju 48 stepeni, ogranicenje 20 km/h, prvom nemoguce voziti u drugoj hoce da se ugasi i padam na radar na 22...i dan danas mi nije jasan taj znak al vjerujem da ima neki podebel razlog...
Opet zavisi gdje. Na onim krivinama na Rogoju nista ne znace. Ne mozes brze od 40 nema teorije.mario001 wrote:Naravno, i jos sam tvrdio da vise KS uvijek dobro dodje na cesti, svako ko prelazi puno kilometara godisnje zna sta to znaciTomahawk11 wrote:Po gradu vozim. Na otvorenom, autoputu se zna debelo prekoraciti. Opet, naidjem na naseljeno mjesto, gledam da ne predjem vise od 10 od ogranicenja.